113 САЩ.Новогодишна баница късмети раздава:здраве, успех и бейби бум предвещава!

• 31 974
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • Boston, MA
Много е важно за един birth plan да знаете, че винаги може да стане излишен и нещата да протекат по коренно различен начин откакто сте си ги представяли. Съвсем сериозно. Всъщност това е добра подготовка за родителството, което трябва много често да го swing-ваш. Ако искаш психическо здраве де.  Grinning

# 391
тандури, моята теза е, че добрият лекар-акушер-дула трябва да е в състояние когато обстоятелствата го налагат, да оспори мнението на пациента си, дори да това да противоречи на възгледите на пациента. щото колкото и да четем и да се информираме, не сме учили медицина и не съм съгласна, че сме в състояние да преценим всяка постановка.

Това е абсолютно точно и от там идва разликата м/у добрия лекар-акушер-дула и тези дето за нищо не стават. Първия може да оспори мнението на пациента си и да го убеди в правотата на твърдението си, докато другия плаши пациента си и налага мнението си, защото "той е лекар и знае". За мен лично има разлика м/у двете неща.
Не е нужно да учим медицина и да знаем колкото лекаря, нужно е лекаря да уважава мнението и волята ни като пациенти. Именно за това ако той е добър лекар с познанията си трябва да може да убеди пациента без сплашване и рекет за това защо от медицинска гледна точка е нужно да се направи определена процедура, или както досега за това говорихме да може да отговори на въпроса " защо се налага". Тук разбира се не говорим за ситуациите, в които абсолютно няма време за подобни разговори и се спасява човешки живот.
Или с други думи казано- всяка крайност не води до нищо хубаво, баланс трябва да има и доверие и от двете страни. За съжаление малко лекари разбират активната роля на майката при раждането и я приемат като "пациент", който идва да се излекува от "състоянието" бременност. И те гледат да направят "всичко възможно" да те излекуват.

Много е важно за един birth plan да знаете, че винаги може да стане излишен и нещата да протекат по коренно различен начин откакто сте си ги представяли. Съвсем сериозно. Всъщност това е добра подготовка за родителството, което трябва много често да го swing-ваш. Ако искаш психическо здраве де.  Grinning

О, това е повече от 100% сигурно, че ще е така. Аз лично използвах плана за да си намеря лекар, който да е с моите разбирания. Не мисля, че някой си представя, че ще стане до буква така както е писано там. Иначе е много полезно средство да си избистриш собствените разбирания, преди да тръгнеш да търсиш лекар, защото много често се получава, че като ти не знаеш какво искаш, или ти налагат каквото те си решат, или после се разочароваш, че доктора ти не те разбира.

Като заговорихме за доктори...някой от вас има ли идея дали приеха онова предложение за профилактиката за рак на гърдата, за увеличаване на възрастта за задължителна мамограма, както и за разреждане на изследванията във времето? Не съм следила последните седмици активно новините и може да съм пропуснала.  newsm78
това не е решение, това е препоръка. нея си я има, доколко лекари и пациенти ще се съобразяват с нея, си е тяхно решение Simple Smile.

Миз, знаеш ли къде мога да прочета по въпроса или как да го потърся в Гугъл? Пусках няколко пъти да търся и все попадам на коренно различни неща.  newsm78

# 392
Много е важно за един birth plan да знаете, че винаги може да стане излишен и нещата да протекат по коренно различен начин откакто сте си ги представяли.

Абсолютно. Понякога нещата стават точно така, както си ги мечтал и сънувал, но е много важно да си достатъчно гъвкав, за да приемеш и противоположен сценарий.

# 393
  • usa
Миз, знаеш ли къде мога да прочета по въпроса или как да го потърся в Гугъл? Пусках няколко пъти да търся и все попадам на коренно различни неща.  newsm78

не разбрах какво точно искаш да прочетеш  newsm78?

# 394

не разбрах какво точно искаш да прочетеш  newsm78?

Ами ти нали каза, че имало такава препоръка и било до решение на пациента и лекаря ( аз бях чула, че има предложение да се въведе официално като практика от застрахователните компании) и се чудех къде да прочета, че е останало само препоръка, а не е някакво официално решение. Т.е ти някаква статия ли си чела или по телевизията ли са казали? newsm78

# 395
Миз, иронията беше излишна  Wink . И къде съм казала, че не трябва care provider-а да може адекватно да реагира на ситуацията? Това по-скоро се подразбира.
Уважавам тезата ти и я подкрепям, при положение, че условието от моята теза е изпълнено. А именно: моят care provider и аз имаме сходни възгледи за процеса на раждане и си имаме взаимно доворие. Не знам защо реши, че моята теза изключва твоята. Но както и да е.
За пореден път се убеждавам, че няма смисъл да се изказвам по подобни въпроси в теми от общ характер  Laughing .
Гледам Тандури много добре е обяснила нещата докато пишех.

# 396
Тандури, препоръката е към здравния департамент. Ето една статия на Ню Йорк Таймс, където дават становищата на няколко организации за борба с рака - явно всяка си има отделно мнение по въпроса http://www.nytimes.com/2009/11/17/health/17cancer.html?_r=1

Доколкото си спомням от репортажите по въпроса, не се очаква да има някаква промяна в официалната политика на здравния департамент, обаче това не означава, че отделни застрахователни компании няма да решат да приложат новите препоръки буквално.

# 397
Много е важно за един birth plan да знаете, че винаги може да стане излишен и нещата да протекат по коренно различен начин откакто сте си ги представяли.

Абсолютно. Понякога нещата стават точно така, както си ги мечтал и сънувал, но е много важно да си достатъчно гъвкав, за да приемеш и противоположен сценарий.

не само да го приемеш, но да имаш винаги план Б, нали знаете, 4е the most successful people are those who are good at Plan B Simple Smile.

# 398
Тандури, препоръката е към здравния департамент. Ето една статия на Ню Йорк Таймс, където дават становищата на няколко организации за борба с рака - явно всяка си има отделно мнение по въпроса http://www.nytimes.com/2009/11/17/health/17cancer.html?_r=1

Доколкото си спомням от репортажите по въпроса, не се очаква да има някаква промяна в официалната политика на здравния департамент, обаче това не означава, че отделни застрахователни компании няма да решат да приложат новите препоръки буквално.

Ianajar, благодаря ти, точно това исках да видя!  Peace

# 399
  • usa
Ами ти нали каза, че имало такава препоръка и било до решение на пациента и лекаря ( аз бях чула, че има предложение да се въведе официално като практика от застрахователните компании) и се чудех къде да прочета, че е останало само препоръка, а не е някакво официално решение. Т.е ти някаква статия ли си чела или по телевизията ли са казали? newsm78

не си разбрала правилно. това е становище на government task force - лекари, учени, статистици и не знам там точно какви, които са стигнали до извода, че не е икономически оправдано да се правят ежегодни мамограми на всички жени след навършване на 40 годишнината им. решението обаче се взема от лекаря за конкретната жена. притесненията бяха, че възоснова на това становище застрахователните компании могат да решат да отказват профилактични мамограми без те да са обосновани на конкретна медицинска история на пациента. такова решение от страна на застрахователните компании за сега няма, но становището на таск форса си е все същото.

Clairette, съжалявам ако съм те засегнала. единственото, което се опитвах, беше да подкрепя вики в мнението и, че ти го изпитваш, избираш, подбираш доктора-акушерката-дулата, ама какъв ще се окаже в последствие, един господ знае. нямаш гаранция, че това, което ти говори, за да те спечели като пациент, ще ти свърши работа.

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 08:26 от миз

# 400
не си разбрала правилно. това е становище на government task force - лекари, учени, статистици и не знам там точно какви, които са стигнали до извода, че не е икономически оправдано да се правят ежегодни мамограми на всички жени след навършване на 40 годишнината им. решението обаче се взема от лекаря за конкретната жена. притесненията бяха, че възоснова на това становище застрахователните компании могат да решат да отказват профилактични мамограми без те да са обосновани на конкретна медицинска история на пациента. такова решение от страна на застрахователните компании за сега няма, но становището на таск форса си е все същото.

Да, аз го прочетох сега. Наистина е притеснително какво ще им хрумне на застрахователите, не че много им трябва. Сестрата на моя приятелка почина преди месец и покрай нея се организирахме много хора да дадем гласност на случая и т.н, та си спомням, че на последната среща много се коментираше, но не знаех подробностите, за това попитах.  Peace
Просто ми е писнало да се разправям със застрахователи...честно. За последния ми МРИ сборно прекарах около 170 минути на телефона! Накрая ми идваше вече да вия... Confused

# 401
Аз лично нямаше как да обходя няколко лекари за интервюта за да реша кой е най-добрия  ,нереално ми се вижда,то и да имаше начин пак не можеш да кажеш от пръв разговор ! Хвърлям се на един и в последствие се нагаждаме,ако е толкова изкелифенчен явно отиваш при друг. Да не говорим колко са местата около мен със по няколко доктора заедно и който и да избереш никога не ти е гаранция че точно той ще е на смяна в деня на раждането, аз от такива бягах и затова избрах да си остана с моята ОБ.

Клеър...браво ако си намерила точния човек за теб,от това по-хубаво няма ,само че аз ще ти кажа след раждането дали това е бил моят човек,смятам че до тогава няма как да знам.На консултациите се усмихваме и прегръщаме за здрасти и чао, каквото съм и казала работи с мен жената но как ще се протече раждането и дали ще работи с мен и тогава...не знам.
Пак казвам и предишният ми доктор беше супер,каквото съм му казала че искам човека веднага го предоставя обаче баш накрая ми каза това за родилния канал...аз какво да направя...доверих му се. За 2ро мнение едва ли щях да успея да отида при друг доктор,най-вероятно щяха да ми запишат час след моя дю дейт, какво да правиш ...вървиш по течението.

Бенс... Hug

# 402
Лично мнение- Раждането като с брака и др."емоционални" теми-бизнес.Отиваш подготвен,чел,проучил варианти а,б и ц и готов да минеш на д,знаещ кого да слушаш ако се наложи,съгласувано семейно и с разбирането че за теб светът се обръща,но  сестра П иска да си изяде обяда ако може без драма защото това и е ежедневие и процесът е общо взето гладък,дори при първо-длъжко-позакучено раждане. Според мен се усложнява излишно един изкл.естествен биологичен процес и това разсейва от най-важната задача за деня-да се роди читаво бебе.

# 403
И от мен 2 цента колко е добре човек да е зает и ангажиран по време на (нормално протичаща) бременност. Животът с дете вече не е същия (за по-хубаво, разбира се), но използвайте последните месеци за вечери насаме със съпружието и приятели, разходки, кино, четене на книжки нямащи нищо общо с бебегледането.

Мисля, че това че работих до последната седмица (тогава много се оплаквах, де), всъщност доста ми помогна; просто нямах време да се чална от чудене какво още да изчета. От един момент нататък, като си направите избора за раждането, изчетете за кърменето, приготвите нещата за първите дни и месеци....няма много друго за правене.

И едно наум за нещата, които може да не се получат както си ги представяте, което няма да е края на света - имах слингове и за първото и за второто бебе, различни видове, с халки и без халки, ами отказаха да стоят вътре  Mr. Green Мариана спеше с разперени ръце и крака, като пет пари в кесия, и вътре ревеше като заклана. Някои бебета не ги обичат.

Една книга неизползвана за говорене с бебето и знаци имам. Оказа се, че трябва да се изучи езика със знаците преди да се роди бебето, с него нямаше време  Laughing А, и Мариана Барби не е погледнала, но Антон спи с две. Нарежда си ги до мечките, казва им лека нощ, грижи се много за тях - хич нямам намерение да му ги взимам, не мисля, че ще му променят естетическата представа за жените во веки веков.

# 404
А, и Мариана Барби не е погледнала, но Антон спи с две.

Смях се със сълзи на Антон, още се подхилквам, на прав път е човекът, не го отклонявай, Мише  Grinning Grinning Grinning
Мил спомен ми остана от бременността как клиенти загрижено питаха кога ми е термина и аз закачливо и истинно отговарях "беше вчера" и те ме поглеждаха с ужас и ме подкарваха към къщи. Вярно е също така, че оревах орталъка на 3 континента, че работя до последно и клех лекарката си, която го намираше за нормално и 2 бременности беше изкарала така! Оказа се, че можело...

@ Атти - 2та въпроса - "защо е необходимо" и "какви са опциите" звучат абсолютно логично, това, което мен лично ме учуди е, че има необходимост да се задават. В сми всички лекари, с които сме работили са ми давали тези отговори преди да се опомня да задам такива въпроси!  И никога, никога лекар не е намеквал, камо ли казвал, че нещо ще прави защото той така е преценил, без да ми бъде обяснено пространно и подробно защо, варианти, опции и да ни питат какво е нашето мнение и решение...

@ Миз - ти си ми пътеводна светлина  Mr. Green много се радвам винаги на философското спокойствие с което посрещаш родителството, но не забравяй да споделяш теориите!

@ Бенс - докъде го докарахте със въпросите, мила, и разказвай как и какво пита, ще влезе в употреба, да не говорим, колко ще му се радваме на твоя разбойник!

Общи условия

Активация на акаунт