Отговори
# 300
Честита Баба Марта! Здрави и засмени да сте през цялата година!

И аз ще драсна по-късно.

# 301
Честита Баба Марта и от нас!

Пожелавам ви много здраве, розови бузки и пролетни усмивки!

# 302
Честита Баба Марта! Здраве и сполука!

# 303
Честита баба Марта, да сте живи и здрави момичета, много късмет!
Ние сме ток жици, не пиша просто защото нищо интересно няма, наистина, някакъв застой, ходя си на работа, на училище, фитнес, яздя .. това е може би по ново и интересно , но като цяло няма нещо кой знае какво. Лаци е здравичък и си ходи и на градина, на плуване, карате, сега и приложно от тоя месец официално, щото много му харесвало, като го пускат, като имало отсъстващи деца на тяхно мясно.. абе скъсваме го детето от дейности, ама да свиква от сега, че кво го чака.. с такива родители.. поне уикенда си останахме в къщи и си починахме от нищо интересно случващото се .. хехе
Дони, пърдо да ти кажа, че новия ти аватаре жесто к, яката работа... второ колкото и да е опък Хриси, колкото и да е серт, те са педагозите, които трябва да намерят път към него, а не да го игнорират, защото "не може", освен това аз бих те подкрепила ако смяташ, че има дори и минилано притеснение за говора да потърсиш частен логопед, няма да те върне, в нашата градина периодично идва една логопедка и познава дори Лаци, който доста говори и доста отчетливо.. така, че от опит глава не боли, пробвай, но и  тия гадове не ги оставяй на мира, това, което правят не е правилно и с деца не се работи, като не им се дава задача, за да не се тормозят .. моля те !!!!
Кузманка, оздравявайте, вие там поне ако намериш причина имаш свободата да смениш градината, тук първо не те искат никъде, после ако не ти харесва ходи си .. нямаш право на претенции... за съжаление
Оставям ви .. утре пак може да драсна повече, ще съм на работа .. хехех

# 304
  • Пловдив
Здравейте отново... Rolling Eyes
Такова страхотно пролетно оживление цари в темичката....много е зареждащо!
Амаретка , честит РД на патерици...Много здраве и любов ти пожелавам!
Доника, много неприятно и ужасно непрофесионално е отношението на тези учителки! Ако имаш възможност може би трябва да помислиш за смяна на градината! Успех с логопеда и гледай с надсмешка над тези глупави коментари!
mama_meggie, много му е пълна програмката на Лаци,но пък така няма време да прави бели... Laughing
Rени, страхотен скиор си имаш! Браво на Ичи!
yoana77, радвам се да те прочета... Flutter Звучиш много ведра и заредена! Hug
DZ , има талант Ники!!! Щом и му доставя удоволствие това е едно добро занимание. А ти как си?

Май не успях да коментирам всичко,но ще ме извините... Embarassed
Новото при нас е че след последния вирус с повръщане и разстройство от преди 10 дни, който го пипна Додо вече 2 -ра седмица не ходи на градина и въобще така ще се опитаме да я караме до края на месеца! Чувствам се много зле от факта,че той не спря да боледува последните 2-3 месеца, а аз го лекувах така да се каже на парче! Надявам се първо да повишим имунната защита, да си почине от болести и с нови сили да се присъедини към групата след някоя друга седмица! Ще отиде на тържеството др.седмица,защото си знае перфектно стихотворението и даже сега репетираме рецетираме с патос Joy (между другото ни го дадоха за учене вкъщи).
А аз в тази връзка минавам за 1 месец на половин работен ден,за да имаме време да си обръщаме внимание! Надявам се да съм взела правилното решение и за 2-ма ни!
Снощи се върнахме от 3-дневно пътешествие до Италия с любимите самолети на Додо (това дете е лудо на тема самолети и въобще екстремни преживявания Mr. Green). Беше много зареждащо и за 3-ма ни, мъжа ми имаше РД и празнувахме там! Разбойничето издържа петчасова  разходка из разни забележителности и  дълъг  шопинг маратон и не искаше да си тръгва от летището! Simple Smile
Поста ми стана непростимо дълъг,за което се извинявам! Приятна седмица!

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 22:44 от steli-ssd

# 305
  • София
Ехо мацки,

Много сте свежи.

Стели, браво на вас, звучи много зареждащо вашата разходка. И аз като теб се чуствам зле, че откакто е на градина, Вики не спря да пипва вируси. Слава богу леко ги кара, но всеки две седмици сме с хрема. Но напоследък си мисля, че ги пипва от клубчетата, дето я водя, не от детската, защото винаги след уикенд е болна. Мисля да спра да я водя, макар че понякога не се издържа и най-лесния начин е да я оставя в клубче да си поиграе.
Меги,много хубаво правиш за Лаци, че така го ангажираш.
ДЗ, Ники май е взел таланта на мама. Браво на него.
Рени, и аз съм на твоето мнение да си имат отделна среда децата Peace
Дони, ей страшен аватар. А за вашите учителки, явно доста ги помързява. не им се впечатлявай на коментарите. Аз много се кефя на нашите, че излишни коментари няма. Например, един ден ми казват - а, Вики я е страх от сешоари (тези за ръце), аз казвам - ами да.След един месец - ами Вики вече не я страх. Имахме една известно време, дето всеки ден ми докладваше какво Вики не можела, как не можела да държи молив и т.н. Ей, аман. Не разбира ли , че децата понякога на инат се правят, че не могат нещо.

Хубав ден!

# 306
  • София
Хихи, радвам се, че аватарът ми ви е харесал. Просто тази бабка като я видях и не се стърпях да не си я сложа...И без друго само мрънкам напоследък като дърта свекърва...
Доста се впечатлих от Пумпелина - само да видим как ще сме с времето и да запиша час на Хриси за една консултация.
Но от вчера съм на друга вълна - кандидатствах по една програма АЗ МОГА към министерството на труда и тн...и съм одобрена за ваучер за изучаване на английски, та сега проучвам учебни центрове, графици...че си е доста време курса - до края на годината.
Меги, Лаци, заедно с Арен съм ги признала в бърборенето отдавна Hug
Базел, Ави, вие няма ли да се включите към нас за театър в неделя? Други желаещи - хайде, поне там да се видим, че вече срещите станаха рядкост по различни причини Sad
Стели, като спомена самолет - Хриси с такова обожание е на тема влак. Та в неделя като не можахме да гледаме театър го возих на метрото - е няма такъв кеф...
Обаче шефче се събуди.....

# 307
Да, аватара ееее... просто безобразен, махай го, докат не са ни намразили женските майки  Mr. Green

Забравих да кажа, че натресох моите деца на приятели и в неделя гледаха пиесата  Laughing  Много са впечатлени всички, особенно дъртите  Mr. Green

Стели, е тва е... и аз искам такова РД  Wink Да ви е жив и здрав де...

Меги, то за крушата и дървото с пълна сила важи при вас...

Ние сме добре, Баба Марта минала вчера през ДГ оставила мартенички, хубаво било...

Всичко ни могат децата... друг въпрос е кой как ги предразполага да го покажат/научат  Hug

Heart Eyes

# 308
Хайде и аз да се разпиша с пожелание за аромат на фрезии в живота ви!

Искам да взема отношение най-вече към тревогите на Доника. Маци, ако някой тук е имал тревоги за проговарянето на детето си, то това със сигурност съм аз. Спаси, знаете, че се поотпусна да гвори преди малко повече от половин година... Което си е късно. Аз естествено направих консултация, за да съм спокойна. Проверка на юздичката на езика - понякога това пречи на проговарянето. Както мама Меги писа, в градината периодично идва логопед. Аз насрочих консултация на Спаси /още септември месец/. Оценката беше отлична - няма проблем в разбирането, в пасивния речник, напротив - оказа с, че нивата му на пасивен заряд от познания е над 30 % по-висок от този на връстниците му. Така аз се запознах с логопедката, която не знам добра ли е, лоша ли е - защото нямам база за сравнение, но чат-пат Спаси има занимания - игри с нея. /карам я да описва всичко в една тетрадка  Embarassed - нещо за свекървите ли казахте... хахахах/ И не знам дали тя помага, или на детет оси му е време, но вече си общуваме спокойно. /е, не говори като наш бърборинко-Лаци, но нещата си вървят/При Спаси, обаче, категорично няма проблем с концентрацията, разбирането, готовността да  съдейства - неща, които при Хриси явно са проблем. Та накратко - 1. директно намерете логопед - не само, че не е рано, а даже е леко късно! 2. Проведи сериозен разговор с персонала в градината, защото наистина, какато и мама Меги е казала по-горе - те са тези, кито трябва да интегрират детето и да намерят път към "неговия начин да напредва". Предупреди ги, че ако няма корекция ще направиш публичен проблем!!!  Naughty

Преди две вечери Спаси ми сподели, че когато порастне иска да стане татко. Като му казах, че трябва да има мама, той каза "ще се женя". Питах го за кого. "За теб". "Е, аз съм вече женена за татко ти"... Ми тогава: "за деси" /съседката/. Щели да живеят у нас, а ние да им даваме пари, за да си гледат децата...  Whistling

# 309
  • София
Преди две вечери Спаси ми сподели, че когато порастне иска да стане татко. Като му казах, че трябва да има мама, той каза "ще се женя". Питах го за кого. "За теб". "Е, аз съм вече женена за татко ти"... Ми тогава: "за деси" /съседката/. Щели да живеят у нас, а ние да им даваме пари, за да си гледат децата...  Whistling

Joy Joy

И Вики като я попитам каква  иска да стане, отговаря: "Мама!"
Може ли да се кандидатирам за тъща на Спаси, щом вие ще давате парите  Wink Joy

# 310
  • Пловдив
irinii , много се смях...Оправно е детето! Решило си е генерално проблемите! Joy
Стенли иска като порасне да стане великан,за да може да прави всичко и най-вече да стига копчето на асансьора...... Rolling Eyes
По въпроса за концентрацията - концентрира се, и за разбирането -  разбира, но готовността му да изпълнява и най-вече да се подчинява на по-възрастните.... ooooh! само когато той иска или е принуден от определени обстоятелства! Като цяло е доста инат и трудно управляем на моменти, но пък в градината не се оплакват особено от него...напротив... Thinking
Доника, аватара ти е много идеен! Поздравления за курса и успех!
bazel , след като взех това решение ми олекна,защото преди се разкъсвах между работата и Стенли и особено като е болен все го мислех и се притеснявах,че не съм до него....Дано най-накрая приключим с болестите!
  Rени, заслужава рожденника... Laughing Всички имахме нужда от почивка, позитивни емоции и зареждане на батериите!

Тук е мрачно и дъждовно и съм решила да кулинарствам този следобяд...

# 311
Ирче, тежко ти горко .. Джи ако харижеш пак ще си напред, че със снахите и внуците ще го закъсаш.. хехех тоя Спаси верно е открил тайната на безпроблемния живот.. хехех

# 312
  • София
Ирче, тежко ти горко .. Джи ако харижеш пак ще си напред, че със снахите и внуците ще го закъсаш.. хехех тоя Спаси верно е открил тайната на безпроблемния живот.. хехех
Меги, е Джи не беше ли заплюта за Лаци  Joy
Тъй, днес записах час за петък в Пумпелина. Жената по телефона беше много любезна и честно казано ми е любопитно и малко притеснено какво ще е заключението и.
Другата новина от днес е, че след разправията Хриси все пак ще рецитира на празника. Питам го - кажи мамо стихчето, което те учи госпожата. Нашия си почва Пиле-Пиле hahaha
Стели, добре е, че имаш възможност за това работно време. Додо ще го оцени  Hug
ПОМОЩ - дайте идеи какво да купя на госпожите за 8-ми март newsm78 Лимита е по 20 лв на госпожа/леля...

# 313
Eх,че  раздвижено стана тук,супер!
Ние от няколко дни сме отново на градина,надявам се скоро да не се разболяваме!Вчера на мишока му дадох да занесе мартеници на госпожите,връща се и виждам едната в торбичката,казвам му защо не я даде на учителката или на лелята,отговор"Ами защото има мустаци и не ми харесва!" Shocked LaughingИначе малката расте и хубавее Mr. Green,ама много ми е сладичка,едричка си върви,но най-важното е че е определено много уравновесена и спокойна!Иначе не спира по-цял ден да гука и да се опитва да говори,но засега казва само та-та и ка-ка!

Доника,желая ти успех на курса,за Хриси не се притеснявай,сигурна съм ,че като поговориш с логопед и се изяснят нещата,определено ще ти олекне!На госпожите newsm78ами те заслужили ли са Confused,майтапя се!Мисля,че има съвсем мънички златни фигурки(от тези ,които се слагат на синджири за врата) на тази цена,оригинално е,можеш да избереш нещо интересно,иначе се сещам и други неща,но все са тривиални!

irinii ,ееееее направо паднах от смях,много са изобретателни и много добре разсъждава,а ако мястото за снаха е свободно,обещавам послушна снаха и добричка свекърва,а имаме и хубава зестра Laughing

Rени ,аааа нека Доника остави аватар,супер си е,а ти пък ако кажеш ,че си страшна свекърва Joy,дай Боже всекиму такава!

steli-ssd ,е страхотно пътешествие!Вирусът с разстройството наистина е отвратителен,той беше единия ни от серията болести CrazyА убeдeна съм,че изборът ти е правилен,мисля че така ще се чувствате по-добре и двамата!

Марлела,bazel,Кузманка,mama Meggie  Hug

Аууу,колко дълго стана,извинете!

# 314
  • Sofia
Момичета, влизам специално да ви почерпя за нашата годишнина от сватбата:

Също и да ви честитя националния ни празник!!!

P. S. Снеже, ще ме извиниш за виртуалната почерпка, ако нещо ти се прияде Embarassed Голямо раздвижване - много ви се радвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт