ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 786
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Мадам Стасита, какъв е тоя Звездичко?
Е как какъв? Joy
B.Sc. in Molecular Biology-новак. Wink
надява се  научният му ръководител да прочете писанията му,да го потупа насърчително по рамото и да му спести едното миене и стерилизиране на петрита и епруветки

# 331
Като чета наглите ви писания, въобще не ме учудва защо медиите като БНТ и Нова не са ви отразили.

Защо не ви отразиха от БНТ, ми е интересно? Днес влизам и чета, че е имало протест само за увеличените цени на тока и парното. Може би защото БНТ е най-читавата и свястна телевизия. Винаги ще съм им благодарен за политическото обучение в "Големият избор".

Респект!

# 332

Естествено, БТВ! Телевизията, известна още с псевдонаучните филми по БТВ документите от Лазаров - като филмът за лунната конспирация и за Царичина. Много добре знам какво им е поведението  и на пресконференции, на които съм присъствал редом с техни репортери.

Браво, добра медия сте си намерили!

Защо не ви отразиха от БНТ, ми е интересно? Днес влизам и чета, че е имало протест само за увеличените цени на тока и парното. Може би защото БНТ е най-читавата и свястна телевизия. Винаги ще съм им благодарен за политическото обучение в "Големият избор".

Респект!

Като чета наглите ви писания, въобще не ме учудва защо медиите като БНТ и Нова не са ви отразили.

Респект!

Мадам Стасита, какъв е тоя Звездичко?

Чукча - писател, който се хвали с големия си член. Joy и с дипломата си.
Звездичко, нафлуудил си здраво пак.

# 333
Абе... тая вашата Светла (организаторката) няма ли да я пообучите малко да говори правилно пред камерата, бе хора? Не е толкова трудно, правил съм го десетки пъти  Sunglasses

# 334
БНТ не е най-добрата телевизия. Тя според мен  отдавна и добра не е.

"Големият избор" звучи като дрънкаща на кухо жулистическа платформа. Там какво, "големия" ли си "мерихте", Звездичко.
Да прощаваш, ама звучи като някаква халтура, която не бих гледала.

А да, БНТ е служебно сервилна на властта, ако не са показали протеста - нормално.

# 335

Важно!

Слушайте парламенталния канал по радиото!

Предават дебатите по закона за ГМО!

# 336

Важно!

Слушайте парламенталния канал по радиото!

Предават дебатите по закона за ГМО!
Shocked

# 337
Абе... тая вашата Светла (организаторката) няма ли да я пообучите малко да говори правилно пред камерата, бе хора? Не е толкова трудно, правил съм го десетки пъти  Sunglasses

Виж сега, Царевичко, не можеш да спамваш безнаказно, пък да не си от нашите. Харесах ти едно костюмче за аватар. Точно като за теб:

# 338
  • София
успяхте ли да опазите протеста от провокатори , агенти на ГМО-мафията, и друга съмнителна сволач .  Колко такива идивида разкрихте и обезвредихте, че  някои постове амармираха за огромен международен заговор, целящ провала на протеста

# 339
Очакваме още новини от протеста и ефекта от него.

Онзиден се оказа, че един наш клиент гледа няколко декара царевица за хранене на добитък. Използва някакъв странен израз, че щял да запише повече декари царевица догодина, та го разпитах. Оказа се, че е в някакъв кооператив, заявява колко декара с царевица иска, и ги получава засяти. Изобщо си няма понятие каква е царевицата, нито има избор.

# 340

В ГМО се внедряват пакети от гени, които носят определена информация и други гени, които управляват действието на първите. В същото време ДНК в хромозомите на растенията не е самостоятелна, а е свързана с други структури с белтъчен произход, чиято роля все още не е разкрита напълно. Тези структури имат основна роля в точното предаване на генетичната информация в следващото поколение. Това означава, че внедряването само на пакети от чисти гени, без тези съпътстващи структури ще води именно до това отхвърляне на гените в следващото поколение и емисията им в природата. В този дух създаването на ГМО все още е с хазартен ефект. Съществува огромна вероятност при образуването на полена в ГМ растения, внедрените гени да бъдат изрязани и отделени в околната среда като активни ДНК структури. Това позволява емисия не само върху близкородствени видове, но и такива с по-далечно родство.

Няма такава глупост!Това е пълна безсмислица и повтарянето му ще има само отрицателни ефекти за вашата кауза.Този абзац е писан от човек,който си няма и най-бегла представа що е ген, генно инженерствои т.н. Едва ли знае дори какво е клетка.Чакам с нетърпение следващата ви поява в някоя медия.Сигурно ще искаъ да чуят и един специалист.Обосновката ви е адски зле...

# 341
Връщам се топла, топла от протеста. Поздрав и благодарности на всички, които се включиха! И специално на тукашните майки и съфорумци!  Hug И изобщо на всички, които бяха с нас дори само мислено  Hug

По непотвърдена информация от парламентарните комисии са обещали:

чл.79 да остане, но да се прецизира
чл.80 остава

За чл. 52 (2) не разбрах.

Законът по процедура така или иначе ще се гласува днес или утре. Някои от нашите са изразили мнение, че е можело да бъде спрян, но действително не съм наясно с процедурите. След това се връща отново за прецизиране и изчистване в комисиите, и предстои второ четене (след 21 дни).

От парламентарните комисии чакат наши конкретни писмени предложения.

Повече подробности от другите участници, които останаха до по-късно.

# 342
# 343
Туй то!

Досега слушах канал радио "София", който предаваше пряко дебатите от парламентарната зала.

Приеха закона на първо четене така, както е  предложен!

От 126 гласували - 89 "за", 36 "против", 1 въздържал се.

Окото им не трепна, че тия, дето бяха против, ги наричаха предатели, престъпници и откровено корумпирани.

# 344
 Mr. Green Ще се изкефя като се приеме окончателно, на второ четене. Просто няма да мога да опиша удоволствието, като знам на тия като вас колко ще им е криво без нищо.

Общи условия

Активация на акаунт