2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 523
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
Момичета вижте какво намерих в Уикипедиа относно пробиотиците(Биогая):   In a clinical trial conducted at the University of Western Australia, aimed at showing the effectiveness of probiotics in reducing childhood allergies, Dr Susan Prescott and her colleagues gave 178 children either a probiotic or a placebo for the first six months of their life, those given the good bacteria were more, not less, likely to develop a sensitivity to allergens.

Излиза че те увеличават риска от алергии???Аз тькмо порьчах Биогая,защото малката е много неспокойна през деня,никакви капки не и помагат,а аз доста дьлго пих АБ заради усложненията от секциото.

В сьщото време започнах по сериозно да чета за захранването-все пак за няколко години доста неща са се променили-и отново изненада: смята се че кьсното вьвеждане на някои силно алергенни храни като риба,ядки,краве мляко и др. не намалява риска от алергии-разбира се не се препорьчва ранното им вьвеждане(преди 1 година на детето),но преди се смяташе че при предразположени деца колкото по кьсно се вьведат толкова по добре; сокове не се препорьчват преди 8-10 месеца(оризова каша и зеленчукови пюрета са преди тях...)Като гледам доста четене ще падне...

# 406
А моя големия син си цока езичето.Както правят бебетата,когато спинкат,ако сте забелязали.Прави го винаги,когато заспива вечер и ако случайно се разбуди нощем.Тогава започва усилено да си цока езика и даже се чува: цврък-цврък..Simple SmileДокато го прави,тупа възглавницата с ръчичка.Не знам откъде му дойде това.Започна да го прави,след като махнахме бибата,около 2-3 месеца след това.Може би ще му остане за цял живот.

Кой питаше за схемата на захранване: оризова каша-зеленчукови пюрета-плодови пюрета?Аз така съм захранила Дани.
Тунчо,ще се радвам да споделяш такива неща,относно захранването.
Аз процедирах така:
-оризова  каша
6.5м-зеленчуково пюре
-плодово пюре
8м.-месо,като различните видове ги въвеждах до 10м.,като редувах ден с месо,ден или два без
10м-жълтък,който давах в дните без месо
12м.-бобови
Това по спомен,сега ще трябва да седна и да попрегледам пак и аз.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 12:16 от ДесиХ3

# 407
Честито на Дани и бащата на Ронка, както и на всички, които имат празник днес.
tuncho , аз това не го разбрах така, а че тези които са получавали прибиотици не е по-малко вероятно да развият алергии  newsm78. Моят инглиш не е особено добър, но ако може няко да го преведе ще съм благодарна. Т.е. това, което аз знам и съм писала доста пъти е, че добрите бактерии спомагат за правилното функциониране на червата, което от своя страна няма нищо общо с това дали ще се появи алергия....
мооониии, явно доста си се наспала последния месец, че аз бях озверяла за сън  Joy (това в кръга на шегата)
За схемата с оризовата каша и аз мислех така да захраня, ама каквото е шар пейче Ева не мисля, че е добра идея да я тъпча с каши. Май ще захраня със зеленчук.

Риба иван ядеше на 9 месеца. краве мляко след 1 г. 3 м. Преди това беше записан на детска кухня на алергичното меню (извадих си бележка, че е алергичен към краве мляко и му готвеха без). давах му Ам и не намерих за нужно да го тъпча с краве мляко, защото не намирам нищо полезно в него. До момента рибата му е единствената храна, която не отказва стига да е с глава и опашка (т.е. цяла). Ако е на порция примерно филе не я разпознава като риба и не желае да я яде.

# 408
those given the good bacteria were more, not less, likely to develop a sensitivity to allergens-Герчо това в буквален превод означава: тези приемали добрите бактерии е по вероятно,не по малко ,да развият чувствителност кьм алергени; тьй като алергията представлява засилен имунен отговор на организма,може би ранното дразнене на имунната система(живите бактерии провокират имунна реакция) води до нейната сврьхчувствителност....не знам ще потьрся и други проучвания-аз така или иначе порьчах една опаковка Биогая,ще реша дали да я давам...

аз сьм алергична и много ме е страх-още повече че за алергиите има генетична предразположеност-синьт ми до 3 години пиеше хипоалергенно АМ , и много бавно вьвеждах всичко-няма никакви проблеми и като цяло е здраво дете, но сега ще видим..

но всичко е доста обьркващо-аз регистрирах Ема кьм една лаборатория за изследвания в Оксфорд-изпращат ти информация за нови проучвания и ако искаш можеш да включиш детето-аз го направих с цел да се информирам,не смятам да участваме,освен ако не е нещо за развитието-например да ги наблюдават как играят..Сега получих покана  -тьрсят бебета до 3 месеца изцяло на кьрма да изследват дали прекалено ранно вьвеждане на някои храни-преди 6 месеца всьщност няма да намали риска от алергия(логиката е че тогава имунната система е сьвсем незряла и няма да реагира)-вече има данни че това е вярно,но трябва да ги потвьрдят ;
накрая ще излезе че на циганките затова са им здрави децата-няма да забравя една беше дала на детето си на 2 месеца супа -това разбира се в крьга на шегата (;

# 409
Сега получих покана  -тьрсят бебета до 3 месеца изцяло на кьрма да изследват дали прекалено ранно вьвеждане на някои храни-преди 6 месеца всьщност няма да намали риска от алергия(логиката е че тогава имунната система е сьвсем незряла и няма да реагира)-вече има данни че това е вярно,но трябва да ги потвьрдят ;
накрая ще излезе че на циганките затова са им здрави децата-няма да забравя една беше дала на детето си на 2 месеца супа -това разбира се в крьга на шегата (;

Да дойдат в България,има много такива бебета. Grinning

# 410
Онли,на племеницата й дават Дормакинд.Тя е на 1,6 годинки и много трудно заспива.Знам,че е хомеопатично лекарство.Само,че е под формата на малки хапченца, незнам как ще ги даваш на Мони.А може и да има капки  newsm78
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!

# 411
Привет и от мен! Честито на всички именници и специално на Дани пух и бащта на Рони  bouquet
Да им здраво името и много щастие Hug
Моя татко е Йордан .Почерпете се за негово здраве Hug

Не влизам много защото м ие притеснено.На Нова Година са гърмели с пистолети и нещо му заглъхнало ухото.Като се събудил сутринта чувал като на микрофония и супер слабо.Вчера отишли с майка на лекар и му казали 'внезапна глухота вследствие на силен шум" и е на някакви хапчета.Дал исте чували поидобнои нещо Rolling Eyes Иначе чува,но трябва да се говори достасилно Sad

# 412
Здравейте и от нас  Simple Smile

Честит имен ден на Дани-пух и на всички останали които празнуват на този ден!Да сте живи и здрави и много щастливи!  

Честито и на всички месечинки

Весел ден на всички  Hug

# 413
Жени,мисля че има шанс да му се възстанови слуха.Дано.

# 414
OnlyOne, аз имах големи проблеми със спането на Никол, давах хомеопатични, след това сиропче киетуд, нищо не действа. КАто се роди бебето изпи цяла опаковка дормикинд, и пак нищо. Явно си е такова детето, по-емоционално, по-преживяващо. Както има и такива възрастни. Сега към три години почна да се буди по рядко, но съвсем честно, до две и половина съм нямала повече от 3-4 часа сън, а и на работа ходех.
Джени, отивам да разхождам дребното докато Никол спи, след това ще вляза и ще ти пиша, мъжът ми имаше такова и един негов колега, с времето и много лекарства отшумя, само отвреме на време му заглъхват ушите, или му бучи главата, както и някои шумове не ги чува. Например пиукането на цифровиа термометър.

# 415
ANI-BANI такова е,но с възпалителен процес червено е много и е надуто зверски чак до окото ми и местната упойка с абцес няма да ме хване!

# 416
  • София
 Честит Имен Ден на всички именници, да име живо и здраво името и те заедно с него!  bouquet  bouquet  bouquet

Честито и на всички с месечинки!  bouquet  bouquet  bouquet

Нас сега ни биха ваксинката и моята тигрица е мнооог кисела, мале мале .... дано не вдигне и Т......, тя се роди 3400 на 09.10 - сега е 5300 почти 3 месеца след това.... само 1900гр.... Rolling Eyes, ама педито каза да си продължаваме на кърма с малко дохранване вечер, ако плаче много, щом акала редовно и била доволна ...

Някоя от вас давала ли е на мъниците от водораслите на Аквасорс...., аз и преди питах, ама отговор не видях или съм го пропуснала, сори че се повтарям, ама една приятелка супер много ми ги хвали  и наистина нейното хлапе не е кекаво...сега е на 7 години и му дава Зелена Енергия, а като бебе му е давала мммм Коластра - имаше си и друго име ама го забравих newsm78....ааа КолАктив!

Моята девойка като спинка и изведнъж като ревне, ама насън...., аз й бутна бибата и се укротва-- много странно, дали сънува нещо... newsm78

Силве - стискам палци!

Айде отиваме навъм, приятен следобяд !

# 417
Сиииско,аз не бих дала толкова рано каквото и да е,което е хранителна добавка,кавито са Аквасорс продуктите.Кърми го,какво по-хбаво от това.

# 418
Ние сега се връщаме от разходка, времето е приказка. Деси, нали щеше да излизаш  Rolling Eyes?
Жени, честит имен ден на татко ти и бързо да му минава проблема с ухото  Peace. Честит имен ден и на таткото на Рони !!!
И аз нищо не давам освен кърма и не мисля, че бебето има нужда от добавки при това положение  Peace.

# 419
Ванче,още се мотам,пускам перални,едно-друго.

Общи условия

Активация на акаунт