Книга, която не можах да дочета!!!

• 50 994
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Уилям Голдинг-"Повелителят на мухите"

Орхан Памук - "Музей на невинността"
 Принципно ми харасва Орхан Памук, но тази книга така и немога да я дочета.Все на едно място спитам и край ...

# 676
"Педагогическа поема " на Макаренко.
Около 500 страници , с твърди корици, общо тегло  сигурно към 0.500 кг....Всичко това в съчетание със съдържанието, което обхваща възпитателни модели в руското общество и много насилие (от там идва и израза:"ще те възпитавам по макаренковски" т.е. с шамари) изключва за мен дори и представата да легна , да я държа в ръцете си и да я поглъщам жадно...не е по силите ми нито психически, нито физически. Присъдата : единствената започната и недовършена от мен книга.

# 677
  • София

И на мен ми беше меко казано тъпичка, но упорито я изчетох докрай. Разочарована останах определено.

# 678
"Панаир на суетата" от Уилям Текери - е, тази книга не мога и не мога да я прочета. Започвала съм я 3 пъти и все й губя смисъла, не ми е интересна и я оставям
О,обожавам я и съм я препрочитала десет пъти сигурно.Но както каза някой -друго си е филма с Рийз Уидърспуун.Има много повече пряка реч от самата книга.Нали?

# 679

И на мен ми беше меко казано тъпичка, но упорито я изчетох докрай. Разочарована останах определено.
На мен пък ми харесва, не я намирам за тъпичка.  Grinning

# 680
  • София
Добре де, да не е тъпичка, защото изводите си ги има ... но плосичка  Grinning
Сигурно има защо да е в категорията "Най-добрите романи на 20 век", но начинът, по който е написана ми беше неприятен. Оттам и целият сюжет.

# 681
Добре де, да не е тъпичка, защото изводите си ги има ... но плосичка  Grinning
Сигурно има защо да е в категорията "Най-добрите романи на 20 век", но начинът, по който е написана ми беше неприятен. Оттам и целият сюжет.
Никоя друга книга не ме е карала да се замислям толкова много върху човешката природа и доколко са невинни   децата всъщност. Не са ли такива , защото са просто физически по-слаби от възрастните? Те все още не са усвоили моралните норми на обществото и когато попаднат в среда без корективи, детската жестокост може да е по-страшна и от агресията на порасналите. Идеята на Голдинг за детското общество, повтарящо по ужасяващ начин недъзите на истинското, за мен беше нова , несрещана в друга книга, която много ме впечатли, когато я четох  . Определено е един от най-добрите романи за мен.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 20:12 от Анонимен

# 682
Добре де, да не е тъпичка, защото изводите си ги има ... но плосичка  Grinning
Никоя друга книга не ме е карала да се замислям толкова много върху човешката природа и доколко са невинни   децата всъщност. Не са ли такива , защото са просто физически по-слаби от възрастните? Те все още не са усвоили моралните норми на обществото и когато попаднат в среда без корективи, детската жестокост може да е по-страшна и от агресията на порасналите. Идеята на Голдинг за детското общество, повтарящо по ужасяващ начин недъзите на истинското, за мен беше нова , несрещана в друга книга, която много ме впечатли, когато я четох  . Определено е един от най-добрите романи за мен.
И аз гледам като Ананас на тази книга. Помня, че ми хареса и много ме сащиса...

# 683
Аз гледам да ги докарвам до края, но "Сняг " на Орхан Памук май ще я зарязвам, хич не ми върви. Друго от него не съм чела, но от тази ми секна ентусиазмът.

# 684
''Майстора и Маргарита'' ooooh! ooooh! ooooh!

# 685
  • Ямбол
"Приключенията на добрия войник Швейк" - започвана общо пет пъти, докарвана до средата и зарязвана там. Все губех нишката на повествованието, оплитах се в анекдотите, които Швейк разказваше, все забравях къде, с кого  и какви точно ги върши добрия войник.

# 686
"Вицепрезидентът Блър" на Гор Видал. Много ми приседна и даже не знам защо, чела съм без проблем други неща от него.  Rolling Eyes

# 687
Добавям тук и "Жерминал". Мислех си, че ще изям с кориците каквото и да е на Зола, но не, това няма четене.

# 688
Аз гледам да ги докарвам до края, но "Сняг " на Орхан Памук май ще я зарязвам, хич не ми върви. Друго от него не съм чела, но от тази ми секна ентусиазмът.
И на мене не ми вървеше "Сняг", но я докарах докрая, с надеждата, че ще стане интересна. Е, не стана. Не съм му чела друго, но толкова изкушаващи приоритети имам, че ще почака. 

# 689
и аз се запънах сьс Сняг, но я отказах сравнително рано. Обаче аз си закупих Музея на невинността; в книжарницата се продаваше на много ниска цена и не успях да устоя. Началото е интересно и изглежда обещаваща. Била сьм на интервю на Памук, когато си представяше Музея и ми се видя много интересен човек. Заслужава си да се прочете поне една негова книга.

Общи условия

Активация на акаунт