® E-bay - тема 44

• 35 861
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Търговецът ти частно лице ли е или магазин?
Защото, ако е частно лице и акаунтът му в Пейпал е Personal, не може да приеме такава сума директно от кредитната ти карта. Може само от баланса в акаунта ти.
Не ме питай откъде го знам, не помня, четох хелпа на Пейпал, някъде там го видях.

А  Shocked
Това не го знаех  Thinking До каква сума е ограничението ?
Добре, че отвори дума, че се бях загледала по един четец от частно лице  Tired
А как става в такъв случай номера ? С прехвърляне от позната през Пейпал ?

# 466
Ето това е продавача: http://myworld.ebay.co.uk/onlineshop-gruber
Не знам дали е частно лице или магазин. Къде пише? Simple Smile

Пробвам да му платя през PayPal но като натисна "Pay" и ми излиза този надпис : "This payment cannot be funded with a credit card at this time.", а преди това ми иска да си захраня акаунта. Така че явно най-вероятно неговия акаунт е "personal".  Crossing Arms
Писах му и го питах какъв му е акаунта.
А може ли да платя "на части"? Примерно трите неща поотделно да му платя и към някое от тях и шипинга (45 + 45 + 70, нещо такова)? После при евентуален диспут дали ще се признаят отделните транзакции?  newsm78

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 23:41 от Jen_Jen

# 467
Ами аз съм го въвела защото трябва да платя 160 евро. А нали ограничението без него е 100 евро.  Grinning
И не мога и не мога да платя.... Ужасен първи опит с тоя Ибей.  Joy
Аз съм ги надминала отдавна но така и не ми поиска код. Провери си лимитите на картата, да не би да ги надвишаваш с тази сума.

# 468
Ето това е продавача: http://myworld.ebay.co.uk/onlineshop-gruber
Не знам дали е частно лице или магазин. Къде пише? Simple Smile

Пробвам да му платя през PayPal но като натисна "Pay" и ми излиза този надпис : "This payment cannot be funded with a credit card at this time.", а преди това ми иска да си захраня акаунта. Така че явно най-вероятно неговия акаунт е "personal".  Crossing Arms
Писах му и го питах какъв му е акаунта.
А може ли да платя "на части"? Примерно трите неща поотделно да му платя и към някое от тях и шипинга (45 + 45 + 70, нещо такова)? После при евентуален диспут дали ще се признаят отделните транзакции?  newsm78

По принцип приема ПП, но зависи, ако е нещо голямо може да е и само чрез Банков превод, тоя е немец и е напълно възможно...Виж обаче дали имаш пари в картата Peace

# 469
Имам пари, момичета, де да беше там проблема.  Confused
Той принципно приема PayPal.  Peace

Днес ми изпрати нова фактура и пак същото съобщение ми излиза.  ooooh! Уморих се вече...
Пише ми че ако не става и през Ebay или PayPal, ще трябва да му пратя банков превод!
А това не е сигурен начин за плащане, ако не мога да му платя по другите начини, задължена ли съм да му направя банков превод след като съм му спечелила стоките?

А за разпокъсаното плащане, за което споменах по горе какво мислите?

И още нещо - ако някой ми преведе парите в моя PayPal акаунт дали ще мога все пак да му платя от там ако профила му е personal?

# 470
  • София
Да ви питам,когато поръчвате на адрес на посредническа фирма ,всеки път ли им пишете?Веднъж,преди 10 дена, им написах данните си за едно столче.Сега трябва ли пак да ги предупредя,че ще пристигне нещо за мен,или първия път е достатъчен?

# 471
Здравейте,

имам следния проблем - в събота спечелих два търга от един и същ продавач. Преди това бях си комуникирала с него и ми беше казал, че може да прати до БГ и би комбинирал шипинга (в обявата нямаше обявена стойност на международен шипинг). Отговорът му гласеше, че ще ме таксува колкото излезе, не повече. Веднага след като спечелих поисках нова фактура за стойността на артикулите + комбинирания шипинг, т.е. още в събота. Вчера отново заявих фактура и му писах и съобщение дори, но никакъв отговор все още. Какво да правя сега? Да не вземе да каже, че не му плащам. Да платя ли сумата на артикулите с някаква сума за шипинг, по моя преценка предвид до момента плащани пощенски и да му пиша, че ще му платя разликата в последствие?

Благодаря предварително

P.S.  Четохте ли статията на Еленко Еленков - "Евала, бе митница" - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/07/839246_chitatelski_klu … tnica_istoriia_1/ ?

# 472
Да ви питам,когато поръчвате на адрес на посредническа фирма ,всеки път ли им пишете?Веднъж,преди 10 дена, им написах данните си за едно столче.Сега трябва ли пак да ги предупредя,че ще пристигне нещо за мен,или първия път е достатъчен?
Три пъти съм използвала посредник и всеки път му пиша, че на адреса му ще дойде пратка за мен  Peace
lilluu, изчакай още малко ден-два, може нещо да го възпрепятства  Wink Поиска ли Риквест тотал? Ако не си и от там го направи, и остава да чакаш, но според мен няма да е много правилно да плащаш по твоя преценка  Peace

# 473
Имам пари, момичета, де да беше там проблема.  Confused
Той принципно приема PayPal.  Peace

Днес ми изпрати нова фактура и пак същото съобщение ми излиза.  ooooh! Уморих се вече...
Пише ми че ако не става и през Ebay или PayPal, ще трябва да му пратя банков превод!
А това не е сигурен начин за плащане, ако не мога да му платя по другите начини, задължена ли съм да му направя банков превод след като съм му спечелила стоките?

А за разпокъсаното плащане, за което споменах по горе какво мислите?

И още нещо - ако някой ми преведе парите в моя PayPal акаунт дали ще мога все пак да му платя от там ако профила му е personal?

Опитай с Сенд мъни на части да пратиш парите ,защото за банков превод ще дадеш 20 евро сигурно и повече...
Аз имах такъв проблем преди време с 1 италианка и накрая разбих сумата на 3 и пратих така парите,но я предупредих,че поради проблеми с акаунта ....и тя се съгласи.Др. вариант приятел да плати вместо теб и пак трябва предварително да пишеш на продавача ,защото някои отказват така. Преди бях чела,че това е проблем на Пейпал или по-точно то гледна точка на сигурността системата не те допуска ,нещо като филтър на произволен принцип ,но за по-големи суми..Момичета дори писаха на Пейпал,но файда няямаше  Simple Smile

# 474
lilluu, изчакай още малко ден-два, може нещо да го възпрепятства  Wink Поиска ли Риквест тотал? Ако не си и от там го направи, и остава да чакаш, но според мен няма да е много правилно да плащаш по твоя преценка  Peace

Два пъти поисках ("request"-нах) Total и веднъж му писах да поискам тотал. Аз нямам предвид да си самоопределя стойността на шипинга, а да му пратя някаква сума сега, а после да му платя разликата, нещо такова си мислех. Но ще изчакам още малко - само ме притеснява да не рече да разваля сделката, защото не съм платила  newsm78

# 475
  • Варна

Mime-to, столче за кола ли чакаш? И аз си поръчах едно на Britax и писал мейл на Емпресата. По-късно ми пратиха тракинг номер от ибей и ще следя - когато го доставят пак ще им пиша на Емпреса:))) Peace

# 476
  • Пловдив
Някой да си е купувал от тези попивателните кърпи на Shamwow.
Препоръчайте ми продавач, плийййз!  Simple Smile

# 477
  • софия
Някой да си е купувал от тези попивателните кърпи на Shamwow.
Препоръчайте ми продавач, плийййз!  Simple Smile

Рима беше поръчала и даже продавач беше дала, ама тогава нямах намерение. Дано се включи, че и аз бих поръчала.

Намерих  Party
Цитат
Забравих да споделя, че тези кърпи са оригинални и много хубави! С голямата попивам цялата баня след къпане на шерката!

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2505415 … ame=STRK:MEWNX:IT

Допълвам, че не дойдоха в оригинална опаковка , бяха поставени директно в пощенския плик.

Шипингът ми беше - 1.57 паунда!

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 14:35 от zvanche

# 478
  • София
извинете ме предварително,че въпроса не е по темата  Embarassed
имам карта на Maestro  от Пощенска банка,но когато се опитах да я регистрирам в PayPal се оказа,че кодът,който трябва да въведа го нямам.обърнах внимание на картата ми Visa Electron от Испания и там има.та въпроса ми е сега как да се сдобия с въпросния код на българската карта,понеже искам да ползвам нея,а не испанската.
Благодаря предварително   bouquet

# 479
  • Бургас
Аз имам поръчани кърпи преди месец, но още не са дошли, та затова не мога да похваля продавача още  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт