ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 50 653
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 705
Бих искал да кажа още нещо. Говорете на всеки човек, с който се срещате. Не подценявайте никого. Изпращайте имейли. Океанът затова е голям, защото приема всяка капка.

Трябва да събудим хората!!!! Това е най-важното.

Можем ли да намерим координати на момчето, което беше днес при Гала?
Спешно трябва да се направи сайт!

Можем ли на сайта с петицията да сложим линк за хора, които биха желали да се включат активно?

Трябват ни спешно:

Човек да поддържа блог, който се ъпдейтва ежедневно
Хора с отличен английски – английска гимназия или филология, които да работят за каузата

# 706
Не съм в 4ас с темата в подробности,като пове4ето от вас които се вклю4вате,но в един от постовете попаднах на клип,в който има демонстрация на Грийн пийс пред някаква сграда на Bayer.сетих се за нещо,което съм 4ела за тази фирма и откакто го знам не си купувам техни продукти..Това,4е в миналото са произвеждали хероин във фабриките им..Не помня то4но коя година е било,но със сигурност се е слу4вало..След като протестите са пред нещо,като тяхно представителство,явно отново аферата им е да съсипват масово живота и здравето на хората...

# 707
Хиполита, само за едно не съм съгласна с тебе:
а тях учените си ги знаем, че са от приятелтие на ГМО
Това всъщност изобщо не е така. Повечето учени са ПРОТИВ отглеждането на ГМО култури за храни (и са ЗА ГМО за научни и медицински цели). Разликата е голяма. Проблемът е, че във всяка област на обществото можеш да намериш 15 продажници (например сред адвокатите по-скоро трудно ще намериш 15 морални). И тези хора ще напишат каквото им е поръчано. Както се вижда например от филмчето на французойката, има много учени, които са писали против, но са били уволнявани и преследвани.
Тук е момента да напомня, че конкретно тази тема свързана и със състоянието на науката у нас. Дянковите глупости, че наука трябва да има само ако се спонсорира от фирми, ще доведе до това, че независими учени няма да има. Това е един също много силен аргумент в полза на БАН и университетите - държавата трябва да има способни независими учени, които да я пазят от заблуди на псевдо-учени и да пазят обществото от алчни политици.  Науката е изключително необходима и целенасоченото унищожение на науката и образованието в една страна отваря широко вратите за налагане на такъв тип решения.

# 708
Хиполита, само за едно не съм съгласна с тебе:
а тях учените си ги знаем, че са от приятелтие на ГМО
Това всъщност изобщо не е така. Повечето учени са ПРОТИВ отглеждането на ГМО култури за храни (и са ЗА ГМО за научни и медицински цели). Разликата е голяма. Проблемът е, че във всяка област на обществото можеш да намериш 15 продажници (например сред адвокатите по-скоро трудно ще намериш 15 морални). И тези хора ще напишат каквото им е поръчано. Както се вижда например от филмчето на французойката, има много учени, които са писали против, но са били уволнявани и преследвани.

Подобно мнение на анонимната госпожа ме кара още повече да се съмнявам, че има научно образование и докторска степен (и още не е разбулила анонимността си). Защото това мнение е манипулативно.

Възможно е повечето учени да са против отглеждането на ГМО за храни, но каква част от тези учени имат медицинско/биологическо образование? Ми просто за сведение Морис от Инститют ъф Криейшън Рисърч е дипломиран инженер и има докторска степен в областта на техническите науки. Тази област няма нищо общо с биологията, но въпреки това д-р Морис поддържа идеологията, че еволюцията е лъжа а псевдонаучният креационизъм - истината.

Анонимна госпожо, защо не се осмелявате да говорите за ГМО с нужната терминология? Отговорете ми - защо в статията на Спирукс и Сералини не се уточнява дали е направен PCR или Blot, за да се докаже, че резултатите се дължат наистина на генната модификация? Айде, да видим ... нали имате PhD и дисертацията ви е била в областта на медицината? Отговорете на този простичък въпрос.

Цитат
Науката е изключително необходима и целенасоченото унищожение на науката и образованието в една страна отваря широко вратите за налагане на такъв тип решения.

До този момент в този форум вие работите СРЕЩУ науката.

# 709
  • София
http://www.dnes.bg/print.php?id=84362

".... вчера под тази статия имаше много коментари- направо непрекъснато нови и нови и всичките против гмо, срещу всеки коментар се трупат точки- полужителни или отрицателни. Когато получиш 10 отрицателни коментарът ти се скрива. Вчера много бързо се скриваха най-адекватните коментари- а простотиите оставаха.
Съпругът ми каза, че има интернет-хакерски роботи, които вършат тази работа - представят един човек, все едно влиза от различни компютри и манипулира точките на хората, защото иначе нормално можеш да дадеш точка само веднъж."
(това ми изпрати моя приятелка)

ИНТЕРЕСНО?!

Царевичко, ти обърна ли внимание, че още не си затрит оттук,  когато си размахваше пениса?

# 710
Проф. Димитър Славов: Три компании крият за генномодифицираните храни.
Те са опасни

http://e-vestnik.bg/8037

# 711
Царевичко, ти обърна ли внимание, че още не си затрит оттук,  когато си размахваше пениса?

Не. Не ми и пука, защото го казах с ирония, без използването на цинични думи.

Но пък ако съм затрит и усетя, че върху моите коментари се налага цензура (видях, че един мой коментар вече беше изтрит), мога да гарантирам, че ще направя всичко възможно да дискредитирам вашата малка общност в този сайт. Уважавам свободното слово - но ако моята информация се трие от тук (налага се цензура) - обещавам - на следващата ваша проява гарантирам, че ще се поява в пълния си вид и ще работя срещу каузата ви ефективно.

Наречете ме провокатор. Не ми пука.

# 712
Страшно много ти благодаря, СпирОлинке... Убийствен линк!

Цитат

- Възможно ли е променената структура на храните да промени и човешкото ДНК?  

Не мога да ви кажа това. Но има много сериозни притеснения.

Нормално един човек, като спомене тези две изречение, логично е да спре дотук. Защото това е израз на незнание. Оттам нататък съветът, който сам човек може да си наложи е: "СПРИ, СПРИ, не се излагай!"

Цитат
Примерно при експериментите с мишки. Знам, че пчели, които живеят в условията на генно модифицирани посеви, мутират!

smile3511 smile3532 smile3511 smile3532 smile3511 smile3511 smile3514 smile3514 smile3534

Божке ле, боженце! Госпожата не може да ни каже дали човешкото ДНК може да се промени, но твърди, че животните мутират! Ух лелее... А журноламите до такава степен са се впечатлили, че са го сложили и като заглавие на статията.

Ще се спукам да се хиля.

Хей, ама това наистина е убийствено забавно.Не бях влизала от доста време и виждам, че съвсем сте свалили гарда върли  ми анти ГМО-ейци(Много хубаво звучи!).
Което за пореден път доказва колко недомислена и смешна е позицията ви, барабар с петицията.И защо доникъде няма да стигнете.

# 713
Проф. Димитър Славов: Три компании крият за генномодифицираните храни.
Те са опасни

http://e-vestnik.bg/8037

Цитирам собственото си писание върху това интервю:

——Относно вредата за човека в интервюто с Проф. Димитър Славов се споменава „Коварното при ГМО е, че отрицателният резултат не се получава веднага, а след 5-6 години, когато дори не можеш да кажеш каква храна си ял и какво точно се е случило. Генът, щом веднъж се лепне за клетката, започва да работи и да я променя. Ако организмът е слаб, генът разрушава клетката и я превръща в друг вид клетка, видоизменя я и се получават различни заболявания. И тези последици се проявяват със закъснение.”. Колко логично звучи, но Славов не е генетик.—————

Точно защото проф. Славов не е генетик, това звучи нелепо. Той може да е много добър професор в друга, различна област, но за съжаление горното изказване показва незнание в областта на генното инженерство

Генът не е „лепило“, което се лепи за клетките. Генът е термин, който гласи следното: „Участък от ДНК с определена нуклеотидна последователност, която носи информация за синтеза на функционален полипептид“.

Генът при еукариотите е наистина сложно устроен (т.е. не съдържа само информация за АК последователност, има енхансери и прочие глупости), но нито един сериозен биолог няма да каже, че притежава свойство на „лепило“, което се лепва на клетката и я променя. На практика, ако това беше така, досега учените да са открили начин по който да променят увредени клетки и да ги превръщат в здрави клетки. Това е мечтата на утрешната наука – да се открие генна терапия за заболявания като рак, муковисцидоца…

Независимо дали е слаб или силен организмът, независимо от променената ДНК на ГМО, ефектът е един и същ – в храносмилателната система храната се разгражда на съставните си компоненти. Гените престават да са гени – ДНК се разгражда на по-прости единици – нуклеотиди.

За вас аргументите могат да звучат убедително. Аз съм завършил молекулярна биология и на мен ми звучат смехотворно.

# 714
Да наистина са смехотворни.И на генетиците така им звучат.А се предполага, че ние най-много разбираме...

# 715
  • София
хеликаза, колко процента разбирате? Имаш ли идея? (можеш да не ми отговаряш, щото темата е друга)

# 716
ОП: Няма нужда да отговаряме с Хеликаза колко процента разбираме. Досега в тази тема с нея и още двама-трима сме единствените, които имаме нужните познания и можем да боравим с необходимата терминология.

Досега не съм видял нещо подобно у вас. Точно обратното-  видях анонимни госпожи, които твърдят, че са доктори и са работели уж в медицинската сфера, но очевидно не са толкова добри, че да се осмелят да дискутират с нас.

Все още сме в очакване да намерим наистина грамотен човек сред вас, който може да защитава тезата си защо ГМО са вредни.

# 717
Към ОП, Спиролина, die Hexe и всички имащи се за грамотни:

http://www.badastronomy.com/bad/misc/debating.html

Цитат
I am commonly asked about debating pseudoscientists over their "theories". This is not a topic that is easy to distill down to a simple answer, so I have decided to write this essay about it. It does boil down to this: in general, directly debating them is useless, so I don't do it. Here's why.

Not too many scientists will take on "fringe" claims. In general, there are two reasons for this. The first, and most obvious one, is that most real scientists are too busy doing (gasp!) real science. However, I am no longer a research scientist; ten years of doing it paid my dues. I found myself gravitating (har har) toward education, both formally as well as through my website and writing. It was a natural extension of what I do to start taking on the pseudoscientist theories floating around.

The second reason is that most scientists find pseudoscientists to be very irritating. Sometimes it's because the pseudoscientists attack the work being done by real scientists, and sometimes it's because real scientists get tired of being asked about aliens, UFOs, Planet X and the Apollo Hoax. In fact, many real scientists think that pseudoscientists should be ignored. They reason that they don't want to give these guys publicity, and that taking them on legitimizes their theories.

I disagree. Well, partially. There is a possibility that by debunking a theory, I might actually be giving it more air time than it would otherwise get. It's funny: if I ignore somebody, they claim it's because I'm afraid to take them on. And if I do debunk them, they then claim they must be on to something, or else why would I bother to go after them? Aaarrgg! It's (il)logic like that that makes it so aggravating to deal with these kinds of people.

# 718
... и можем да боравим с необходимата терминология.

Да ти имам самочувствието, хлапе! Щом едната терминология те прави толкова надменен, какво ли щеше да стане, ако с нея изразяваше и същност, а не само въздух под налягане.  Laughing

# 719
За недоучения Звездичко и подобно (извинявай, момче, но бакалавърската степен не е висше образование - като PhD ти го казвам, да знайш  Laughing) - умолявам отново - игнориране му е майката. За два дена се отказват, когато никой не им отговаря!

По-добре да имам B.Sc. от СУ, отколкото PhD, получен в Долноуйновския университет, като публикациите са от Пернишкия свободен журнал, а цитатите - от годишника Simple Smile

Гордея се с образованието си! Ко нещо дава София на българщината. Някои хора не знаят за какво им служи горният завършек на тялото - да придава завършеност и да балансира движението.

И все пак die Hexe - има ли PhD - то ти нещо общо с медицината, биологията и прочие? Ако не - най-добре си запази мнението. Щото се излагаш.

Цитат
Не му се връзвайте на Zvezdichko - той си е чиста проба провокаторче - вчера си изгубих доста време с такива и днес просто ме боли главата - нищо повече. Трябва енергията се влага в нещо градивно. Всеки има право на мнение - дори и тези, които нямат или не искат да имат достатъчно информация, за да си изградят такова. Резултата пак ще кажа е красноречив и расте:

Name:   България иска референдум за ГМО (генно модифицирани организми)!
Type:   Organizations
Members:   5,543 members

Има неща, за които не бива да се прави референдум. Знаете ли - един политик малко преди изборите ми каза: ако по време на нашето управление бяхме провели референдум За/Против ЕС, досега никога нямаше да сме влезнали в Европейския съюз.

Същото е и ГМО. Никой няма да даде на неграмотен по въпроса човек да вземе отношение по въпроса.

Звездичко, образованието и тапията не е всичко на този свят, ако нямаш природни дадености като умствен интелект и капацитет, тапията можеш да си я закачиш в рамка на стената, защото за нищо няма да ти послужи. Опитай се да си размърдаш малко мозъчните клетки извън рамките, определено ще ти се отрази здравословно. Мненията в опозиция винаги са изключително важни и ги чета внимателно, но твоите са просто на толкова ниско наУчно ниво, че са си просто чист Спам и загуба на време. Излагаш се, пробвай с малко по-сериозно обмислени и издържани арументи.

Общи условия

Активация на акаунт