отказване от нощно хранене на бебе на 2 месеца

• 26 758
  • 68
  •   1
Отговори
# 45
  • София
На мен ми е много интересно тези мами които кърмят  през нощта в леглото и заспиват преди бебчетата,не ги ли е страх за детето...че няма да се оригне,че може да се задави независимо дали е поставено на една страна???Аз дори след като я оригна..връща понякога....как успявате се чудя? Peace Hug
По темата...и ние имаме все още 1 хранене през нощта и не знам кое правилно . всеки си решава...но засега аз май ще си я храна на поискване...

И трите ми деца са се будили през нощта. Големите вече не спят при мен. Бебето, ако се събуди през нощта я взимам при мен. Никога до сега не съм притиснала нито едно от децата ми докато спя. Не я будя, за да се оригва. Просто като имаш малко опит не го мислиш толкова.

# 46
  • Варна
И при мен нощем не връща..но гледам да я оригна ако не е заспала след като се нахрани винаги.Ако заспи не се получава:)Понеже докато спя може да се разбуди и да реши да шава нещо и тогава да върне..,че през деня е ужас положението.Малко ме е страх ,но може и аз да пробвам така легнала да я храня ,че цялата съм се схванала....иначе за спането при нас си я вземаме от време на време като мрънка и не се притеснявам.
 Hug

# 47
На мен ми е много интересно тези мами които кърмят  през нощта в леглото и заспиват преди бебчетата,не ги ли е страх за детето...че няма да се оригне,че може да се задави независимо дали е поставено на една страна???Аз дори след като я оригна..връща понякога....как успявате се чудя? Peace Hug
По темата...и ние имаме все още 1 хранене през нощта и не знам кое правилно . всеки си решава...но засега аз май ще си я храна на поискване...
Не, не се страхувам, вече повече от 9 месеца така си живеем, забелязала съм, че нощем суче спокойно, отначало и аз се чудех и тревожех за оригването, но се оказа, че това не е никакъв проблем. Не го уригвам, не се е случвало да връща посред нощ, чак към сутринта, като почне да се разбужда и да се върти. Слагам кърпичка върху мокрото петно, за да не лежи на мокро или аз лягам на мокрото и го местя него в сухия край, и така... Освен това съм започнала да спя много леко след раждането, само да мръдне и го чувам. Притеснявала съм се отначало, разбира се, но после се успокоих и си спя.

Абсолютно съм съгласна, само дето ние вече почти година си живеем така. Peace

# 48
  • София
По принцип кърмя предимно легнала и НИКОГА не оригвам бебето, защото обикновено заспива. Не виждам смисъл да и разбутвам съня, за да се чудя после как да я приспивам. Спя с нея от родилния дом както спях и с баткото и не се страхувам, че ще повърне. Сложила съм пеленка под главата и ако случайно върне (много рядко се случва) просто подменям пеленката и тя продължава да си спи на сухичко.

# 49
И при мен нощем не връща..но гледам да я оригна ако не е заспала след като се нахрани винаги.Ако заспи не се получава:)Понеже докато спя може да се разбуди и да реши да шава нещо и тогава да върне..,че през деня е ужас положението.Малко ме е страх ,но може и аз да пробвам така легнала да я храня ,че цялата съм се схванала....иначе за спането при нас си я вземаме от време на време като мрънка и не се притеснявам.
 Hug
Като поотрасне и започне повечко да будува и по-трудно да заспива не мисля, че сама ще искаш да си причиняваш недоразумението да се оригне на всяка цена. Пък и наистина се будим само да мръдне човечето до теб, готови да подадем гърди. На мен по-сложно ми беше в лек унес да премисля тази ли да му дам или на другата й е ред  Laughing Ама и с това се свиква.  Peace
Всяко животно си има поза, характерна, на кърмене. При човека това е легналата. Спри да се мъчиш и се излежавай с бебока и денем и нощем.  Sunglasses

# 50
  • София
Като поотрасне и започне повечко да будува и по-трудно да заспива не мисля, че сама ще искаш да си причиняваш недоразумението да се оригне на всяка цена. Пък и наистина се будим само да мръдне човечето до теб, готови да подадем гърди. На мен по-сложно ми беше в лек унес да премисля тази ли да му дам или на другата й е ред  Laughing Ама и с това се свиква.  Peace
Всяко животно си има поза, характерна, на кърмене. При човека това е легналата. Спри да се мъчиш и се излежавай с бебока и денем и нощем.  Sunglasses
Подкрепям напълно

# 51
Защо трябва ти да го отказваш ,то само ще го направи.Ние вече сме на близо два месеца и нощно време се буди когато огладнее в повечето случай това е кам 4 или 5 часа.

# 52
Ние сме на 3 и 1/2 месеца и не смятам да я отказвам от нощното хранене освен ако тя сама не го направи. Малката се буди поне веднъж през нощта, но аз я взимам при мен на леглото, а после я връщам обратно в нейното, за да спя спокойно и да не се притеснявам за нея. През деня връща много, след ядене, но през нощта никога и дори не я оригвам. Просто опита ме научи да не се притеснявам за нощните хранения, а като открих, че мога и да си поспивам докато тя се храни стана още по-леко. Както казва таткото: "Коя спи, коя яде, коя храни не се знае, но аз спя спокойно и съм бодър на сутринта!" Simple Smile Така успях и него да си запазя в леглото  Wink

# 53
  • Варна
При нас след банята към 8:00- 8:30 и хапването след това...идва дълбокия сън с по-голямата пауза до към 2:00,3:00 ч.Тогава яде..и после сутринта...към 6:00; 7:00......Щеше ми се просто да си я прави малко-по късничко ....ама времето ще си покаже Praynig Wink  Hug

# 54
И аз имам нужда от съвет по тази тема-нашата педиатърка ме кара да спрем нощното хранене понеже малката първият месец наддаде 1,500 и имало опасност от рахит.Аз не я послушах и продължавам да си кърмя детето нощем /буди се 1-2 пъти/ , но ни предстои второ консултация и сигурно пак ще ме критикува.Има ли наистина опасност от рахит?

# 55
аз не давах вигантол, заради малка фонтанела. Детето ми наддаваше 1,5-1 кг до седмия месец включително. Затова се интересувах от темата.
Решението е детето да се извежда всеки  ден, за 10-15 минути, когато е студено, когато е по-топло колкото може повече. Съответно не може да се заключи рахит на прима виста. Следи за признаци (има ги описани подробно).

# 56
  • Видин
1 месец - 1900гр
2 месец - 1600
3 месец - 900
Никой никога не ме е плашил с рахит. Извеждах го постоянно навън, а сега давам Вигантол.
Педиатърката ми никога не ме е питала дали яде нощем. Как да го залъгвам при положение, че той е гладен, а шише не помирисва? Да му дам вода с лъжичка ли?Това са пълни глупости

# 57
  • София
iraikova, синът ми се роди 5,180кг.  Първия месец качи близо килограм и съответно му бе предписан Вигантол 1капка на ден, само 2 седмици по-късно друг педиатър ме посъветва да не давам Вигантол, ако излизаме всеки ден на разходка - защото вит. Д се синтезирал през кожата. Нямало опасност детето да развие рахит. Доверих му се и спрях да давам Вигантол. На втората консултация детето бе качило 2,100кг и педката каза, че е добре да му спра нощното хранене, но да продължа с Вигантола, защото фонтанелата видимо се затваряла. И аз продължих "да не давам повече" Вигантол на детето си. Но той бе пролетно бебе и рядко се случваше да не стигнем до парка на разходка. Сега с беба излизаме по-често на терасата и от време на време до пазара и най-вероятно и на нея няма да давам Вигантол - независимо, че се роди по-едра от баткото. Най- добра профилактика за рахита са разходките на открито - това ми бе обяснено от педиатър и ще заложа на тях вместо на лекарства.  Peace

# 58
  • Къде ли не
Извинявам се, но не можах да се стърпя да питам Раче, след като момиченцето, да ти е живо и здраво, се е родило по - голямо ото баткото колко всъщност се е родило? И дали си ги раждала секцио тия големи бебета!

# 59
аз продължавам да я кърмя нощем, когато позволява времето излизаме на разходка, но е толкова повита че едва ли слънцето успява да стигне до кожата и.И по предписание на педито давам по 2 капки Вигантол.

Общи условия

Активация на акаунт