Ирак - усмивка и сълза ! Втора мисия за просвещение, разсмиване и угощение !

• 29 435
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
бз поздрави за сериала  Peace , добре е направен ,щом посланника на Турция /в една държава/ си имаше проблеми ,заради него ,ама нали знаете гузен негонен бяга  bowuu

# 616
  • София
Самият момък-загадка  пак ни е пуснал загадка... Mr. Green Сиреч пак си е сменил аватара... Wink
Този път май ни е отвел до джамия в околностите на Багдад, нека ги наречем предградието Адхамия. Джамията се нарича "Ал Имам Ал Адхам" Peace

# 617
  • София
...
 алахума салли  аля  саидина Мохамед   newsm78 newsm78  от дясно на ляво  първия   в предния ред  

Този го минахме вече в изброяването ама говорителя не потвърди версията, та ще чакаме обявяването на официалните резултати. Simple Smile

Самият момък-загадка  пак ни е пуснал загадка... Mr. Green Сиреч пак си е сменил аватара... Wink
Този път май ни е отвел до джамия в околностите на Багдад, нека ги наречем предградието Адхамия. Джамията се нарича "Ал Имам Ал Адхам" Peace

Мани мани тука станахме едни загадки едно чудо.

# 618
Имам Ал Аадам = Имам Ал Ноаман = Имам Абу Ханифа - ама това не се брои за загадка АС - много е лесно ! Основоположник на едно от четирите основни течения на сунитския ислям. И Аадамия не е в околностите на Багдад, а един от най-големите квартали. Всъщност най-големите квартали в Багдад са бивши самостоятелни градове. Тази джамия на аватара е точно до мост. Ето ти сега загадката: как се казва този мост, защо се казва така и кой квартал е отсреща.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 00:01 от yaseen

# 619
  • София
Имам Ал Аадам - Имам Ал Ноаман - Имам Абу Ханифа - ама това не се брои за загадка АС - много е лесно ! Основоположник на едно от четирите основни течения на сунитския ислям.

Божеее се си мислех нали сунити и шиити за основни течения на мюсюлманството, сега пък ако се окаже, че и сред сунитите пък вътре има течения направо няма им хвана края.

Ама вижте ся - така няма се разбереме. Първо се организира една екскурзия до Ирак в която  задължително има възможности за контакти с хората, които живеят там и после ще правите загадки. Ми то ние дето си нямаме на представа какво е Ирак как да отговаряме на загадките.

# 620
И сред сунитите и сред шиитите има отделни течения, които не са секти, но имат някои различия в тълкуванията на знаменията от Корана или думите на Пророка /сааас/. Иначе има течения, които са секти, заради прекалено големите различия с официалния ислям и доста голямото отклоняване от някои основни догми на религията.

# 621
  • София
И сред сунитите и сред шиитите има отделни течения, които не са секти, но имат някои различия в тълкуванията на знаменията от Корана или думите на Пророка /сааас/. Иначе има течения, които са секти, заради прекалено големите различия с официалния ислям и доста голямото отклоняване от някои основни догми на религията.

Вие мюсюлманите да не видите нещо от нас християните. То да ти кажа при нас пък вече спрях и да ги следя колко са какви са па защо са и т.н.

# 622
 newsm44 newsm44 newsm68  Вещицата се появи    bouquet

еъ  и мен  ме  разсмяхте  по  нощите   Laughing Дядо  тя  моята голямата навремето  беше замъкнала всички ключове   от   квартирата на градината  ама аз се усетих отивам ,че и не можех  като хората да се  обясня на диалект и те  се  изредиха    даскалиците  да видят  защо  съм дошла по никое време   Crazyи  тя  горката   засрамена  пред всички  деца и учителка   ги  вади  по    един по един   ключовете

о да се похваля  вчера    оставям на  татко  малкия  Яхия  и  той  докато  се  заслуша   в  новините    Яхия    се  качил   по  чорапогащник   до  втория етаж   #Crazy  добре че  не  се е обърнал    да погледне  назад   ooooh! ал хамдулилля

лека    bouquet

# 623
  • София
Дядо Хаджия, а бе вие със Свеар май сте имали предвид двете разновидности на дясното..  hahaha Joy Нали знаеш лафа за другото дясно... PartyТи май казваш за момъка в средата на предната част на масата, този със светлата риза, а Свеар поне доколкото разбрах визира младежа до стената, облечен в карирана риза с къс ръкав.. Wink
Колкото до загадките, аз също не съм била в Ирак.Надявам се  обаче това да се промени.А чичко Гугъл иначе е много, ама мноооого услужлив при решаването на такива задания.. Mr. Green Ровене тук и там дава необходимите отговори. Wink
Чеснова, добре дошла отново !

# 624
Номерът е да сте подплатени малко като дойдете. АС дядо хаджия имаше предвид твоя отговор, а ти почвай да питаш чичко Гугъл за това, което те питах и не се изнизвай с лесните отговори.
svear, както казват у нас "Рабик ястор!" "Господ да пази!"
А аз чакам Делта да ме познае !

# 625
  • София
Дядо Хаджия, а бе вие със Свеар май сте имали предвид двете разновидности на дясното..  hahaha Joy Нали знаеш лафа за другото дясно... PartyТи май казваш за момъка в средата на предната част на масата, този със светлата риза, а Свеар поне доколкото разбрах визира младежа до стената, облечен в карирана риза с къс ръкав.. Wink
Колкото до загадките, аз също не съм била в Ирак.Надявам се  обаче това да се промени.А чичко Гугъл иначе е много, ама мноооого услужлив при решаването на такива задания.. Mr. Green Ровене тук и там дава необходимите отговори. Wink
Чеснова, добре дошла отново !

Ми тъй бе тоя с карираната риза го посочи първа ти. Аз затова писах, че всичките ги изредихме с изключение на момчето в дъното, което остана на Делта да го посочи и да познае демек.

# 626
Имам Ал Аадам = Имам Ал Ноаман = Имам Абу Ханифа - ама това не се брои за загадка АС - много е лесно ! Основоположник на едно от четирите основни течения на сунитския ислям. И Аадамия не е в околностите на Багдад, а един от най-големите квартали. Всъщност най-големите квартали в Багдад са бивши самостоятелни градове. Тази джамия на аватара е точно до мост. Ето ти сега загадката: как се казва този мост, защо се казва така и кой квартал е отсреща.

Е това питам !

# 627
  • София
Не бях видяла питането ти, Ясин.. Blush Ей сега се залавям.. Mr. Green

# 628
  • София
Мостът на имамите... newsm78, свързващ над река Тигър  упоменатата вече Адаамия с друг квартал, наречен  Кадимия. Първият е  на източния бряг на реката и е с предимно сунитско население.Вторият логично остава да е на западния бряг, като населението в него е предимно шиитско. Не зная обаче , дали питането ти включва случилото се с шиитите на този мост  през 2005 година..

# 629
Не, пита те защо се казва Мостът на Имамите. Това, което се случи 2005 май вече разказах за него.

Общи условия

Активация на акаунт