Много мина, мъничко остана през ЯНУАРИ аз да стана мама! - 30

• 28 344
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА MARINAKAPINA И НА ТЕДИНКА87

# 466
  • София
Не беше генерален проблем с форума, violetblue, аз от вкъщи не можех да го отварям (с Интернет от Нет1), но от офиса ми (мога да правя отдалечена връзка) се отваряше без проблем (с Интернет от СпектрумНет). Та причината е в доставчика  Hug

Аз не успявам да догоня мамите и да честитя на всички поименно, затова пак ще честитя общо, моля да ме извините, не е от незаинтересованост. Стискам палци и на всички останали, малко остана  Hug

# 467
_Iri_ на мен ми забраниха да се обаждам на доставчикът ни, защото последният път когато нещо ни беше изключил нета за около 20 часа, и като им се обадих и като "запях" и на финала им се разревах по телефона, ама как да им обяснявам, че то това от хормоните ми щото съм в напреднала бременност  Crazy  smile3538  Та сигурно ще да е от доставчикът проблема, не от самият форум ... А ти какво правиш в офиса? Нямаш ли бебе у дома, че се моткаш до офиса?  Party  Hug

# 468
Еееее тъкмо си мислех,че днес ще остане зян без бебоци.
Честито на днешните мами!Бързо възстановяване и здрави бебоци!

Мамо Це ,Катинче -да нагушкате бебоците  Hug

# 469
  • София
Честито на новообебилите се мами, много много да се радват на бебоците си !!!
Мерси за сладките снимки на бебета  Heart Eyes
Днес бях на запис, бебка си е решила да си седи на топличко, хич не и се мърда, а на мен толкова ми тежи вече .... нямам търпение вече да се гушкаме.
Чета почти редовно, но нещо нямам желание за писане, според половинката съм в предродилна депресия Tired
Много стиснати палчета за всички ви Peace  Hug

# 470
Честита дъщеричка на tedinka87, много радост да им носи малката Даная!    bouquet
Нейния мъж трябва да съм видяла днес в ТК Simple Smile Един много развълнуван татко донесе вода за Теодора, която току-що родила със секцио  Blush
Добре дошла на мама Це! Много мили снимки на цялото семейство   Heart Eyes
Katinche, как намираш време изобщо, много сладки са дечицата  Flutter
Courage, Katy  Hug

# 471
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА MARINAKAPINA И НА ТЕДИНКА87, МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!    bouquet

# 472
Здравейте момичета.
Честита нова година на всички. Много здраве и късмет ви желая, на всички които още чакат своите бебчета - здрави и пухкави бебоци.
Честито на всички мами, които вече имат бебенца. Много приятно се изненадах като видях темичката. Да растат здрави и весели и много да ви радват.
Ние от събота сме си в къщи, но чак сега смогвам да ви изчета по диагонал и да пиша.
Много ми харесаха разказите на Ири и Н3си за ражданията и искам да ви споделя и за моето. На 26-ти имах консултация от 16:30 и нямах никакви признаци за раждане, като изключим втвърдяванията с които отдавна бях свикнала. Е от няколко дни се промениха, преди ги имах при движение и като легнех спираха, а последните дни най-често вечер легнала или нощем се събуждам и корема ми е на камък. За всеки случай си взех и двата сака за болницата. На ехографа лекарката видя, че бебето е съвсем ниско и не знам какво още защото каза, че много скоро ще родя. После при вагиналния преглед каза, че имам повече от 3 см разкритие, но колко точно не знае понеже не смее да бръкне повече да не е да почна да раждам. Предложи ми да вляза в болница същата вечер, когато е нощна. На мен не ми се влизаше, почти целия декември го изкарах по болници, а и не вярвах, че ще раждам. Тя ми предложи, ако искам да си ида и да дойда като ми почнат болките, защото е 99% сигурна, че тази нощ ще родя. И аз реших да не рискувам в това лошо време. Седнахме с мъжа ми в едно кафе, докато и дойде смяната, аз пак нищо не чувствах, само веднъж ми се втвърди корема много силно. В седем часа постъпих, разкритието ми беше 4 см и ме включиха за запис. Контракциите бяха слаби и лекарката каза на мъжа ми, че няма смисъл да чака, че най-рано на другия ден сутринта ще родя. В 19:45 ми свърши записа и станах да си подпиша документите за постъпване в болницата и усетих, че нещо ми тече по краката. Погледнах и видях, че е кръв и околоплодна течност. Не знам дали в този момент ми падна тапата, всеки случай аз не съм забелязала. На ехографа се видя, че това са част от водите. После ми направиха клизма и ме включиха на тонове в предродилна зала. Тогава вече ми започнаха болезнени контракции, но пак бяха нерегулярни и болките не по силни, от колкото преди цикъл. По време на тях си говорих с докторката, гледах си телевизия. В 20:30 вече имах 6 см разкритие. Тогава ми сложиха някакво мускулно обезболаващо, което засилвало и контракциите. След това вече започна да ме боли повече, но пак не беше регулярно и в паузите си говорехме с акушерката. Всичко имах само 3 наистина болезнени контракции. В 21 часа ме заболя много и се почувстах все едно, че много ми се ходи по голяма нужда. Тъй като успях само веднъж след клизмата да ида, помолих акушерката да ме откачи от апарата, за да ида до тоалетната. Тя дойде и в този момент коремът ми се издигна силно на горе. Развика се "Ти раждаш, бързо!" и ме поведе към родилна зала. А аз си се чувствах достатъчно добре да ходя и сама. Там само, че се качих на магарето и докторката видя главичката и каза, че бебето има много черна коса. Сложиха ми половин спринцовка окситоксин венозно и долу някаква местна упойка. Чувствах болка само от напъните, въобще нито ме заболя като се разкъсах, нито като тя излезе от мен. Родих всичко с два напъна и тя изкочи цялата наведнъж от мен и направо я видях ръцете на акушерката. Това беше в 21:10. После лекарката ми натисна леко корема и плацентата излезе. След това шиене, при което също нищо не усетих и в 21:25 всичко беше приключило. След това ме оставиха до 23:00 часа в родилна зала, като ми донесоха телефона да си говоря. Мъжа ми дойде в 22:00 часа и го пуснаха да види бебето и мен. След като ме закараха с количка в стаята ми казаха, че като се почувствам добре може да стана. Аз седнах почти веднага, защото ми донесоха бебето да го кърмя, а мен ме беше страх да не го задуша, като кърмя легнала. След един час си станах и да ходя. Пожелавам на всяка жена, такова леко раждане. Аз много се притеснявах дали ще напъвам правилно, но то си ми дойде от вътре.
Сега по-неприятната част. По плацентата ми имаше калцифицирани участъци и бебето беше получило някаква инфекции. Имаше повишени левкоцити и хрипове в дробчетата. Слагаха я за два часа на кислород, имаше всеки ден венозни инжекции, система и един ден беше на фитотерапия. Всеки ден и вземаха кръв, надупчиха и всички венички на горкичката. Освен това сме на смесено хранене, на мен късно ми дойде кърмата, а и тя нямаше добре развити сукателни рефлекси да ми стимулира гърдите. Освен това от антибиотиците беше вяла и отпусната и не искаше да яде. Понеже спадаше на тегло, а отказваше и добавката й включиха системата. Сега вече е добре, папка достатъчно за разлика от болницата, поне памперсите й са пълни, аз се опитвам с помощта на помпата и разни чайове да си стимулирам лактацията и се надявам да успеем да спрем добавката. Но най-важното е да е жива и здраво, другото както се получи.
Това е от мен за сега, като ми остане време ще кача снимки.

# 473
  • София
Ааа, никакъв офис. От вкъщи се връзвам в служебната мрежа... информационни технологии, какво да ги правиш Simple Smile Та така проверих.

sisi1974, и твоят разказ е чудесен, дано успеете с кърменето  Hug Преживели сте най-лошото, от тук нататък само хубави неща!

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 17:51 от _Iri_

# 474
sisi1974, много интересно и полезно  Peace Желая на теб и бебка само хубави неща занапред!  Hug

# 475
Честито на всички новообебили се мами!!!!!

Благодаря на всички за разказите и снимките, много успокояващо и благотворно ми действате момичета  Hug Бебетата са срахотни  Hug

Аз днес бях на запис на тонове, всичко е ок. Според акушерката скоро няма да раждам, а според доктора няма да е преди 20-и, та малко си отдъхнах, нали не съм събрала още багажа  Wink Лошото е, че на 20.01. мъжа ми заминава в командировка в Словения, като си знам как ни върви и на двамата, точно тогава ще тръгна да раждам, барем дано за изписването да си е тука  Praynig Разбира се няма да съм сама с Боби - мама ще дойде да ме пази  Laughing Следващата седмица ще ходя на запис и ще ми вземат вагибален секрет, за всеки случай да сме сигурни,ч е всичко е ок, правих си изследване преди 2-3 седмици, но щом доктора е прецинил, че пак трябва нямам против, по-добре да сме спокойни и сугурни  Peace

Сиси1974, важното е, че всичко лошо е зад гърба ви  Hug Радвам се, че сподели, и аз преживях същото с първото ми дете и знам колко е трудно  Hug Важното е, че е оздравял  Hug

Обичам ви, чета ви с много голям интерес, просто нямам сили и време да пиша покрай малкия звяр  Wink

# 476
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТИ СИНЧЕТА НА MIS DEMEANOR И  marinakapina!!! ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСКА НА tedinka87!!! ДА ПАПКАТ, СПИНКАТ И СЛУШКАТ!!!

Мамо Це, Катинче, благодаря за снимките!!! Прекрасни бебчета със страхотни мами!!!  Heart Eyes

sisi1974, благодаря ти за разказа  Hug!Наистина си имала страхотно раждане  Hug! Стискам палци малката Стефани скоро да папка само от мама!  Peace  Да расте здрава и спокойна!!!  Heart Eyes

# 477
violetblue -отпускът по бащинство е задължително от деня на изписването на бебето.За календарни или работни не съм гледала кодекса да видя как са-ама по логично е да са работни-защото иначе може да се получи при едни малко повече дни,а при други не(ама затова не съм сигурна).
 Честито на мамите от днес-да са ви живи и здрави бебенцата  bouquet и бързо възстановяване.

# 478
  • Тракийка в Софийското равно поле....
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА MARINAKAPINA И НА ТЕДИНКА87!   bouquet

И днес си имаме попълнения  newsm44. Празно няма!

Катинче и МамаЦе   Hug - прелестни, сладки, малки съществаааааа!

Сиси - страхотен разказ! Дано наистина при всички ни мине така бързо и лесно! И дано всичко трудно е вече зад вас и само радости да ви чакат!

_Iri_ на мен ми забраниха да се обаждам на доставчикът ни, защото последният път когато нещо ни беше изключил нета за около 20 часа, и като им се обадих и като "запях" и на финала им се разревах по телефона
Joy Joy Виолетче, много си сладка! Много мило ми стана! ... и смешничко. Станахме като някакви луди ей!  hahaha

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 18:41 от Tatitt

# 479
Честито бебче на sisi1974, много здраве и късмет и бързо възстановяване!   bouquet

viola78, и моят мъж ще ползва тези 15 дни, не са работни, а календарни и се ползват задължително от датата на изписването на бебето. Плаща ги НОИ като 90 процента от средния доход на бащата 12 месеца назад. Според мен няма вариант работодателят да ги даде като работни, защото се плащат от НОИ, не от работодателя.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт