113 САЩ.Новогодишна баница късмети раздава:здраве, успех и бейби бум предвещава!

• 31 811
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
От 10+ години нямаме телевизор, нито намерение да си купуваме скоро. Случвало се е да засичам в приятели "пуснат за фон". Негледаемо е - не само тук, и в Германия, и в България е същото - гняс!.  Sick
Документални и игрални филми могат да се гледат и на компютър.
На братя Грим ни приказки, ни филми бих разрешила. На Шарл Перо избирателно.
Не бих се доверила и на селекции на приятелки, колкото и да ни са сходни вижданията. Както беше написала една дама в друга тема: Идеите не винаги вървят "в пакет".
Оградата и на мен не ми се струва подходяща.  Rolling Eyes

# 121
Пинко Розовата Пантера и каквото още се сетите, ще съм много, много благодарна.Бих си ги гледала с най- голямо удоволствие... Wink

Мики, моите деца много харесват Пинко и Алф, и чувството да съпреживяваш с децата си нещо, което ти е харесвало като дете, е прекрасно! За по-големи деца говоря, разбира се. Те по-малките няма и как да зацепят словесния хумор на Алф, си мисля.
У дома нямаме телевизия, но сме гледали епизодите от http://www.hulu.com/ . Можеш да се възползваш, ако ти се гледа. Удоволствието си струва.  Simple Smile

# 122
Мацки благодаря ви за мненията оградката днес я купихме и седя точно 2 часа в нея и като я пуснахме отвън голям кеф, филма бебето беглец ако сте гледали ей така е у нас пълзи навсякъде, като под масата в хола и е любимото място Mr. Green

# 123
аз на тезата за примера на родителите, не се връзвам  Sunglasses, моите родители четяха предимно вестници, с книга съм ги виждала рядко. аз като дете имах винаги книга в ръцете, заспивах с книга, четях книга под чина в училище  Embarassed. майка ми имаше приятелка, която четеше много, нейните деца книга не пипваха, така беше и в семейството на леля ми, тя чете постоянно, а братовчедите до ден днешен с книга не съм ги видяла.
и отново за род. пример- родителите ми пушеха, пропушихме и ние със сестра ми, по- късно двете с нея спряхме цигарите, след година- две и родителите ми ги спряха., така им повлияхме и за по-здравословно хранене, а вчера баща ми ме изненада, че обмисляли с майка ми вегетарианството  Mr. Green    

# 124
Анет, сподели за хотела за деца - на какви потенциални (скъпоструващи) проблеми се натъкна разработвайки идеята. Аз все още си мисля, че е супер добра, особено за по-големи деца (5+ примерно).

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 04:56 от Лeни

# 125
... оградката днес я купихме ...

Връщайте я.  Peace

Моето мнение е... детските душички са толкова невинни, че едва ли им правят впечатление нещата, които ни правят като възрастни.

Съгласна.  yes Прекаленото вглеждане понякога ми се струва "стерилизиращо" - вълкът пушел,  Whistling а чичовците и лелите по улиците или даже роднини или приятели...? Но подбор трябва да има - приказки за изядени деца са меко казано билет за кошмари.

"Примерът на родителите" е мит и за мен, Стела.  Peace

# 126
Весели празници!
Бих искала да ви помоля за малко информация. В края на месеца ни предстои пътуване до Флорида (Орландо). Според сайта на конф. температурите варират между 10 и 20 градуса (С), но според google, в момента са около 5 през деня и слизат до -3 нощем. Трудно ми е да се ориентирам какъв вид дрехи да приготвя за децата - има ли смисъл от шорти; каква връхна дреха е подходяща (леко яке или по-дебелко). Тъй като живея в Канада, където в момента е -15 градуса и има около 20 см снежна покривка, много ми е трудно да се пренаглася ментално към друг тип време.
Вторият ми въпрос е свързан с пътуването (ако има скоро пътували, т.е. след промените). Според официалната информация, която намерих, е разрешено пренасянето на лаптоп като ръчен багаж. Разрешено ли е пренасянето (като ръчен багаж или В ръчния багаж) на др. електроника, като фотоапарат, DS,  etc.
Благодаря ви много,

# 127
Здравей, температурите наистина много могат да варират - затова препоръката ми е, да видите какви са 10 дневните прогнози 2-3 дни преди да заминете и да пакетирате както си му е реда. Но в общи линии - 1 кат дебели дрехи (като за ниски температури над 0 целзий) и 1 кат летни дрехи (сандали + къс ръкав). Останалото по средата - няколко пуловера, тънко яке, и много блузи с дълъг ръкав и дълги панталони.

# 128
"Примерът на родителите" е мит и за мен, Стела.  Peace

Аз се подписвам с две ръце и споделям, че имам по-голям брат, с който нямаме нищо общо като темперамент, ценностна система, музикални и всякакви други вкусове, а ей на - едни родители са ни гледали и възпитавали.

Моето предпочита българските приказки, предполагам защото превес има българският език. Братя Грим, Андерсен и приказките на Оскар Уайлд претендирам, че не са за възрастта й, но едни "Работна Мецана", "Лече Буболече", "Житената питка" са съвсем на място.  Peace

Филмчета гледа, не само анимационни. Мисля, че децата имат различна поносимост към нещата от живота. Нейно приятелче плаче от страх на "Ледена епоха" 3, Pixiе (ако не се лъжа) беше споменавала, че нейната красавица се страхува от Кръстницата в "Шрек" и т.н. С моето обаче скоро заедно гледахме филм на НГ за Антарктика, питаше ме защо мечката е изцапана с кръв, обясних и не виждам нищо лошо в това, и на 18 като стане, белите мечки все ще са хищници. Ако обаче виждам страх от подобни неща, бих й ги спестила.  Peace

# 129
За мен пък личният пример не е мит,дори хич,а е 1 от много малкото неща, освен разбира се вродености, от което децата наистина се "учат" и които им влиаят много.Има редица измерения,съвсем не говорим само в 1 посока.
*
Джена,искат се много повече докс и огромни застраховки,странно при положение че хоум дей кеър до 6 деца може да се отвори без нито една хартия. Скромното ми макрет.проучване не показа нужното търсене,таргет групата к може да си го позволи/би се интересувала му е намерила цаката с нанита,лагери,крузове и алл инкл.курорти с целодневни детски грижи.Въпрос на култура е до голяма степен,интересна тема е..

# 130
Аз като казах пример, нямах в предвид, родителя седнал на дивана с книжка и вино в ръка, а от другият край на стаята да го наблюдава детето. Това не е пример, а игнориране.
Става на въпрос, 4е когато родителя не само го прави, но обяснява защо, хване книжката и 4ете на детето или двамата един на друг,обсъжда се про4етеното и т.н. би помогнало на детето да изгради навик да 4ете.

Естествено, 4е всеко дете е разли4но, но има неща, над които може да се влияе, поне до някаква степен.

Миме, оградата няма да помогне, просто прежали къщата си за следващите 2 години Wink
Сложи от предпазителите на контактите и за кухненските шкафове. Също гейтовете са по-добре, ние имаме до компютъра и в банята към детската. Има едни в Уолмарт, за които не трябва да се дуп4ат стените, използва се прешър и имат няколко позиции, а ето ги:
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=10783398

Забравих преди- мерси за отговорите за самолетните агенции.

# 131
За много години, дами.

Мамаспенсър, електрониката си винаги съм я пренасяла в ръчния багаж, не знам сега дали има нови ограничения. За времето във Флорида нищо не знам.

По дискусията: аз гледам на телевизията като на източник на езиков input. В този смисъл за мен е важно Калина да гледа детски филми/програми на български и руски, защото само ние трудно ще й осигурим достатъчно разнообразен езиков материал. На 11 месеца е, тоест доста под две години, но сега е моментът да свиква да разпознава езиците. Купили сме руски анимационни филмчета (Трям, Зимняя сказка и др.), дължина до 10 минути всяко. Пускали сме Трям три-четири пъти за последните два месеца, посрещна се с възторг. Повече от 5-6 минути веднъж седмично не очаквам да гледа каквото и да било. Гледаме заедно, аз показвам на екрана Мечо, Ежко, Зайко, после ги показваме и в книжките. Изобщо, гледам телевизията да е част от игра, а не детегледачка. След някоя и друга година може да се променят нещата, ще видим.

Съгласна съм, че трябва мярка и баланс. Права е Вики, че не са виновни филмите, а родителите.

Мимето, и аз да кажа, че огради няма да помогнат. И да добавя, че обезопасяването е постоянен процес при нас. Покрили сме основните неща като опасни шкафове и прочие, но непрекъснато ни изненадва с нещо ново. Напоследък учим "не", засега работи.

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 00:07 от ianajar

# 132
sophiemmaspencer когато излизате от Канада поискайте да декларирате електрониката ( вид временен износ). Понякога след това като се връщате правят проблеми от канадска страна. Декларацията май беше Е15 или нещо от този род. От американска страна преди година правеха проблем за пренасяне на електронни устройства с памет, но както всяко чудо за 3 дни, след това нямаше проблеми.

# 133
Thanks a lot!
  bouquet

# 134

Съгласна.  yes Прекаленото вглеждане понякога ми се струва "стерилизиращо" - вълкът пушел,  Whistling а чичовците и лелите по улиците или даже роднини или приятели...? Но подбор трябва да има - приказки за изядени деца са меко казано билет за кошмари.

Кюбит, аз казвам какво работи за моите деца, както се писа по-горе идеите не вървят в пакет.
Моите деца никога не бяха виждали човек да пуши преди Ну Погоди. Никой от познатите ни не пуши, не сме срещали на обществени места, просто така се е случвало. На тях това им направи голямо впечатление и доста дълго го обсъждахме, аз постепенно "изтеглих" филмчетата от обръщение, и се надявам скоро да не се сетят за тях.  Това е моето усещане за това какво работи за моите деца.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт