Болница Токуда - тема 4

• 81 354
  • 753
  •   1
Отговори
# 630

Aз родих с планово секцио при д-р Герганова и останах много доволна от нея.
Много лесно се раздвижих-след 8 час.

sladkish4e, по твое желание ли те раздвижиха на 8 час или докторите решиха да те раздвижват? Питам защото при мен раздвижването се случи доста късно и беше неприятно..

# 631
  • София

Aз родих с планово секцио при д-р Герганова и останах много доволна от нея.
Много лесно се раздвижих-след 8 час.

sladkish4e, по твое желание ли те раздвижиха на 8 час или докторите решиха да те раздвижват? Питам защото при мен раздвижването се случи доста късно и беше неприятно..
И мен ме раздвижиха след 8 часа по мое желание, но след разрешение от анестезиолога. важно е по- ранното раздвижване, защото възстановяването става много по- безболезнено и бързо. Онези, които изберат този вариант е добре още при първите признаци, че упойката ги отпуска да правят леко раздвижване в леглото със стъпалата като се опитват да ги движат първо леко, а след това с по- интензивно. Ако се залежите прекалено дълго после понякога се получават и сраствания и  процеса става по- продължителен.

# 632
Здравейте момичета

Предстои ми раждане през Юли и съм се спряла на Токуда. Бременността ми я следи доктор Евтимова, от която съм изключително доволна. Силно се надявам да пропусна секциото Simple Smile Имам въпрос относно предродилна зала. Тази стая самостоятелна ли е или има и други бременни жени, чакащи магарето?

# 633
В предродилна няма магаре, а нормално болнично легло. Магареподобно е леглото в родилна зала, където те превеждат непосредствено преди да се роди бебето. И в двете зали си сама, няма други раждащи с теб  Peace

# 634
Това е чудесно Simple Smile

Сега да питам и за присъствието на таткото. Имам малко пояснение обаче, аз в родилна зала, там при магарето НЕ го искам, нито пък той изгаря от желание да гледа Simple Smile . Но може би бих се радвала да е с мен в предродилна, по време на контракциите. Мисля, че би ме успокоявал факта, да има на кого да мрънкам колко ми е тежко и да се оплаквам  Embarassed Престоят му в предродилна заплаща ли се?

# 635
  • София
Това е чудесно Simple Smile

Сега да питам и за присъствието на таткото. Имам малко пояснение обаче, аз в родилна зала, там при магарето НЕ го искам, нито пък той изгаря от желание да гледа Simple Smile . Но може би бих се радвала да е с мен в предродилна, по време на контракциите. Мисля, че би ме успокоявал факта, да има на кого да мрънкам колко ми е тежко и да се оплаквам  Embarassed Престоят му в предродилна заплаща ли се?

Тъй като опеарционната за секцио се намира в самото отделение, външни лица не се допускат. Присъствието на таткото задължително се плаща, независими дали в предродилна или в родилна зала ще е той.
От личен опит мога да кажа че няма да си самотна в предродилна. Лазарова и акушерката не се отделиха от мен нито за минута от 7 сутринта до 14,20 когато родих. Аз лично си помрънквах на акушерката и получавах нужното съчувствие Simple Smile
Лично мнение е, че ако ще плащаш да влиза и таткото трябва да присъства в най-важния момент - нека види какво изживяваме ние жените, щото си мисля че по някога не го оценяват много.

Успех Simple Smile

# 636
Здравейте, момичета. По стечение на обстоятелствата, ще раждам и аз в Токуда , с планово секцио първата половина на юни , при д-р. Илиев. Прочетох цялата последна тема и не намерих инфо за следното! Общите стаи с по 4 мами,  имат ли си санитарен възел вътре ? Много ми се иска да да ползвам самостоятелна стая, но както трябва да платим два пакета за нашите бебки+раждането, много солено ни идва  Sad

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 15:26 от didre

# 637
не е точно вътре, до стаята има баня и тоалетна, като за всяка стая си е отделна. иначе вътре в самата стая има чешма и мивка Simple Smile

# 638
Това с тия пакети ми се струва изнудване и печалбарство.
В други частни клиники цената за раждане включва всичко, и вип стая, и грижи за бебето и хубава храна  и т.н.
А тук само заради некви си изследвания и памперси и козметика  такава дебела сума.
Да му гледат на бебето с ехограф фонтанелата и да му мерят костите,....с тези ултразвуци се злоупотребява вече, а съвсем не са безвредни за плода.Който го интересува , има чужда литература и по- нови изследвания.
За мен е излишно да си подлагаш плода на ултразвук по два пъти в месеца(има такива шашкащи се мами).
И всички изследвания на света да направиш, пак няма гаранция за нищо, и не може да се обхване всеки потенциален риск.
Та така може само да си се побъркваме от страхове.И медицината  като машина за пари злоупотребява стова.
И БХС е една игра на тото.
Аз пък не искам да ми слагат на бебето "Памперс" , а биоразградими пелени.И не искам Мустела, а органична козметика.

# 639
Ходи раждай в друга болница тогава! Кой те кара в Токуда?!

# 640
Никой, но това не пречи да споделя мнение.
Какво, забранено ли е?Или тук сте някаква секта на боготворящите Токуда?
Не им оспорвам качествата и добрите лекари или условия.Но това не означава ,че всичко им е  о.к.
И това което казвам в голямата си част важи изобщо за родилния бизнес.
Нашите лекари и акушеки има още много какво да учат, за някои неща.
А други ,като прекаляването с изследвания, рекламиране на лекарства за щяло  и нещяло и ваксините, ще си останат много сериозен бизнес и мощен финансов интерес, замаскирани с "грижа за нас и обществото".

# 641
  • в Кошера
dora7511, в коя частна болница в София конкретно, в цената влизат всички екстри + ВИП стая? Като разбира се, говорим за цена от ранга на обявената в Токуда  Naughty
А БХМ и ехографиите са си препоръчителни, не задължителни, така, че избор има всеки  Peace

И последно - в коя болница ползват органична бейби-козметика и биоразградими пелени?

# 642
Няма да правя реклама на други клиники.
А за козметиката няма, но има места на които можеш да занесеш и да се ползва за твоето бебе това което искаш.
Не зная дали това е възможно в Токуда.Но в повечето големи болници, каквото и да носиш, отива в кюпа и на което бебе каквото сложат.
Идеална болница у нас няма.Или поне такава която да отговаря на моите изисквания.Но както казах, както и в много други сфери на нашия живот, така и в родилната помощ , в някои аспекти сме много на зад.
За това сега чета и проучвам, за да избера най-малкото зло така да се каже.
Успех на бременелките!

# 643
не е точно вътре, до стаята има баня и тоалетна, като за всяка стая си е отделна. иначе вътре в самата стая има чешма и мивка Simple Smile

pipi, благодаря за инфото  Hug

# 644
Момичета, не се нахвърляйте така на dora7511.
Жената, мисля, говори по принцип как трябва да бъде за раждането и то във всяка болница, а не в частна и само да таксуват всичко.
Честно казано, да родиш в една малка и окръжна болница в Швейцария, като всичко е покрито от застраховката изглежда като СПА лукс у нас. Може би точно това има предвид Дора. Там хората ти назначават персонален консултант по кърмене (вкл.  и дом.посещения), персонална акушерка. Родилната зала е самостоятелна, бащата е там през цялото време, за което не се доплаща. В предродилната стая жената лежи и след раждането (така е устроена), вътре има вана, която може да се ползва при контракциите. Постоянно някой обръща внимание, винаги се идентифицират, няма лекари, акушери, санитари без табелки с имена и длъжност. Даже една мама скоро сподели, че се учудила, че когато я преобличали в процеса на раждане, хората са помислили (все пак 6 човека са я преобличали) как това д астане, без тя да остане гола дори и за секунда. За много неща сме страшно далеч. Изобщо не дават на майката да дава АМ в първите 24 часа след раждането, а само глюкозен разтвор. После изобщо не дават шишета, само спринцовки, лъжички, чаши, за да не се наруши сукателния ефект. Обясняват (лично и на място по вр. на кърмене) как майката да сложи парвилно детето. И това още в болницата. Дори пускат външни посетители в стаята, ако родителите искат (напр. фотограф да направи фотосесия на новороденото с родителите му). Много неща има, за които е помислено, вкл. препоръчват на татковците да гушнат бебчетата и да ги сложат върху гърдите си на голо (така детето свиква и с таткото, приема го по-лесно, по-бързо, по-близко). Абе те хората там мислят. И това е родилното в малка окръжна болница.
Дори Токуда не се доближава до тях, нищо, че се плаща. Практиката е като в повечето наши болници, веднага взимат дететои, а в чужбина първо го слагат на гърдите на майката, хем да усети близостта с кожата й, хем го оставят да засууче и да си суче.
Звучи като на филм, като мечта, но това е реалното раждане на една майка в малка окръжна болница (това се полага н всяка раждаща жена в страната).

Общи условия

Активация на акаунт