Пита по случай раждане- какво аз трябва да даря или почерпя?

• 2 780
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
funny, в някои крайща на България този обичай се нарича турта. Всяка жена може да дойде в дома на бебето /стига да не е в цикъл, за да не се изрине новороденото/, носи си прясна сладка пита и дар за малкото. Този ритуал замества погачата.

Това е от лекциите ми, да не ме нахокате сега. Grinning
МНого благодаря, Франческа Салиери. Случайно лекциите ти да подсказват аз с какво да напълня съдовете за да и ги върна?

Благодаря!  bouquet

# 16
Фъни, много мил жест ( или обичай )  Peace Според мен можеш да напълниш съдовете с дребни сладки или ако можеш да направиш домашен сладкиш  Peace И я покани на 40 дена на бебчето ако ще правите  Grinning Мисля, че това е достатъчно  Peace

# 17
С брашно, мед, плодове. Ако можеш да си позволиш, сложи луканка, шунка или друго подобно тънко мезенце. С бутилка вино към всичко това. Peace

# 18
Изпечи кекс или пиле, с каквото и да решиш да ги напълниш все ще е добре  Hug ! Ако нямаш възможност за домашна самодейност купи торта, сложи я в подноса от питката   Grinning.

# 19
Дребни сладки е най-лесно, надали сега с бебе ще имаш възможност да приготвяш вкъщи, да ти е живо и здраво детенцето  bouquet Аз съм подарявала на бабата на мъжа ми купа с медени сладки във формата на сърца.

Интересен обичай, за първи път чувам Peace

# 20
Определено напълни съдовете както са те посъветвали момичетата с нещо сладко, та да е сладък животът на бебето.
То всъщност и на погачата/питката с това се черпи само.

# 21
За съдовете как да ги върнеш, момичетата найстина са ти дали чудесни идея.

Аз обаче знам че пита, сапун и кърпа се дават в църквата като влезеш в 9 месец чете се молитва от папа за леко раждане и всичко да мине леко. Подаряват се сапуни на приятели, съседи на всеки може.

# 22
Мили мами, ммичета, много благодаря за идеите и съветите.

Сега съм доста по-спокойна. Със сигурност ще сложа нещо сладко ,въпреки, че и идеята с мезетата много ми хареса...  Joy

Ще взема да се организирам и да направя един кекс поне и ще купя дребни сладки...

Благодаря ви още веднъж и лека вечер...

Общи условия

Активация на акаунт