Здраве ,щастие, късмет ,юлче нека винаги да са с теб!

• 28 114
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Диди имаше нещо за гъбички м/у пръстите от д-р Михайлов ще потърся Peace

Нан ми здрава е ама не съвсем,покашля си,има си "буби" сополки които духаме взехме и секрет да ги видим,и имунобор си е -ехинацея  тъй че зиртек ,лимфомиозот да си давам,то това и дълго да го даваш не вреди newsm78 уф само при Джамбазов не сме ходили,ще идем Rolling Eyes ooooh! ама то колкото и да ги сменяме лекарите всички са за махане,иначе тази първата каза че можем да закрепим положението да идем лятото на море да се напече хубаво и да седи във водата колкото може,и да видим зимата как ще е третата сливица тогава да я махнем вече ако боледува Crossing Arms

# 691
Дидито, много хубав е станал сладкиша. Peace
Наистина е много сполучлив. Всички вкъщи го харесаха.

Наде, мерси, че го сподели с нас. Hug
Радвам се, че нещата при майчето ти не са лоши. Ще се оправи, въпрос на време е.

Ели, а защо се дърпаш да я махнете сливицата? Не виждам нищо страшно.

Ивка, как е Цецко?

Крис, а твоите палавници как са?

Майра, много ти е хубаво Китайчето.

На мен ми е едно сдухано. И ми е сънливо, а трябва да излизаме... Отделно и времето е едно, никакво.

# 692
 Peace Наде браво на майчето, много си я обичам Маргото  Hug

Ох Ели големи тревоги с тази трета сливица и аз си мисля, че Криси има. Но още не смея да проверя  Tired Но ако реша ще е при въпросния Джамбазов.  Naughty

Дидито като знам колко е страшно с тези пристъпи, направо ти съчувствам мила.  Hug

Майра  hahaha страхотна е.

Този сладкиш изглежда многооо вкусен, но са сега ще се въздържа уж правя някакви опити за диета.  Blush Но за сега са по скоро неуспешни  Crazy

Ние за първи път от как е тръгнал на градинка Криси минахме лека болест. Само с един сироп за кашлица и няколко слагания на капки за нос. Основно давам клеевата и имаше ефект този път.  Praynig

# 693

Ами не се дърпам,щом детето се мъчи ще се маха,засега казаха да изчакаме 2 месеца да видим тогава ще е- ако е  Sad

http://news.plovdiv24.com/142233.html txtloves Wine Glass cheers 

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 15:49 от Eli83

# 694
  • somewhere over the rainbow

И аз това се чудя Crazy След като я махнахме, единственото, за което съжалявам, е че не го направихме по-рано. Crossing Arms

Ели, за Лимфомиозот-а да речем, че ще се съглася, че не вреди. Но за Зиртек-а Shocked Не мога да се начудя на докторите как с лека ръка изписват противоалергични, без да е доказана алергия Crossing Arms Ми ако се съмняват за такава, да ви направят тест бре. К'ви са тези волни програми?! #Cussing out

Малък цитат, а ти можеш да намериш всякаква информация в нета: "Всички антихистамини влияят отрицателно на имунната система, защото нарушават механизма й. СЪщо така тези препарати НЕ ЛЕКУВАТ, а само потискат най-видимите симптоми. Изобщо да не те успокоява твърдението, че новите препарати са по-пречистени и безвредни. Както и антибиотиците и кортизоновите препарати."

Също четох, че се забелязва, че децата, приемащи много антихистамини, боледуват по-често. Честно казано, това се забелязва дори и в нашата тема /без да се обижда никой/.
Не претендирам за компетентност, но веществата, към които подхождам с голямо внимание и давам само при належаща нужда от тях са антибиотиците, кортикостероидите и антихистамините.

# 695

Малък цитат, а ти можеш да намериш всякаква информация в нета: "Всички антихистамини влияят отрицателно на имунната система, защото нарушават механизма й. СЪщо така тези препарати НЕ ЛЕКУВАТ, а само потискат най-видимите симптоми. Изобщо да не те успокоява твърдението, че новите препарати са по-пречистени и безвредни. Както и антибиотиците и кортизоновите препарати."

Също четох, че се забелязва, че децата, приемащи много антихистамини, боледуват по-често. Честно казано, това се забелязва дори и в нашата тема /без да се обижда никой/.
Не претендирам за компетентност, но веществата, към които подхождам с голямо внимание и давам само при належаща нужда от тях са антибиотиците, кортикостероидите и антихистамините.[/i]
  Нан права си newsm78 ама ще го давам за 20 дни като го изписват и като знам че тръгва на градина,а там ходи 2 дни и се почне с хрема има нещо алергично като цяло,в къщи съм измахала килими,цветя,чиста като ненормална,тупам ooooh! спи на моето легло от 3 седмици ooooh! да не е от нейния матрак(дунапрен) не вярвам да и навреди зиртек  newsm78

# 696
  • somewhere over the rainbow
Ели, помниш, че и Дая беше така - тръгне ли на градина, до 4 дни е със сополите и хъркането. И ние мислехме за алергия, но така и не направихме тест - Джамбазов ни разубеди. Каза, че от многото вируси там става така. Thinking Аз малко се учудих, но се оказа прав.
Та едно е да мислиш, че има алергия, друго е да има Wink

# 697
# 698
  • София
Оф,Ели-съчувствам ти!Измъчи се детенце!Отидете на консултация и при Джамбазов,той е най-добрия.И без това няма часове за февруари,след 15-ти се обадете да си запишете час за март,така хем ще  е минало времето,което са ти препоръчали.

Аз лично не ходих заради Влади,а заради себе си.Имам изкривена носна преграда,сега от прегледа се установи и възпаление на лигавицата,аз самата искам и малко естетически корекции,та затова Peace.

Влади засега го "мъчим" с това лекарство скъпото,казаха 3месеца да го пие,ще видим.Засега все още сутрин и като се затича кашля Confused.

Гъбичките на крачетата му са най-вероятно от изпотяване-снощи горкия много се измъчи,но днес в повечето аптеки ми казаха,че геловете са за деца над12год.Само на едно място имаше един гел,който се препоръчвал за деца над 3год.,та ще видим.Аптекарката не знаеше доколко е ефикасен Confused.

# 699
Напоследък все повече лекари с лека ръка казват алергия. Включително и на нас, но аз категорично не искам да повярвам (което пак не  е правилно, но е мое вътрешно убежедение). Нашата педи ни кара да ходим на алерголог, но аз за сега ще се въздържа. Криси също приема от време на време антихистамини, за мое най-голямо съжаление. Затова съм категорична, че го спирам за сега от градина поне за 2 месеца и ще ходи с баща си на работа, засилвам даването на клеева и от време на време ще давам Витамини. Следващата болест ще лекуваме само с хомеопатични. Идея си нямам кой ще му ги изпише, но ще му мисля.  Confused Надявам се да не се налага скоро.  Praynig
Желая ви бързо оздравяване Ели това е най-важното.  Hug

# 700
Дани пробвай следващия път д-р Михайлов през форума ако нямате хомеопат...
 Аз реших да не и давам за алергията нищо,само за 3 сливица и имунобора да видим до кога ще се задържим на ДГ Flutter и клеева сутрин  направила съм еднаааа види ми се много силна но капя по 3 капки  Rolling Eyes,
  Търся рецепта за питка,че хляба свършил пък вече не ми се излиза  Whistling

# 701
Ели, Диди и за всички, който им е интересно днес при Гала говориха точно за сливиците и най-новия безкръвен метод.
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2530/

# 702
  • София
Влизам набързо,че и двамата са ми качени на главата и не ме оставят да пиша.При нас сагата продължава.Вчера на обяд Гого изведнъж взе да плаче и да си дърпа ушите.Нали е със зачервено гърло от няколко дни и явно и в ушите го удари.Сега е и той на АБ,пи един миналия месец сега пак.
Не съм ви доизчела дано няма и други болни.
Вече направо ми е неудобно да пиша,то само с болести ви занимавам.Аман.

# 703
Ивка,да ги затварят като се побъркват с тези цени и 1000% надценка #2gunfireДнес ми е пресен пример..Скоро ми беше най-пресния пример...,влизам в магазина на Purple,защото си харесах една чанта и ккаво да ви кажа, от 900 лева намалена на 500 ShockedЗа сведение само преди 3 години мъжо ми купи от Рим подобна за 200 евро и то гаранция  оригинал.Българска работа #Cussing out
Дидито,пробвай да го измиваш в разтвор на калиев перманганат.Много помага Naughty
Искатаааа,какво става с твоите перипетии? Hug Sad
Ели,много нещо бе жено ooooh!Юл да не е кооперативно пиле,та тая загубена докторка да й изписва толкова нещо.Аз давам поне към 6-7 капки,че и повече на Алекс.Да чукна на дърво,от октомври месец до сега не ми е боледувал.Дори и новопоявил се сопол лекуваме за ден с вече споменатат от мен рецепта с физиологичен разтвор и клеева. NaughtyДнес нямах много време да гледам сутринта Гала и гостуващия доктор,но финално надделя тезата,че едва ли не сега е мода да се вади трета сливица и имаше много мотиви Против махането..Както и да е,всеки си решава Thinking

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 22:43 от Tizija

# 704
  • София
Ели,вие вече сигурно сте вечеряли,но за друг път ако се запретнеш да месиш ти препоръчвам тази питка.Правих я скоро,за първи път меся и стана върха.Случи се така,че на следващия ден като я бях направила,дойдоха свекърите.Свекървата се слави като голяма майсторка на питки и баници,ама като я опита остана очарована,а и леко изненадана според мен,че съм я правила аз.

Болярска питка

1/2 ч.ч. олио, около 1кг. брашно; 4 бр. яйца; 1с.л. сол; 1с.л. захар; 1 пакет суха мая; 400мл. хладка вода, 1/4ч.л. сода разбита в 2с.л. кисело мляко; 100гр, препържено масло.
 Брашното с маята се пресява и се прави кладенче.Вътре се сипват олиото, киселото мляко със содата, солта, захарта, водата и яйцата(единият жълтък се отделя за намазване на питката).
 Замесва се меко тесто и се разделя на 4 топки.Топките престояват известно време да се отпуснат(поставени в/у брашно и завити с мокра кърпа), но не и да втасат.
 Всяка топка се разточва на кора около 40-45см.Налагат се една върху друга, като всяка се намазва с масло.Завиват се на руло и се усуква.Поставя се в тава намазана с  мазнина навита като охлюв.Когато втаса много хубаво(да увеличи два пъти обема си) се намазва с жълтък който е разбит с малко олио и се пече в предварително загрята фурна на 210градуса.Пече се около 25-30мин, като фурната накрая се намалява на 150-170градуса.Като се извади питката се напръсква с вода и се завива с кърпа.

Общи условия

Активация на акаунт