Рискове при секцио

• 33 776
  • 260
  •   1
Отговори
# 75
Ако ще е секцио, да е на термин най-добре. Имаше много хубава тема за рисковете при планирано секцио на термин /започнал родилен процес/.

# 76
  • някъде
родих секцио с пьлна упойка и не сьжалявам за избора си, защото щеше да е много лошо, ако бях раждала нормално

# 77
Чета, защото искам.  Peace
Планувам бременност и искам да съм наясно какво може да стане при единия и при другия вид раждане. Дори и гинекологът ми да прецени, че мога да родя нормално надали ще е така ...
Това не се лигавщини, повярвай ми !
Като вземем предвид какъв шок ми нанесе тая нищо и никаква операция представям си какво може да ми причини едно нормално раждане. Само при мисълта че ще чувам и виждам всичко изпадам в панически страх.  Confused

Няма нищо лошо човек да желае да се информира, но форума не е правилното място. Има опасност да бъдете заблудена. Разбирам страховете ви които вярвайте ми са присъщи на всяка бременна жена, но четейки по форумите където не се знае кой кой е и не се знае кой с какво образование и намерение е наистина крие риск. Ако толкова много искате да се информирате то по добре си купете книга на тази тема. Поне ще знаете кой е  автора

# 78
Чета, защото искам.  Peace
Планувам бременност и искам да съм наясно какво може да стане при единия и при другия вид раждане. Дори и гинекологът ми да прецени, че мога да родя нормално надали ще е така ...
Това не се лигавщини, повярвай ми !
Като вземем предвид какъв шок ми нанесе тая нищо и никаква операция представям си какво може да ми причини едно нормално раждане. Само при мисълта че ще чувам и виждам всичко изпадам в панически страх.  Confused

Съвет от мен, първо се запознай с нормалния процес на раждане, какво се случва как става и т.н. Няма по-лошо от неизвестното. А всъщност раждането е едно от най-естествените неща, които се случват в живота. Ако тогава  пак има страх, решението поне ще е информирано.

# 79
  • Linz
Форумът предлага различни гледни точки по всяка тема и това е огромно предимство. Средноинтелигентен човек може да си отсее информацията, която го интересува, имайки предвид предимствата и недостатъците на този вид общуване.
Като си спомня аз колко информация изчетох преди първото ми раждане, а тогава дори го нямаше форуми като този...
Консултацията с гинеколог е задължителна, но не е нужно да бъде решаваща.

# 80
  • София
Цитат
каква разлика по отношение на адекватността има между секцио с епидурална упойка (прави се и такова) и вагинално раждане с епидурална упойка???  

Олеле бясна съм бяснаааааааааааааааааааа  #Cussing out
Защо пишете тези глупости и се правите на големи специалисти каквито НЕ СТЕ?
Поне малко от малко се образовайте и си направете труда да разберете за разликата между епидурана и спинална анестезия преди да пишете глупости  smile3511

образовали сме се, време е и ти да го направиш.
стандартно се слага спинална упойка при секцио, НО е възможно да се извърши и с епидурална. попитай някой АГ специалист, който прави секции, да ти обясни кога кое и защо.

разлика между двете по отношение на адекватността, която всъщност коментираме, няма!

Няма нищо лошо човек да желае да се информира, но форума не е правилното място. Има опасност да бъдете заблудена. Разбирам страховете ви които вярвайте ми са присъщи на всяка бременна жена, но четейки по форумите където не се знае кой кой е и не се знае кой с какво образование и намерение е наистина крие риск. Ако толкова много искате да се информирате то по добре си купете книга на тази тема. Поне ще знаете кой е  автора

виж, с това съм напълно съгласна. точно същото написах и аз по-горе.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 07:41 от AnMary

# 81
Цитат
Съвет от мен, първо се запознай с нормалния процес на раждане, какво се случва как става и т.н. Няма по-лошо от неизвестното. А всъщност раждането е едно от най-естествените неща, които се случват в живота. Ако тогава  пак има страх, решението поне ще е информирано.
Напълно съм съгласна с ващо мнение. Но според мен е много важен източника на информация. Съгласете се, че сега аз ако тръгна да разказвам на жената как аз съм родила вагинално, 2 дена съм пищяла и било като касапница едва ли жената ще започне да не се страхува. Всеки един от нас е обременен с личната си история и съзнателно или не не сме много обективни.

# 82
Ако ще е от разкази, бих избрала да започна с разказ на човек, който се е готвил за раждането. Запознал се е как да облекчава болките, как да си помогне бебето да застане в правилна позиция и т.н. Също подготовката през бременността е много важна. Препоръчват се ходене пеша, упражнения и т.н.

# 83
Определено при секциото рисковете и за майката и за детето са по-малко - доколкото е възможно, процесът е контролируем, предвидим и по-бърз.- НЕ Е ВЯРНО, ВСЯКА ОПАРАЦИЯ Е РИСКОВАНА И НЕЩАТА НЕ СА ЧАК ТОЛКОВА КОНРОЛИРУЕМИ КАКТО НЯКОИ СИ МИСЛЯТ.
Не съм чувала за бебета, увредени при секцио- НЕ СТЕ ЧУВАЛИ НО ИМА. МОЯ СИН БЕШЕ ПОРЯЗЪН СЪС СКАЛПЕЛА ПО ГЛАВАТА.
Обаче болките след операцията, която не е никак лека, както и значително по-дългия период на възстаноовяване за майката са сигурни, срастванията, които могат да попречат на последващо забременяване - много вероятни – ВЯРНО
Чувала съм и теории (признавам, не са ми ясни), че при естественото раждане, самият процес подготвя детето за по-бързо адаптиране към новата среда, докато бързото му и внезапно изваждане при секцио е шоково за него.-ВЯРНО
За мен най-добро си остава нормалното раждане, но когато майката е в добра физическа форма и не изпитва панически страх. newsm10

# 84
  • Временно
След като вече всичко е минало болката не плаши така и тогава нещата вече са под твой контрол. Още не съм чула жена да крещи от болка след секцио.
Относно срастванията- има ги при всяка операция.

Честно казано болката не ме е плашила нито преди раждането,нито след това.
Няколко часа след моето секцио в реанимацията настаниха още една жена,която не крещеше,но викаше(което е почти същото) до сутринта.Бяхме общо 6 жени в реанимацията.Това за да обобщя,че както не всички жени крещят при нормално раждане,така има и такива,които го правят след секцио. Peace

# 85
http://www.youtube.com/watch?v=L20C2oMxXeU
Заслужава си да чуете какво казва този лекар.
Рискове има винаги и истината е някъде по средата. За една майка вагиналното раждане е било грешка, за друга не. Но секциото не е решението на всичките ни страхове и проблеми. Ако беше решение изобщо нямаше да има повече жени раждащи вагинално. Помислете моля ви се по този въпрос преди да се изказвате колко хубаво, бързо и лесно било да се ражда със секцио

Цитат
Това за да обобщя,че както не всички жени крещят при нормално раждане,така има и такива,които го правят след секцио.
Болката не може да се измери с крясъци. Има жени които пищят защото са чули, че така правят всички и си мислят, че всички очакват от тях това. Аз не съм пищяла докато два дни ми предизвикваха раждането нито след като ми направиха секциото, но това не означава, че не ме е боляло. Болката е поносима и си заслужава.   ylinfant newsm44

Ето ви още един адрес за да се информирате за рисковете  щом толкова сте любознателни.

http://en.wikipedia.org/wiki/Placenta_accreta

Мога да ви напиша и друг който е със снимков материал но той едва ли ще ви се отрази добре.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 07:43 от AnMary

# 86
Съвет от мен, първо се запознай с нормалния процес на раждане, какво се случва как става и т.н. Няма по-лошо от неизвестното.
А защо мислиш, че не съм се запознала ?  Rolling Eyes
Поне на теория мисля, че съм запозната. На практика не бих искала да се запознавам, т.е. не знам дали ще го понеса.

Подчертавам: Не  бих искала да се запознавам с нормалния процес на раждане, а не с раждането изобщо !!!

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 10:15 от Джей

# 87
Джей,защо си мислиш,че само ти се страхуваш Wink?Повече от половината пишещи тук се страхуват(да не кажа почти всички).И все пак сме родили по едно или две деца и сме го понесли.И с теб ще се случи същото.
Ако беше чак толкова страшно,мислиш ли,че някой би се навил да ражда втори,че и трети път Wink
Темичката''Смешно ли е раждането'' е малко по-надолу.Чети нея.

# 88
Джей,защо си мислиш,че само ти се страхуваш Wink
Нито си мисля, нито някъде съм написала, че само АЗ се страхувам. Просто исках да споделя какво ме спира на този етап. Може би ако видя 2 чертички мисленето ми ще се обърне в друга посока, знам ли. Божа работа ...

# 89
Много е важно кой и как ще направи операцията - за да няма сраствания и за да се вазстановиш по-бързо.Аз родих така преди 2 месеца с предварителна уговорка с лекар и когато се прибрах в къщи на 6-тия ден бях доста добре,съвсем леко усещах раната.След операцията ме болеше около 2 часа,но жеднага след излизането от упойката започнаха да ми дават болкоуспокоителни и след това всичко бе6е наред,раздвижването също е болезнено,но се търпи.Не се притесняваи!

Общи условия

Активация на акаунт