Ирак - усмивка и сълза ! Втора мисия за просвещение, разсмиване и угощение !

• 29 480
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Има един бг филм,казва се"Жребият",аз много го  харесвам,не само заради плеадата известни артисти в него,но заради дълбокия смисъл във всяка една серия.
Един от малкото за мен уникални филма в нашата по нова история.Ако има начин да го намерите и свалите,гледайте го ,няма да съжалявате.Там има една мисъл на известния банкер,в случая се визира Буров,който казва/цитирам по памет/
Съдбата на малките държави е да се продават,зависи цената,на която го правят.

# 556
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-11-03&article=300257
вижте на какво попаднах,ровейки се в нета

# 557
Ум Яхя, отговорихме на линковете на Криси "во кратце", но в хаоса се затриха постовете, както и да е.
Имам няколко забележки към двете статии: едната за коалиционното управление. Имало е план за коалиция, но не и коалиция. За известно време генералният секретар на иракската комунистическа партия става министър без портфейл, за да се докаже, че му дават шанс да участва. В този период се разкриват много от активистите на партията, които биват избити без съд и присъда, като семействата им получават смъртни актове, за да си уредят документите едва след около 15 години, а някои получават документ, че убитият им роднина е враг на държавата, т.е. на баас.

вторият материал от анархистите, които никога няма да оправят света, дълбоко греши казвайки, че геноцида е само на приказки. статистиката на убитите и "изчезналите" и изселените и емигриралите, е с прекалено много нули, за да бъде скрита.

Няма смисъл да коментираме хиляди пъти едно и също нещо. Всички знаем къде е несправедливостта и къде е трагедията. Пропуска се само един аспект от трагедията - омразата, която се насажда в съседните държави към иракчаните, изказванията от арабските лидери, че видите ли иракчаните, спадащи към шиитското течение на исляма са иранци, насаждането на идеята, че за сметка на това всички сунити са подлоги на саудитска арабия и са изплескани с кръв баасисти; опитите за тотално избиване на не-мюсюлманското население на Ирак да се толерират и да бъдат повод за празненства в някои държави и много много други болезнени примери.

Едва ли сега е редно да се отварят тези теми, които само ще изнервят обстановката и пак ще ни докарат някое затваряне на темата. Има само един безспорен факт, ако някой се зарадва на взривяването на храм, убиването на невинен, независимо на коя религия и кое течение принадлежи, то този човек ще има доста сметки за уреждане на онзи свят.

# 558
зарежи тази история - от вчера някаква персона ходи и разпитва по темите за това. коментирано е вече и се преекспонира.никой няма право да лишава една майка от детето й, освен ако тя не е опасна за него. а каква е истината - едва ли ще я намерим в медиите и едва ли в историята на всяка една от страните. винаги истината е някъде по средата. това е пошлото наследство на 20 век - да се правят сензации от човешките нещастия. 

# 559
Ясин,такива случаи има не един и два,със сигурност се е преекспонира,но съм сигурна,че има и доста доза истина

# 560
не съм казал, че няма доза истина. казах, че истината е винаги някъде в средата на всички истории. а и конкретно този случай видях, че е обсъден къде ли не - от познати, от живеещи в Кувейт, от нямащи нищо общо и т.н. Има специални организации, които се занимават с тези проблеми, но дори и те не намират съдействие от българските власти.

Слабата защита на гражданите от собствените им страни и закони съответно, води до идеята за безнаказаност при потъпкване правата на такива граждани. Ще ти дам конкретен пример. Преди 2003г., ако в България засегнеш иракчанин в добри отношения с нашето посолство (и с баас естествено) - отговаряш си за последствията с цялата сила на закона. ако засегнеш или даже убиеш човек против тогавашната власт, никой няма да те закачи, дори българският закон може и да не бъде приложен. доказателство, за тезата ми, че като не те уважава собствената ти държава, не може да се сърдиш на чуждите. И сега в много случаи с бежанци и имигранти има такива проблеми.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 12:49 от yaseen

# 561
  • Varna
УММИ Hug
Прочетох ти темата, всичко това което си писала мила, го знаем, и въпреки това пак ми стана едно никакво, стегна ми се гърлото.....абе какво да разправям за чувствата си.....спирам, че ми става по кофти.
Какво ли мога да направя аз....... Sad
ЯСКА- Hug
Прав си, чадо, тя държавата ни щом не може да ни защитава, не може да очакваме другите да се държат подобаващо със нас.....

# 562
Ясин,такива случаи има не един и два,със сигурност се е преекспонира,но съм сигурна,че има и доста доза истина

Любимата ми тема Crazy. Със сигурност има доза истина, но никой не си прави труда да изчисли в проценти съотношението на тези случаи в смесени бракове и в такива между българи. Защото в българското семейство може да се случват също толкова ужасни, че и по-ужасни неща, но не се набляга на това. Но случи ли се някой арабин да стъпи на криво, се надава вой до небето. Имах учителка по френски, българска туркиня, омъжена за българин. След развода, причинен от системните му унижения, взима детето им и въпреки годините по съдилища, тя не го беше виждала 15 години. За развода тя не е имала никаква вина. Но за такива случаи, които стават през една панелна стена, никой не знае.

!!!Хадил, Ясин, в този сладкиш не се ли слага брашно? Тръгнах да го правя и чак сега забелязах, че брашно липсва Thinking

# 563
  • Varna
Тази сутрин по БТВ-то показваха една пребита млада жена. И кВо казват тези от които зависи да запрЪт оня ненормалник- казват, че няма досатъчно доказателство. Който я е видял тая сутрин, знае какво живо все, още доказателство беше тази млада жена. А казаха, че освен това което виждаме във момента, това момиче има и пукнати ребра. А тоя идиот е имал заповед да не се добрижава до нея. Ей, го нашия българин какво е направил, а инстанциите от които зависи той да седи мирен, нямали достатъчно доказателства #Crazy

# 564
  • София

Не е ли редно когато една жена тръгва с мъж от този етнос все пак да разучи подробно какви са обичаите и традициите там и тогава да тръгва да му роди дете. Да не говорим за етноса, да говорим дори и за семейството и родата му, че дори и населеното място, в което живее.

Иначе наистина тая кувейтска история мисля вече за трети път се поставя във форумите на БГ МАМА.

# 565
!!!Хадил, Ясин, в този сладкиш не се ли слага брашно? Тръгнах да го правя и чак сега забелязах, че брашно липсва Thinking

тцъ - няма брашно. има кокос и сухо мляко.

а това ще го сложа тук:

А и един коментар "под линия" макар аз май да съм един от най-младите в темата, но ще си позволя да кажа нещо. Много малък процент от пишещите по тези форуми се познават или пък изобщо са се виждали лице в лице. Един човек личи повече от начина, по който се държи в по-тясна обстановка. Скрит зад анонимността на мрежата всеки може да е велик, а в живота си всъщност да е нищожество. Трудно може да прецените един човек, ако нямате пряка връзка с него, пък било по телефона дори - пак е по-различно от интернет. Вярно е,ч е много добри неща могат да се проявят и в анонимно състояние, но шансът е винаги по-малък. В края на краищата не всеки знае другият какъв е и подхожда добронамерено. Срещайки по-агресивен или предубеден отговор е редно да не се приема навътре, защото онзи човек може да е неразбран, неразбрал или просто да проявява същността си. Знаете ли колко постове, проповядващи мир и любов прочетох от хора, които познавам и знам, че в реалния живот клеветят други хора и стигат до положение да ги оставят без работа или да ги изолират от обществото. Интернета е като всяка една медия - мислите ли, че това, което виждате по телевизиите е непременно истина. Смятате ли, че всеки уволнен дисциплинарно е наистина "невинна жертва", мислите ли, че всяка бита жена е задължително хрисима овчица (макар че каквато и да е една жена не може да й се посяга нито физически, нито психически). Колко хора са наредили кръстове и икони или знамения от Корана по стените си, а всъщност са крадци и мошеници, но винаги имат наглостта да вървят с вдигната глава и да парадират, че са представители на определена група в обществото. Колко хора са заядливи и злостни в нета, а в реалния живот са страхливци или пък просто са кротки и услужливи хора, които няма къде да си го изкарат. Не можем непрекъснато да изкривяваме думите на хората, търсейки в тях умисъл, както не можем да надраснем собствените си недостатъци, ако не признаем, че ги имаме. Аз не мога да надмогна неприязънта си към политическия и религиозния фанатизъм, колкото и добре да знам, че това също е фанатизъм, макар и не толкова вреден за околните. В същото време в тази тема, без да си сменяте религията или етноса, вие пристъпвате в една чужда култура, към хора, които са ви чужди всякак и ако намерите език с тях, означава че наистина сте отворени към света... ако дори на фона на пълната безопасност на интернет комуникацията, каквато е тук, не успеете да превъзмогнете предразсъдъците си и да четете мнението спокойно (пробвайте, да не четете името на автора понякога) значи никога няма да се научите да приемате различните - говорим за различност не вредяща никому. отплеснах се, но исках да си го кажа. това не е, за да ви внуша, че разбирам и знам много, а за да ви покажа (комуто все още е нужно), че макар и краен в тълкуванията и изказванията си, не проповядвам нищо, което да води до унищожаването на ценности и личности.

# 566
Яска, зачетох се в коментара "под линия", много добре си го казал, макар и да нямам ни най-малка представа какво те е провокирало да го направиш. А това, че ти си краен в изказванията си - тц, хич не съм съгласна Naughty. Жалко е наистина, че в интернет общуването, човек не може да види изражението, да чуе тона и да почувства настроението на пишещия. Улавям се и аз много често, че написаното от мен звучи рязко и категорично, а в действителност си мисля, че не съм такава Thinking

# 567
Ясин,много мъдро си отговорил с последния си пост на някой хора,но те моля,недей засягай повече тази иначе деликатна тема.в ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ пак ще се търси под вола теле и ще се намери.Не си заслужава.
Забравихте шумерите и вавилонците.Пардон само вавилонците/те са ми слабост/Просто този регион между Тигът и Ефрат ми е историческа слабост.Все си мисля,че някой неща не са случайни и не са само плод на човешки разум
Може би надхвърлям здравият разум,но стане ли въпрос за Месопотамия,пирамидите в Египет,града на ИНКИТЕ и пирамидите на маите,не съм убедена,че става въпрос само за високо развити цивилизации.

# 568
Направих сладкиша, който бях кръстила "Хадил", но ще му махна името, защото не съм очарована от него Mr. Green. Заместих сиренето Кири с маскарпоне (Кири били по 6 сиренца в опаковка и излизат безумно скъпи Crazy) и крем карамела с крем тирамису (защото много обичам тирамису), но стана прекалено сладък дори за моя вкус. На домашните обаче им хареса. Чудя се като пия АБ дали не са ми се повредили нещо вкусовите рецептори, та така не ми допадна, не е типично за мен да не ми хареса сладко Thinking.
И без друго имам типична клинична картина на всичките странични ефекти на лекарството, дано поне ме оправи Tired

# 569
  • по пътеката
http://dnes.dir.bg/2010/01/25/news5757999.html
това по повод разказа или на ясин или на хадил!
много ми беше интересно за хората гиганти!благодаря!  едно време като се увли4ах по уфо и фантастиката,както и по списание "космос" и "паралели", тоест местата ,където можеше да се про4ете нещо по-интересно от другата страна на света, ми попадна книгата "бог и боговете са били хора"! там се споменаваше в едно от евангелията ,мисля,книга на енох за подобни гиганти ,дошли на земята и появявали се през определено време, което свързваха с  разните загадки, странности, из4езнали цивилзации и надминали времето си нау4ни открития! нещо като батерията или строежът и  ориентацията на пирамидите!
4ета ви редовно, със все  желебите и сладкишите, и се облизвам! ясине, добре си зарадил ти батериите за вси4ки нас с тези сладости!  bowuu  chefа на шеф-кухня- благодарско за презентацията и обясненията!  bouquet
сега съм по4нала един роман на дж. ролинс "Пясъчна буря", та там се говори за ниснасите, има ли някакво реално обозна4ение на думата или си е  4иста авторова измислица?
 да ви питам ,по иракско, какви са  страшните слу4ки или героите ,с които плашат децата? какви са  любимите приказки, тоест има ли сборници с приказки ,типи4но местни?прилагат ли наказания в у4илищата и  какви?при мене това ми е актуална тема, образованието и възпитанието и как се постига при редовия родител там? какви игри познават децата, може да разкажете за мирно време!

Общи условия

Активация на акаунт