Бременна ли съм - тема за бързи въпроси и отговори 3

• 46 361
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Аз имам едно въпросче - реших тоя път да пробвам с тест за овулация (знам ,че има такива теми и доста почетох , но искам да чуя и вашето мнение.) Иска ми се да започна от рано да се тествам , защото изобщо нямам идея с каква овулация съм ( късна , ранна) а пък последните два месеца ми дойде много по рано от обикновенно. Та въпроса ми е от кога да започна с тестотеве ( засега съм си взела две опаковки) Wink  Днес ми е 5- ти ден от цикъла.
Тестовете за ову ги прави от отрицателен до отрицателен  - по-добре да изхабиш 2 кутийки (т.е.да започнеш рано рано с тях),за да установиш кога точно е ову,отколкото да я изпуснеш!
От кой ден на МЦ да започна тестовете за овулация?

# 421
Да права си ,че няма гаранция ,че ще стане. Със сина ми забременях след прием на Клостилбергит и следене на овулация на ултразвук. Силно се надявам тоя път да не се налага пак същото лечение. Praynig

Успех  на всички!  bouquet

Mam4е  - благодаря ти много .  bouquet  bouquet

# 422
Имам един въпрос към вас. Последният ми цикъл беше на 31.12 като продължи до  8.01. (последните дни със зацапвания)положителен тест за овулация имах на 13.01. Вчера трябваше да ми дойде, днес правих тест за бременност но уви отрицателен Sad Базалната температура продължава да е 37.2. Има ли макар и мъничък шанс теста да греши и все пак да видя така желаните две чертички? Благодаря ви предварително

# 423
Здравейте! Аз не съм много за тук, но искам мнение, а въпросът ми мисля не е за цяла тема... Последните няколко месеца лелката идва различно - веднъж на 28-30 дни, друг път на 35-40. Този път ми закъснява ми с около 10 дена. Ходих на лекар. Всичко е ок, няма бременност, няма киста, яйчниците са добре. Маточната лигавица каза, че е достатъчно удебелена и всеки момент ще ми дойде, което също подозирам ,защото гърдите ми ще откачат просто. Гледа ме на коремен ехограф. Изписа ми дуфастон, в случай че не ми дойде до 3-4 дни и противозачатъчни Хлое, които трябва да пия 3 месеца за регулиране на цикъла.  Та аз се чудя дали да ги пия тези Хлое? Не ми се ще много сякаш, защото се сещате...Все пак сме в подфорум "Искам бебе" Simple Smile Какво бихте ме посъветвали?

# 424
Имам един въпрос към вас. Последният ми цикъл беше на 31.12 като продължи до  8.01. (последните дни със зацапвания)положителен тест за овулация имах на 13.01. Вчера трябваше да ми дойде, днес правих тест за бременност но уви отрицателен Sad Базалната температура продължава да е 37.2. Има ли макар и мъничък шанс теста да греши и все пак да видя така желаните две чертички? Благодаря ви предварително
  Според мен има шанс. Изчакай още 2 дена и си направи друг тест с първата урина.
 xtna, посети и друг доктор, за да чуеш още едно мнение.
 Пожелавам ви успех Praynig

# 425
gabriel2, и аз мисля, че трябва да започнеш по-рано с тестовете за овулация, за да не я изпуснеш и да не се вкараш в други мисли тогава. Но бих те посъветвала да мериш БТ 2-3 месеца - тя ще ти даде един добър ориентир и тогава да комбинираш с ову-тестовете.

Хана_ , Напълно е възможно да не е отчел правилно. Пожелавам ти го от все сърце. Но ако утре сутрин БТ пада - няма какво - лелката ще е. При мен например БТ е доста надеждна ...

xtna, какво значи, че ти закъснява ? Кога ти е била последната менструация? Т.е. искаш да кажеш, че сега надхвърляш 40 дена ли ? Защото ако не е така, ще те посъветвам да изчакаш да си ти дойде нормално. Че даже и да ги надхвърляш, не ги почвай, според мен. На коремен ехограф не може много да се види, трябва си вагинален. Щом лигавицата на матката е силно удебелена значи е или бременност или предстои менструация. С този нередовен цикъл, моят съвет е да следиш Овулация по някакъв начин - може да ходиш на лекар, или с тестове, но най-финансово незатрудняващо би било да мериш БТ. Така ще можеш всеки месец да следиш кога си била в овулация и да знаеш, че 10 - 14 (лутеалната фаза е със средна продължителност 10-14 дена) след овуто ще ти дойде. Така няма да се чудиш закъснява ли ти сега или си имала късна овулация. За сега наистина, ако не ти идва, препоръчвам и аз - друг лекар за второ мнение и вагинален ехограф.

Успех, момичета.   bouquet

# 426
Хана_, напълно е възможно да не е отчел, аз имах 2 отрицателни теста при 7 и 9 дни закъснение, чак на 14 ден закъснение показа положителен тест Simple Smile Дано видиш  EFP  Praynig

# 427
mausidreams, да закъснява ми, днес ми е 39 ден. Правих и ЧХГ и определено не е бременност (абсолюта нула беше резултата). Иначе за всичките тези мерения на БТ и тестове, просто не ми се занимава. Не ми е още фикс идея, а като се знам, повече ще се затормозя, не бързам. Не че бебеправим, просто не се пазим кой знае колко...А за друг лекар, ще изчакам още малко или при следващо закъснение или нещо нередно определено ще посетя. Благодаря Simple Smile

# 428
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА ! ПОСЛЕДНИЯТ МИ ЦИКЪЛ ЗАПОЧНА НА 26,12,2009 (по принцип ми е с продължителност около 35 дни) ,ОВУЛАЦИЯ ЗАСЯКОХ НА 15,01,2010 И ПРЕДИ НЕЯ И СЛЕД НЕЯ УСИЛЕНО БЕБЕПРАВЕНЕ. НА 26,01 27,01 И 28,01 ПОЛУЧИХ МНОГО ЛЕКО КАФЕНИКАВО ЗАЦАПВАНЕ ПРИ ХОДЕНЕ ДО ТОАЛЕТНА ПО ХАРТИЯ ,КОЕТО ИЗОБЩО НЕ ПРИЛИЧА НА МЕНСТРУАЦИЯ . ВЧЕРА И ДНЕС ПРАВИХ ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ И В ДВАТА СЛУЧАЯ Е ОТРИЦАТЕЛЕН . НЯМАМ НИКАКВИ СИМПТОМИ ЗА МЕНСТРУАЦИЯ ,В ПРЕДНИТЕ ДВЕ СЕДМИЦИ БЯХ ПО ПОДУТА И С ПРИТИСКАНИЯ В ЯЙЧНИЦИТЕ ,ВЧЕРА ПОЧУВСТВАХ БОЦКАНИЯ В ОБЛАСТТА НА МАТКАТА . КАЖЕТЕ МИ КОГА ПАК ДА СИ НАПРАВЯ ТЕСТ ,ЗАЩОТО ИМАМ ОГРОМНОТО ЖЕЛАНИЕ ДА РАЗБЕРА КАКВО СТАВА ...  Hug

# 429
COCO,споменахме вече за писането с главни букви,моля спазвай правилата на форума!
Иначе можеш да повториш теста след 2 дни с първа урина,или направо да пуснеш кръвен тест бета ЧХГ, за да нямаш повече чуденки. Peace

# 430
xtna, жалко, че теста е отрицателен. Разбирам тревогите ти с лудването ... но доколко разбирам имаш съмнения за това, дали да взимаш хапчетата - прецени добре - мисля, че ако не беше бебеправенето, нямаше да търчим за всяко закъснение на лекар - може просто да си имала по-късна овулация и за това сега да ти дойде по-късно. Прецени си. Но според мен и на друг лекар да отидеш и той ще ти изпише хапчета, въпросът е, че след като ги спреш, може и нищо да не се промени. Аз винаги съм имала цикъл, когато се пазехме съм вземала противозачатъчни и тогава цикълът ми беше 28-дневен. Спрях хапчетата и цикълът ми си стана отново 30-35-дневен. Сега понякога, може би по веднъж в годината ми се случва и да е 40 дена.
Да вмъкна само, че имам 2 бременности, за съжаление завършили с спонт аборти в 5г.с.

Желая ти успех.   bouquet

COCO, теста повтори след 2 дена, ако искаш по-бърз отговор - тогава направи кръвен. Ужасно е това чакане ... знаем го всички в този форум от личен опит... Стискаме палци.

# 431
mausidreams, само една поправка, че средно ЛФ не се приема за 10-14 дена, а за 14 +/- 2 дена, защото има и ЛФ от 16 дена, като моята например, но не може да е повече от 16. А една 10 дневна ЛФ даже си се счита за малко късичка и добре би било да е повечко.

# 432
Правилно е добавила Бенджолина, може до 16 дена. (tnx)

# 433
Здравейте - и тук да се запиша
В една друга тема писах, че ми закъснява трети ден, след прием на Дуфастон от 15 до 25 ден - 2*1. Правих тест, вечерта и се оказа отрицателен, но смного бледа контролна лента, възможно ли е от Дуфастона да ми закъснява и теста да е верен, защото пък теста го правихме заедно с Доки и тя ми каза че урината ми била разредена? Незнам вече какво да си мисля, докато не започнахме да правим бебе нямах проблеми с цикъла - сега сякаш нарочно да ме дразни ми закъснява или ще идва или не #Cussing out

# 434
...възможно ли е от Дуфастона да ми закъснява и теста да е верен, защото пък теста го правихме заедно с Доки и тя ми каза че урината ми била разредена?
Не,не закъснява от него.МЦ идва до 10-ти ден след спирането на дуфастона.
Направи теста с 1-ва сутрешна урина.Успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт