В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета

• 21 560
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
За токсоплазмозата: поема се от ЗК, но само до там дали резултата е - или + и ако излезе +трябва да се направят допълнителни изследвания, за да се види дали е от прекарана вече преди години инфекция или в момента сме болни, а това вече се заплаща. Така ми обясни акушерката.
Pepsilight, аз ще съм във Варна между 1 и 10 март, ще ми е приятно да се видим. Даже може на курс заедно да отидем  Party
Аз съм на линия, дори може повечко да се организираме. Таткото тъкмо ще е заминал и ще съм напълно свободна.  Peace

# 661
  • Варна
И аз току що четох за токсоплазмозата, оказа се че ЗК поема определена сума за изследването, но в момента го правят по нов метод, за който тези пари нестигат затова се доплаща. Има места където парите отпуснати от ЗК са достатъчни просто трябва да ги намерите, успех.

# 662
  • Варна

..............
 Платила съм само 8 лв. за кръвта за БХС. Незнам в тия вашите градове какви са тия кожодери.

Crazy На мен ми взеха 48 лв. Къде ти правиха БХС, нали ранния се прави в лаборатория в  София само?

# 663
Здравейте, мами Simple Smile
Добре дошла на бургаската мама   bouquet

Мен вчера ме наплашиха с тези морбили и какви ли не шарки, майка ми каза, че вече има много случаи и в Бургас и Варна и сега не смея да мръдна от вкъщи  Shocked Искам да попитам, понеже не разбрах съвсем, има ли някаква опасност за плода при положение, че съм карала шарките?

И за бургаските мами, да ме ориентирате къде в Бургас има магазини за бременни??

Ади, много се радвам, че всичко е наред при теб, аз нямам търпение да дойде понеделник да видим дали бебето е добре и дали ще се покаже  Rolling Eyes

# 664
  • Плевен
Еми в крайна сметка ще си го платя това изследване, пък какво да направя. Важното е всичко да е наред.

# 665
Сиска,стискам палци още от сега Peace

За шарките-и мен ме е страх.Аз за това и исках да забременея преди Ивон да е тръгнала на ДГ.Макар че,от 2007 год на сам,бебетата се имунизират за всички шарки с изключение на Варицела още от Родилният дом.

И на мен ми е доста сложно напоследък стоя на компютъра.Максимум час и главата ми е гръмнала.

Топче,тази лекарка кой е дал диплома?Какъв малък таз в 3 м от бременноста.И като чета,с какъв ехограф те е гледала,най-добре не си трови нервите излишно и бягай при др лекар.

На мен никой нищо не ми е казал за Токсоплазмозата.Нито сега нито с предната бременност.Чела съм много,никой не ме е карал да правя изследване.

За БХС-с Ивон платих 25 лв преди 3 год,сега ми казаха ,че е 40 ShockedЕгати кожудерите-от бебета и бременни пари ще изкарват Crossing Arms

# 666
Сериозно ли токсоплазмозата се поема от ЗК? Когато поисках на док да си пусна това изследване (т.к. имам коте от 10г. и за мое спокойствие), ми каза че не се поема от ЗК, и като и казах, че все пак ще си го платя, тя ми излезе с номера, че това изследване се пускало само ако съм имала предишни аборти. Странно!!!

Иска ми се да напиша нещо по-меко ама не мога. Кажи и на тази да ходи да се гръмне и си пусни за успокоение, важно е. Ако нямаш имунитет (има 2 изследвания - дали си болна и дали имаш имунитет), всеки месец на една и съща дата. Искай си от личния талони за всеки месец.
Не се шашкай!

Siska, на мен ми казаха, че няма опасност за мен и бебелино, защото съм карала всичко дето ходи по хората Wink шарките, де.

Сю, имам главоболие от време на време, но всеки ден. Не е кръвното, недостиг на нещо, казаха ми го какво, казаха ми какво да правя, знам, че го записах, но не знам къде, ей на, да видите каква съм пооглупяла.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 18:30 от bobi40

# 667
И аз съм от затъпелите, отивам аз на консултация и първо минавам при акушерката, после през докторката и си тръгвам, до колата се сещам какво ВАЖНО имах да объждам с лекарката и се върнах- за болничните ставаше въпрос..... на жената и стана леко   Crazy ама с удоволствие ми отдели още време  Joy

# 668
Хексе, те кръвта я пращат в София и там я изследват. Тук само акушерката ми я взе. Така ми обясни моята лекарка. А защо е толков евтино и аз не можах да си го обясня.  Аз в интерес на истината като ви чета направо се шашкам какви цени обявявате. Все едно моята бременост изобщо не е в БГ. Тук всичко е много безплатно и евтино newsm78

# 669
Много пишете ,не мога да смогвам  Joy

Ухх много ме е страх от тия шарки,само като пишете и ме заболява корема  Cry Cry Не съм карала нито една  Cry

Сетих се да ви питам нещо,задължителна ли е цитонамазката и вагиналния секрет,какво се разбира от тях?Има ли жени,които са ги пропуснали?Днес се сетих,че аз си пуснах кръвните изследвания и урина,но не си направих цито,заради проблемите с държавните докторчета.

И да се похваля днес си купих панталон за бременни коремчета  Joy Много скапани модели са  Joy hahaha амам каквото това  Joy

# 670
  • Варна
Хексе, те кръвта я пращат в София и там я изследват. Тук само акушерката ми я взе. Така ми обясни моята лекарка. А защо е толков евтино и аз не можах да си го обясня.  Аз в интерес на истината като ви чета направо се шашкам какви цени обявявате. Все едно моята бременост изобщо не е в БГ. Тук всичко е много безплатно и евтино newsm78

По официални цени на лабораторията БХС е 40 лв., а ми взимат 8 лв допълнително за куриер, който да достави кръвта навреме.

# 671
За токсоплазмозата доколкото знам, а и от личен опит да споделя - поема се от ЗК. Не ми взеха нито един лев за кръвните изследвания и урина, назначени ми от ЖК.
БХС ми излезе около 80 лв. - 40 за лабораторията, 15-тина за катедрата по генетика във ВМИ в Пловдив, 15-тина за транспортиране на кръвта и около 10-тина за банковият превод, понеже не може да се плати на ръка.

Да се оплача, имах леко кървене и ме приеха в болница. За щастие кървенето спря и от тогава изпълнявам строгите указания на д-ра да лежа повече Sad За нещастие обаче ми  откриха бактерии някакви, че и микроб Sad и сега пия Дурацеф, което за жалост е антибиотик, а за гъбите ми изписаха Гино - дактарин. Има ли момичета, които приемат тези лекарства?
Пия и аспирин протект, бих помолила ако някой го приема да сподели опит.
За анемията няма да споделям, гледам че повече тук си я имат.

За жалост главоболията не свършват до тук Sad Вече втора вечер се появява съвсем леко слузесто течение с нишка кръв в него Sad Няма да Ви казвам за какво си мисля ... Sad Моля споделете, някой има ли подобно течение?

# 672
Iulchence, мила  Hug
Съжалявам за това през което ти се налага да преминеш, дано е за добро!
Слушай докторите и пази леглото, дано всичко скоро мине, нали знаеш, че целия отбор Юлки сме с теб!!!  Hug

# 673
И моето изследване за токсоплазмоза, както и всички останали до момента, бяха поети от ЗК. Плащах единствено по 2 лв. такса за вземане на кръв - нищо друго. Тази седмица и за второто изследване за токсоплазмоза (след положително първо) ми взеха само 2 лв.

# 674
Юлченце, стискаме палци! Лежи и пази спокойствие за бебето, не се притеснявай, ние те подкрепяме.

Заглавие за новата тема - толкова съм оглупяла вече...мъжа ми прихванал от мен. Днес вечерта ще отпътува от Щатите за насам и ми се обажда по повод списъка с покупки...всичко е купил, но КАкаовото масло било проблем - от 3 дни обиколил де що има магазини за хранителни стоки, но го гледали като луд- показал си накрая списъка в поредния магазин, та човека му казал "ми тук пише дръгстор, не фуудстор..." та сега разбрал, че грешката е в нашия телевизор, а аз сигурно един час съм се хилила само като си представя нашия как търси какаово масло за мазане в хранителен магазин. Сега ще им пиша и във френската тема да се посмеят малко...бременна работа, какво да ви кажа!

Общи условия

Активация на акаунт