113 САЩ.Новогодишна баница късмети раздава:здраве, успех и бейби бум предвещава!

• 31 980
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Муцунка, да ти е жива и здрава Адриана и да расте умно и добро дете!

Ianajar, да не би да става дума за "cocktail playdates"? Есента някъде имаше голяма дискусия по родителските форуми за този феномен  Laughing

Вики, не може сляпо да се вярва на докс, те си имат техните си мотивации и това не винаги е в нашият най-добър интерес. Най-добрият съвет, който са ми давали, е да задавам два въпроса всеки път, когато искат да ми се правят някакви процедури: Защо е нужна процедурата? Какви други опции имам?
(На предложение за предизвикване или секцио алтернативата буквално може да е да си ходиш вкъщи и да се върнеш като почнеш да раждаш)

# 376
Вики, има само няколко абсолютни показания за секцио - напречно бебе при тръгнало раждане, плацента превия, отлепване на ретината.
Това с отеснелия родилен канал...не знам да плача ли или да се смея. Според твоя доктор някак внезапно ли ти е отеснял след предишното раждане? Как ли е минала Елла през тоз тесен канал? Хич не се връзвай на такива небивалици  Naughty . За тоновете скоро го обсъждахме, има 100 начина да ги изкарат лоши само с едно недонаместване. Как да знаем? Ами намираме си свестен лекар ( ако държим да е лекар), който няма да търси под вола теле, за да ни среже и да си е в къщи за вечеря, вместо да ни чака да се "накумим" да родим. Като ще слушаме докито, да си изберем свястно доки като за начало  Thinking .

# 377

Боже, аз нямам против умалителните, ама това беше направо уинър  ooooh!  Laughing

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 21:47 от Лeни

# 378
Ати...разбирам че не може сляпо да се вярва, но ако докито ми каже че си има причина и че трябва секцио....не виждам как ще се убедя сама себе си че той не е прав или ме подвежда, и 2та въпроса мога да му задам и той пак убедително да ми ги отговори....как да разбера че това е така .... ами няма как.Тук за живота на детенцето ми става въпрос ,ако каже  че трябва така и то в момент когато съм уязвима и гледам само всичко да е ОК ....ами ще се предам,как иначе. (не говоря за себе си тук обаче ,като цяло от името на бременните говоря) Wink

клеър....нееее това ми го каза докито с Елла и така и не знам вярно ли е или не, чаках я до 39.4 седмица ,иначе докито натискаше за индукция в 38ма но аз отказвах ,той каза "ти си реши  но ако стане така че да е секцио после да не се ядосваш"
Сега съм с друга докторка ,казах и за този проблем но тя още не ме е проверила ...след 2-3 седмици ще може и тя да каже.

Не съжалявам за индукцията де, както съм споменавала преди влюбена съм във 1вото ми раждане и искам пак така но явно съм една от щастливките до колкото разбирам.

Цитат
Като ще слушаме докито, да си изберем свястно доки като за начало  Thinking .
е тука вече ме хвърли във шах ,няма формула по която да знеш че докито е отличен,аз докато се накумих да си избера сега чух  страхотни неща за докторката ми и после попаднах и на хора които не са доволни,винаги има и доволни и недоволни от един доктор. Според мен всичко е на късмет.

Чувала съм за доктори които били отлични при секцио и такива които са не толкова добри при нормално раждане...е откъде да знаеш какво ще ти се наложи накрая че да избереш доктора подобаващо.
Аз моята докторка я харесвам, не ме натиска за нищо жената, даже много е за натуралното...повече от вкуса ми  НО си има други кусури. Предишният нямаше кусури но пък ме натисна за индукция! Пак казвам късмееееет...

# 379
Кюбит според последното изменение на Закона за ДДС. Чл 58:
12. Стоки в рамките на разреяения безмитен внос. когато се:
а/ внасят стоки в рамките на разреяения безмитен внос на обща стойност не повече от 30 лева;
б/ получават малки пратки на стоки с нетърговски характер, изпратени от трета страна или територия, от физическо лице на друго физическо лице в страната, без последното да е заплатило за тях на обща стойност до левовата равностойност на 45 EUR

Ако изпратия пратка от твое име до физическо лице на територията на България и обявената стойност е до 45 еур не се дълви мито и ДДС
Ако физическо лице си поръча нещо  от сайт или фирма напр, ВС не подлежи на облагане с мито сумата от 150 ЕУР, но се заплаща ДДС ако сумата превишава 30 лв.

Митница в момента процедира по този начин.

В цената на стоката не влиза транспорта ( яипинга) и тои трябва да е посочен на отделен ред.

# 380
Бубка, и на мой Данни второто му име е Иван, гледай ти! И срам- несрам, забравихме да го отбележим и него (днес имахме 3 именници от близкото роднинство)... Поне младежа намаза една гаричка за вагончетата, че нещо е болнав и нещастен тия дни.

За раждания и секцио ми се иска да се въздържа от коментар, ама... и моят доктор (местно "светило"- наскоро го видях да свети от един билборд, рекламиращ едната от болниците, в които работи) беше изтърсил нещо от сорта, че нямали цял ден на разположение да седят и да ме чакат "ей така" (тука показвам жест със скръстени ръце), поради което "ще използваме питоцин", (това го пиша в подкрепа на твърдението, че е най- добре в последния момент да се тропнеш в болницата, ако обстоятелствата позволяват разбира се).

От второто си секцио съм доволна обаче, може, би защото беше планирано и изненади от никакво естество нямахме, освен от това колко е хубава и сладка дъщеря ни Laughing Stop.

Мяу, малко със закъснение, но и аз да си кажа за имената на любимците- единият ми котарак, който си имахме като тийнейджъри с брат ми се казваше Къньо...

# 381
Ами Вики, как да няма формула. Ти нали знаеш какво и как искаш. Търсиш доктор/акушека/дула според твоите изисквания. Обсъждаш с него твоето виждане за раждането и така разбираш дали е свестен (според твоите критерии). Ривютата са хубаво нещо, но ако знаеш, че произлизат от хора със сходни на твоите виждания, в противен случай са интересно четиво без особена стойност. За теб твоята докторка, например, е твърде много по натуралното, за мен най-вероятно ще е недостатъчно натурална...и така зависи от гледната точка.

# 382
4естита дъщери4ка на Муцунка! Heart Eyes
Много да ви радва и бързо възстановяване!

Ева, 4ергарството беше хубаво докато се появи детето, сега ве4е е мъка, трябва да се мисли за у4илища ве4е Simple Smile

Агент,  Peace

# 383
  • usa
Ами Вики, как да няма формула. Ти нали знаеш какво и как искаш. Търсиш доктор/акушека/дула според твоите изисквания. Обсъждаш с него твоето виждане за раждането и така разбираш дали е свестен (според твоите критерии). Ривютата са хубаво нещо, но ако знаеш, че произлизат от хора със сходни на твоите виждания, в противен случай са интересно четиво без особена стойност. За теб твоята докторка, например, е твърде много по натуралното, за мен най-вероятно ще е недостатъчно натурална...и така зависи от гледната точка.

ех, Clairette-че! пожелавам ти твоето мнениенце да си остане все същичкото и след ражданиенцето! щото основната характеристика на добрия доки-акушерчица-дула не е тази, че мненията ви съвпадат(това също е важно, не отричам), а тази, че е в състояние да си променя възгледите в съответствие с обстоятелствата. щото ми разказа моята доки как и довели една нощ родилка с висящо от нея краче, а другото подвито и заклещено и не излиза, щото дулата била на същото мнение с родилката, че нищо, че детето е с краката напред, тя иска да ражда в къщи и вагинално, каквото и да се случва...

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 06:59 от миз

# 384

Абсолютно съм съгласна с теб Клеърет!
Един от начините да 'прослушаш" лекаря е да си напишеш birth plan за нещата, които са важни за теб, хем на теб ще ти се изясни, хем ще го имаш черно на бяло. Даваш на докторите, които интервюираш да четат и да отбележат с какво са съгласни и с какво не  и така се избирате взаимно.Ако не съвпадате по разбирания за повечето неща, няма какво да търсите един при друг. Няма по-добро обезболяващо за раждането от спокойствието, което може да ти даде доверието към хората, в чийто ръце си в болницата или у дома.
 Затова и е важно пациент и лекар да работят в екип и да вземат правилните решения в правилния момент, а не единия сляпо да вярва, а другия авторитетно да се налага или единия да се старае всячески да ти угоди, за да му платиш, а другия да се прави на всезнайко и да рискувате нечий живот.

ех, Clairette-че! пожелавам ти твоето мнениенце да си остане все същичкото и след ражданиенцето! щото основната характеристика на добрия доки-акушерчица-дула не е тази, че мненията ви съвпадат(това също е важно, не отричам), а тази, че е в състояние да си променя възгледите в съответствие с обстоятелствата. щото ми разказа моята доки как и довели една нощ родилка с висящо от нея краче, а другото подвито и заклещено и не излиза, щото дулата била на същото мнение с родилката, че нищо, че детето е с краката напред, тя иска да ражда в къщи и вагинално, каквото и да се случва...
Пак стигаме до мислене, информираност и индивидуални нужди.
Тази родилка е преценила за себе си риска и си е поела последствията. Никой не може да я съди за решението и, такова е било нейното мнение въз основа на познанията и. По същия начин ако родилката беше отишла в болница, доктора и беше казал дай да ползваме вакуум щото има мач да гледа и тя беше взела решението да му се довери, ако доктора беше измъкнала крака на детето, пак това щеше да е плод на същия вид решение, просто друг тип риск.

# 385
Като заговорихме за доктори...някой от вас има ли идея дали приеха онова предложение за профилактиката за рак на гърдата, за увеличаване на възрастта за задължителна мамограма, както и за разреждане на изследванията във времето? Не съм следила последните седмици активно новините и може да съм пропуснала.  newsm78

# 386
Честита дъщеричка, Муцунка!!! Да е жива и здрава и много да ви радва!

Гледам темата за раждането сте подхванали, пък на мен само това сега ми е в главата. И аз си мислех да си правя birth plan и е добре колкото по-рано, толкова по-добре да е. В болницата, в която ходя, освен лекарския екип има и midwives, които са част от същата практика и следващия ми преглед съм го назначила с една от тях. Докторът ми се слави с добро име, обаче наскоро една приятелка сподели ужасяваща нейна история, която не ми беше казвала преди и се оказа същият лекар и сега имам second thoughts. Сигурно все ще има някой недоволен от него, но доста ме разстрои историята. Плюс това самото раждане няма гаранция, че ще е с този доктор, защото може той да не е на смяна в този момент и по тази причина трябва да се запозная и с другите.

Имам една питанка за имената на децата. Решили сме да не кръщаваме детето на никой от родители. Аз обаче имам големи мераци мидъл нейм да е на свекърва ми името. Мислите ли, че в България ще имаме проблем с името при регистрацията, защото не е на бащата на детето?

# 387
  • usa
тандури, моята теза е, че добрият лекар-акушер-дула трябва да е в състояние когато обстоятелствата го налагат, да оспори мнението на пациента си, дори да това да противоречи на възгледите на пациента. щото колкото и да четем и да се информираме, не сме учили медицина и не съм съгласна, че сме в състояние да преценим всяка постановка.

# 388
  • usa
Като заговорихме за доктори...някой от вас има ли идея дали приеха онова предложение за профилактиката за рак на гърдата, за увеличаване на възрастта за задължителна мамограма, както и за разреждане на изследванията във времето? Не съм следила последните седмици активно новините и може да съм пропуснала.  newsm78

това не е решение, това е препоръка. нея си я има, доколко лекари и пациенти ще се съобразяват с нея, си е тяхно решение Simple Smile.

# 389
Честито ново бебе на Муцунка! Да е жива и здрвава малката и много да радва! Честито и на бременните, честито и за рекорда! Много ви се радвам на бебетата, момичета. Омръзнало ми е да ми се оплакват от България как искат деца а не могат да си ги позволят. Ние ще трябва да наваксваме май  Laughing С моя мъж не можем да се разберем дали да са две или три - аз искам две, а той три. Като му дойде времето, може и да размисля де. При мен така се е получило че от три поколения, аз оставам единственият продължител на нашия род (по майчина и по бащина линия), така че всичко живо е вперило очакващ поглед в мен.

Като кажа, че никога, ама никога не съм се напивала не ми вярват.

Спокойно, не си сама. И аз никога не съм се напивала, въпреки че съм си пийвала доволно  Mr. Green Любопитно ми е обаче. Може някой път в контролирана обстановка вкъщи да пробвам (мъжО се е навил да провежда експеримента лично).

Много ме развеселиха вашите котки със съвсем котешките им имена  Laughing Изборът на богданкиното име си има цяла история. Вечер чета народни приказки за лека нощ на мъжа ми, който уж учи български. Стигнахме до Убавата мома Богданка, и той като почна да се смее. Какво било това грозно име, горкото момиче, как са могли да я кръстят така. А аз -  Shocked  newsm78 Оказа се, че на него му звучало като комбинация от "bog" и "dank" и си представял горката мома прогизнала в някое зеленясало блато  hahaha  Накрая заключи, че името е безценно (в смисъл priceless  Mr. Green ) и трябва да се овековечи ако не с дете, то поне с животно. И така, когато си взехме мацата, тя без никакво съмнение веднага беше кръстена Богданка.

Общи условия

Активация на акаунт