Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Монументът на свободата в Багдад?
Какви са джиновете в ориенталската митология?
Какво е значението на името на града Багдад?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Монументът на свободата в Багдад?
Монументът на свободата в Багдад е скулптура, създадена от художника Джауад Салим. Преди това градът се е наричал Мадинат Ал Салам, което означава Градът на мира, и понякога е бил наричан Кръглият град поради уникалния дизайн на градската си територия. Монументът на свободата в Багдад е скулптурна композиция, състояща се от 14 отделни части. Той символизира борбата за справедливост и свобода на иракския народ преди революцията от 1958 г. Скулптурите първоначално са изваянни от глина, а след това са отливани от бронз в Италия и поставени върху мраморна основа. Следват следи от куршуми, оставени върху монумента като свидетелство за насилието срещу населението, все още могат да бъдат видени.
-
Какви са джиновете в ориенталската митология?
-
Какво е значението на името на града Багдад?
-
Какво е значението на стихотворението, преведено от английски на български?
-
Кой е Джауад Салим и какви са неговите постижения?

. Със сигурност има доза истина, но никой не си прави труда да изчисли в проценти съотношението на тези случаи в смесени бракове и в такива между българи. Защото в българското семейство може да се случват също толкова ужасни, че и по-ужасни неща, но не се набляга на това. Но случи ли се някой арабин да стъпи на криво, се надава вой до небето. Имах учителка по френски, българска туркиня, омъжена за българин. След развода, причинен от системните му унижения, взима детето им и въпреки годините по съдилища, тя не го беше виждала 15 години. За развода тя не е имала никаква вина. Но за такива случаи, които стават през една панелна стена, никой не знае.
. Жалко е наистина, че в интернет общуването, човек не може да види изражението, да чуе тона и да почувства настроението на пишещия. Улавям се и аз много често, че написаното от мен звучи рязко и категорично, а в действителност си мисля, че не съм такава
а на шеф-кухня- благодарско за презентацията и обясненията!