113 САЩ.Новогодишна баница късмети раздава:здраве, успех и бейби бум предвещава!

• 31 960
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • Чикаго / София
Честита дъщеричка на Муцунка!  Да е здрава и много щастлива малката Адриана!  bouquet

# 361
Муцунка Честита дъщеричка!!! Да ти е жива и здрава и много да ви радва!

Титина не мен също не ми позволиха да родя нормално и родих секцио (предишно секцио), а много настоявах. При Муцунка не беше така и тя сподели, че нейния доктор е ОК с това тя да роди нормално. Това ме накара отново да говоря с доктора, но не доведе до желания резултат. Нямах много време, а и бебчо реши да бърза и се роди по- рано 2 седмици.
Дано намериш правилното за себе си решение. Най- важното е ти да се чувстваш спокойна и сигурна!

# 362
Честита щерка на Муцунка и семейството и! Здраво и спокойно бебче да е!

Честито име на Иван Пумпалов всички знайни и незнайни именници!

Титина аз не съм раждала нормално, но до последно мислех че ще съм така. При една нормална бременност изобщо не ставаше и на въпрос някой да ме навива или очаква секцио. Лекарката не го отхвърляше като вариянт, но обясни че ще ми направят операция само ако се наложи. Е, при мен наистина се наложи, но не защото са го искали докторите така.
- същото, 8 мес ми промиваха мозъка каква благодат и рахат е нормалното раждане, накрая се наложи секцио след няколкочасови мъки  Mr. Green

И да препоръчам много спокойствие и положителни емоции на бременните ни, важното е децата да са здрави, пък нормално, секцио, натурално, прочие за без значение в крайна сметка. И аз се заричах, развявах теории, спорех, бях непоносима за околните, обаче накрая се ражда вадодушникът и разбираш, че за да е доволен и спокоен си готов да изневериш на всичките си теории и убеждения и да прекрачиш принципите си и да дадеш и формула и Барбита, и онази мама с хубавия девиз го е формулирала доста по-добре от мен "преди нямах деца и имах безброй теории как се гледат деца, сега имам 3 деца и нямам теории"  Grinning

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 15:32 от Agent Provocateur

# 363
Честито бебе на Муцунка!

Бенс, блазе ви.
Искам да съм чергарка и да си сменям местожителството всяка година..

# 364
  • usa
честита дъщеря на муцунка! да е усмихнато и весело дете и да носи много радост на всички, които я обичат.

онази мама с хубавия девиз го е формулирала доста по-добре от мен "преди нямах деца и имах безброй теории как се гледат деца, сега имам 3 деца и нямам теории"  Grinning

то и аз имам три деца, но и теории за отглеждането им си имам Simple Smile. друг е въпросът, че тези теории се сменят често, да не кажа постоянно, но пък никога не липсват Wink.

гледам алкохола обсъждате. по-добре кажете къде е купона...
да е незаконна употребата на алкохол до 21 години е безумно за мен. няма никаква логика да изпращат момченца и момиченца на по 19 години да избиват хора от другата страна на света, а да не им разрешават да си размият стреса от това, което вършат с поне една бира. твърдението, че като са вдигнали възрастта, са намалели катастрофите на пияни тийнове и аз съм го чувала, но не го приемам. по-добре да ги научат как да пият, от колкото да им забраняват. да не говорим, че е илюзия, че ам тийнове не пият. пият си, че и даже си пеят... нашите наследници виждат алкохол, у дома има доволно разнообразие. родителите им пият, те не са проявявали интерес да опитват за сега, темата ще обсъждам когато това се случи. в училище ги подковават сериозно.

# 365
Честито на Муцунка!

"антибиотиче", еее, не, хахахаха     Joy Joy Joy  Идиотиче, да.  Joy

# 366
Цитат
Задържаха ни повечко в болницата, че бебчето беше преносенко малко и имаше някаква малка инфекцийка и беше няколко дни на антибиотиче.

това ми прилича на някой да си прави майтап, едва ли нормален човек се изразява чак така  newsm78

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 21:47 от Лeни

# 367
Честита щерка на Муцунка! Щастливо детство и много любов!

По темата за алкохола, днес заведох отрочето на бебешка сбирка в библиотеката. Темата за дискусия сред майките - бихте ли си пуснали детето на плейдейт в къща, където има алкохол...  Shocked Изясниха ми се две неща: първо, покрай празниците всички за пиене мислят и второ, в нашта къща за плейдейти не става.

Сбирката беше за бебета на 6-18 месечна възраст, дето скоро на плейдейт без мама няма как да отидат, не знам какво би им пречил алкохолът... може би за мамите прекалено голямо изкушение ли, що ли?

# 368
Добре дошла на Адриана Муцункова! Здрава и палава!  Grinning

Лени и Тандури, абсолютно съм на вашето мнение за секцио вс. вагинално раждане, обаче има фактори, които трябва да се отчитат - не колко години раждахте вие и на колко е Титина (примерно), в какво състояние е бива вашата родилна инсталация и в какво е нейната след толкова операции и интервенции и други разни... Титина, дано се убедите едни други с лекарите за съответния начин, иначе или ти ще страдаш, или те ще са криви. Стискам ти палци!
Аз съм последния човек, който ще тръгне да защитава секцио, не ме вземайте погрешно. Само обръщам внимание, че има и други неща, освен желанието на майката.
За натиска от страна на лекарите не ми се отваря дума, че ще ме бОли глАва пак и ще 'абя нерви без време.
Много искам всички да раждат нормално, да забранят секциото по желание и ражданията чрез секцио да са 2-3%, колкото реално би трябвало да са, щото седалищни бебета се обръщат, ако лекаря си е направил труда да прочете 2 думи вместо да си наточи скалпела през това време.

Извинете ме за отклонението, но не се сдържам на тая тема - много ми бодат очите...

Клер и ко.-бременни, браво, подобрихте рекорда, много ми е кеф.  Hug

# 369
  • USA
Интересното е, че рекордът е подобрен още през първата седмица на януари Simple Smile. Явно наистина бейби бум ни чака. А, дано!

# 370
Лени не е майтап. От януарската отчетна го извадих, целият пост е в този стил, просто избрах най-наситеното изречение. Може да е следродилна депресия  Laughing . Ето ви още малко от същия пост  Wink
Цитат
Бебчето е русичко и много беличко, може и да е със сини очички, но още не може да се определи добре. Като имам повече време ще кача снимчици в албумчето.

И аз като Кюбит ще замълча за секциото. Само бих посъветвала Титина да се информира, за да знае какво и как иска за своето раждане, да подбере лекар, който да се съобразява с желанията и и ако реши да ражда нормално да си наеме дула, която да я подкрепя и насърчава в решениета и, когато настъпи моментът.

Подобрихме ли рекорда  Grinning ? Аз мислех, че до 10 трябва да го докараме, но щом сме го подобрили -ОЛЕ! А и до края на годината има още време, ще имаме още попълнения  Party .

# 371
Видяхте ли това? От 1 януари 2010 стойността над която се плаща ДДС за пратки извън ЕС е ?15.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/

Това е само за пратки, при които изпращача е фирма е получателя физическо лице. Ако пратката е от физическо лице на физическо лице сумата си е старата - 45 ЕУР. И обезателно пишете, че е подарък (дори и да не е).

Цитат
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/07/839291_diankov_za_mitn … o_procedurite_sa/
Промяната от 1 януари

Проучихме каква е процедурута: Върху пратките от страни извън Евросъюза се начисляват мито и ДДС. Митото се плаща, само ако стойността на колета надвишава 150 евро (300 лв.) според регламент 1186/2009 г. на Европейската общност. Данък върху добавената стойност се плаща за пратка над 15 евро (30 лв.) Според Директива 88/331/ЕИО стоките с обща стойност повече от 10 екю, но не повече от 22 екю подлежат на облагане с ДДС, затова и в България е въведен праг за облагането с ДДС от 30 лв. или 15 евро. Това обясниха от финансовото ведомство.
Какво се е променило: До края на 2009г. законът за ДДС предвиждаше данъкът да се налага за пратки над 150 евро. Но вече е за пратки над 15 евро, заради евроизискаванията (те били заложени в Директива 88/331/ЕИО).

Титина, аз бавничко стоплям на тая тема  Embarassed и понеже искам да пускам колет, пак да се възползвам от твоите знания - горния цитат е само, ако изпращача е фирма, така ли? Т.е. ако аз пращам си важи стария закон?

И аз като Кюбит ще замълча за секциото.

Де да си бях замълчала...  Rolling Eyes

Титина, защо генетИка има дума за начина на раждане?  newsm78
За немския лекар - ясно.

# 372

Искам да съм чергарка и да си сменям местожителството всяка година..

А аз не искам повече чергаризъм. Малко множко ми дойде романтиката.

# 373
Аз не разбирам ние с Лени какво различно казахме за раждането?  newsm78
Титина попита как сме се преборили за нормално, споделихме. Тя има съмнения, че това, което и казват в момента може да не е съвсем така и се интересува. Абсолютно съм съгласна, че всеки случай си е сам за себе си и никой не е поставял диагноза на Титина, че не и се налага секцио. newsm78  Просто споделихме мнение, че ако има съмнения, че не и се налага опреация както се опитват да я убедят ( а  и наблюдаващият и лекар е на  това мнение ) не може просто да легне под ножа, защото "така са и казали", а трябва да се информира ( което тя прави) и да вземе информирано решение. Това обаче е решение, което трябва да вземе родилката, СЛЕД като е информирана от лекарите за "за и против" и прецени риска за себе си, а не да я поставят пред свършен факт или съответно да и изкривяват фактите, за да я подтикнат към такова решение. И затова и има 9 месеца да се информира по въпроса, не е нужно от сега да се настройва, нещата се променят.
 Ако тя за себе си прецени, че може да поеме риска, който и казват, че съществува и намери лекар, който да подкрепи това и решение, може да роди по какъвто си начин иска. Това включва и секцио разбира се. Затова е много важно какво мисли майката по въпроса и не става дума за желание, а за информираност, а не да се взема решение на сляпо.

# 374
Еееее браво на муцунка,Много хубаво именце   Laughing Адриана,да и е много здрава и послушна и да се оправят бързо,дано се появи скоро за снимчица  Laughing !

Добре де вие казвате че секцио може но ако е наложително,обаче аз се чудя как ще знаем че е наложително,те докторите са като автомеханиците ,каквото кажат такова е ,като не разбира човек .... newsm78
Като доктора ми каза  родилният канал ти е тесен и трябва да родиш еди как си ...аз какво да правя, или съдечната дейност не е много добра  ще те режем......как ще знаеш,не можеш да знаеш.Каквото каже докито това ще да е!

Общи условия

Активация на акаунт