2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 19 967
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
Честита нова година, момичета! Да сте живи, здрави, много щастливи и обичани! Нека новата година ни донесе само хубави моменти с нашите слънчица!

Ние посрещнахме новата година в къщи. Ники заспа около 22ч и така чаааак до 2ч когато се събуди за папкането, нищо не можа да наруши спокойствието му  Simple Smile

А по въпроса за дневният сън - бебо спи много малко денем, като го накърмя поспива около 30мин и това е, после иска някой постоянно да му обръща внимание. Какво да се прави, общително ми е детето  Heart Eyes Ние намерихме нашето приспивателно - винце  Peace На нова година пих 2 чашки и Ники цял ден беше спокоен и си дремваше.

Аз не мисля да отказвам Ники от нощното кърмене, поне за сега. Щом му се иска на детето, защо да го тормозя. А и той си прави достатъчно голяма пауза от 21ч до 2ч и стомахчето му си почива.

Температурата в целият апартамент е 21-23 градуса и завивам Ники с тънко одеалце, а нощем с олекотена завивка.

# 61
Всеки си има глава на раменете.
А пък за боба с наденица,ако яде защо да не и дадеш. Mr. Green
Аз имам една позната,която твърдо беше решила да кърми,ама стана следното.Кърми тя до 6 месеца и детето си се наяждаше,ама от там на татък взе да прави като бебето на бейби мама.Тя така и не се сети,че това дете е гладно.Мъчи го още 3 месеца.Докато да се сети да му даде адаптирано.Е да ама не.Детето отказа.Неискаше такова мляко и от там проблеми колкото щещ.Не пожела да яде,ама ела да видиш моита кака дето яде кисело мляко от 2-ри месец колко е над него,и защо,защото не я гледахме по американски както тая мама се изразяваше,вярно е че от кърмата по хубаво няма,ама като не хранителна или не стига,какво сега да го мъчиш ли туй дете. NaughtyМоита братовчетка също му даваше само кисело,тя нито кърма му даде,защото нямаше,нито адаптирано.И ела да го видиш какъв пу да не го урочасам и моито си дете също.

# 62
Честита Нова Година!
ние бяхме на гости без децата. Спахме там уж да се наспим.
Дребните са се държали много възпитано.
Снощи бяхме на Аватар и се върнахме в 2 часа, и като не можах да заспя, явно предишната нощ съм преспала.
Герчо, Марина също се буди често, и Никол беше така, нищо не помагаше. И прозорци сме отваряли и парно сме спирали, пак не става. Според мен си е до дете. Никол до 2 години се будеше много често за да яде. Сега пак се буди ама по 1-2 пъти.
Марина става някоя нощ на 4 часа, друга на два, понякога и на един. СМуква малко и заспива.
През деня е много добро детенце, особено ако е нахранена и разходена.
По цял ден се сме, ама през ноща си става.  Tired На нова година нас като ни нямаше е станала само веднъж. Най-интересното е че Никол също спи много спокойно с баба си и  дядо си.  newsm78

# 63
Привет и от мен в първата ни тема за 2010г.
Малката свали температурата и остана да преборим и кашлицата и ще съм мн. щастлива,обаче се появиха секрети от едното оченце,но ще се преборим и с тях. Я да ви питам може ли на малко бебе да се дава витамини саностол/сироп,защото пие АБ ?Питам ви за да не тормозя мойто педи почивните дни.Най вероятно може,ама аз да питам. HugА и като гледам какви илачи са ни изписали за деца над 6,7 години ooooh!...
Ние  на Н.Г бяхме в приятелско съседско семейство с дете +още едно сем. също с дете и изкарахме мн. добре.Децата видимо бяха мн. щастливи,разменяха си подаръци и не спряха да дивеят чак до 2ч. Малката я оставих у нас с мама,която прояви желание да я гледа за което съм и мн. благодарна.
Още веднъж искам да си пожелаем здрава,весела Н.Г изпълнена с мн. усмивки и положителни емоции. Flowers Sunflower

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 20:43 от mama toni

# 64
Здравейте мамчета  Hug

Аз съм на мнение, че всяко дете е различно и няма точна формула как да го накараме да спи през ноща  Rolling Eyes Голямата като бебе беше много кротка и спеше доста. Опитах се да я кърмя + АМ до вторият месец и след това я опех на кисело мляко, та като се успокои това дете, почна да лее бузки, да спинка спокойно и категорично отказа АМ  Peace Аз не бих дала боб с наденица, но кисело мляко квасено от мен - да  Peace Има едно условие което трябва да се спази за да се избегне алергия от млякото - кравата от която е млякото трябва да има теленце което е почти на възръста на бебето  Peace

Нас ни мъчат венците  Rolling Eyes Много нервна стана от вчера, спинка спокойно през ноща, но като е будна нервичи и иска да глода нещо. Взех Дентинок, натърках венеца отдолу и о чудо, получих едно весело дте което с удоволствие гука на плюшените играчки без да реве и нервничи  Party
Имаме си и нов номер докато цицка - като се понаяде почва да ми разтяга зърното като ластик  hahaha Хваща с жлябинките и дърпа  Laughing

Честит Имен Ден на именниците   bouquet

# 65
Стайли,аз си го подквасвам сама,не бих дала купешко. Peace

# 66
За много години, момичета!

Ние изкарахме много хубаво. Бяхме 9 човека, Крис заспа в 20ч. и се събуди в 4:30ч., отличник. Heart Eyes Изкарахме до 6ч. сутринта, мноооого, много весело.

Аз имам една позната,която твърдо беше решила да кърми,ама стана следното.Кърми тя до 6 месеца и детето си се наяждаше,ама от там на татък взе да прави като бебето на бейби мама.Тя така и не се сети,че това дете е гладно.Мъчи го още 3 месеца.Докато да се сети да му даде адаптирано.Е да ама не.Детето отказа.Неискаше такова мляко и от там проблеми колкото щещ.Не пожела да яде,ама ела да видиш моита кака дето яде кисело мляко от 2-ри месец колко е над него,и защо,защото не я гледахме по американски както тая мама се изразяваше,вярно е че от кърмата по хубаво няма,ама като не хранителна или не стига,какво сега да го мъчиш ли туй дете. NaughtyМоита братовчетка също му даваше само кисело,тя нито кърма му даде,защото нямаше,нито адаптирано.И ела да го видиш какъв пу да не го урочасам и моито си дете също.

Анхи, НЯМА НЕХРАНИТЕЛНА КЪРМА! Naughty Несериозно е да се твърди подобно нещо, при цялата налична информация в нета и всички направени и научно доказани факти и изследвания. Направо недоумявам как може в 21 век млада жена да твърди подобно нещо. Според мен тези които са захранили с кисело мляко Shocked на 2м. се оправдават пред себе си.
Анхи, прочете ли статията която бе пуснала Мира в предната тема? Там ще разбереш колко е полезно киселото мляко. Whistling
Пускам я пак, дано повече хора я прочетат, защото е явно, че повечето я подминават.
http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm

Аз с моята нехранителна кърма кърмих до 2г. като до година и половина това беше основната храна на Ема. Сега моето екс кърмаче стърчи над връсниците си, цели 18кг. и 105см. Всичко е ген, дали ще е високо, ниско, едро или дребничко детето. Моята в никакъв случай не е дебела, кокаляците й тежат, но аз съм 177см. висока, сигурно има защо да е дълга и тя. Wink

Децата могат да реват по много причини. Не само глада е фактор за плача на бебетата. И ако една майка не знае за какво плаче бебето й, то ние ли ще знаем?! newsm78
Бейби мамче, не се вкарвай във филми, че Анелия е останала гладна. Слагай на гърда, ако искаш и добавка давай, но в никакъв случай кисело мляко....Пази Боже. Според мен ти прави стачка, и Криско е в такъв период. Гледам да го кърмя на тъмно, да сменям позите...Той се извива назад на скоба, с разнасяне и пеене се успокоява и захапва...Трудно е, но отминава. Криско е така от седмица.

Не съм ви чела, освен последните 2 странички. Ще се върна да видя Герчо какви ги върши.... Hug

После ще се включа за Т вкъщи и другите обсъждани теми, по-подробно.

# 67
  • Русе
Ние днес имаме месечинка!  Heart Eyes Честито на Митко, Ина и Цвети!  Hug Да са живи и здрави!

http://www.flowersdeliverybg.com/img/PA210046-D.JPG

Плами, и според мен преяжда Гуги. Пробвай да му пуснеш сешоара като се поразбуди. Аз не, че съм пример за лесно приспиваща майка с много спящо бебе, защото всяка вечер си късам нервите с по 2-3 часово реване, но забелязвам, че ако пропусне едно хранене ( не всяка вечер става) спи по-спокойно. Не му давам вода, а биби не иска, така че единственият начин да се приспи пак е сешоара.

Герчо,
пробвай и ти със сешоара! Иначе и аз забелязвам, че напоследък му хрипти нослето и се чудя какво да правя. В спалнята е 22 градуса, топлим се с радиатор и съм сложила вода отгоре. Чудя се да не е от
климатика в хола - по цял ден сме там...

# 68
Ронка хареса ми това което каза, че ако майката не зае защо плаче бебето й ние от къде да знаем  Peace

А това с нехранителната кърма ми е много интересно  Thinking На една дружка след изследване на кърмата й казали, че не е хранителна и й казали да спре да кърми при условие, че има много кърма, цеди се, но бебето й не е нададло нито грам за месеца  #Crazy

Аз вчера се нагмечих със зърнената храна на Габи и след 1 час щяха да ми се гръмнат "стомните" (така ги кръсти Габи)  Joy

# 69
Чеситта ни нова темичка. Дано я напълним само с хубави и радостни новини  Peace

Честито на вчерашните и днешните именници. Да си носите с гордост имената  Hug
Честити месечинки на бебчетата, които днес стават на три месеца   bouquet

Бейби мамче, не се вкарвай във филми, че Анелия е останала гладна. Слагай на гърда, ако искаш и добавка давай, но в никакъв случай кисело мляко....Пази Боже. Според мен ти прави стачка, и Криско е в такъв период. Гледам да го кърмя на тъмно, да сменям позите...Той се извива назад на скоба, с разнасяне и пеене се успокоява и захапва...Трудно е, но отминава. Криско е така от седмица.

Peace Peace Peace

Както писах вчера моята кукла прави същите номера като при Бейбимама. Не само това, но имаше един период от два дни, в който не искаше изобщо да яде, в резултат на което ми намаля и кърмата, докато миналия ден съвсем спря. Нямаше и капка. Гърдите ме боляха от сукане и дърпане, обаче си казах, че няма да дам добавка, тъй като бях сигурна, че имам кърма и не само, че имам, ами и съм напълно сигурна, че е ХРАНИТЕЛНА. Просто трябва търпение и постоянство. След слагане на гъдите през един час и с помощта на малко лактогонни чайове, на следващия ден гърдите ми вече преливаха. Е, детето ми за един ден не "умря от глад". Като казах на моята кума, че кърмата ми е намаляла и като й казах, че не съм давала добавка на Гери и че нямам намерение да й давам, докато знам, че със сигурност имам кърма, тя едва ли не ме изкара луда, че съм си държала детегто гладно  Mr. Green Но всеки сам решава за себе си кое е най-добро за детето му. Аз съм на мнение, че това е кърмата и ще направя всичко по силите си /което зависи от мен/ Peace за да кърмя

Ние от два дни сме с някаква кашлица, не много силна, но от време на време малката кашля. Доки ни изписа един сироп Еurespal. Надявам се да има някакъв ефект, че не ми се мисли иначе. За сега няма температура, но се надявам и да не вдигне Praynig

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 14:08 от Анонимен

# 70
Това за хранителната кърма е казано от лекар,не си го измислям аз.При положение че детето не наддава както трябва,според вас хранителна ли е.А що се отнася до статията,не съм я чела и нямам и намерение.Аз вече съм си захранила детето и си му давам такова мляко,няма смисъл да се вкарвам във филми. Naughty

# 71
Анхи, рядко оставам без думи, ама като ти прочетах поста просто нямаше какво да кажа... Да, факт е, че всеки има глава на раменете, но е и факт, че доста хора я ползват за поставка за шапките си... Живи и здрави.
Хубавата новина е, че децата оцеляват ВЪПРЕКИ грижите на родителите си, а педиатърката, която е казала това е добре да и кажеш името, че да се включи в съответните списъци.
Онли уан, тя ева заспива без да реве, но на всяко будене нощем иска да си хапне малко  newsm78. И понеже заспива за минута-две и не изяжда почти нищо след половин един час пак така и така до безкрая...
Хриска,  Peace
Стилисима, чета из нета за изследване на хранителността на кърмата, но не успях да намеря. Просто като изцедя правя такъв каймак, че мога домашно масло да бия  Joy Joy Joy та ми беше интересно какъв е процента масленост на човешката кърма, но не намерих никъде (от любпитство). Реших, че може и да пробвам да дам проба, ама никъде не правят. Та питай я твоята приятелка къде и е вземана пробата. Аз съм сигурна, че ако моето дете трябва да бъде хранено с краве мляко, то щеше да се роди теле и понеже не се роди теле, затова трябва да се дава адаптирано мляко. Моето дете сс сигурност не се буди от глад, ама пусто любопитство  Joy

# 72
Това за хранителната кърма е казано от лекар,не си го измислям аз.При положение че детето не наддава както трябва,според вас хранителна ли е.А що се отнася до статията,не съм я чела и нямам и намерение.Аз вече съм си захранила детето и си му давам такова мляко,няма смисъл да се вкарвам във филми. Naughty
Има много причини, за да не качва детето, не е само до кърмата. Ти като даваш сокчета и кисело мляко по колко качва тяоето дете?
С моето кърмаче пример няма да давам, защото последно бе наддал 700грама. Но се сещам за Виктор на Адри, който си качва по 1200гр. с нейната нехранителна кърма. Whistling
Като лекар го е казал да не е господ? Stop Бг лекари си говорят каквото си искат и с научни доказателства от преди 20-30години.
Защо ли педито на Крис не ми каза, че кърмата ми е нехранителна, защо ли не ме насърчава да давам АМ, защо ли тук ме агитират да кърмя, независимо, че детето ми не качва по кило и кусур. Ако детето не качва, тук първо изследвания на бебето ще направят, а после на кърмата ми/ако изобщо й направят/ . А пък за пробно кърмене сигурно няма и на ум да им дойде. В болницата в стая бях с една арабка, която искаше добавка за нейното бебе, за да може тя да пси нощем...ми никой в болницата не я харесваше заради това, че не прави грам усилия да кърми....Докато в Бг това си е практика да тъпчат новородените с АМ. Има мнго да се доизкусурява здравната ни система, като това да насърчават кърменето в болниците, самите лекари и т.н. А не по форуми и доброжелатели да се разпространява кърменето и да мислят кърмачките за фанатички. Но това е дълга тема, на която не се бях палила от много врем...откакто Ема беше бебе, но ето, че където е текло пак ще тече. Лошото е, когато хората не си взимат поука и повтарят грешките си.

Спирам, че наистина взех да се паля...В крайна сметка, защо ли? Никой не е дошъл да бутне биберона с к.мляко на бебето ми, или сокче.

А това, че някой не иска да прочете, да се информира и да види света от др. гледна точка е само в негов минус...такива хора и 5 деца да отгледат все същата работа ще свършат... Но това е, не всички сме еднакви, едни искаме да знаем, да се информираме за новостите, да знаем кое е е добре и кое не. А други хич не ги еня кое, какво и защо, живеят си в собствен свят и това е...лошото е, че и повечето педиатри са от типа на Анхи, не искат да се информират за това кое и как... Което за лекар е престъпление, тъй като дават съвети и уж "компетентно" мнение на много майки, докато майка която не иска да се информирта вреди само на собственото си дете.
Да не съм разбрана погрешно...аз не съдя никого за постъпките му, освен педиатрите. Пак казвам,. че всеки има глава на раменете си. Ако аз не се бях информирала, Ема да е захранена още на 4о дни, по съвет на педиатър. Sick

Хайде спирам, че много черни точки събрах още с настъпването на новата година.

Искам да поздравя Мира за прекрасната тема, за умикалното заглавие което ме кара да се усмихвам всеки път като влизам в темичката ни! Heart Eyes  bouquet

# 73
Да бе Герчо и на мен ми е много интерено как така нехранителна кърма  Thinking Не съм се сетила да я питам къде са изследвали кърмата  Rolling Eyes Чудихме се с мъжа ми как са стигнали до тоя извод, че не й е хранителна кърмата  Laughing То и аз като изцеда каймака е доста, млякото е едно такова гъсто  Peace

# 74
Ако сте забелязали, изцедената кърма като престои отгоре хваща каймак, а отдолу се синее...може би заради това някое светило в медицината е стигнал до извода, че е нехранителна кърмата....то това синеене, ще да е някоя отрова, да знаете. Joy

Общи условия

Активация на акаунт