Банята! - 12та тема

• 106 990
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Налага ми се да направя ремонт вкъщи. Ще променяме и банята. Тя не е голяма, но имам нужда от съвет:) Смятате ли, че е удачно да не слагам душ кабина, а само стъклена преграда? В повечето списания баните май са такива. Обаче дали ще предпази плочките от влагата? Благодаря ви много предварително!

# 346
Ние ще слагаме такава преграда/ параван. Има вариант с ръб4е или без ръб4е. От едната фирма Neo http://dushkabini.eu/contact_new.html ни казаха, 4е задължително трябвало да се сложи ръб4е,което ръб4е може да е  изградено от техни4ески камък или от самите пло4ки. От другата фирма-Keranova http://www.keranova.org/product.php?SR=&R=38&p=428 ни дадоха вариант да е без ръб4е- стати4ните 4асти се уплътняват със силикон, а долу на врати4ката има пак пластмасово уплътнение. Вторият вариант ми харесва много пове4е, но ме убедиха, 4е е по-практи4но да е с ръб4е  Sad . За първият вариант ни дадоха цена от 1000 лева за 100/80 см, а за другият 1100 лева, като и в двете фирми монтажа е около 100 лева.

А дали ще предпази пло4ките от влагата : въпрос на късмет и добро изпълнение е дали ще пропуска или не влагата ! С душ кабинка пак може да ти пропуска ,ако не е монтирана добре. На мен ли4но , с душ параван ми изглежда много стилно и красиво и няма да ми затваря банята, а пространствено ще изглежда много добре !

# 347
  • Пловдив
здравейте. дойде и за нас време да обновим банята. само дето има един проблем - идеята да пусна плочкаджия в къщата си ме изпълва с ужас (имам подобаващо неприятен опит в това отношение). затова да питам някой дали е използвал плоскости вместо плочки? имам предвид ето това: http://www.nolina.bg/index.php?id=41
В момента банята ни е с ПВЦ облицовка. Бързахме да се нанесем, а и сами сми правихме монтажа. Не мога да дам най-коректни отзиви, защото банята ни е много проклета - малка, няма място за душкабина или параван, редовни течове отгоре, влага, мухъли....
Та в цялата тази обстановка си мисля, че и плочките няма да се държат много по-добре  Mr. Green
Предимство е, че може да си подменяш цвета без да къртиш, може да си конструираш шкафчета. Недостатък е, че окачането на разни етажерчици е свързано с нацелване на използваната конструкция, стената стои леко куха, местата на свързване с долния завършващ кант може да се забел;язват след време. При нас може и от неправилно  лепене да се получи, но мухълчето ги харесва тези местенца. Спокойно се търка с доместос, с което преодоляваш недостатъка  Mr. Green
Цък и цък
Под мивката пространството ми е шкафче с вратичка от обилцовката, а до нея е колоната с тръбите и водомерите. малко над дръжката на мопа се вижда края на вратичка, която се плъзга на горе за да се достигнат водомерите. За мен това са си екстри на материала  Mr. Green

# 348
здравейте. дойде и за нас време да обновим банята. само дето има един проблем - идеята да пусна плочкаджия в къщата си ме изпълва с ужас (имам подобаващо неприятен опит в това отношение). затова да питам някой дали е използвал плоскости вместо плочки? имам предвид ето това: http://www.nolina.bg/index.php?id=41
В момента банята ни е с ПВЦ облицовка. Бързахме да се нанесем, а и сами сми правихме монтажа. Не мога да дам най-коректни отзиви, защото банята ни е много проклета - малка, няма място за душкабина или параван, редовни течове отгоре, влага, мухъли....
Та в цялата тази обстановка си мисля, че и плочките няма да се държат много по-добре  Mr. Green
Предимство е, че може да си подменяш цвета без да къртиш, може да си конструираш шкафчета. Недостатък е, че окачането на разни етажерчици е свързано с нацелване на използваната конструкция, стената стои леко куха, местата на свързване с долния завършващ кант може да се забел;язват след време. При нас може и от неправилно  лепене да се получи, но мухълчето ги харесва тези местенца. Спокойно се търка с доместос, с което преодоляваш недостатъка  Mr. Green
Цък и цък
Под мивката пространството ми е шкафче с вратичка от обилцовката, а до нея е колоната с тръбите и водомерите. малко над дръжката на мопа се вижда края на вратичка, която се плъзга на горе за да се достигнат водомерите. За мен това са си екстри на материала  Mr. Green
А малко цени за информация просто?Цена на кв.м. ли е?

Hug

# 349
  • Пловдив
Ооо цени... нямам спомен, защото тази баня я правихме преди 5 години някъде.
Имам спомени, че не беше задължително да взимаш цяла опаковка, а си изчисляваш колко плоскости ти трябват  Rolling Eyes Ама и за това не съм много сигурна. По онова време беше колкото да си сложиш плочки от по-евтините, а може да си спестиш монтажа  Mr. Green

# 350
benitta, много благодаря Simple Smile щом е издържало 5 години на течове, значи плоскостите са си съвсем наред като вариант.
а това с шкафчето е наистина много добра идея. и без това се чудех как да избягаме от стандартната височина, че в къщи сме малко по-дълги от нормалното. гледах за висящи шкафове, но няма кой знае какъв избор

при плоскостите най-ценното за мен е, че няма някой прехвален пишман майстор 3 седмици да се мотка уж да реди, а всъщност да разхвърля плочки из банята и после да ме убеждава как било невъзможно да се наредят читаво. тогава бях на косъм да се превърна в масов убиец на майстори, честно...

vali, цената е около 25 лв/м2. не знам с монтажа колко излиза. но пък ако имаш по-сръчен мъж, току-виж сте минали без майстор.

# 351
  • в моя свят на мир и любов
крокожабъл,

по-добре си вземи нормални плочки.
Това че преди си попаднала на некадърник, не означава, че всички са такива.
Този, който аз познавам завършва една баня за 2-3 дена и работи изключително прецизно.
Моята баня той я прави, включително преместването на тръбите, поставянето на ваната и всичко останало.

Тук има специална тема за добри майстори. Отзивите са от майки, които вече са ги изпозвали за нещо.

# 352
http://prikachi.com/users/gergana_s/11G.jpg дали успях да кача проектите???

# 353
# 354
  • в света на илюзиите
nadia* видях, че в банята вентилаторът е монтиран на тавана. Ето тук http://nadiaplam.snimka.bg/architecture/apartament.459722.16742751.big. Би ли ми казала как е закрепен, Hug. Нашия е на тавана, но ужасен шум вдига  Sad и целия хънтър се тресе.

# 355
  • София
Трябва ми помощ за избора на арматура за вграждане на казанче и биде. Колебая се между Грое и Коло. На Грое намерих арматура за 300 лв. , а на Коло комплект арматура , тоалетна чиния, капак и бутон за 400 лв. Мислех да взема Гроето , но ме убеждават ,че ги правели вече в Турция и не били толкова качествени. Мнения и съвети  приемам всякакви.   bouquet
Куде я има тази промоция на КОЛО?

# 356
И аз тук, че вече имаме акт 16 и ще се мятаме.

# 357
От поне 2 места ми казват, че КОЛО са много шумни.
Аз намерих Грое за 399, но сега ме убеждават за Геберит за 399 , само че с бял бутон  Tired (и да си го сменя след време). Какво ще кажете? Геберит са все пак номер 1 с 10 години гаранция...?
Трябва ми помощ за избора на арматура за вграждане на казанче и биде. Колебая се между Грое и Коло. На Грое намерих арматура за 300 лв. , а на Коло комплект арматура , тоалетна чиния, капак и бутон за 400 лв. Мислех да взема Гроето , но ме убеждават ,че ги правели вече в Турция и не били толкова качествени. Мнения и съвети  приемам всякакви.   bouquet

Ти за 300лв. с бутона ли намери или само арматурата?

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 16:07 от Naneto

# 358
  • София
Преди НГ си взехме на GROE този: http://baniastil.com/структ& … roduct-flyer.html
Но въпреки че сме решили да правим само едната баня, трябва да вземем още едно за да го монтират сага, на едно с ВиК.
Но този на КОЛО ме заинтересува, защото много евтино ми се струва с чинията.  newsm78
Според консултантите Геберит са малко по висок клас, но този бял бутон наистина е грозен.
Но ми казаха, /незнам колко е вярно/, че може да си вземеш на Геберит и да си купиш друг бутон. Например китайски или друг който ти харесва.
Имаше и една друга промоция на Грое за 399лв., но с квадратния бутон. На мен той по ми харесва, но сега не я виждам никъде.

# 359
да, и на мен ми е грозен, но ме блазни , че бутона се сменя за 5 мин. а получаваш Геберит.....
Грозен, грозен, колко да е грозен....? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт