Остров Тасос (3)

• 197 171
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
И тук да попитам за впечатления от тези вили:
http://www.shop-ellas.com/members/a00181/

# 91
Judy, аз нямам впечатления лично, но изглежда невероятно . Страхотна градина и басейн . Лошото е , че е на 400 м от брега ... поне аз съм свикнала на хотелчета на първата  линия .

# 92
Гърците (пък и не само те) имат навика да послъгват за разстоянието до плажа - примерно е 400 метра по въздушна линия и те го пишат, а всъщност по шосе се окаже 800.. и тъй като Скала Потамия е на баир и плажът е долу в ниското... смятай къде на майната си може да се окаже. Иначе вилата изглежда хубава.
Аз не харесвам много за отсядане и плаж това село, че е ветровито и доста туристическо, но иначе природата е хубаво съчетание между море и планина.

# 93
А може би е по-добре да отседнете в Потамия - на 10-тина км от Скала Потамия, но е в планината, с изглед към морето . В Скала Потамия, Хриси Амудя, Голдън Бийч ... все едно и също . В Скала-та като ходих пясъкът беше адски ситен, а като влезнеш в морето 10 минути да ходиш, пак няма да стигнеш ниво на водата, което да ти е до кръста  Rolling Eyes .

# 94
Разстоянието до плажа не ни е проблем. Държа да ни е спокойно и тихо. Без друго сме с кола. Интересувам се от такъв тип вили и къщички по принцип. Благодаря за информацията, ще чакам и други предложения тук.

# 95
Гърците (пък и не само те) имат навика да послъгват за разстоянието до плажа - примерно е 400 метра по въздушна линия и те го пишат, а всъщност по шосе се окаже 800.. и тъй като Скала Потамия е на баир и плажът е долу в ниското... смятай къде на майната си може да се окаже. Иначе вилата изглежда хубава.
Аз не харесвам много за отсядане и плаж това село, че е ветровито и доста туристическо, но иначе природата е хубаво съчетание между море и планина.
Знаеш ли какви са планините?Едно баирче с няколко дървета и храстчета - изкуствено  посадени Peace

# 96
Ванилия, знам добре - коментирам по многобройни лични впечатления, а не наизуст.
Все пак, никой не отива да кара ски в Тасос - а 1200 м надморска височина на 5 км от бреговата ивица изобщо не е малка денивелация.

# 97

Природата не е чак толкова еднообразна . Но през лятото, поради голямата горещина на Август, черните пътеки се напукват . Това беше мъка за колата ми .  Rolling Eyes

# 98
  • София (Възраждане)
Момичета, поздравления за хубавата тема и събраните материали  bouquet
Препоръчайте ми, моля, за летния сезон хотел /за предпочитане на база полурансион/ на тихо място, подходящо за дете на 2 години. Без претенции за близост до плажа. Ще бъдем с личен транспорт. Благодаря ви!

# 99
Записвам се да ви следя.
Ще бъдем на Тасос през майските празници за 4 дни.
Очертава се да сме доста голяма компания (около 20 човека)  Crazy

# 100
Момичета, поздравления за хубавата тема и събраните материали  bouquet
Препоръчайте ми, моля, за летния сезон хотел /за предпочитане на база полурансион/ на тихо място, подходящо за дете на 2 години. Без претенции за близост до плажа. Ще бъдем с личен транспорт. Благодаря ви!

За колко звездни хотели става въпрос? И горе-долу в коя част на Тасос?

# 101
  • София (Възраждане)
3*,  в краен случай 4*. Относно частта, имам претенции единствено да е подходящо за малко дете. Прочетох, че има проблем с оси и насекоми, като в южната част положението е по- спокойно??

# 102
Mooimeiske, оси до момента не съм срещала. Комари има доста - като навсякъде по гръцките острови всъщност - Райд за контакта и репеленти задължително.

За хотелите - специално ли държиш на хотел 3*, това не е предпочитаната форма за отсядане, особено с малко дете, на Тасос?
Била съм в тризвезден хотел в Лименария (това е вторият по големина град, в южната част) и в няколко къщи тип студио в различни градове и села - многократно превъзхождащи го по качества. Единственият му плюс бе, че лоби-барът е на самата брегова линия Simple Smile но това е по-скоро ергенски лукс.
Недостатъкът на къщите е, че рядко хранят (но на места има закуска, включена в цената, а на последната ни примерно имаше таверна в същия имот - петдесетина метра по-нагоре, и са ни носили храна на верандата веднъж-дваж), но пък имаш и условия за приготвяне на разни неща (кухненски бокс), което може да е по-удачният вариант за море с дете на 2 г.

Къщите си имат и дворове за тичане и игри, понякога детски кът с катерушки или малък басейн - все неща, които може да са ви от полза.
Надявам се други да се включат с хотелите, все пак... Мястото, където Олив ходиха на Макриамос (мисля, че беше писала по-нагоре в темата) също изглежда подходящо за деца.

Иначе южната част като цяло е по-добра - по-хубаво време, по-добри плажове - но последния път се оказахме супер изненадващо в северозападната (Скала Сотирас) и не съжалявам хич. Тасос е много малък остров, удобен за обикаляне, и щом сте с кола, ще можете да бъдете всеки ден на различно място.
Eдинствените "големи селища" са Лименас, Лименария и донякъде Потос, и нито едно от тях не е тихо и спокойно, така че може би трябва да се насочите към по-малките селца или хотели извън населените места.

# 103
  • София (Възраждане)
Параход, благодаря за подробното инфо  bouquet. Макриамос и на мен ми хареса като оферта, има и добри отзиви в чужди сайтове.
Ех, дано да стигнем до Тасос, все повече ми харесва това място макар и на снимка Praynig

# 104
Параход, пиши за самостоятелни къщи /вили/, писах, че отдалечеността от плажа за нас дори е предимство. Дай координати, моля те или линкове.

Общи условия

Активация на акаунт