Болница Токуда - тема 4

• 81 275
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, а как разпознавате коя сестра е отнеоантологията, коя от родилното и коя от АГ-то?

# 586
Здравейте, PoLy_PoLy, аз ходих с д-р Масларска до отделението, с бебо за редовен преглед, тя носеше бебо, но се събу и обу други чехли на влизане в родилно, аз трябваше да чакам някои да ми донесе калцуни и престилка, никой не дойде и аз влязох навътре и нормалната реакция беше да ми се скарат.Иначе ние излизахме за свиждане от отделението на слънчогледите и никой не се сети да ни се скара, бяхме с чехлите от вътре при външни хора. Дори не бях забелязала, че има калцуни от външната страна.Не могат да те следят непрекъснато, това с хигиената трябва ти да имаш достатъчно съзнание и да го правиш.Аз си обух последния ден калцуни като ходех на слънчогледите.

# 587
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Момичета, а как разпознавате коя сестра е от неоантологията, коя от родилното и коя от АГ-то?

От родилното и АГ-то са едни и същи сестрите. Иначе като влизат, става ясно за какво идват - за бебето или за майката, често се представят също така, казват какво искат да правят обикновено. А и им посвикваш с физиономиите набързо. Wink

PoLy_PoLy, а това със смяната на чаршафа е много гадно. На мен пък при най-малка необходимост ми го сменяха; във връзка с хигиената и аз нямам никакви забележки и като на Бояна Ламбер ми е минавало през ума, че досега никога не съм чувала за вътреболнични инфекции в Токуда.
Очевидно обаче всичко зависи от екипа, на който ще се попадне, от настроението на персонала и т.н. До този извод стигам от всичко, изписано дотук, понеже явно за едни и същи неща сме получили различно отношение.

# 588
Анири, мерси!!!!

Ами значи оставам с впечатлението, че стаята трябва да се мие всеки ден, вкл. банята, поне веднъж, чаршафите да се сменят всеки ден.
А този пакет бебе да го разбирам като: показват на майката как да преоблича и къпе бебо, как да го кърми, така ли?
Изследванията и прегледите на бебчетата към пакет бебе ли са или са си рутинна практика към самото раждане.

Питам с цел да се ориентирам кой пакет за какво е всъщност и ако да речем, ако нещо не правят (напр. не са почистили стаята или не са ми сменили чаршафите, а вече да речем садоста кървави) да си поискам.

# 589
Здравейте, Момичета,

Днес бях на втора ФМ по препоръки в МЦ Марковс. Първата ми ФМ беше във Фемина. Искам на всички горещо да препоръчам Фамина пред Марковс!!! Първо, д-р Цонева от Фемина е най-милият лекар, на който съм попадала, прегледа беше страхотен спомен, отлично извършен като качество и самият апарат е доста по-добър от този на Марковс, защотоси беше като истински филм.
В Марковс не ми хареса отношението, нито провеждането на самия преглед, на 3D видях беборана само в лице, а във Фемина си я виждах цялата. Апаратът на Марковс даваше доста забавена картина на движенията, замазана, насечена. Снимките и клипчетата, които ми записа на диска са само в лице на беборана  и клипчетата са три на брой само за по няколко секунди. Във Фемина си правят едно доста дълго клипче и се вижда цялото бебче. И накрая, но не на последно място искам да споделя, че цената на Марковс е 110лв., а на Фемина е 70лв., което също не е за пренебрегване.
Успех на всички Мамчета!

# 590
Milla_D, сега си в доста по-напреднала бременност, бебетата са по-големички и вече не се виждат целите. Може затова да  етака. Иначе, на мен за втора ФМ на близнаци в Марковс ми взеха 80 лв., първата беше 60лв. Аз диск не съм искала, така че затова не мога да дам мнение.

# 591
Здравейте, Момичета,

Днес бях на втора ФМ по препоръки в МЦ Марковс. Първата ми ФМ беше във Фемина. Искам на всички горещо да препоръчам Фамина пред Марковс!!! Първо, д-р Цонева от Фемина е най-милият лекар, на който съм попадала, прегледа беше страхотен спомен, отлично извършен като качество и самият апарат е доста по-добър от този на Марковс, защотоси беше като истински филм.
В Марковс не ми хареса отношението, нито провеждането на самия преглед, на 3D видях беборана само в лице, а във Фемина си я виждах цялата. Апаратът на Марковс даваше доста забавена картина на движенията, замазана, насечена. Снимките и клипчетата, които ми записа на диска са само в лице на беборана  и клипчетата са три на брой само за по няколко секунди. Във Фемина си правят едно доста дълго клипче и се вижда цялото бебче. И накрая, но не на последно място искам да споделя, че цената на Марковс е 110лв., а на Фемина е 70лв., което също не е за пренебрегване.
Успех на всички Мамчета!

Защо 110 лв.? Преди няколко седмици беше 80, може би заради дикска?  newsm78
Попринцип първата ФМ е доста по-атрактивна от 2рата, защото бебето е по-малко и може да да се "снима" цялото, при 2рата се вижда на части, защото апаратът не може да го обхване изцялото.

# 592
  • в Кошера
Аз съм доволна от Марков, ФМ е 80 лв., а ако искаш и диск - 100 лв. Поне на мен такива суми ми взе  Peace

# 593
Аз съм доволна от Марков, ФМ е 80 лв., а ако искаш и диск - 100 лв. Поне на мен такива суми ми взе  Peace

И аз, бих ходила всяка седмица при него  Crazy

# 594
Макар, че отклоняваме темата да кажа и аз - ходих на ФМ във Фемина та 28-ми декември миналата година, при д-р Врагалева. Прегледа, без диск ми струваше 60 лв, качеството на техниката и отношението на персонала е повече от идеално/ с изключение на администраторката, малко грубичка беше/.

# 595
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Макар, че отклоняваме темата да кажа и аз - ходих на ФМ във Фемина та 28-ми декември миналата година, при д-р Врагалева. Прегледа, без диск ми струваше 60 лв, качеството на техниката и отношението на персонала е повече от идеално/ с изключение на администраторката, малко грубичка беше/.

Сигурно са повишили малко цените. В началото на март бях при д-р Димитров на ФМ; прегледът без диск струваше 70лв, а с диск - 80лв.

# 596
  • при моите любими
Момичета извинете, че се намесвам, но всеки път като видя ново мнение и влизам да прочета нещо за ТОКУДА. Моля ви не пълнете темата с лекари и клиники, които не са по темата. Благодаря  Peace

# 597
Може би се дразнят , когато мъжа е с жена си в "Светая светиг" - "Родилното отделение". newsm78

Ще изразя несъгласие с това определение. Ако питате мен - хич не ми хареса съпругът ми да не може да види детето си нормално и да го гушне, още повече, че ние преседяхме в Родилно отделение 6 дни. НО (!) във въпросното родилно отделение се извършват операции и извинете ме, но външни хора не е добре да влизат, били те платили или не ВИП стая. Дори да приемем, че вие ще се съобразявате с хигиената, мъжът ти ще е постоянно с калцуни и каквото там се налага, персоналът няма как да знае това. Не са малко хората, които си умират да не спазват правилата, така че негодуванието им е основателно по мое мнение. Направи ли се едно изключение - ще трябва да се правят изключения постоянно и няма да има смисъл от забрана в такъв случай.

Неведнъж ходих да моля сестрите да позволят на таткото да гушне детето си, но постоянно срещах отказ. В един момент видях една чужденка да влиза с 3-ма свои посетители в родилната стая и се ядосах. Ако са правила - да са за всички. Тогава и моят мъж успя да види детето си. Но дори да бях срещнала отказ отново - нямаше да е проблем, ако отказът е за всички....

И нека не намесваме балканските нрави, защото такива изцепки съм виждала от чужденци... ooooh!

PoLy_PoLy, Токуда не е единствената болница в София, в която позволяват на мъжа да присъства на раждането.
Учудена съм, че са ти водели детето, докато си още с катетър, на мен ми го донесоха, след като махнаха всички тръбички. И съм искрено учудена от разказа ти, защото си раждала едва около 2 месеца след мен, а аз съм с коренно противоположни впечатления. Персоналът беше изключително услужлив.  АМ ми носеха дори, когато вече кърмех детето си "за всеки случай" по тяхна инициатива. Една от акушерките/сестрите (не съм съвсем сигурна) беше тази, която забеляза проблем с гърдите ми. Аз, поради неопитност, не си бях обърнала вниамание. Ако се случи да натисна бутона за повикаване - винаги са пристигали изключително бързо.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 22:49 от no_name

# 598

НО (!) във въпросното родилно отделение се извършват операции и извинете ме, но външни хора не е добре да влизат, били те платили или не ВИП стая. Дори да приемем, че вие ще се съобразявате с хигиената, мъжът ти ще е постоянно с калцуни и каквото там се налага, персоналът няма как да знае това.

PoLy_PoLy, Токуда не е единствената болница в София, в която позволяват на мъжа да присъства на раждането.
Учудена съм, че са ти водели детето, докато си още с катетър, на мен ми го донесоха, след като махнаха всички тръбички. И съм искрено учудена от разказа ти, защото си раждала едва около 2 месеца след мен, а аз съм с коренно противоположни впечатления. Персоналът беше изключително услужлив.  АМ ми носеха дори, когато вече кърмех детето си "за всеки случай" по тяхна инициатива. Една от акушерките/сестрите (не съм съвсем сигурна) беше тази, която забеляза проблем с гърдите ми. Аз, поради неопитност, не си бях обърнала вниамание. Ако се случи да натисна бутона за повикаване - винаги са пристигали изключително бързо.

no namе, не искам да споря с теб Peace, но като държат на хигиената да не предлагат опция мъжа да бъде настанен в стаята. Naughty Права си, че като има правила трябва да важат за всички, и аз много се дразня, когато се "правят изключения".
По другите въпроси, знам че има и други болници, предлагащи мъжа да бъде настанен в стаята, просто това беше една от причините да избера Токуда.
Относно носенето на бебето, да донесоха ми го буквално около час и половина след секциото, а после ми го носеха защото аз настоявах, и добре че настоявах на мен ми се събраха 36 часа с упойка и катетри ooooh! А относно отношението на персонала, аз както писах съм изключително довална от ЛЕКАРИТЕ, не останах с добри впечатления от сестрите на АГ-то.  Peace

Относно пакетите някой беше питал по-горе:
Пакет здраво бебе в най-общи линии включва преглед при ортопед, ехография на вътрешни органи и трансфонтална ехография. Ваксините, които се правят в родилния дом са задължителните.
Сумата, която плаща майката е раждане, упойка, т.е. плаща си се за самото раждане.

# 599
Моля за вашето мнение за д-р Стомнароска.Разбрах че през юни д-р Димитров ще е в отпуска и тя ще го замества.Първите ми впечетления са че е много мила и лъчезарна като човек.Но като доктор въпреки усилените ми търсения не успях да намеря почти нищо.Моля ако някои има впечетления да ги сподели.

Общи условия

Активация на акаунт