Ех, че чудна веселба - Януарче стана на една

• 32 627
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Ха добра вечер!

Откога се опитвам да сколасам и да драсна два реда, но не би. Биберони няма да се отказват, щото някои не поискаха и до ден днешен, иначе с брата стана супер бързо. На 1,5 г. все едно идното лято, я скрих (смучеше я за заспиване и нощем от време на време, ама мноого рядко) и казах, че кучето я е взело. Помрънка, па заспа. На другата вечер само попита за бибата, но не мрънка и на третата вечер изобщо не попита. Споко - лесно е, но когато ви се струва, че детенце е склонно да я остави.

Кърмя, ама малко, поне според мен де. Не съм му налагала ограничения или режими, просто не е пристрастено кърмаче. Все още аз се предлагам, сам е поискал броени пъти явно от жажда, щото вода не пие. Нощем не се буди, а и да се събуди цока за успокоение/приспиване - отдавна не е за наяждане. Ама ми е кеф да кърмя и искам максимално дълго да споделяме тази връзка. Разбирате ме  Heart Eyes

Патилина наслада за душата са ми вашите снимки. Едно, че лъха толкова нежност и обич и друго, че не мога да не си доставя удоволствието да погледам Коледа по къси гащи. Винаги ми е било мерак да го изживея това.  Hug Пък и Австралия моя любима.........

Дами, застреляхте ме с тез кила да госпожиците. Матей хем яде като змей, хем е 9кг и едвам качва.

Гърне - сутрин след ставане - 99% успеваемост, напоследък и след обедния сън го слагам с неясен успех.  Отчита се човекът, ако е на кеф, ако не - в гащите.  Смятам юни да махам пампа директно, като оставя само нощен и за следобеден сън, а Пепа (пералнята) ще взима извънредни. На същата възраст махнах на брат му, не мога да кажа, че се научи бързо да сигнализира, то и бързо е относително понятие, де, но така ми уйдисва. На 2г вече беше и без нощен, но се оказа пиклив, та и до ден днешен са възможни фалове, поради комплексни причини  Mr. Green

Щях да забравя - може да се каже, че Матеус ходи вече, но прощъпалник ще правя като добие известна стабилност.

Пепи  Hug Вярвам, че след лошото винаги идва хубаво - за баланс. Кураж!

И КАКВО КАЗАХТЕ ЗА ОБЩИЯ РД?

# 601
hahaha Усмихнатото, вие сте си го присвоили целия месец януари, бе. Мъжът ти и той през януари ли е роден? Да не би да съм го пропуснала? Laughing
Да е жива и здрава майка ти!  bouquet

Laughing Мдаа, присвоили сме си го пък, наш е!!! Имаш нещо против ли? Mr. Green  А мъж ми и брат ми са издънките в семейството  Laughing - през април са и двамата. А мама без малко да е рогато и тя - някакви си 10 дни хихи. Та равносметката е - 3 козирога, 1 овен, 1 телец (5 рогати!!! цяло стадо сме си  hahaha) и 1 водолей за омекотител между чука и наковалнята  Crazy.

Ланг, гаранция почти съм готова да ти дам, че другата седмица ще мислиш и ти за прощъпулник Wink. Кало много бързо взе да става по-стабилен (е, далече е още от нормално ходене де), но наистина - както се чудех ходи ли, не ходи ли, да правя ли прощъпулник..., така изведнъж взе да се пуска за повече метри и по-често. Някой спомена, че детето му правело дължини - ми то си е точно така  Laughing Пък за кг - и Кало е толкоз, и напоследък много бавно качва - по около 100 гр на месец. Аз си мислех, че яде добре, ама на - оня ден ми се поскараха, че само въглехидрати ядял и да му давам млека  Crazy. Е, после каза док, че като го кърмя, значи било добре  Crazy. Абе и те не знаят вече. И ми препоръча сутрин да давам попара, на обяд да давам месно/зеленчуково (с 50 гр месо на ден  Shocked; той както не го долюбва и 20 не може да изяде, какво остава за 50, ама айде..), следобед кисел, а вечер зеленчуково. И да съм почнела да отбивам вече. Ей това гастроентеролог да ми го каже, учуди ме, честно казано. Да не говорим, че нито попарата, нито киселът намирам за особено и ужасно полезни, ама айде... Оф, пак се отплеснах, извинете  Blush

# 602
Усмихнато, да е жива и здрава майка ти! newsm59
Пепи, съжалявам за загубата  Hug. Много неща са се струпали при вас, сигурно ти е много тежко Hug Hug Hug. Горе главата – всичко лошо има край. Пък и имате най-важното -  децата. А те са просто прекрасни Heart Eyes.
Патилина, страхотни снимки, много щастие има в тях. Припомних си и една от причините да искам да емигрираме към Австралия и Нова Зеландия – природата е разкошна
Дони, страхотно парти е било
Lang, възхищавам ти се за упоритоста с кърменето. Пожелавам ти да е толкова дълго, колкото искаш.
Радстчо, Гери, честит ви взети изпити. Успех на следващите
Гери, Петето е опасна!  Heart Eyes Милата душица, дано бързо се оправи от хремата и кашлицата. Не им се връзвай на „доброжелателите” които ти обесняват глупости и ти се месят в живота. Всеки да си гледа своя си живот. Неприятно е само ако са роднини и близки хора, че тогава не е лесно да ги игнорираш
Сладурче, как е очето на Никола днес? Успя ли да се свържеш с доктора?
nakri, бръзо оправяне от болеста
Натали, с гърнето сме до никъде. Не го слагам още.
Радостчо, според мен само се шашкаш за крачетата, ние майките много се заглеждаме по децата и само си мислим разни неща. Не пречи разбира се да запишеш час при доктор за твое успокоение. Ортопеда на който водихме Сами, каза че следващото посещение трябва да е когато проходи
Усмихнато, аз точно щях да питам, ама ти си отговорила вече, какво трябва да е менюто според доки.
Сами също май скоро ще се уреди с прощапулник. Както онзи ден правеше 1-2 крачки, така днес минава по диагонал стаята. Много бързо се учат тея деца

Хубава и спокойна нощ  bouquet

# 603
Здравейте ,момичета!
Днес ставаме на една годинка и за това се почерпете за здравето на дъщеря ми
http://www.laguna-bg.com/catalog/albums/userpics/10002/K1340.jpg
http://www.weirdomatic.com/wp-content/pictures/coffeeart/coffee_art_60.jpg
  bouquet

# 604
Кристал, да ти е живо и здраво детенцето.
Ти май не си писала до сега при нас. Ако искаш разкажи повече за вас и покажи снимка на твоето съкровище

Момичета почерпете се за здравето на моя мъж, който днес има рожден ден

Хубав и усмихнат, слънчев ден  bouquet

# 605
Кристал , да ти е живо и здраво момиченцето! Сложи и някоя снимка да го видим.
Момичета, благодаря ви за окуражителните думи! Много сте мили!  Heart Eyes Hug
Настюхата ползва биберона, но рядко. Например, ако се пробуди, давам й я и тя се унася. През деня и в будно състояние не я иска. Баткото повече беше свикнал, но пък като му я махнах отраз и нямаше никакви проблеми. Мисля скоро вече да не й я давам.
Любито, нашият гоблен също е дело на майка ми. Аз така и не се научих да шия, макар че ме агитираха много.
Усмихнатото, да е жива здрава майка ти! А за мъжа ти, като те пита Ягодка и той ли е през януари, докато чета сама си отговарям - " А , не, през април май беше "  Laughing
Еспа, сега видях, че и ти имаш рожденик. Да ти е жив и здрав! Много вкусна почерпка. Ти ли си майсторът?

# 606
  • София
Еспаааааааа, ти нямаш сърце Cry Толкова апетитна изглежда тази торта...В някаква фаза съм на вълчи глад - помитам всичко. На последните гости снощи реших да изпека една пита - язък, че бях приготвила друго ядене - всички ядоха топла питка, а пържолите останаха и за друг път ще знам - една питка, буца сирене и готово Mr. Green
Оф, аз май влизам в Сатурнова дупка - всичко ме дразни, избухлива съм...И недоспиването има принос...Вчера за малко да ви пиша от затвора(за убийство) Сутринта Хриси със ставането все мрънкаше за нещо, като върха беше, че на излизане си изтърва прасенцето в купчина дърва. Е рев за туй прасе и това. Обяснявам аз, че тате е на работа и като се върне ще махне дървата и ще го извади - не та не. А закъсняваше за градина. Тръгнах да го водя - взе да се влачи по земята, отпуска ми се....Ей издивях. Изведнъж ми причерня, хванах го и го хвърлих в една пряспа сняг. Добре, че се появи майка и го заведе на градина. А аз му ударих един рев...Определено имам нужда от почивка в Наречен...
Та Пепи,  Hug
Моя пък взе да отказва гърнето. Със зор го слагам, седи само ако и Бате е там...Чудя се да настоявам ли и да не го травмирам нещо...
Биби ползва напоследък от зор да чеше зъбите. Ако не я види няма и да се сети за нея.
А, и съм с едно дете за една седмица - изпратих Хриси с нашите и другата седмица ще го вземе, че ще си ходим за юбилея на баба ми, която пък ставала все по-зле и по-зле....

# 607
  • Русе
Включвам се набързо да честитя рождения ден на мъжът на Еспа. Да ти е жив и здрав и да се обичате много!
Дони, аз пък уж от РД на Карина се ограничавам. Не ям сладко, не пия алкохол и съм свела яденето на хляб на 1 филийка сутрин. Познай какво: не свалям, а качвам!  Shocked Днес бяхме на гости у свеки и така се наплющях..и тя питка направила и торта..
За бибите: Кари ги ползва само за приспиване- смуче една, а другата си я върти из ръцете докато заспи. Навън никога не е била с биба. Не съм правила опити да я отказвам. Иначе ми е смешно като видя дете да ходи навън /без количка/ с биба в уста. Тя поне си я смуче в леглото, така че нямам зор да я отказвам за сега.
Хайде, лека ви вечер!

# 608
Кристал, честито рождениче! Да ви е здраво и щастливо!

Еспа, честито на мъжа ти! Да ти е жив и здрав и все така да се обичате! HugИ верно много вкусно изглежда тортичката Crazy

Пепи, много са ти хубави дечицата! Прекрасно семейство сте! И аз мисля, че след лошите идват и добри времена,най важното е да сме живи и здрави, другото се нарежда!  А като ти накривее, пиши тук, че да ти олекне! Hug

За на Анджито крачката, като се замислих май сте прави, че майките сме склонни да си гледаме дечицата под лупа и сигурно просто е нестабилна още и затова така ходи. Все пак ще я водя в Понеделник да я видят-за мое успокоение. Не знам дали съм споменавала, но тук не се правят никакви прегледи и изследвания на бебоците. Само един преглед след раждането. Разчита се, ако нещо не му е наред родителите да забележат и да го заведат при джипито. А и нали не ядем месо вкъщи все внимавам да не й липсва някоя хранителна съставка.

Вчера й взехме маратонки за ходещо дете(с лампички Grinning) Сложихме й ги в още в магазина
 и беше много смешна, понеже пет минути на мръдна, беше й странно да ходи с обувки. И после като хукна, не можем да я стигнем!
Heart Eyes
Усмихнато, честито на майка ти! Да е здрава и мнооого внуци й желая!

Ние си уредихме да оставим  малката при едни приятели и ще ходим да гледаме Аватар. Така се вълнувам, че не мога да стоя на едно място Grinning Не съм ходила на кино от година и три месеца!!!

Дони Hug Hug Hug

# 609
Здравейте, момичета. Честити рождени дни на всички дечица, които съм пропуснала. Аз нещо последно време нямах много време да влизам в януарския и августския форум, че организирахме форумска среща от сливенския. Много готино си изкарахме. Освен това с тази бременност такъв мързел и така сънливост ме е налегнала, че съм станала голяма глезанка- мързеланка.  Blush Не знам дали ще ми повярвате ама спя с Боги и на сутрешния и следобедния му сън  Blush Дори самата аз се чудя на себе си как е възможно да заспивам преди да съм легнала и да не бодърствам нощем  newsm78
И да ви се оплача, започнала съм да качвам- ами много бързо бреее, уууу.... вече ми стягат гащите  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Хапвам си, ама не повече от преди да забременея  newsm78 Даже преди не се оставпх да чувствам глад, а сега постояно съм гладна, но долу- горе се държа да не прекалявам. Айде да идва това лято, че да има движение.
Ходихме на консултация на Боги- 11кг. и 75см. Как го мъкна, не ме питайте.  Tired Моята консултация е след 2 седмици, вече нямам търпение. Иначе освен всичко това голяма забравана съм станала, точно от 2 седмицъ пък се каня да си запазвам час за фетална морфология при д-р Марков в София и всеки ден забравям. Дори съм си написала един голям лист на огледалото и не знам как се получава, но все го забелязвам като е вече късно за деня  Crazy Crazy Crazy А бе луда работа.

Ами друго не се сещам за сега. Лека вечер на всички и до скоро.  Hug

# 610
  • София
Еспа- Честит рожден ден на мъжа ти, да е здрав и щастлив, да има много лични и професионални успехи и да бъде прекрасен баща на Сами newsm59
Кристал- честит рожден ден на твоето момиченце, да е здравичка и послушна Heart Eyes  bouquet
Сиситу- радвам се, че се разписа, че те мислех тези дни Hug, нормално е да се чувстваш така в началните седмици, и аз бях така с ЙоЙо, даже в работата следобяд съм заспивала на бюрото Mr. Green
Дони- аз, дето с едно дете, понякога ми избиват нервите и си го изкарвам на ЙоЙо, та си представям какво е с две малки деца, така че прегръдки от мен и хубаво си направила, като си изпратила малко баткото при вашите Hug
Радостчо- аз и дръг път съм чела, че така процедират с прегледите в Англия и съм се замисляла али така трябва да е newsm78, честити обувчици на Анджи Grinning
Биба ЙоЙо не употребява, така и не свикна с нея, понякога и я давам уж за заспиване, ама тя си играе с нея и я лапа от другата й страна Laughing
Аз пък да попитам нещо друго, пасирате ли все още хапването на дечицата, че аз днес се опитах да дам на ЙоЙо в следобедната закуска ябълката малко по-големи парченца, не гладко пасирано и тя като започна да се дави, изобщо не искаше да го яде така, докато не го направих глака смес, та се чудя от кога ще започва да се опитва да яде на малко по-големи парченца Rolling Eyes

# 611
Здравейте!

Честит рожден ден и на последните януарчета!  newsm59
Сигурна съм, че купоните при всички са били незабравими. Никога не съм предполагала, че рожденият ден на детето е такъв купон и за родителите  Laughing

Иначе аз вече 1 седмица съм на работа. От там мога да ви чета, но има включени някакви защити и, за съжаление, не мога да пиша  Sad Нищо, ще следя как сте вие и когато насмогна ще се включвам вечер от вкъщи. Оказа се, че, както и очаквах, Рая се държи с баба си и дядо си както и с мен - не е по-неспокойна или нещо такова. Това искрено ме радва, защото мога спокойна да си отида на работа. Когато тръгвам Рая още спи, а събуди ли се баба и дядо вече са с нея. Беше много интересно първите 2 дни като се върнах обаче - вместо да ми се зарадва бубата като ме видя започна да плаче и ме хвана за крака...  Thinking Така продължи 3-4 минути и после всичко беше нормално, като се изключи това, че мнооого се гушка в мен цяла вечер. И е много смешна, защото още не знае точно как и току се приближава до мен и забива главичка в моята доооста силно. Не знам нея как не я боли, мен си ме заболява... и се опитва да ме целува - голям сладурко  Heart Eyes От третия ден вече отпадна плачът, но пак така се гушка бубата.
И така добре сме ощо взето с това изключение, че не спим много, защото Рая започна много често да се буди. Не е ясно дали е от зъби, защото още не виждам признаци да никнак, но е доста неспокойна нощем и плаче - вече няколко седмици е така  Sad Вече посвикнахме и измислихме нови тактики за успокояване, де - като се размрънка не отиваме при нея, защото иначе става още по-зле, а запалваме лампата в коридора и леко открехваме вратата й. Така тя сама си намира бибата, лапва я и понякога си заспива пак. Този вариант засега ни е най-успешен. Та така, ставам рано за работа, по цял ден бачкам, после си играем с Рая, къпем я, приспиваме я и после 2 пъти седмично успявам и волей да поиграя - горе-долу това ни е режимът.

Сладурче, много ти благодаря за имената на лекарите. Искрено се надявам с Никола вече да премине проблемът с оченцето. Надявам се и Калоян на Усмихнатото да се размине с хирурзите. Въобще да са ни здрави дечицата (няма бебета вечеее  Laughing), пък другото ще се нареди.
На Бърборанчето пък пожелавам още по-бързо и безболезнено да изникнат зъбчетата на Петенцето  Hug, а после и нас да ни заразят  Heart Eyes

Целувки и до скоро! Simple Smile

# 612
  • Варна
Дони , все едно аз съм го писала това . С тази разлика , че Митко е със сополи и от 2 седмици е вкъщи и аз тотално  #Crazy Мъж ми и той все на работа , 3 дни не можахме изобщо да излезем . Вчера как крещях на мъж ми  , не е истина просто . Но толкова се бях изнервила , че не се издържах вече . Днес поканихме няколко приятелчета на гости по случай РД-то . Не направих нито една снимка на детето , изобщо не ми се празнуваше . Моят мъж не е много по фотото , та снима , колкото да се види тортата на детето ( дето я правих снощи до 2  Tired ) . Ето това беше http://zlatiko.snimka.bg/children/dani-na-1.467067.17168147 Всички много я харесаха , на мен нещо не ми се яде сладко .
Сиситу - как те разбирам само . Аз така бях , заспивах преди Митко вечер , като тръгнем да се приспиваме . Laughing СПоко , след 3-тия месец маааалко се подобряват нещата .
Еспа , да е жив и здрав мъж ти

# 613
Кристал, честит рожден ден на момиченцето ти! Да ти е жива и здрава! И аз прося снимка  Flutter. Абе нещо ми е познат никът ти, което ме навява на мисълта, че може и все пак да си писала тук... но пък нищо - разкажи за вас все пак  Simple Smile

Еспа, честит рожден ден на мъжа ти! Да ти е жив и здрав и той! И да продължава да бъде любвеобвилен баща на Сами, какъвто съм сигурна, че е! Много прегръдки!  Hug Hug Hug (и пак едно голямо БЛАГОДАРЯ!!!  Flutter Hug)

Ние днес правихме прощъпулника. И, както очаквах, няма да им става колега на всичките тия лекари, а ще става конкуренция или пък отмяна (както дойде) на Кокосовия папарак  Mr. Green
Ето малко снимки:

На питката пръстчетата не се виждаха много накрая, ама карай Simple Smile.
Сиси, все едно моята бременност описваш - спеше ми се като за световно! И изпитвах глад като за световно! Пък за забравянето няма да коментирам  Laughing. Лепни бележката с напомнянето за Марков на челото на Боги - гаранция, че ще се сетиш в нормално време  Mr. Green

Радостчо, честити й маратонки на Анджи! Да тича бързо с тях, че да тичаш и ти след нея  Laughing!

Катериче, и Рая ли няма зъби още? Май само двамата с Калоян останаха беззъби тигърчета  hahaha Иначе браво, че слуша баба и дядо!
Уххх, че снимков пост се получи  Embarassed

# 614
Честит рожден ден на Яна на Бисислава и на детенцето на Кристал!
Да са здравички и послушнички дечица!

Еспа, честит рожден ден на мъжа ти! Да е жив и здрав и никакви здравословни проблеми да не го мъчат повече, да те обича и уважава!  bouquet
Патилинка, аз пък забелязах, че много ти отива с две бебета. Wink Изглеждаш превъзходно! Чудесно семейство сте!
Ели, честито прохождане на малката чаровница! И пиши по-често когато можеш!
Дони, много сте хубави на снимката, а и тортата е чудесна!
Дони, Любопитка, разбирам ви горе-долу какво ти е. И моят син беше доста палав, ама то вашето е всичко по две, че и по три!
Радостчо, браво за изпита! Сигурна съм, че си въобразяваш за кривенето на крачетата!
За отбиването аз още нямам някакво обособено мнение. Мъжът ми настоява да спирам, пък аз си мислех, че около мен баби няма... Laughing Ще го решавам в крачка. За сега кърмя. Днес запознах Ивайла с прясното мляко във вид на грис. Неочаквано много й хареса - изяде 3/4 от нормалните 2/3 количество, което си е направо обнадеждаване. Иначе се поздравявам, че успях да кърмя до сега. Не съм го очаквала. bowuu
Ралче, пасирам. Кивито и банана ги мачкам с вилица, мангото и крушата ги стържа, а ябълката пасирам с пасатора, имначе ми се струва много твърда. Купувам й от време на време пюрета с малки парченца. Тях ги минавам през по-едър гивгир - яде ги без проблеми.
Пепи, много са ти сладки дечицата, а пухкавелка Настюха трябва да бъде подобаващо нацелувана и нащипана от нас  с Ивайла. Бързо да се оправят нещата при вас!
Накри, бързо да се оправяш!
За гърнето - имам много горчив опит с баткото. За сега даже не съм купила и гърне. Смятам да поизчакам, докато разбира. Не знам до кога, но поне още 6 мес.
Натали, Усмихнатото, чудесни питки!
За биберона – спи с него задължително. През останалото време не го вижда. Вчера видях едно дете на 4-ри някъде. Биберонът му беше завързан за дрешката. Shocked При баткото, беше някъде на 2-2,5 год., му показах как го хвърлям в кофата за боклук. Обърна се и заспа без него. Май разбра за какво става дума.

Общи условия

Активация на акаунт