Отговори
# 285
 Hug Благодаря. Не се натискам за първо място Laughing Важно е детето да се забавлява Peace
Аз като съм печелила първи места -подаръците бяха по зле от тези на 2-ро и 3-то  Crazy Поне снимки си имам за спомен  Laughing
Но смятам да участваме във всички теми . Те са всяка седмица  -нова тема.
Хареса му да рисува със зададена тема.До сега го оставях да си рисува каквото му хрумне  Peace

Rени , браво на Ичи  Peace

# 286
Ренка, браво на Ичи, супер е! Simple Smile
Редно е, нали? Може ли след месец, хем да си дойда, хем да приключа с диетата.  hahaha

Алексал, радвам се, че всико е разминало!  Hug

Моето отдавна не е рисувало, да вземем да подраскаме днес, а? Simple Smile

# 287
  • София

Аууу, базел, трябваше Марлелка да ме насочи към новата ти придобивка  Blush Ами честито... сега е редно да се организирате с Доника, да напечете едни топли хлебчета и на Витоша да ги излапаме  Laughing
Колко му е Simple Smile В момента пека козунаци Rolling Eyes Браво на Ичи, той е наща гордост. Видях ги вчера и с Грамотите, като се прибираха...Аз не пиша напоследък, че май нещо съм влязла в Сатурнова дупка...Отделно едната госпожа на Хриси ме понервира, че чак да си се чудя на акъла си поревах в нас...Ама бая си поревах де Cry...Понеже за пореден път взе да ми обяснява наложителната работа на Хриси с логопед...Това го знам, но какво да направя, като всички логопеди казват, че все още е малък. Трябва да навърши поне 4, за се започне работа с него. Затова той няма да казва стихче на тържеството, че да не се "тормозел". че не може да го каже правилно (пука му на него, че му дреме, че не го разбират)...Аз честно казано не се и надявах. НО и в танца не можело да го включат, понеже не внимавал. А като си спомня Рени как разказваше за тържествата на Ичи, с нетърпение очаквах нашето. Понеже аз не съм конфликтна, свеки свърши тази работа. Заяви им, че в деня на тържеството няма да го водим въобще, щом им пречи толкова...Заявила им, че ако се наложи, ще говори да сменим групата... Бе и той, че си е говедо, говедо...Никаква сила на света не може да го накара да повтори нещо, което той не желае. А знае цели 2 стихотворения (поне аз за толкова знам, понеже веднъж си ги рецитираше, като мислеше, че е сам) Карам го да пеем песнички, не иска. Пее в банята Joy Да не ви занимавам с нашите Радини вълнения...
Алексал, то и на мен ми се пълнят всеки път очите, когато гледам предаването Rolling Eyes Ирини се справя просто чудесно !!!
Марлелка, като се дойдеш специална погача (и червен килим ще опнем) ще изпека  Hug
Кузманка, този лек, който ти е писала Марлелка не съм пробвала, но съм адски доволна от резултата - мед и сода...
ДЗ, стискам палци на Ники. Та той е светлинни години напред пред творчеството на моя Убавец. Но то гена си е ген Simple Smile
Оставям ви, че ми отиде козунака Hug

# 288
 Hug Ето ме и мен
Рени,страхотен скиор е Ичи  Heart Eyes .Представям си емоцията Simple Smile
Бобо не се ли пробва на ските тази година?
ДЗ,Марлека и Ники и Мими рисуват страхотно за възрастта си. Peace Дз,задавай му теми тогава ,щом добре се справя  Heart Eyes
Амарето  Hug
Ирини,и на Джи и на Спаси ще им хареса да са заедно  Hug мисля че това е много по-добро решение от гледачка,особено ако тепарва ще се търси.Аз все гледам предаванията с някой ден закъснение,но не ги изпускам съвсем от поглед  Wink
Доника чувам от няколко майки подобни на твоите оплаквания...поговори ли с тези учителки все пак да се пробва каквото каже това,ако пък не участва как ще се научи  newsm78
по този повод и Арен ще имат тържество,но нищо не са ни дали за учене.Чувам го че реди няколко стихотворения и песни,но нямаме домашно.

За спането,при нас е на периоди давам си сметка от както се е родил.Както иска така...на мен ми е приятно всякак,макар че понякога се поизнервям.Тук от около 3 седмици като вечеря и се изкъпе...яде ябълка,пие чай,тържествено на вратата пожелава лека нощ и си заминава в леглото и срещата ни е на закуска  Rolling Eyes но това е самоинициатива,до кога не се знае.. Wink

Кузманка - масаж с мед на гръбчето около 1 -2мин максимум помага също,защото подобрява кръвообръщението и сгрява.След това с мокра топличка кърпа се избърсва.
Чочи,тази песен е любима и на Арен,но той я знае от дискавъри и съм му я намерила в youtube ,често ме кара да я пускам
Алексал,Венуш,Ева,Базел.....прегръдки  Hug

# 289
  • София
Мацки, снощи получих "факс свише" и мисля днес от 12.30 да посетим постановката в театър Възраждане - Снежанка и 7-те джуджета. Ако има и други желаещи - там сме  Hug

# 290
  • Бургас
Привет и от мен!
И аз чета когато мога, и уж все се каня да пиша, но не ми се получава  Wink
Мария си носи разни градински сополи и няма отърваване - взех и секрет-чиста е, а вече почти два месеца ту със сополи една седмица, после една без. Даже по-зле е пропорцията. Снощи пък вдигна Т при баба си и сега я следя, да не и увисне градината, баш за Първи март, когато ще имат мероприятия и ще е интересно.
Аз също ще пускам Ники в ДГ на Мария, където наесен за мое щастие ще отварят яслена група. Знам ли, може пък и мен да ме огрее да поработя след толкова години майчинство  Grinning
Доника - в София има много специалисти, които работят с малки деца. Дори Мария започнах да я водя , когато стана на 1 год. Аз лично бих ти препоръчала Пумпелина, но май ще ти е доста далече. Бих могла и да проверя къде може по-наблизо да има, стига да искаш  Peace
Rени - много съм впечатлена от Ичи, страхотен е  Hug
DZ  - браво на Ники, талант като майка си  Peace
Кузманка - ако е влажна кашлицата, може с черна ряпа да пробваш, при нас помогна. Другото беше равни части мед, зехтин и малко ракия. Дори второто имаше по-бърз ефект.
dennis , Марлела , Alexal   , venush , Иринии , Амаретка   - Поздрави за всички  Hug

# 291
  • София
Алина, благодаря много  bouquet Не го знаех този център. Бяха ми препоръчали Детско здраве. Заинтригува ме, че имат и програми свързани с ученето...Ще звънна и ще запиша час тия дни.
Днес не гледахме постановка, защото нямаше билети. Та си купихме билети за 07.03 от 11 часа за Червената шапчица. Ако има желаещи - хайде Simple Smile

# 292
Ehaa tuk se e ojivilo  Party

Az da si priznaq tiq dni neshto ne sum mnogo na kef ... umora, iznervqm se pokraj bezkrajniq "vodovurtej" okolo decata i grijite ejednevni, Sofi sushto ot snoshti e mnooogo kisela, mruka i plache, nqma nikakuv apetit, a kato chue za detska i nastava  ooooh! nqma da vi kazvam kakvo ...  Thinking opredeleno shte mislim za smqna na detskata ili varianti takiva, no kato veche e komprometirano tova zavedenie, neznam kak shte se ubedim da otidem v drugo takova  Confused
Za spaneto otkakto se rodi Krista  Rolling Eyes vsichko e naopaki, sega ne iska da spi s nikoi drug osven s men, a kato cqlo na purvo mqsto e baba i, a plache za men pri neq, a kato q nakaram da spi pri nas plache za baba si .... dosta go oburkahme tova dete ... nedostatuka na jivota vrata sreshtu vrata s baba i dqdo ... Tukmo se beshe nauchila da si spi sama v detskata i vsichko si beshe nared i sega  Sad pulna oburkvaciq i mi e muchno, polagam usiliq, no s tatko si ne iska da spi, toi e obseben samo za igra i zabavlenie, az sum za spane i qdene  Rolling Eyes

Irinii strahotna ideq e tova da sa si zaedno Spasi i Djindji v detskata ... i az se zamislih po tozi vupros, tova e vuzmojno v chastnite gradini i e za predpochitane, taka i dvete deca shte se chuvstvat dobre  Wink

Dennis bravo na Aren mnogo e samostoqtelen ... kak go pravite, to maj naistina si e do dete i razbira se e na periodi  Simple Smile

Donika q ne si gi slagaj tolkova na surceto komentarite i prikazkite na g-jite, az kato vidqh kakvo e nivoto i otnoshenieto masovo kum decata ... tova si govorihme sus muja mi che napravo sa si za uvolnenie masovo, nqmat nikakuv pedagogicheski podhod, otnoshenieto kum decata e poveche ot bezobrazno ... pone nie sme s takiva vpechatleniq, a i roditeli na dechica ot nashata grupa sushto ...

V tozi red na misli se zamislqme za edno frensko uchilishte kum posolstvoto ... mnogo dobri otzivi poluchavame ... masovo i bulgari si zapisvat tam decata zapochvat ot 3 godinki, sistemata e korenno razlichna ot bulgarskata i naj mnogo mi haresva che tam decata se vuzpitavat v duh na tolerantnost, na vsqko dete mu se vnushava che to e unikalno i suvurshenno takova kakvoto e i e mnogo cenno i specialno i decata se gledat izkluchitelno ot francuzi i kulturata im e .. na dosta razlichno nivo! Ima i nedostatuci ... skupichko e i uchat mnogo malko bulgarski i bi bilo problem dete ot tam da otide posle v bulgarsko uchilishte ako mu se naloji!!!

Reni strahiten e malkiq skior ... bravo  Party

DZ vpechatli me tvoqt Niki s tezi risunki ... talant  Wink

Amareto chestit rojden den na paterici   bouquet

Kuzmanka da se opravqte  Hug

I mnogo pozdravi i pregrutki na vsichki vi ...  Hug

P.S. Donika avatara ti e ... Joy

# 293
Добро утро.   food010 kaffeetrmker_2

Много се радвам на активността тук.
Дони, препоръчвам ти нашата логопедка - Валентина Кисьова.  Много съм доволна от консултациите за заекването и не чух коментари, че на 3 години не може да се работи с децата. това доколкото знам е някаква остаряла теория вече. Всъщност аз не разбрах какъв е проблемът с Хриси. newsm78
Евке, моля те пиши на кирилица. Praynig

# 294
Момичета... Добро, утро!

Ние сме от събота болни на нова сметка и сега сме с бронхит и гной по гърлото и сега сме на АБ и разни други сиропи... В сряда сме пак на контролен. Много лошо кашля и трудно пием лекарствата. Дано се оправя Данайка, че сега и беба трябва да опазя, а тя сега в момента дяволито, тихо, тихо си пъхнала палеца в устата и цока...  Simple Smile Ами като не иска биберона..! Вече съм напълно изтощена и без настроение за баба Марта, то не бяха болести, не бяха проблеми тук в къщи и други и други... Аман! Сега варианта е да заминавам с Даная и Елица при свекърите на Предела и това е, да се оправи Даная, в нейно име ще го направя, защото аз едва ли ще се чувствам комфортно и добре там... Но иначе пък трябва сама да я пращаме, а на мен не ми излиза от ума, физиономията и и сълзите и когато дойдоха да я вземат, като влезнах в деветия и се очакваше, че до 15-тина дена ще се ражда... Имах нужда от почивка, наистина тогава, обаче не исках да я пращам... За това това и беше последното заминаване сама, а и като я питам, тя казва, че не иска там да отива, не знам защо... Thinking Казва, че баба и я биела по главата, което лично на мен не ми се вярва, ама и тя си преувеличава малко, де... Искам, само да е здрава, не знам много ли искам?
Обмислям варианта за смяна на градината, защото тук в нашата има много болни деца, все водят болни, все има кашлящи и по податливите веднага лепват... Не съм чувала такива отзиви за други градини, е сигурно има, но на близо ми е още една в която е дъщеричката на най-добрата ми приятелка и тя ще говори с директорката, дали може да се прехвърлим там... Тя казва, че там родителите по нейно наблюдение са по съвестни и не си водят децата болни...
Ставам, че Дани гори, а аз отново съм сама с двечките, ако се наложи да я водя някъде по спешност, не знам как ще стане, дано не се налага...

Компреси за бронхит, ако някой ми каже, ще съм много благодарна... И как точно се правят?

А, забравих: ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! ДА СТЕ ЗДРАВИЧКИ, ЧЕРВЕНИ, РУМЕНИ, ЗАСМЕНИ!

# 295
Привет от мен, в този хубав ден, Баба Марта, надявам се да е и слънчев и всички да сте в добро настроение!Пожелавам ви Здраве!

Кузманка, съжалявам, че отново сте болни  Tired Ние да чукна на дърво сме здрави, макар, че в нашата градина е същото, непрекъснато чувам кашлящи деца, виждам ги видимо болни, но с това няма оправия. Някой по-горе беше казал за мед, аз така лекувам децата си при кашлица и мисля, че е доста успешно, последния път се оправихме за 3-4 дни.Слагам на мекото на ръката си над палеца малко мед и разтривам отзад дробчета, с лек натиск, усеща се как загрява и леко се зачервява кожата, без да мия, слагам една памучна кърпа и отгоре потник и пижама.Много облекчава кашлицата наистина.Бързо оздравяване!
Доника, не слушай учителките и не се притеснявай, детето ще го израсте, в нашата група имаме едно момченце, което изобщо не говори, дори е още по цял ден с памперс,майката е психолог, казва, че детето е напълно добре и до 1 година всичко ще се промени  Peace
ДЗ, браво на Ники, чудесно се е справил, при нас Дария е повече по рисуването, а Радослав, той просто е певец  Mr. Green
Ирини, чудесно е, че децата ти може да са заедно в градинката, така ще е по-лесно на малката да свикне.  Hug
Иначе ние сме добре, днес ще ги водят на театър и бяха много щасливи сутринта, ще имаме и тържество за 8-ми март, казват различни стихотворения за празника, постоянно се пеят песни, веселбата е голяма Crazy
Весел и усмихнат ден на всички и слънчева седмица!   bouquet
П.П. Във фейсбук съм регистрирана като Йоана Георгиева, ще се радвам, който има регистрация там да ми пише и снимки така да гледаме на децата ни  Hug

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 14:06 от yoana77

# 296
ехооо

Честита Баба Марта! Бели и Червени, весели и засмени!
Децата сутринта толкова заредени отидоха в ДГ, всеки с пликче мартенички... Боян дори бе толкова нетърпелив, че се облече и обу изцяло сам и ни изчака в двора  Laughing

Много Благодаря за поздравите за Ичи, пожелавам на всеки такива емоции. Денис, Боян другата година ще го качим.

Кузманка, дано скоро излезете от този кръговрат с болестите  Hug

Доника, трябва да си поговорим за ситуацията около Хриси.

Ирини, аз пък не съм фенка 2 те деца да са в една група... Смятам че всяко  трябва да си има средата и приятелчетата още повече са с 2год разлика, за близнаци друго. Но пък в началото май ще ти е по-спокойно така  Hug Иначе ти се радваме по ТВ  Wink

Разписвайте се по-честичко, много ви се радвам така  Heart Eyes

# 297
yoana77 ще пробвам това с меда за разтривка... Ще намажа и гърба и гърдичките отпред, нали може?

Много благодаря на всички за подкрепата, винаги знам, че мога да разчитам на нея от ваша страна.... Hug

# 298
4ESTITA BABA MARTA I MNOGO MNOGO ZDRAVE NA VSICHKI MALKI I GOLEMI  Wink

Venush sorry  Embarassed ama oshte sum sus slujebniq laptop na muj mi, a toj nqma kirilica  Rolling Eyes

# 299
  • Пловдив

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! ЗДРАВЕ И БЛАГОПОЛУЧИЕ НА ВСИЧКИ!!!

Нямам време още да наваксам с четенето и коментарите, защото днес сутринта се върнахме от малко пътешествие до Италия като наваксам с четенето ще пиша пак! Hug

Общи условия

Активация на акаунт