Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от обичайните симптоми и преживявания по време на бременност?
Какви са някои методи за справяне с безсънието по време на бременност?
Какви са някои общи методи за справяне с гаденето по време на бременност и как да се справя с него?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от обичайните симптоми и преживявания по време на бременност?
По време на бременност жените често изпитват различни симптоми като гадене, безсъние, често уриниране, увеличаване на корема, усещания за бебето и промени в хранителните предпочитания. Някои от тях съобщават за забравянето на обикновени неща, непоносимост към определени храни, усещането за бебето и притесненията относно наддаването на тегло. По време на бременност жените изпитват различни усещания като гъделичкане, пърхане на пеперуди, усещания за бебето и дори нежни докосвания отвътре. Някои жени съобщават, че усещат бебето още в ранните седмици и смятат това за едно от най-вълнуващите преживявания по време на бременност.
-
Какви са някои методи за справяне с безсънието по време на бременност?
-
Какви са някои общи методи за справяне с гаденето по време на бременност и как да се справя с него?
За да се справите с гадене по време на бременност, някои жени намират за полезни капсулки като Cariban. Освен това избягвайте храни, които предизвикват гадене, и консумирайте леки хранителни продукти като сандвичи и препечен хляб. От решаващо значение е да обърнете специално внимание на вашата диета; консумирайте чести, но малки хранения и избягвайте мазни или тежки храни. Включването на плодове в диетата ви също може да помогне за намаляване на гаденето. Освен това отделянето на време за почивка и избягването на преумората е от съществено значение.
-
Какви са усещанията при усещане на бебето?
-
Кога обикновено се усещат движенията на бебето и как майката може да ги усети?
Четох какво сте писали тези дни. При мен гаденето беше много силно първите няколко дена на миналата седмица, но след това рязко спря. Сега ми се гади съвсем слабо и се надявам да изчезне вече. Днес трябва да си уговоря час за преглед, но телефона на моят лекар е изключен и ще пробвам по-късно. В най-лошият случай ще се обадя в понеделник
Чувствам се страхотно. Вчера майка ми дойде на гости и вика - ще е момиче - пораснал ти е задника
Общо взето големи коментари. Аз обаче си мисля, че ще е момче - поне така го усещам. Освен ако на втория преглед не решат, че са се объркали и са две
После майка ми и свекърва ми се усамотиха да си коментират насаме (по-добре да не мисля коя част от мен са обсъждали, че ми става лошо
). Нова година я изкарах с "Аватар" и даже не разбрах кога стана 12ч., но бях много уморена и не ми се празнуваше. Събирането ни пропадна буквално в последните часове, когато кумовете ни заявиха, че са болни и с температура и ние си останахме вкъщи вместо да им ходим на гости. Хайде - излях си насъбраното в мен. Благодаря на мамите за успокоението за радждането. Ще се опитам да не се стресирам излишно, като си представям как това голямо бебе ще успее да излезе от мен
Проблем ми е все още храната - непоносимост вече към много неща (месо, риба) и не знам до къде ще го докарам. Сега ми твърдят близките, че като стане по-голямо бебето и започна да му усещам движенията - щяло да намалее неразположението...после ще ми кажат, че като се роди...знам аз, че има нещо гнило в Дания, ама де да видим. Много ми е зле, даже ми писна да се оплаквам вече, то срам - от 3 тази нощ дежурна по тоалетна. Мъжа ми се чуди какво да ми дава да ям, вече съм на препечен хляб с нищо...шантава работа. 
), а тя ядеше повече от прасе и слабееше.Та в резултат на мен ми криеха храната,а на нея и даваха какви ли не сладкочи.Та както и да,исках да кажа,че това е абсолютно лечимо,дори само с хормонална терапия.Аз пих 3 години хормони и ме селдяха много изкъсо,понеже бях в пубертета и имаше опстност,да не мога да имам деца.Сега,да чукна на дърво,вече 10 години,няма и спомен от това,надявам се бременноста да не отключи от ново.С първата ми се размина.Пий си лекарствата и всичко ще е наред 

май е по -добре да спреш да готвиш не знам какво ти става
.