Остров Тасос (3)

• 197 167
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Значи има още време да се чудя и да избирам хотел  newsm78
Времето септември наистина си е така, поминалата година бяхме в Кавала 17-20.09, че и на плаж ходехме, но на 20 имахме екскурзия на Тасос, е такъв студ настана  ooooh!
В хотела допълнително одеяла ни даваха, че естествено климатика само студено духаше !

# 76
galeeto , ние миналото лято /края на юни/ бяхме на почивка в Хриси Амудя с детето. Мога да кажа, че останахме много доволни и ако не исках да ходиме все на нови места, пак там бихме отишли. Ние също бяхме във вила със студия, много приятна. Като цяло всичко е толкова спокойно и релаксиращо там, страхотно е. Пясъкът на плажа е много, много ситен и по-бял в сравнение с други плажове, които обиколихме из острова, водата чиста, рибките ти плуват в краката. Ако те интересува нещо по-конкретно питай.  Има едно заведение Playa De Oro със страхотна кухня и десерт бонус  Mr. Green

# 77
wildgirl искам да те попитам цените там как са по заведенията и има ли супермаркети откъдето да се пазарува.Ако може да споделиш и в коя вила бяхте отседнали.

# 78
Цените по заведенията са като нашите но в евро. Но пък порциите са двойни, поне там, където ние сме сядали. Аз понеже съм фенка на патладжаните, ястия с патладжан и кайма и гарнитура баха около 5-6 евро, но огромно количество. Пиците вървяха 10-11 евро, но определено сам човек не може да ги изяде. Понеже детето тогава беше на 2, на нея изобщо не сме й поръчвали отделно ядене, ядеше от нашето и пак не успявахме да изядем всичко, но независимо от това, че поякога сме поръчвали 1 пица и едни пържени картофи, винаги в това заведение ни носеха 3 десерта - за всеки /които бяха безплатни/.
Има също и заведения за бързо хранене и супермаркетчета с всичко необходимо.
За плажа - имаше шезлонги без да са към кафета и такива, които са. Но определено си заслужава да седнеш на тези към кафенетата и срещу 7 евро да получиш 2 питиета и 3 шезлонга, защото на другите плащаш 5 евро, но не пиеш нищо.
Ние бяхме във Вила Мария, ако искаш мога да ти пусна линк на лични  Peace

# 79
wildgirl , а тази Вила Мария близо до плажа ли е? А също така на Голдън Бийч хотелите на самия плаж ли са , има ли много хора?

# 80
  • Плевен
wildgirl, пусни линка тук.

# 81
# 82
Момичета, извинявам се за забавянето, но не бях влизала скоро.
Ето линк за вилата:
http://www.greek-hotels.ltd.bg/index1.htm

А ето и наши снимки оттам:
http://ivanaeli.multiply.com/photos/album/33/33#photo=1

И вилата, и снимките съм ги пускала в старата тема, но дано са полезни на някой и сега. На плажът според мен не беше пренаселено, има и доста по-спокойни места дори по него, но ние си харесахме едно конкретно и там си ходехме.

Хм, сега виждам, че линкът към вилата не излиза, а се отваря началната страница, но се надявам да се ориентирате и да я намерите  Peace

# 83
Сега се чудя разни неща ...

1. Искам да отседнем в Потос - близко е до Лименария, до Принос и до едно селце, което искаме да посетим. НО плажът ... хубав е, но има малко отпадъци
2. Искам да отседнем в Хриси Амудия - нали Голдън Бийч бил най-добрият плаж там
3. Искам да посетим някое планинско селце - да видим как е атмосферата там, не всичко е в плажовете ...

Кое е най-добре?
 Аа и също така - ако си без кола --- > От София до Гоце Делчев с автобус, пък оттам с друг автобус до Керамоти, а след това с ферибота до Лименас --> от Лименас вървят ли автобуси или нещо подобно до някои градове и?

# 84
Калентина,
аз не бих ходила на плаж в Потос. Пренаселено и мръсно, както сама си забелязала. Най-близкият добър плаж е Пефкари -  2 км, там ходят много българи, но пък има няколко хотела само и пясъчната ивица е добра. Иначе в Потос има добри заведения за хапване, но ми идва твърде туристическо и шумно. Дори Лименария е по-симпатично градче, но там пък плажът е много кофти.

За Хриси Амудия не мога да дам инфо, там само съм минавала, но чак пък да е най-хубавият плаж..  newsm78

Планинските селца - о тука съм професор Grinning Калирахи и Сотирас са моите фаворити, времето е спряло на тези места, особено второто е като декор за "Властелинът на пръстените". Обаче може на някой с по-различни очаквания и вкус да се сторят пусти...
От Потос на един хвърлей е Теологос, то е бая туристическо, същото важи и за Панагия спрямо Хриси Амудия. Не са лоши Микро и Мегало Казавити, те са близо до Принос, но пътят е с ужасни завои (както много пътища в Тасос, де). Не мисля обаче, че е добра идея да се отсяда в такива селца - обикновено са с едно заведение - изключая Теологос и Панагия, и може да си умрете от глад и скука Wink Подходящи са за дневни разходки.

Ако си без кола, няма особен смисъл да ходиш до Керамоти-  съвсем са си редовни фериботите и от Кавала, но са до Скала Принос (или поне повечето са дотам, май имаше някакви и до Лименас, но нарядко - тях не съм ги ползвала). За самия Тасос бих взела кола под наем - на местния транспорт не може да се разчита. Плюс това рент-а-карите са евтини, особено извън високия сезон. Ако сте "ергени", може и скутери или ATV.
Ако обаче вземете ферибот до Скала Принос, имай предвид, че там няма НИЩО - е има банкомат и rent-a-car service, и няколко ресторанта, но не са добри и по-добре се омитайте оттам начаса Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 00:38 от Параход

# 85
Параход , много благодаря за изчерпателното инфо.   Hug А иначе в пътеводителя на Тасос от 2009 забелязах един чудесен водопад и рекичка ... та се чудя къде мога да ги намеря? В кое от планинските селца (и околности) може да се види водопад?

А иначе за разходки през деня засега се спирам на Калирахи и Сотирас  Simple Smile

# 86
При Теологос имаше някаква рекичка, може би да е това - http://www.gothassos.com/photos/Theologos/theolgos_21.html , но не съм виждала водопада на живо.
Иначе от селата много хвалят и Кастро, но не сме ходили, дотам е черен път.

# 87
Да, Теологос е  Simple Smile Благодаря . А някакви отбивки ли има за рекичката или просто трябва да се ровиш ... ?  Thinking

# 88
Побут  Embarassed

# 89
Най-доброто описание на местата на острова, по часовника - http://www.greekisland.co.uk/thassos/thassos.htm

Калентина, нямам какво повече конструктивно да кажа за водопада, затуй си мълча  Wink

Общи условия

Активация на акаунт