Рискове при секцио

• 33 699
  • 260
  •   1
Отговори
# 210
Здравеите прочетах вашите мнения по повод раждането със секцио  и искам да кажа че съм родила и по двата начина като второто беше секцио пожелание но сега ако трябва да избирам ще бъде пак секцио . пишете за рисковете от него  а знаете ли за рисковете  от нормалното раждане  НО искам да допълня че е и много важно кой прави операцията  аз лично се възтанових за една седмица след секциото а при нормалното около 3 седмици   така че всичко е индивидуално

# 211
ай, ай, ай... изключително стряскаща тема за бъдещи родилки... Sad
но пък всички сме чували за рискове и фатални последици и при двата вида раждане- да се оставим само на хубавите мисли,а?  Party  
а за видеозона- наистина ли е вреден...  Shocked  ooooh! някак нелогично ми е... все пак не е рентген... Thinking

# 212
ай, ай, ай... изключително стряскаща тема за бъдещи родилки... Sad
но пък всички сме чували за рискове и фатални последици и при двата вида раждане- да се оставим само на хубавите мисли,а?  Party  
а за видеозона- наистина ли е вреден...  Shocked  ooooh! някак нелогично ми е... все пак не е рентген... Thinking

Не, не исках да стряскам никой. Не е вреден. И рентгена не фатално вреден. Но все пак това са вълни преминаващи през тъкани. Но не се панирайте от всичко. Мислите ли, че ако всичко това застрашава нечий живот ще се прилага от лекари, а и ще се поема като разход от здравната каса?! Когато се налага се прави рентген. Когато се налага се прави рентген и на току що родено бебе. Това не го убива и не го разболява. Не се стряскайте от всичко  Peace

# 213
Имам въпрос към раждалите с пълна упойка - тя не е ли опасна за бебето, в смислъл не достига ли до него ?
Знам, че изваждат бебето до 2-3 мин. след като направят разреза, но все пак ?  Rolling Eyes

Иначе ако имам право на избор бих избрала пълната. Каквато съм бъзла изобщо не съм за епидурална / спинална. А, има и нещо друго - имам гръбначно изкривяване и едва ли някой анестезиолог ще се наеме да ми постави такава упойка.

# 214
В какъв смисъл да е опасна? При епидуралната е също толкова вредата, както и при пълната. При нормално раждалите, които са форсирани с окситоцин също е логично да е във вреда на плода. Пак ви казвам - престанете да се панирата от такива работи. Това се практикува в болница, а не виртуално в херметическа среда. А при новородени, нуждаещи се от спешна животоспасяваща операция - нали това става под въздействието на пълна упойка.
На всички бъдещи майчета - отдайте се на мига на раждането - естествено или оперативно - бъдете спокойни и отпуснати. Очаквайте най-скъпия момент във живота ви и не се подавайте на паника. Хората около вас са там за да ви помогнат, а не да ви изтезават.

# 215
Имам въпрос към раждалите с пълна упойка - тя не е ли опасна за бебето, в смислъл не достига ли до него ?
Знам, че изваждат бебето до 2-3 мин. след като направят разреза, но все пак ?  Rolling Eyes

Иначе ако имам право на избор бих избрала пълната. Каквато съм бъзла изобщо не съм за епидурална / спинална. А, има и нещо друго - имам гръбначно изкривяване и едва ли някой анестезиолог ще се наеме да ми постави такава упойка.

Джей, Упойката ти я слагат в абоката и предполагам /няма как да помня, щото веднага заспах Simple Smile / веднага започват секциото. Аз питах моя лекар същия въпрос и той ми отговори - на упойката и трябва време да стигне до бебето и това време е напълно достатъчно за нас лекарите да го извадим и прережем пъпната връв. Няма страшно, всичко ще е наред. Излишно е да се подлагаш на риск след като имаш проблем с гръбнака. И двете упойки си имат и + и -, приеми че ще си с пълна и не рови повече само да се товариш със страхове и съмнения  Hug

Когато се събудиш след упойката е все едно започваш нов живот, като прераждане е, като излизане на пеперудата от какавидата - заспала си момиче, а се събуждаш майка  Heart Eyes. Някой се страхуват, че са изпуснали момента, когато им показват току що изваденото бебенце, но повярвай ми момента когато си го видиш за пръв път е точно толкова вълнуващ  Hug

# 216
  • Linz
По време на първото ми секцио епидуралната не ме хвана и много ме заболя когато ми отвориха матката, но опериращият лекар не позволи да ми сложат пълна докато не извадят бебето. Преди второто секцио се молех за пълна упойка, но анестезиолозите не се навиха- казаха, че ако пак не ме хване епидуралната, ще ми сложат пълна... т.е. пълната упойка се избягва заради бебето.
Но пък и с двете бременности са ми правени серклажи и тогава въпросът за пълната упойка не е стоял Rolling Eyes

# 217
the Дорис , напълно съм съгласна с теб. Важното е да поемеш живота, който си дала в ръцете си. Да е живо и здраво бебчето ти и всичко останало губи значение.
Не се страхувайте да разговаряте с лекарите или акушерките. Питайте ги, молете да ви казват за всяко нещо, което предстои да ви бъде правено и им дайте да разберат, че е от значение за вас да сте подготвени, за да сте им в помощ на самите тях  Peace

# 218
 Джей , за пълна не мога да кажа, но там където раждах е практика секциото да се прави с епидурална!Нищо страшно няма, бях си в пълно съзнание, лафих си с анестестизиолога!Показаха ми бебка и от там нататък бях най-щастливата майка на света Hug
А забравих, по ритъма на сърцето анестезиолога прецени , че съм малко притеснена и ми пусна малко райски газ,  бях една такава замаяна и ми беше супер гот, чак не исках да свършва операцията Grinning
Подкрепям mamakaty , бъдете спокойни защото ви предстои най-важният и силен момент в живота- срещата с малкото ви слънчице
 Hug

# 219
По време на първото ми секцио епидуралната не ме хвана и много ме заболя когато ми отвориха матката, но опериращият лекар не позволи да ми сложат пълна докато не извадят бебето. Преди второто секцио се молех за пълна упойка, но анестезиолозите не се навиха- казаха, че ако пак не ме хване епидуралната, ще ми сложат пълна... т.е. пълната упойка се избягва заради бебето.
Но пък и с двете бременности са ми правени серклажи и тогава въпросът за пълната упойка не е стоял Rolling Eyes
Shocked Шегуваш ли се? При второто ми планово секцио имах среща с анестезиолог и ми беше поставен въпроса с каква упойка да бъда оперирана. Тогава ми разясниха доста неща. Аз избрах пълна.

# 220
Моето секцио беше с пълна упойка-нищо страшно няма.Подготвят всичко преди да подадат упойката и в моента в който заспиш изваждат бебето-другото време е за да те изчистят теб самата.То ако било толкова опасно за бебето нямаше да се практикува.

# 221
  • Linz
Shocked Шегуваш ли се? При второто ми планово секцио имах среща с анестезиолог и ми беше поставен въпроса с каква упойка да бъда оперирана. Тогава ми разясниха доста неща. Аз избрах пълна.
Не бих се шегувала, наистина ми отказаха пълна упойка. Вторият път всичко беше ок- никаква болка, но като извадиха бебето ми вляха диазепам и пак заспах. Не знам защо го направиха (след серклажите- също).

# 222
рени, не може да не те е хванала, щеше да крещиш от болка!По принцип анестезиологът преценява какво количество да вкара, според килограми ръст и други показатели!С този катетър в гърба , ако прецени , че анестезията не е достатъчна вкарва ново количество в организмът.И аз бях с епидурална , усеща се , че ти правят нещо в матката, но чак пък болка не е!

# 223
Рени, разбира се, че не мисля сериозно, че се шегуваш. Не знаех, че има лекари, които отказват пълна упойка. Знам, че епидуралната не е препоръчителна за жени с голямо наднормено тегло, но за пълна...Радвам се, че е било по-леко втория път, но съм сигурна, че си изпитвала голям страх.

# 224
Момичета, честно да ви кажа в последно време се чувствам адски тъпо да обяснявам защо бих избрала пълната упойка. Въпросите, които ми се отправят обикновено са от рода на това дали съм не съм луда. Какво е това шибано разбиране, мамка му, че жените раждащи секцио едва ли не са със увредено мислене?  #Cussing out

П.П: Все още не съм бременна, но в момента планирам бременност и бих искала да съм наясно преди това какво точно ми предстои.

Общи условия

Активация на акаунт