2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 19 970
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,
Аз се включвах за да се оплача, а виждам, че половината мами споделят идентичен с моя проблем - от Нова година насам Вики съвсем изкуфя - беше толкова кротко и поспаливо бебче, а сега иска да яде буквално на 1 час. Денем, нощем, няма значение. Постоянно мрънка и не се кротва от нищо освен от цица. И с такава злоба захапва и ми дърпа и смуче зърната, че са станали кърваво червени и болят ужасно. Естествено първата ми мисъл беше лактационна криза и намаляла кърма, но като се нануца и заспи на гърдата като му я изваждам от устата му изтича мляко, с което си е напълнил устата и не е преглътнал преди да заспи. Та сега си мисля, че или е скок в растежа, или е изнервен от това, че му объркахме тотално режима на Нова година като го водихме на гости и на 1 когато го мъкнахме с нас на пицария. Просто май му дойде в повечко всичко това и се е превъзбудил. А това, че може да не ми е хранителна къмата и през ум не ми минава, въпреки, че и майка ми всеки път това повтаря. Ако беше нехранителна надали щеше да качи 3 кила за 2 месеца и да порасне с над 10см. А и да не наддаваше пак не би ми хрумнала подобна глупост... Кърмата на майката е най-доброто и хранителното нещо за нейното бебе... Просто не знам ако не беше така как би оцелял човешкия вид през вековете... чудя се и теленцата как оцеляват като майките им крави не могат да им дадат АМ или да им вземат мляко от някоя коза например ако млякото им е нехранително... Просто в природата няма как да съществува подобно нещо като нехранително мляко... Това с киселото мляко не мога да го разбера. Все пак това е човешко бебе, а не крава  Rolling Eyes Ама знам ли... мъжът ми е изхранен след 25 ден на кисело мляко и е здрав като бик и е най-интелигентният човек, когото познавам (някъде четох, че в кравето мляко няма нужните вещества за развитието на мозъка на бебето), но въпреки това никога не бих дала на Вики... Ако беше толкова лесно с киселото мляко защо изобщо ги има всички тези скъпи и сложни формули на пазара  Rolling Eyes АМ имам една кутия в къщи, но и от него не бих му дала докато не видя, че наистина нямам кърма и нямам избор, но не вярвам това да се случи просто. И истината е, че никога не съм била заклета привърженичка на кърменето. Исках да кърмя, но не кой знае колко. Бях твърдо решила към 3 месец вече да съм отбила и да давам адаптирано. Даже с мъжът ми се пазарихме сума време колко месеца ще кърмя (той е голям привърженик на кърменето нищо, че е отгледан на кис. мляко)... Еми да, ама преди да родя си направих труда да почета малко литература по темата и мнението ми се промени напълно. Първият месец имах много проблеми - Вики отказваше да засуче, после след две седмици цедене и даване от шише и една седмица силиконови зърна, като засука имах страшни рагади. Направо ми се плачеше като дойде време за ядене. Имах запушени канали, бучки и какво ли не... Това ако разсъждавах като преди щеше да ми е прекрасно извинение да спра да кърмя и да набутам шише, но тъй като вече бях малко по-просветлена по въпроса не го направих и смятам да кърмя докато мога. Ще дам на детето си най-добрия старт, пък каквото ще да е... Това обаче си е лично мое мнение и напълно уважавам правото на всяка майка да прави каквото тя прецени с детето си. После ако му стане нещо ще знае, че тя си му го е направила сама, а не е станало защото е слушала сульо и пульо.

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 14:42 от Addri

# 76
Така,все като напиша нещо ставам черна.Моето дете наддаде 1 кг за няма и 1 месец.
И е пораснала 3 см.Като гледам не прилича на теле,ама на,храня я с краве мляко.Прекалявате вече.Всеки си има право на мнение.
И има право да го храни както намери за добре.Едно време,само с адаптирано мляко са ви хранели,глупости. Stop
Аиде весела ви нова година и всичко най хубаво,вече неща изобщо да се занимавам с вас. Naughty

# 77
  • София
Здравейте и от нас Hug
Честито на всички именници и на месечинките Heart Eyes Бъдете здрави и засмени Hug
Във вкъщи Т е 22-23 градуса на климатик в хола,спалнята е преходна от хола и там съответно е по-хладно 19-20 градуса.Герчо не знам какво да те посъветвам,може би наистина си е до дете,опитвай каквото се сетиш......здрави нерви ти желая и дано успееш да се наспиш Praynig Praynig PraynigАз по принцип някъде бях чела,че нощем се пази тишина и не се обръща внимание на заигравките на детето ,за да разбере,че нощта е за спане.Теди нощем като става да яде не му продумвам нито дума,единствено го гушкам,докато си заспи пак и чакам да му минат напъните за да не събуди таткото ooooh!
Бейбимамче,а възможно ли е да са уши?Чела съм,че много болят и то когато суче.Била ли е хремава наскоро?
Иначе и аз съм на мнение ,че консултант на място ще помогне най-добре.Аз лично като е гладен вече първо му давам да яде ,а после сменям памперса за да не го изнервям допълнително,по същата причина го храня 1 час преди баня Peace
Колкото до киселото мляко,брат ми само това е ял...и то със захар Shocked е жив и здрав да ми е - няма му нищо.
Иначе и аз твърдо стоя зад кърмата,но всяка майка решава сама кое е най-доброто за детето и Peace
Мъжа ми почти до годинка е бил почти основно на кърма и сега много рядко боледува и няма пломби по зъбите си. Peace
Това за "нехранителната и рядка" кърма и аз го чух и то от нераждала жена Shocked.Пита ме изследвала ли съм си кърмата преди да съм я предлагала на бебето,за да не е случайно рядка #Crazy
Докато се натуткам изписахте всичко..... ooooh!

# 78

И има право да го храни както намери за добре.Едно време,само с адаптирано мляко са ви хранели,глупости. Stop
Аиде весела ви нова година и всичко най хубаво,вече неща изобщо да се занимавам с вас. Naughty
Ако си бе направила труда да прочетеш статията която се пуска 2 пъти в темата, щеше сама да си отговориш на въпросът който задаваш. И тъй като и на мен вече не ми се занимава с хора който искат всичко да им се изтърси на готово приключвам по темата.
А пък кой 'ще и кой 'неще да се занимава с мен...хич не ме вълнува. Whistling Няма да ми накриви шапката, я. Wink

# 79
Честита Нова Година. Да е спорна, плодородна. Да сте здрави и усмихнати.
Бейби Мама, и Жужи правеше така два дена - на 31 и 1. Аз я хранех като се разхождах. Голям зор беше. Но поне хапваше. Е, пак с рев, но все нещо и влизаше в корема. Но забелязах, че си я болеше стомахчето. И като цяло беше неспокойна. Днес е добре, но и коликите са намалели. Предполагам, че е от един хайвер, който ядох на 31 на обед. Помисли какво ядеш и започни да изключваш храни. Ако са се засилили коликите е нормално да прави така. Просто като глътне я боли.
За киселото мляко - до 9 месеца давах на Кити кърма. Но тя спря за няма и 4 часа и повече не тръгна. Купих АМ. Това дете стоя гладно 2 дена. Вече бях захранила и съответно, имаше 2 хранения на АМ. Добре че беше така. После дадохме кисело мляко по съвет на педиатър. Това дете като зацока. На 10 месеца живя само на кисело мляко с плодово пюре и малко солети. А на 11 месеца и давах пилешки пържоли на скара смляни с пасатора. Какво да направя като отказваше да яде, всичко друго. Що рев изревах и колко се притеснявах, че ще я разболея само аз си знам. Но по-добре да я де нещо, отколкото нищо. И сега я злояда. Това си е лично мое мнение. Може да го разбере само човек, който е изпитал на гърба си какво значи злоядо дете.
Но ако имам избор не бих дала кисело мляко, толкова рано.

# 80

Колкото до киселото мляко,брат ми само това е ял...и то със захар Shocked е жив и здрав да ми е - няма му нищо.
AНи,лошото е,че алергии,причинене от неправилно отглеждане/хранене/ на кърмачето могат да се отключат в много късна възраст.Моя мъж получи алергичен ринит/сенна хрема/ на 30г.Преди това си е бил ок.Аз имам екзема,приличаща на псориазис или атопичен дерматит,които полчих на около 9г.И двамата сме късно кърмени,но ранно захранени.
Така,че никога не се знае какви вреди можем да нанесем на бебешкия организъм,хранейки го направилно.Аз няма да рискувам. Peace
Аз пък не спя заради ши....та кръчма до нас. Close Тези дни до след 1ч.има музика,а на Нова година беше адско.Направо не знам как ще я караме.Снощи звънях пак в полицията и тъпия полицай ,без извинение, ми вика: -Ми празници са ,госпожо.
Аз му казвам,че от 2 седмици всеки ден слушаме музика до 00-1ч.,а той пак ми разправя,че от 2 седмици били празниците!!?? Shocked Е,казах,че аз имам нужда да спя,не ме интересуват празниците! Crossing Arms
Егати идиотската държава сме,ей... ooooh!
Сега проучвам закона и какви права имам,за да взимам мерки.Мъжът ми ме убеди за луда,защото не съм можела да спя и музиката не била дразнеща,нищо,че се чувала. Crazy Та и него го сиктеросах набързо.

# 81
Винаги съм искала да кърмя децата си, но с голямата не успях  Rolling Eyes В началото дохранвах с АМ от което тя правеше огромни фонтани и беше постоянно нервна и ревлива  ooooh! Тогава (преди 11 години) доки ни препоръча кисело мляко ама както казах по-горе условията бяха кравата да има теленце на възръста на бебето  newsm78 Не съм го мислла много тогава (млада и неопитна) и на 2 месеца й дадох кисело мляко разредено с вода и малко захар  #Crazy Сега като си помисля и съм щастлива, че  не съм й направила някоя алергия и сме се разминали с коп усложнения  ooooh! Да ама детето се усокои, спряха фонтаните и безсънните нощи и вичко си вървеше добре като изключим забележките на доки, че много яде и наддава над нормата  Rolling Eyes
Сега успешно кърмя малката и за нищо на света не бих дала кисело мляко и не бих захранила до 60-ти месец благодарение на инфото което събрах благодарение на вас и изобщо из нета  Peace Вярно тя не наддава като кака си, но пък аз не гледам прасе а дете и ми стига това, че е спокойна и винаги усмихната, спинка през ноща, пък колко наддава е последната ми грижа  Peace Определено е по-финна и нежна от кака си  Wink

Деси а сигурно ли  е, че тези алергии са причинени от ранното захранване  newsm78 Аз не съм кърмена а направо на кисело мляко са ме гледали и са ме захранили рано,но да чукна на дърво до сега никакви алергии и проблеми не съм имала, мело мога да кажа, че съм здрава като бик  Laughing

# 82
Стайли,то няма нищо сигурно на този свят,та и за нашите болежки не е ясно откъде са.Но вероятността да причиним здравословни проблеми на детето си,хранейки го на правилно ,е голяма,има научни факти и изследвания.Появата на алергии е комплексен проблем,никога не се знае какво ги отключва,а може да се установи само какво ги провокира.Моя пример бе даден да онагледи това,че алергии могат да появят по всяко време от живота на човек,и повтаряното от много хора; "И мен са ме хранили така и нищо ми няма,или аз го захраних така,а нищо му няма"не важи за цял живот.Естествено не е задължително да се появи проблем никога у човек,хранен неправилно,но аз не искам да увеличавам риска и да дам предпоставки за такъв,ако мога и имам ресурс да избегна неправилни действия,спрямо децата си.Има ,разбира се,обстоятелства,които принуждават хората да реагират по един или друг начин и не можем да съдим тогава,когато няма изход от дадена ситуация,но ако човек допуска грешки  от некадърност,немарливост,неангажираност ,не го приемам,щом става въпрос за здравето на дете.Мога да дам много примери,но не ми се влиза в излишни спорове след това.Ясно е кой има желание и кой не да приеме информация.На сила хубост не става

# 83
buba_katinka , Иван ми е много злояд, но не го тъпча и това си е... Най-дългото ни отказване от ядене беше 16 дни. Пиеше по 2 чаши мляко и 2 чаши сок на ден и това на 2 години... Сега също не яде като хората. По едно ядене на ден максимум му се събира. Яде основно риба (само нея не отказва), салата от краставици и пие кърма с какао напоследък... През останалото време е едно лигавчене над чинията. Забранила съм да го годят с лъжицата, че още ме преследват кошмари как седях на масата в детската градина и заспивах на столчето над един зелен фасул. Не го изядах,ама  27 години не мога да го забравя  Twisted Evil. В момента е 14 кила с напикани гащи.
Адри, а представяш ли си какъв Айнщайн щеше да бъде, ако не е хранен с кисело мляко  Joy твоя мъж.
Анхи, всеки има право на мнение  Joy, просто е хубаво да не го налагаш, когато е толкова грешно...

Мами, а за килограмите... Аз вече съм плюс 5 кг от времето, през което излязах от болницата. Яде ми се като за състезание. Все едно съм пред цикъл откакто съм родила. Тези празници въобще не помагат за добрата форма... Налитам и на шоколад (никога не съм обичала)... Абе свинска работа...

# 84
Мами, а за килограмите... Аз вече съм плюс 5 кг от времето, през което излязах от болницата. Яде ми се като за състезание. Все едно съм пред цикъл откакто съм родила. Тези празници въобще не помагат за добрата форма... Налитам и на шоколад (никога не съм обичала)... Абе свинска работа...
Ger4o, и аз съм така. Вчера като се качих на кантара, направо зле ми стана. Sick То бива свинщина, ама това моето на нищо не прилича. Щом и приятелите започнаха да ми казват, че трябва да влизам във форма...значи положението е критично.

Ха сега някой ме обори, че тъпченето със свински пържоли е полезно. Crossing Arms Било на 2 години, 20 или 30. Mr. Green

# 85
Гер4о,в един отбор сме в дисциплината Ядена за Световно. Crazy
Кажи къде да диря дънки. Embarassed

# 86
Гер4о,в един отбор сме в дисциплината Ядена за Световно. Crazy
Кажи къде да диря дънки. Embarassed
Ха-ха-ха... И аз ще диря... За последния месец имам 3 чифта с изхвърчало горно копче... Ама така ги обстрелвам, че е зле положението. Имам още 2 чифта и после ще ходя гола  Joy. Днес ходих да търся дрехи, ама повечето магазини са затворени. Ужас работа. В момента ходя с едни бременлийски дънки, че са ми най-удобни

# 87
Герчо, аз се мъчих да я тъпча, ама файда никаква. Тя не искаше, повръщаше и се отказах. Сега вече я тъпча. Гоня я, моля я, заплашвам я. Но пък гледам да яде това, което обича. На градината съм казала да не я тровят. Само хляб да и дават. Това поне го яде без проблем.
И аз съм във вашия отбор. Повече ям от бременна.

# 88
  • Пловдив
Рони,благодаря ти Blush.Може да не е чак толкова поетично ,но се надявам да описва чувствата ни Heart Eyes
За съжаление не ми остана време да оформя новогодишно темата ни,както бях замислила,но за Св.Валентин пак ще я накипря Wink

Аз съм отказала да давам акъл отдавна(дано не съм звучала така).Изказвала съм моето мнение и ако съм помогнала на някой-добре,ако-не ,живи и здрави.
Ами в крайна сметка,как да помогнеш на някой ,ако той сам не желае да си помогне.

И да се опитвате да убеждавате Анхелика ,недейте!Да захрани късно или да не дава кисело мляко е същото все едно нас да ни накарат да даваме.Така че всеки си има позиция.Въпросът е доколоко това е в полза на малките същества.Един ден ,може би,ще разбере,но сега просто няма смисъл.

.....
И на мен ми станаха тесни панталоните.Уффффффф Confused

# 89
Ох,и аз ходя с 'бременните' дънки,ама ме беше срам да го напиша.

Общи условия

Активация на акаунт