Отговори
# 255
Евил ами и ние бяхме там бе!Ама вие много късно в 17: 30 ч.Ние се моткахме от 13 до 16ч бях с мамата с тризнаците забелязвахме се отдалече нямаше как да ни пропуснете. Laughing Laughing
Навита съм за среща в морската ,но утре аз не мога вдругиден ако е хубаво пак времето.

# 256
evil, мноУ сте готини, спор няма. Забелязвам промяна в прическата. Да ти е честита.
Завиждам за разходките, аз не съм излизала още. То с това нашето калпаво време. Мъгливо, студено. Отчетохме 10 мин на терасата и това беше, утре пак.
От два дни се каня да кажа за шапките - не слагам вкъщи, дори и след баня.
Памперсите са ни Памперс - все още единичка - доволна съм, не пропускат, ЗАСЕГА.  Simple Smile
Елфче, после да не забравиш да пуснеш снимки, че сега разпали интереса.
На мен никой не ми отговори за погачата и за ноктите, освен Зузи.  Crossing Arms
А за мазането на зърната с масло - аз го пробвах още първия път като се спомена, май Биби беше казала. Ама след време така мирише на повърнато, може би като се смеси с кърмата и аз слагам подплънки за кърмачки, става страшно. Не става да не се измиеш.

# 257
  • София
Днес не можете да вземете думата от мен Mr. Green
Choosy - относно погачата - колкото хора толкова и мнения по въпроса ще чуеш - естествено че ще си я направиш в почивен ден и когато на теб ти е удобно, някои казват че трябва да е до 40 ден за момиче /че после иначе щяла да остане стара мома Grinning/, моята погача е била на няколко месеца, пък ма взеха рано-рано. Други казват първо чистата молитва, после погачата и показването пред хората - това значи задължително след 40-ия ден. Тъй че ти си решаваш Peace
Ноктите ги кълцах вече няколко пъти - стерилизирах ножичката и толкоз, утре даже пак трябва Wink
Сега за покупките дето ги направихме, и на мен шишенцата на ТТ нещо пълен боклук ми изглеждат, ама пък я как си купихме всички Confused
Относно Хането - е...... кютука , в смисъл не е истина колко тежи просто тая количка, иначе за маневреност, устойчивост и екстри няма какво да говорим - за всичко е помислено, де бръкна в някой джоб, де се изненадам какво ще изскочи извътре, ама доде я смъкна по стълбите два етажа и то на части без душа оставам, а коша да се монтира в колата е просто мишън импосибъл - толкова е голям, че борбата с коланите е неимоверна - е, оплаках се, май ще си седим в къщи или просто ще си търсим друг кош за кола newsm78
Ета и Евилката - без забележки както винаги - ама да бяхте снимали и съдържимото на кошовете Heart Eyes
Отивам да релаксирам, ние спим цяла нощ между впрочем - будим се само да попапкаме и пак се гътаме по леглата. Дано така и да си останем, че като ви слушам страшно Confused

# 258
Choosy, ние ходихме за молитва на 40 ден, а погача ще правим след 2 седмици.

За памперсите - ние сме с NB за новородени до 4 кг. Всъщност Мишел е вече точно 4 кг, с 1 кг и 300 повече откакто се е родила!  Wink

Тихичко споделям, че вече 3 дни няма колики. Явно моята диета помага. Спи повече и когато бодърства е вече по-щастлива.

# 259
Мамита,
Ей я бебка Peace
Моля за цък на бутона със звездичката  Flutter Безплатно е!
Крайния срок обаче е 10.01. и трябва бързо да се действа! Тенкю предварително! Hug

# 260
  • Smolyan
Мамита,
Ей я бебка Peace
Крайния срок обаче е 10.01. и трябва бързо да се действа! Тенкю предварително! Hug
Готово  Simple Smile

# 261
днес  Димана става на 1 месец ,  та да почерпим

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 12:46 от Амбър

# 262
Добрутру, мамчета  Grinning
Честити именни дни и рожденници на патерички   bouquet

Lassi, Ема оправи ли се вече?
За ваксините- слагаме...не държа да рискувам...
petia_sport, на 2-рия месец се слага Пентаксима  Peace
За храните- изобщо не се втелявам какво ям...така или иначе не обичам газообразуващите, кафе спрях в началото на бременността да пия, започнах и количка да пийвам...не е нужно да влизам във филми и с храна (и без това нямам апетит)
Choosy, за рязането на нокти- режем от първата седмица, че си надира лицето. по препоръка на педи ножичката кисне 30 минути в спирт преди да я използваме...действай смело докато Стела спи  Grinning
За 40-те дни- Запазихме си час за молитвата на самия ден...Що се отнася до партито- ще изчакам болните приятелки да оздравеят, тоест ще е някъде между 40 ден и 2-рата месечинка... замислям да направя кокоше парти вкъщи- свеки ще направи питката и част от сладките неща....ще поканя близките ми приятелки, които съм сигурна, че мислят доброто на детето ми (орисниците)...и това е...лаф моабет и подслаждане на живота... няма голяма философия
За Вигантола- производителите леко са пропуснали да напишат в указанието, че се приема с ВОДА, а не с кърма!
Elf Princess, липсваш  Hug
evil и ета - карсавици  Heart Eyes

Сега да се пофаля- вчера излязохме на разходка с количката! Даже направихме мечка в офиса на тати и де що мъже имаше се залепиха на Ели да я зяпат...млъкнаха и чакаха дружно да отвори очички  Laughing Днес също замислям разходка докато е хубаво времето, даже ще побришем в морската градина... Започнах да си припомням какво е да си човек  Mr. Green

Ариведерчи  Sunglasses

# 263
Добро утро, мамчета и пухкави бебчета!  Peace

Благодаря за мненията за памперсите. Ще пробвам още 1-2 марки, дано някоя от тях ни се понрави. Защото за текстилни пелени дори не си и помислям.  #Crazy

evil ,  Heart Eyes

milenaeneva , тази мама с тризнаците Петина ли се казва? С две момченца и едно момиченце? При д-р Дяволов в Майчин дом София ли е раждала?

Choosy , не съм видяла, че питаш за погачата и ноктите.
Аз погача на Йоан направих на 30-ти декември - точно на 40-тия му ден. Сутринта отидохме двамката до църквата за чиста молитва. Това, което мога да ти кажа - бебчето не трябва да се внася в църквата (но може да стои в предверието) докато попа не го въведе. Молитвата трае не повече от 10 минути, безплатна е и не е необходимо да се носи нищо. И ако бебето е кръстено на някой светия (като моето - Йоан), не може да празнува имен ден докато не бъде кръстено. Попът каза, че най-доброто време е между третия и шестия месец. До тогава в молитвите се споменава само името на майката, а вместо името на бебчето, се казва младенец.  Simple Smile
Следобеда бях поканила няколко близки, които дойдоха по светло и си тръгнаха по светло. Такава била традицията. Предварително омесих питка на бебчо и я надписах с името му (че и за едно сърчице ми остана място  Heart Eyes). Друго поверие е, че от къщата не бива нищо да се изнася този ден.
Но всички ритуали са въпрос на предпочитание, мисля аз.  Simple Smile

Ноктите вече няколко пъти му рязах с ножичка, че като през трънак минавал беше, малкият ми работник  Joy  

Darlin,  Peace

Хайде, до скоро, че младенецът ме вика да му сервирам манджата   chef

# 264
Choosy, късно се включвам, та да кажа за ноктите. Аз ги изрязах още с прибирането в РД, защото режат като скалпелчета, пущините! И аз и той бяхме изподрани, викам, тая няма да я бъде!
До сега съм ги рязала към 5-6 пъти, че растат бързо. Не е имало проблеми  Peace

Колибрич, снощи на РД на майка ми беше нейна приятелка, педиатър, завеждащ детско отделение, баба на 2ма внука. Разпитвах я за чуркените проблеми. Каза ми до 4г - никакво пипане, нищо. После на уролог. Особено за такива чурета с тесни отворчета, като нашите. Имало опасност от сраствания, ако се забелят насилствено от неспециалист (точно каквото и evil разказа)

Вчера и аз се оглеждах за някое от нашите бебета, ама малко окъснях с излизането, та сме се разминали с Миленка  Simple Smile

Елфче, и Joolz-a тежи яко, особено с коша за новородено. На мен ми се налага да вдигам само рамата, евентуално когато я прибира в багажника. Ей тогава ми е големият зор, понеже трябва и да я наместя там, пък е бая обемна  Close Ама ще го отработя.
Иначе, когато пешеходстваме е песен (слава Богу, асансьора ни спира на партера, и после в гаража, нямам стълби за катерене)! Много съм доволна от возията й. Само не знам до кога Андрю ще се побира в коша, с тоя темп на ръст  Simple Smile

Ей, добре че поръчах и столчето за кола 1гр. Май и кошницата ще сменям скоро. Като за начало ще махна допълнителната възглавничка, но подозирам до месец-два да го местя в големия стол.

Хайде, ако ме види някоя съгражданка, да ма'а  Grinning

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 10:14 от eta

# 265
Choosy и аз да кажа, ноктите отрязах за първи път след 22-я ден (така ми каза нашата лекарка), рязох ги с на каката ножичката като преди това я почистих със спирт.
А за питката пак когато бях с каката я раздадохме след службата в църквата на хората които бяха отишли там.
Честита месечинка на Димана   bouquet
Лек ден

# 266
Да, Джема тя Е!Колко е малък света! Wink
Честито на Димана и Амбър!
Ноктите татито реши да реже и той като Колибри поряза пръстчето , каза няма да го пипам повече като стане голям да си ги реже сам. Laughing Laughing
Да се похваля довечера ще излизаме малко.Кака (сестрата на мъжа ) ще гледа Емчо  , а ние малко да се разходим, ще седнем да хапнем някъде и така. Утре ако сляза ще звънна да ви проверя варненки накъде сте.

# 267
  • Sofia
Мамита,
Ей я бебка Peace

Готово и от мен.

За ноктите и аз да кажа - режем ги от първата седмица, след дезинфекция на нокторезачката. До сега нямам проблеми.

За питката - аз знам, че се прави до 40 ден, но всеки различно прави.

А за пишките - ако се прави всяка вечер без да се дава зор, няма да стане насилствено. Повечето доктори казват, че е по - добре да стане постепенно. После на уролог, ще се мъчи детето и ще го боли. Това си е мое мнение.

# 268
  • Sofia
Току що прочетох за тези обичаи за питката -
Според църковната традиция първите 40 дни след раждането посещения при майката и бебето не се допускат. Но когато дългоочакваният 40 ден настъпи се отива на църква, където се чете така наречената “чиста” (“очистителна”) молитва. Едва след това може да се направи първото, голямо събиране в чест на бебето – “Погачата”.

# 269
Благодаря за мненията за пишоците.  Grinning Засега няма да пипаме, само ще почистваме. Мисля си да се допитвам и до педиатърката периодично, а тя е на мнение засега нищо да не пипаме  Peace.

Обрива мисля си въобразявам, че леко забледнява вече - дано се махне, туй чудо, че само в стрес ме вкарва . Можело да са някакви от мен хормони и детето да се чисти... какви са тез хормони, кво туй чудо... С Ели нямах такива хормонални изцепки. Тя пък имаше бели точки по носа на килограм...

Ноктите - Чууузи, ни сердись...  Grinning - виж сега колко отговори ще получиш само!
Та значи аз ги рязах за пръв път на 4 дни в родилния дом още. Бях взела ноктогризачката и гриз гриз - само бялото връхчетата, защото много се драскаше ужасяващо. А те тогава бяха мекички ноктите съвсем и още по-страховито беше. После си ги режа всяка седмица на ръцете, а на крачката веднъж само на палците, когато се и изложих с порязването... но то заздравя и вече втори път го кълцах това нокътче.

Погачата - с Ели навремето правих чудно парти - но беше ляяято, хубаво и слънчево и леко ... 20тина гости имах.

Сега обаче нямам ни терен къде да направя погачата - още не сме се преместили...  Sad, и е  зима.. а у майка ми, където бихме могли да се съберем евентуално, пък е на гости брат ми и племенничката и там не става за купони..
та предполагам утре ни се пада 40 ден - ще се разходим до църквето семейно, ще спретнем една погачка за вкъщи и ще я направим само с родата.
А като се преместя почват партитата и социалното въвеждане... кво да се прави -  всеки действа според ситуацията си. Най-много в неделя да се видя с едни приятелки да се разходим някъде с бебо и тях, стига да не е кучи студ... а в ресторанти не ми се отсяда с бебе...

Дарлин, гласувах те!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт