Остров Тасос (3)

• 197 183
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
В хотел Alexandra beach  дали има голяма разлика при стаите - standart и superior?

# 106
Аз лично в Александра Бийч и Макриамос - поне за мен е много лъскаво . Тасос си е малко, леко старовремско островче, запазило автентичния си дух и традиции . А тези два суперлуксозни хотела като че ли не се вписват много . При Макриамос има морски таралежи - ако сте се запътили натам си купете специалните аква-обувки . А пък Александра Бийч - отидох да разгледам комплекса от любопитство - бяхме в Потос . Ресторантът не отговаря дори и на нашите 5-звездни ресторанти, а вътре хора в смокинги  Shocked . Гледката и картината, обаче, са хубави . А градината - разкош   bouquet . Този хотел си има собствен плаж с чадъри, но са мен е твърде официално . Аз на случаен принцип избрах хотелче в Потос - 3 звезди - 60 евро на човек в двойна стая за 1 ден с включена закуска . Ако ще сте в 4 или 5 звездни хотели, пак ще препоръчам х-л Лолодис - http://www.louloudishotel.gr/

# 107
Мога да препоръчам две хотелчета в Скала Потамия
http://www.elegiaapartments.gr/  Това е близо до плажа и е с по- луксозни апартаменти.
http://www.marias-studios.gr/  А тук има страхотен двор където децата беснееха на воля а ние си пиехме узото до барбекюто.
И на двете места си изкарахме страхотно.

# 108
Джуди, ето този сайт вероятно го имаше по-горе - http://www.thassos-island.com/tourism/accommodation/

Конкретните идеи по-надолу са предимно оттам:

Последното лято бяхме в Амфитрити на Скала Сотирас - горещо препоръчвам (въпреки че откриващите снимки в сайта им са от Сирос, не от Тасос), чисто нова къща, стаята беше с големи веранди отпред и отзад, също огромен двор с люлки и прочие.
Прясно инфо и за бунгала Кристин в Потос - също чистичко и чудесна градина, градината гледа към морето (иначе няма плаж точно в тая част на брега), но на мен Потос по принцип ми е прекалено шумно и туристическо. А и бунгалата са гмеж, като се напълнят.
Пак в Потос, но извън града, си бях набелязала Елза - изглежда страхотно - но май не ми отговориха изобщо на мейла, така че не съм го виждала на живо.
За вила Мария в Скала Потамия вече са ти казали, тя е популярна сред българи.
Иначе по принцип ако искате да ходите на плаж на Хриси Акти, аз се замислям дали не е добре да се отседне в Панагия (не е на морето). Мястото е доста туристическо денем, но предимно ги водят на дневни екскурзии от крайбрежието, а нощем би трябвало да е тихо и идилично. Природата е много хубава там и самото село е китно. Има една страхотна сладкарница Heart Eyes
От крайбрежните села много ми харесват и Кинира и Астрис, пак са малко встрани от основния туристически поток, Кинира е точно до Парадайз бийч, Астрис е в нищото Grinning Но не съм отсядала там.
Иначе за хапване Лименария е добре, но извън високия сезон е мъртвило, Лименас е по-жизнен град и старата му част е много приятна за разходки.
Абе въобще имайте предвид, че Тасос си е едно забутано място Simple Smile Който търси нощен живот и активности, да не ги търси там...
А който ще ходи за пръв път, да знае и че Тасос е като у нас - освен много българи, почиват основно македонци, румънци, чехи.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 00:24 от Параход

# 109
Отново ви благодаря. Чета всичко по темата. Кога е добре да резервирам 14 дни за септември /І-во до 14-то число/? Притеснява ме положение в Гърция в момента. Не е ли рано от сега? Или е препоръчително?
Нощен живот ми е хич дори непрепоръчителен.   Laughing С две хлапета и нужда от почивка- не, затова избрахме тази дестинация. Обичам планината и това ми допадна в Тасос, а и съм ходила, макар и за кратко и със съпруга ми харесахме идеята за по- дълга почивка там. Планираме да посетим Кавала и Солун за по ден.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 10:16 от Judy

# 110
  • София (Възраждане)

Коя е вилата? От линка получавам обща информация Sad

# 111
Джуди, аз не бих резервирала за Гърция отсега - икономическото и стачното положение е крайно неясно.
1-14 септември - не бих се кахърила за резервация повече от 2-3 седмици предварително, това за Тасос си е извън сезон. Но ако нощувате на някое по-комерсиално място не знам, може и да трябва.

Имай предвид, че през 2009 времето беше прекрасно и горещо първите дни на септември, и на 5-6 рязко застудя, в проливен дъжд едва се качихме на ферибота.
През 2007 също бях на тези дати наблизо - от Аспровалта до Кавала, пак студ и дъждове част от дните.

# 112
Точно положението в момента ни възпира да резервираме и затова питам за мнения. Аз имам информация основно от ТВ, но именно тя ме стопира засега.
Притеснява ме това начало на септември дали няма да е прекалено заето само. Точно през септември по нашето черноморие сме прекарвали най- приятните си почивки. По- тихо и спокойно е и не е такава горещина, но иначе лошо време не сме виждали още.

# 113
Не резервирай отсега  Peace особено ако става въпрос за някоя семейна къща или малко хотелче . А за Александра Бийч и другите по-луксозни ... почакай поне до май  Peace

# 114
Благодаря, ще говоря със съпруга ми като се прибере, тъй като се колебаехме дали да не резервираме сега. Май ще изчакаме малко.

# 115
  • София (Възраждане)
Не резервирай отсега  Peace особено ако става въпрос за някоя семейна къща или малко хотелче .
Калентина, ако имаш време сподели съображенията си. Дали по принцип би дала този съвет или само предвид настоящата ситуация в Гърция?
А относно семеен хотел, колко по-рано е достатъчно да се направи резервация?
Благодаря ти за ценните съвети, наистина полезни!  bouquet

# 116
Mooimeiske , става въпрос принципно . Ако някой ще ходи септември не е уместно 6 месеца преди това да се резервира  . Може цените рязко да се променят, времето да се влоши, някой да е болен например . Ние отидохме в началото на септември и в първия възможен хотел ни приеха, при това с чудесни стаи . Трябва да ви кажа, че в Гърция въобще не е както у нас . Там управителят настоява да разгледаш стаята внимателно преди да кажеш дали ще останеш там . Освен това в настоящата ситуация в южната ни съседка , а и спрямо кризата ... Хотелите могат да си променят цените, да направят промени, даже да закрият ... Това е моето мнение.

# 117
  • София (Възраждане)
Благодаря, Калентина  bouquet

# 118
  • София (Възраждане)
Момичета, планирам почивка на Тасос през втората седмица на юни, дано не ни мине котка път и да сме здрави, разбира се. Съвсем ли няма да е възможно по това време да "топнем" децата в морето, вярно ли че "островното море" е по-студено в сравнение с водата край Халкидики Simple Smile /това разправял познат на приятелката ми, с която планираме обща почивка и тя бие отбой/.

# 119
Mooimeiske, според мен тогава водата не е чак толкова необичайно студена . Не съм ходила през юни, но съм чувала, че тогава има доста туристи - вероятно водата е приятна и прохладна . В първите страници бях пуснала линк за един сайт, в който има приблизителни температури на водата в различните месеци, но сега нещо не мога да го намеря .

Общи условия

Активация на акаунт