Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

• 76 479
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Албенка,да ти е жива и здрава щерката,тортата е много красива и ефектна.
Rumya и твоето тирамису изглежда доста вкусно и на всичко отгоре на два етажа-браво!
 mama niky  имам слабост към бебешки обувчици,много са сладки. А сигурно едната е развързана,защото не си успяла да догониш бебока докато  пристъпя  Wink
Ванче,със здраве да си го ползваш рожденика още дълги години. Интересна идейка,както винаги. Че и видео сте спретнали,браво.  

bobsi  като за начало се е получила тортичката,да ти е живо и здраво мъничето. Кусурите ще си ги оправиш с времето,стига да не се отказваш. Заглаждай с повече маслен крем и оставяй да стегне в хладилника,по-назад в темата имаше видео как да загладиш тортата. На обувките им липсват връзки,но може би така си искала.
По повод на бизнеса с торти-ами да ви кажа честно,че като се превърне хобито в печалбарство и се губи магията. Ако трябва всеки ден да правите по 10 торти на по 2 етажа,покрити с чаршафи и обсипани с фигурки и цветя,много ясно че ще претупате някоя. От опит знам,че в БГ поне не е печеливш бизнес,малко хора могат да си позволят да платят реалната цена на такава торта. Разбира се,че като ми поръчат някоя торта ,ми плащат някаква сума,но е далеч под необходимото за поддържане на малък бизнес. Всъщност Ванчето вече го е обяснила много по-добре. За мен е удоволствие да направя торта,различна от тези на конвейра,а ако взема и някой лев,идеално.  А когато работя в къщи,никой не смее да каже гък,докато не му поискам мнението  Joy
И накрая,че много се разписах нещо,да ви покажа букета ми,изстрадания ми букет за р. ден на майка ми утре. А по-късно ще снимам и готовата торта.     Само да добавя- огромни благодарности на Малински за съветите и за това,че ме изтърпя на скайпа   Hug

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 19:22 от sisi7510

# 721
Здравейте, момичета   bouquet
Често надничам в тортената тема и се любувам на сътвореното от Вас. За сега само с наблюдаване мога да се похваля  Blush
Случайно попаднах на няколко идеи за оформление на торти и ги споделям с Вас. Надявам се да бъдат полезни.
Поздрави!
http://elypetrova.gallery.ru/watch?a=GV5-dl3b#feature=mainlist

# 722
Албенче да ти е жива и здрава щерката   bouquet

.... ПРосто да ме оставят цял ден да си седя в куФнята, хич няма да се разсърдя hahaha.

Ох, и аз искам така, ама ако може една цяла куФня само за мен си и играчките и принадлежностите ... Ама как ще стане не ми е ясно, като моя мъж много обича да ме гледа като "творя" и да дава акъл. Много често изпипването на подредбата на декорацията е негово дело! Само казва "Жена, така не е готино, така ще стои по-добре" и като ми покаже, аз к`во да правя съгласявам се като виждам че е прав. Пък и тарикат, много разбира, с терминология работи свободно, само дето мрази шоколадовото тесто, щото му се топи в ръчичките и не може нищо да сътвори  Joy
Иначе в началото всички роднини ах-каха и ох-каха, но примерно на 5-7 торта се почна "Ама що си губиш времето с глупости? В сладкарницата продават най-разнообразни торти ... А сигурно са и по-ефтини ...." Та така, никой не ми разбира хобито, но всички оценяват вкусовите му предимства пред купешките торти и за щастие всеки път казват "Много добре си се справила, превъзходна е". Торта по поръчка съм правила един единствен път и естествено нещата се оплескаха, пресече ми се крема, желатина стана на бучки, дори измазана с масло, покритието се свлече  ooooh!  Всички торти, които излизат от кухнята ми са за роднини, приятели и домашна консумация. Добре че половинката все още не се е наситил на торти, че иначе не знам  hahaha

В тая връзка, да знаете как ми се ходи на семинаааааар!

Ех, само на тебе ли?  Mr. Green  И на мен, ама обсъжданите дати нещо са ми много студени за Цигов чарк, въпреки че там много ми хареса. Исками се да е малко по топличко ... Например началото на юни  Crazy

Та по тоя повод, Ванче ти как така успя да забравиш бала на щерката, като оня ден я държа гола в съблекалнята докато си гукаш с мене по тИлефона?  Joy Joy  Ех, че си  .... Айде ти си знаеш  Twisted Evil

# 723
Ох,писах,писах и изтрих всичкоооооо.... #2gunfire
Минавам само да си покажа творението и отивам на работа,после ще чета назад.
Това не е торта,захарна миниатюра е за 70-я юбилей на баща ми.
Идеята е безцеремонно открадната от Буболинка.
БУБОЛИНКЕ,ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ,ЧЕ МИ ПОЗВОЛИ ДА ПОЛЗВАМ ТВОЯТА ИДЕЯ И МИ ДАДЕ БЕЗЦЕННИ СЪВЕТИ.   bouquet
Благодаря и на Сиси7510,че на скайпа ми помогна с аранжировката.
Ха сега дайте идея как това нещо да стигне до БГ.Мислех да сложа и надпис "честит юбилей татко",но ми се видя,че ще стане много претрупано.Приемам идеи.
Благодаря на всички момичета,без вашия опит нямаше да мога да направя нищо.Много съм горда от себе си,макар че има много какво да се желае.

# 724
sisi и iskrone, чудесни са ви цветята. Красота. Кога ли и аз ще успея да ги правя  Rolling Eyes

# 725
iskrone, аз се сещам за вариянта в които да го снима6, да го направи6 на снимка или картичка и да го рпати6 с плик з аписмо
др вариянт е в пластмасова кутийка като пакет, колет или нещо такова, може ако намери6 от някъде стереопор и да опаковаш, тип телевизори или др уреди както се опаковат
или ако някои познат ще се прибира и по него... или вие се приберете Simple Smile успех!

# 726
  • Пловдив
Момичета, показали сте отново големи красоти. Поздравявам всяка една от вас  Hug

Аз само набързо ще ви пусна тортите от изминалата седмица и отивам да си гледам болното хлапе  ooooh!

# 727
Пепи,толкова са сладки,че си ги копирам всичките. А ето и моята вече готова торта,за която беше букета. Само да отбележа,че е много трудно да се покрие с такъв релеф-кръгла торта  Embarassed 

# 728
  • София
Пепи, тихомълком си направила пак сума ти и торти тази седмица:) Жълтият Пух е много слънчева торта. А зелените райета и точки - за пръв път ли виждам такова съчетание, но много ми събра очите - ефектно е.

Ванче, да ти е жив и здрав половинката, все такива щуретини да сте. Идеята с ябълката, макар и негова, е типично твой стил - поздрави за изпълнението. Много професионално си надмогнала проблемите - тортата изглежда стегната, изпипана:)
Като пишех редовете за семинара и темата, се сетих, че може да го приемеш като юркане...ама не ми се пишеха още редове в оправдание...Имаш и идеи значи? Супер! Хубава вечер и празнуване!

Сиси, много ми хареса анранжировката. Може би по зеленото на листата с четчица може да се добави нюанс, за да станат по-естествени, малко матиран блясък...

Искроне, много топла миниатюра! Колко са големи розичките?

# 729
Като пишех редовете за семинара и темата, се сетих, че може да го приемеш като юркане...ама не ми се пишеха още редове в оправдание...Имаш и идеи значи? Супер!
Не, бе Дими. Не го приемам така. А и всеки може да отвори темата,не е задължително да съм аз. И идеи нямам. Просто чакам отговор от модератор къде ни е мястото на новата тема, че миналата година си спомням че ни местиха и разместваха. Вече създадох нов документ като миналогодишния. Да си пишем и драскаме там.
sisi7510 - композицията ти е невероятна. Всичко си изпипала. Това с новото релефно мече ли го прави? Моя мъж е пощурял да си купуваме такива и да си ги менкаме. Той го раздава ремонтаджия и скоро ги видял в Бриколаж. естествено, по мое нареждане. 16 вида били.... Първо подскочи че са скъпи, но явно свикна с идеята и сега ме е поканил на разходка до Бау-Мау /така съм си кръстила новия БАУМАКС в Металург/, та ще ходим дотам да видим дали не са по-евтини. Ако не, ще нападаме Бриколаж. Обещали сме си, че като начало ще се държим прилично и всеки ще си избере само по едно. Ама да видим......  Joy
iskrone - Страхотна ти е миниатюрката. Колко е голям а всъщност? незнам какви критики търсиш. Аз не намирам нещо за критикуване.
bobsi - Дай си бележника ако обичаш. Ако това е първи опит с фондан и фигури, аз съм готова да ти напиша направо срочна оценка. без контролно и изпити! Страхотно си се справила..... надписа с гелчетата на Швартау ли е???
Пепи - прави ми впечатление нещо! И 4те ти нови торти са по-пъстри и по-натрупани с елементи от друг път. това умишлено ли е? Така ми харесва повече. Забелязала съм че децата се радват на много фигури и още повече цветове..... Аз докато се наканя да почна моите Пух и Ко ти си ги завършила. Срамота!!!

# 730
Малкият голям мъж заспа и  моето време за пред компа и кухнята дойде. Много мило момичета, че сте дали такива хубави отзиви за обувките. Ще се постарая да отговоря на всички въпроси относно тях. Та да почвам: Обувките  ги направих от марципан с бадеми купен от Метро. Нали почнах да пробвам различни ММ. Разточи се много добре и е като пластелин, съхне бавно, не се пука, НО е скъпичък. Връзките на обувките са от същата ММ, прекарани през пресата за чесън. Нямам никави инструменти и ползвам всичко подръчно за което се сетя. Отгоре я измазах с разбита животинска сметана също купена от Метро, като първоначалната ми идея беше след това да я поръся с кокосови стърготини, които съм забравила да купя. И какво, какво с шок. пръчици ми се видя неприемливода я ръся и я накъдрих с ножа за рязане на хляб. Добре, ама той не е така дълъг и се получи грозна линия по средата,която покрих с шприцована сметана. А що се отнася до белия ганаш  Mr. Green, то той си остана пресечен, въпреки че му добявях какво ли не - масло, извара, какао. И както е така пресечен си го сложих между блатовете, защото е мноого вкусен. Има още да уча и да пробвам, ама като за трети опит с ММ смятам, че е добре.
Искам още веднъж да благодаря на всички които са направили Тортената библиотека и да изкажа моето съжаление, че не съм попаднала по-рано на вас когато бях бременна и не ходех на работа и имах много свободно време.
Ванче, страхотна ябълка.  Мъжът ми се прехласна по нея. 
sisi7510, много красив букет. Дано и аз да мога някога да направя такъв.
Пепи, чудни са ти детските торти.
iskrone много ми се ще и аз да пробвам в скоро време да направя и миниатюри като на Буболинка. Мисля, че твоята е чудесна.

# 731
Сисиииии, ето къде си ползвала ония релефен валяк. Много ми допада тортичката ти, страхотна е. И букета и аранжировката. Единствено, ако ми позволиш да отбележа, според мен щеше да е по-добре да беше боядисала листата с малко зелена боя, но и така са прекрасни. Майка ти ще определено много развълнувана.

bobsi хубава е тортата. Е, има малко кусури, следващият път ще ги изгладиш.

Искроне, страхотна миниатюра си спретнала. Незнам обаче как да я изпратиш до БГ. Мисля в метална кутия от Кока -Кола или някъв подобен тубус, ще ти свърши работа. Кога е РД на баща ти? Ще има ли време, за да стигне навреме?

Пепии, пак ли е болен малкия ooooh!. Уф, дано да се оправи по-бързо. Тортичките са ти много хубави, както винаги. Супер си!

Ванче, направи ли щурма на Метро? Те сега пак 24 часа ли работят или са се отказали?

Кат` сме на почти 50 стр. се сетих,  че Шеметката беше питала дали ще правим нещо за 100 -тната тема  newsm78
Предлагам да я посветим на някаква тематика, а? Например къпкейчета или нещо подобно?

# 732
Ванче, направи ли щурма на Метро? Те сега пак 24 часа ли работят или са се отказали?
Направих. Прибрах се в 9. Нищо ново и нищо интересно. Поредното разместване на щандове...   Twisted Evil Няма валячета за релеф, няма интересни болтове.... Скука.  Whistling Незнам докога работят, не се сетих да попитам.....  newsm78
Айде девойкииииииииииииииии. Имаме отговор. Имаме и тема:
ЗАПОВЯДАЙТЕ  bowuu

# 733
Искре много е хубава мини тортичката , а и розите са станали червени . Виждам че и каренцата си вкарала в употреба  Grinning . Браво  Hug
Сиси ако разточиш по голямо покритие , няма да ти е трудно с релефа . Когато имаш повече "резерв" отстрани , няма да се налага да придърпваш и заглаждаш плохите което би разтеглило релефа . Опитай следващия път. Букета е много сполучлив , но защо реши да направиш тичинките на Калията и Лулиума бели  Rolling Eyes ...не изглеждат реални . От гъм пейст ли за цветята ?
Пипи както винаги добра работа . Друго не се очаква от теб . Вие тази година доста често сте болни ... Rolling Eyes - от градината ли се разболява малкия ?

До тема №100 сигурно ще минат поне още 3 м , с това бавно темпо с което се движим + 50 стр. , сигурно чак Април ще е .

# 734
Здравейте момичета!

Албенка, да ти е жива,здрава и щастлива щерката! Много хубава тортичка,потекоха ми лигички Simple Smile

Ванчето, много благодаря за отговора. Страхотни торти!

Тортата с бебешките обувчиши е много сладка ,браво!

Относно критиката, аз май нямам такава,напротив срещам подкрепа от всички около мен. Много ме стимулирате, защото за мен всички вие момичета сте гениални в тортоправенето!
имам едно питане към вас...искам да направя торта кола. Търсих в нета как да изрежа блатовете, но нищо не открих. Някой да има идея? Искам колата да е BMW Simple Smile Ще се пробвам по снимка,да видим какво ще излезе.

Общи условия

Активация на акаунт