За опита и секса

• 14 145
  • 227
  •   1
Отговори
# 135
Нормално може да се отнася до статистическите извадки.
Ако си намерил човека от първия път, (то си е късмет, но всичко се случва)  да го оставяш за да правиш бройки ?
Относно разнообразието - " шавръклива жена, пиян поп и мъжко магаре, да простиш, они отдалеко се познават "

# 136
Кремчее,доста добри факти даваш,незнам и не ми е еинтересно да научавам как са аргументирани...Едно е ясно-сега така мислиш...така ти е хубаво и това смяташ за идилия,но повярвай ми ще дойде и при теб видьовден и ще си кажеш:  "На Коледа стават чудеса" и тогава ще запееш друга песен,нещо повече, ти самата само след 5год. не си убедена дали ще бъде толкова хубаво само с него и колко време ще трае, а си седнала със своя скромен опит чак убеждения да раздаваш...хайде ако обичаш по-кротко,не храни прекалено големи илюзии,защото от това разочарованията като се случат,после най-много боли...

# 137
Някога мечтата ми бе точно това - да имам само един партньор за през целия си живот, но уви не се получи! Имах доста мъже и не се гордея с това! Ако говоря в секуален аспект първия ми мъж - от най атлетичната раса, с добро домашно възпитание и престижно образование бе несравним с никой следващ! Но тогава времената бяха различни, а и аз бях твърде млада /21-на/ за да се обвързвам и имам деца /както той желаеше/!
От друга страна имам приятелки на около мойте години /40-т/ които са и до момента с един единствен мъж и са щастливи в брака си! Като жена с опит бих казала, че не са изпуснали нищо!  

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 12:40 от nely_dk

# 138

[/quote]
Някога мечтата ми бе точно това - да имам само един партньор за през целия си живот, но уви не се получи! Имах доста мъже и не се гордея с това! Ако говоря в секуален аспект първия ми мъж - от най атлетичната раса, с добро домашно възпитание и престижно образование бе несравним с никой следващ! Но тогава времената бяха различни, а и аз бях твърде млада /21-на/ за да се обвързвам и имам деца /както той желаеше/!
От друга страна имам приятелки на около мойте години /40-т/ които са и до момента с един единствен мъж и са щастливи в брака си! Като жена с опит бих казала, че не са изпуснали нищо!    
[/quote]

A така кажи им  Crazy

# 139
  • Свищов
джек, не съм казала, че не съм убедена, че ще ми е хубаво с него след време. Казах, че е възможно. Човек предполага - Господ разполага. Повярвай, здраво стъпила на земята съм дори и в това отношение. Ясно ми е, че хората се променят малко или много. Не убеждавам никого. Просто казвам, че мисля,че е възможно да си случиш на партньора от раз. Виж, през годините сме имали много поводи, в които е можело да се разделим. Причините са от най-безобидните, до различни приоритети в даден момент. Ясно ми е, че ако това се беше случило преди 2-3 години да речем, едва ли ще си умра с 1-та бройка. Но по една или друга причина сме надвивали ината си и сме правили компромиси и днес сме си заедно. Но едва след тези трусове аз за себе си осъзнах какво знача за него и какво той значи за мен. Едва преди година и половина-2 прецених, че е ТОЙ. Може да съм нямала много опит с различни мъже, но съм имала много опит с него. Повярвай, нелек. Преминали сме през голяма част от проблемите, неразбирателствата и конфликтите в 1 връзка. Но никога не сме имали проблеми в чисто интимната сфера.
Страх ме е да съм без него, ужасявам се от този миг (ако настъпи), но ми е ясно, че един ден някога си може и това да стане. При 1 от кризисните ни моменти кака ми ми даде съвет, който и до ден-днешен помня:да запазя и частица от себе си, неподвластна на чувствата ми, защото ако падна, да успея да се съхраня. Тя има нелек личен и емоционален живот и е така, защото винаги се е раздала до край. Ако не от думите й, то поне от опита й съм понаучила нещо. Или поне се надявам. Надявам се да не дойде момент, в който да видя дали съм била добра ученичка.

# 140
Много интересна тема. Значи, ако срещнеш по-късно първия си сексуален партьор, не на 15, а на 20-тина да речем, допаднете си и всичко върви чудесно, като се запитате дали да създадете семейство повечето от вас ще си кажат нещо в стила на "аааааа, не, трябва ми още опит"  Tired Да, сигурно опита е за предпочитане, но ако се случи да си допаднеш с някой от първите, какво става, по вашата логика цял живот и двамата ще съжаляват, че не са опитали друго  newsm78

Кремче, много ми е мило да те чета. Аз вярвам, че такива отношения могат да бъдат дълги и успешни. Пожелавам ти го от все сърце   bouquet

# 141
цял живот и двамата ще съжаляват, че не са опитали друго  newsm78

По-скоро единия ......  Grinning

# 142
Имам излишен опит  Wink, съжалявам, че не съм срещнала по рано съпругът ми. Опитът ми нищо не ми носи, даже обратното бих била щастлива да бях имала още повече време със сегашния си партньор вместо да го губя с други.
Плюс това бившите ми бяха много добри любовници, но аз не ги обичах, както обичам мъжа ми.
За готин секс не е нужен майсторлък а любов.
Благородно блазея на тези, които намират точната си половинка без да събират този опит .Радвайте се. Няма за какво да съжалявате , нищо не сте изпуснали Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 13:13 от Lo6a mama

# 143
Работата е там, че ако не го натрупаш този "излишен опит" просто няма как да оцениш какво имаш, когато попаднеш на правилния човек. Някак си не става да слушаш по-опитните за това, трябва да ти се случи на теб, за да можеш да го разбереш.

Освен това прави ми впечатление, че когато има връзка между хора с голяма разлика в "опита", по-опитният често се подлага на изкушението да разиграва другия, защото когато единият е влюбен за първи път, е склонен на големи компромиси, а този (тази), който вече е бил с десет, гледа по-егоистично понякога.

# 144
Мисля, че в тия неща всичко е строго индивидуално.
Важно е как се чувстваш и дали обичаш.

# 145
а този (тази), който вече е бил с десет, гледа по-егоистично понякога.

Малко неточно ... егоистично гледа този който е зарязал 10 партньора, ако са го зарязали 10 пъти по-скоро гледа по-предано  Thinking 

# 146

Малко неточно ... егоистично гледа този който е зарязал 10 партньора, ако са го зарязали 10 пъти по-скоро гледа по-предано  Thinking 

Имаш известно право, но обикновено този, който е имал повечко връзки, е зарязвал и са го зарязвали. Доста нереално звучи да си имал 10-20 гаджета и все теб да са те зарязвали.

Неслучайно се казва, че първата любов е по-специална, защото хлътваш силно и правиш безумни компромиси. И ако е с някой значително по-опитен от теб, рискуваш да те въртят на пръста си, ако по-опитния няма задръжки.

# 147
ако можех да се върна назад, бих отказала да си легна с около половината мъже, с които съм била.
уж съм ги избирала, ама къде ми е бил акъла и аз не знам. и даже съм си мислела, че това е готин секс  ooooh!
опит се прави, но веднъж добиеш ли го, си носиш изкривяванията, а след това върви, че се превъзпитавай.
всъщност на днешно време много повече грешки правим от това, че си мислим, че сме много печени и готини и опитни и можем да си правим каквото си искаме и така понякога правим най-глупавите грешки, много по-непоправими от грешките, които можем да направим от наивност и незнание.
Малко повече отдаваме значение на технологията и разума в сексуалните отношения, отколкото на емоциите и импулсите. ..
just my 2 cents .....

# 148
  • София

Да, гледа по-егоистично, но ако е влюбен и една нахакана пикла на 15 (без никакъв опит) може да го разиграва.

Колко приятелки имам, които са били с много мъже, зарязвани, зарязващи.... в момента търпят такива неща, че ми е чудно защо по дяволите си го причиняват? И продължават да търпят непростими (за мен) неща... Да не говорим, че напоследък има тенденция мъжете да не казват, че са женени с деца и си кръшкат без половинките им да подозират дори. И тези мъже всичките са с големия опит. Просто който си е женкар- женкар ще си остане, ако една жена не е моногамна, никога няма да бъде. Това е толкова строго индивидуално, че пак ще се повторя, ако една двойка е щастлива, ще е най- комплексарското нещо на света, да зарежеш партньора си, само защото нямаш опит. Или още повече- недай си Боже- майка ти да те сметне за безмозъчен и да ти каже- дъще/сине, щастлив си сега, ама не знаеш какво ще стане след 5-10 години(сякаш някой знае какво ще стане Sunglasses ), я натрупай опит, пък тогава се жени. Егати съвета, думи нямам, ако разбера, че майката на моя приятел, с който искам да съм заедно, каже подобно нещо няма да я погледна. И деца ако имаме един ден пак няма да я погледна, и децата няма да ги помирише дори. Комплексари всякакви, ама някои хора имат достойнство. Не забравяйте, че може отсреща да стои много бъдещата ви снаха. Говоря за женската част, защото съм жена, но обратното важи с пълна сила. Ако ще майка ми да ми обяснява каквото си иска, аз решила ли съм, че ще съм с този човек, ще бъда с него. Да не говорим, че мисля, че чаааак толкова мозък имам в главата и знам много добре, дали имам бъдеще с някой, или не. Знам, преживяла съм го, била съм с хора, с които ми е било пределно ясно, че аз бъдеще с тях нямам, защото е имало прекалено голяма разлика в характерите. Аз съм труден характер, и не само, че мен трудно ме търпят, но и аз трудно търпя. А за това какво можеш да търпиш можеш да си добиеш опита и без да се стига до секс дори. А сексуален опит, добива се и той, и определено се добива както с много партньори, така и само с един партньор. То ако един ден ме хване хормона, ще ида някъде, ще си намеря някой за секс и пак ще си изневеря, без никой да разбере. Човек трябва да е малко земен в това отношение, бракът не означава окови и срещу нищо не те застрахова. Нито си застрахован, че ти няма да потърсиш секс другаде, нито, че партньора ти няма да потърси. Изобщо не виждам защо го говорите толкова крайно. Бракът не е крайна точка и изобщо не знаеш на къде ще те задуха вятъра.

# 149
Нещо не мога да си представя мъж примерно на 35 да се влюби в момиче на 15, камо ли тя да го разиграва.
Тя като е на 15 даже и за първата вечер няма какво да му предложи, камо ли да му е интересна за по-дълго.
Най-много да я опъне някъде на задна, ако тя много му се натиска, и после даже няма да й вдигне телефона.

Естествено, че човек сам трябва да си реши с кого да бъде и с кого не, а не да оставя родителите му да решат вместо него. Но от друга страна като родител е съвсем нормално да си кажеш мнението, а после наследника/чката да му мисли какво ще прави.

А как става това само с един човек да придобиеш опит, не мога да го разбера. Хората са толкова различни. От един получаваш едно, от друг друго. Е, малко е кофти, че някои нищо не могат да предложат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт