113 САЩ.Новогодишна баница късмети раздава:здраве, успех и бейби бум предвещава!

• 31 944
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Бенс, дано да е за добро оставането ви! На къде се бяхте насочили?
Като че ли се раздвижи икономиката и пазара на труда  Thinking , поне тук се наблюдава някакво оживление.

Дидитка, добре дошла, похвали се нещо  Grinning .

Ние чакаме студа  ooooh! . Имаме бележка от офиса на комплекса да си оставим всички чешми и вани да текат денонощно до неделя. Дано не се спука някъде някоя тръба, че ако останем без вода ще е кошмар.

# 316
Слушах едно предаване за сваляне на възрастовата граница, както много хора предлагат, защото се смята, че чакането до 21г. предизвиква биндж дринкинг. Но пък направили изследвания, които показват, че като вдигнали границата намалели катастрофите, предизвикани от тийнс. Така изглежда, че както е уредена тази страна, че хората са толкова зависими от колите си, обществото ще трябва да се примири или с едното зло, или с другото.

Толкова въздържание обаче, защото пиенето не е благоприлично, е греховно или др. под "морални" съображения, а не от обикновена непоносимост и нежелание, колкото тук не съм виждала. Другата крайност бяха Русия и Украина, където си ходят с бутилките бира по улиците, както тук с кафето. Имаше даже дебати не трябва ли да се счита за безалкохолна напитка бирата.

Пием си сладко и умерено с мезенца и ядене, когато ни е кеф. Laughing

# 317
Моето семейство е като на ianajar - винаги се е наблягало на културата на пиене, като на всяка друга култура. Да, попрекалявала съм (то как да си научиш мярката ако не си я прекрачвал  Mr. Green), но е било съзнателно и на мероприятия, на които това им е част от чара. Ша ма извиня'ате, но да не си знаеш мярката и да се напиеш случайно на фирмен купон или на нечия сватба си е баш простотия и неграмотност  Naughty. Да се отпуснеш в домашна обстановка с приятели, когато на другия ден можеш да си отспиш, е съвсем друга бира (pun intended  Wink). Вкъщи редовно пийваме вино и бира, чат-пат уиски. Сега сме прекратили тези занимания по обясними причини - и без това гъргалчо изпи достатъчно сангрия в Испания докато не знаех, че съм бременна  Tired.

И кайве много обичам и още не съм сигурна как успях да го откажа колд търки, че ми се гадеше само от миризмата  Grinning

# 318
Видяхте ли това? От 1 януари 2010 стойността над която се плаща ДДС за пратки извън ЕС е ?15.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/

# 319
Време ти беше, заси4ам те от известно време в други теми  Laughing
Добре дошла!

Добре заварили, мацки  Grinning И аз ви забелязвам из другите теми, просто не се бях сетила да се разпиша и тук. А как мога да се добавя към списъка на първа страница?

Дидитка, добре дошла, похвали се нещо  Grinning .

Ами да се похваля... Днес котката ми имаше имен ден  Mr. Green Хихи. Хубавата мома Богданка от аватара. Още чета из темата и се опитвам да й хвана насоката. Май става общо лафче, накъдето го духне вятъра, така ли? Гледам духа към пиячката. Аз имам подозрения, че съм някакъв вид supertaster, защото не ми носи на горчиво ама хич, и съответно не мога да пия алкохол и кафе  Tired Освен ако не са обилно разредени и подсладени. То не е много за хвалене де. Но пък има едно табло в музея на науката което е посветено на хора като мен  bowuu За компенсация.

# 320
Дидитка, ще можем да те добавим в списъка чак при пускане на следващата тема, сега не позволява редакция вече.
Честито на Богданка  Joy .

# 321
Чудно име на котката . Да ти е жива и здрава! Аз имах котки с чудни имена като Панайот,Росица Кирилова- не можеше да мяука  Laughing, Елка Константинова, Симеон и други нормални котешки имена.

# 322
Видяхте ли това? От 1 януари 2010 стойността над която се плаща ДДС за пратки извън ЕС е ?15.

хубав разказ за безумието на държавата ни Rolling Eyes

Дидитка, 4естита ти именни4ка Laughing

Клер, за Хюстън се бяхме запътили, заради празниците агенциите не си ъпдейтваха инфото със седмици, харесахме 1-2 места, оказаха се дадени под наем. В същото време гледахме и тук за по-голямо място, но избора не покрива критериите ни , а и зимата вси4ко изглежда грозно и депресиращо. Ина4е е същата фирма, но има няколко офиса из Тексас. Наистина има раздвиждане и в сферата на мъжа ми, така докато изте4е новия договор в края на лятото, ще имаме по-добра представа дали има надежда за нова работа.

биз, ама ние не по морални при4ини сме въздържатели(или пак съм не доразбрала), аз ли4но съм си изпила дажбата и пове4е не ми се полага(понася)  Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 07:41 от benson10

# 323
  • California
Привет!  Hug
Аз чак сега виждам, че има такава тема... много съм заспала  Laughing
Добре, че Кюбит е направила покана в съседния форум.
Та аз съм на 33, първа бременност, термин 19 март, ще си имаме син!  Heart Eyes

# 324
ЧИД и днес! Ако има котка, куче, рибка... и на него/я. Да не забравим някой, ей.
  Иван на Пумпал. Тя къде се изгуби?

# 325
какви дискусии пропускам, но хайде по ред и заслуги Simple Smile

Честита и бременност на Джут  Hug Хубава бременност, леко раждане, здраво и палаво бебче!
(като казах хубава бременност почнаха ли ви , мадам бременни, с комплиментите колко сте лъчезарни и блестящи и какви коси, какви кожи, какви гръдни обиколки Wink имало е моменти, гади ми се, мразя целия свят, крия че съм бременна в службата и току ми се тръшне някой с комплимент - убивах!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

На Аталанта и Зора честит им ден, да са здрави, умни и кариеростремителни КОзирожки  Grinning

На Бубето и Дани (и котака) - честит ден, да са все така готини и усмихнати!

Новите момичета да не се стресират много, добре дошли, води до пристрастяване, предупредени сте!

Пиенето, ша ма прощавате, е култура! Какво, колко, как, къде, в какво, с кой... u got it!
И се учи още от семейството, а ако нямаш особен късмет да го научиш на място се самообучаваш по цялата световна класика + всеки удобен момент да практикуваш, да се наслаждаваш, да си намериш мярката и стила на пиене... ерго без да притежаваш тази култура стават оливанията и освинванията в стил "ям всичко, което докопам и пия всичко, що тече"

И цялото непиене и криене и демонизиране на пиенето водят до липса на култура на пиене и до печалните и грозни последствия, които всяка липса на култура предполага  Sick

В семейството ми се счита за гереойство да се изпие чаша вино или 50 г ракия или 1 бира, но лятото, така че моето пиене общо с тях няма. Мъжът ми  пие по 1 бира по изкл. случай и хич не одобрява моето табиетлийско пиене. Твърде сладки напитки не предпочитам, но бейлис+еспресо+скоч през зимата е супер  Mr. Green както и чай с ром, или хубав коняк с шоколадови трюфели .... ще ви бия, вкарвате ми греховни мисли в главата, но пицата си върви с едно вино, козето сирене с друго, сушито със саке, хубава водка с пелмени, кайпириня или мохито на плажа, може и без копие на Хемингуей, ооо!
Още помня кой и къде ме е учил да пия и различавам водки... колекционният бърбън, който ми подари едно гадже, кой ми е подарявал бутилките вино от колекцията, скрита в килера в София Simple Smile

За финал - не съм се напивала (е, последните 15 год), не мисля да го правя, считам за лош вкус да изпуснеш контрола...

Хммм, май ще се сбъдне моето пожелание до следващата Коледа да преброим 33 бебока  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 16:22 от Agent Provocateur

# 326

Това е само за пратки, при които изпращача е фирма е получателя физическо лице. Ако пратката е от физическо лице на физическо лице сумата си е старата - 45 ЕУР. И обезателно пишете, че е подарък (дори и да не е).

# 327
Тази статия показва наистина Абсурдната ни мила България Heart Eyes
Нямам думи направо Crazy
Честит имен ден на днешните празнуващи!  и добре дошли на новите бъдещи мамчета  bouquet лека и безпроблемна бременност ви желая и пухкави бебчета!

# 328
Тук митниците им дори и дискети не използват за граждани. Всичко си го пишеш на ръка, че си го и тарифираш. А навсякъде в европейски съюз по електронен път става деклариране единственно на износа ( и то при условие, че имая електронен подпис и изградена връзка- специална наета линия- с митницата) - такива имат всички митнически агенции в България. Тук счетоводителите ни се видяха в чудо след като 3 месеца не можахме да получим митническа декларация от Холандска митница ( там са ни складовете в Европа) и да осчетоводят продадената стока. Просто 3 месеца се изкарваше стока на добра дума и без никакъв документ. Та нещата са наистина такива, но не само в България и от тази гледна точка, статията е доста пресилена.
А прословутото ЕОРИ е необходимо за да могат да се декларират стоките. Преди години се ползваше ЕГН, но сега с тази интегрирана система от ЕС въведоха специален формат. Чакасе за плащането защото се праща до Брюксел да се одобри и едва след това се освобождава стоката.
Днес какъв имен ден е?

# 329
Добро утро от мен. Нас нещо се опитва да ни затрупва снегът тук  Shocked, след малко отивам да се боря с градския транспорт, дано да е на късмет.
Честит имен ден на всички празнуващи!!! Да са живи, здрави, румени и засмени! И весел празник!
Titina, Иванов ден е.
ТинаХрис  wavey, хареса ли ви Аватар? Ние за малко 2-ри път да го гледаме миналия уикенд, но беше солд аут.

Общи условия

Активация на акаунт