Аз се включвах за да се оплача, а виждам, че половината мами споделят идентичен с моя проблем - от Нова година насам Вики съвсем изкуфя - беше толкова кротко и поспаливо бебче, а сега иска да яде буквално на 1 час. Денем, нощем, няма значение. Постоянно мрънка и не се кротва от нищо освен от цица. И с такава злоба захапва и ми дърпа и смуче зърната, че са станали кърваво червени и болят ужасно. Естествено първата ми мисъл беше лактационна криза и намаляла кърма, но като се нануца и заспи на гърдата като му я изваждам от устата му изтича мляко, с което си е напълнил устата и не е преглътнал преди да заспи. Та сега си мисля, че или е скок в растежа, или е изнервен от това, че му объркахме тотално режима на Нова година като го водихме на гости и на 1 когато го мъкнахме с нас на пицария. Просто май му дойде в повечко всичко това и се е превъзбудил. А това, че може да не ми е хранителна къмата и през ум не ми минава, въпреки, че и майка ми всеки път това повтаря. Ако беше нехранителна надали щеше да качи 3 кила за 2 месеца и да порасне с над 10см. А и да не наддаваше пак не би ми хрумнала подобна глупост... Кърмата на майката е най-доброто и хранителното нещо за нейното бебе... Просто не знам ако не беше така как би оцелял човешкия вид през вековете... чудя се и теленцата как оцеляват като майките им крави не могат да им дадат АМ или да им вземат мляко от някоя коза например ако млякото им е нехранително... Просто в природата няма как да съществува подобно нещо като нехранително мляко... Това с киселото мляко не мога да го разбера. Все пак това е човешко бебе, а не крава