Отговори
# 75
  • София
Ох, Тифани, ужасна история  Sad. Много тъжно, добре, че вие сте реагирали адекватно. Доста често съм попадала на покъртителни истории за родилните във Варна и Бургас, а имайки предвид, че това все пак са големи градове, представям си в малките как е. Тия дни нали имаше и репортаж за Габрово, където потърпевши родилки оплюваха отделението, а шефовете на болницата и на родилното естествено бяха възмутени и за клевета намекнаха, че щели да ги съдят  #2gunfire. Абе в тая нашата държава трябва да си експерт по всичко, иначе лошо ти се пише...

# 76
Tiffany, за съжаление такава е действителността в почти всички български болници-без значение дали са в София или.....Сунгурларе (примерът е произволен)....големите лекари и да направят грешка-лежат на славата си и са едва ли не недостижими, а лекарите в малките градове........просто никой не разбира за грешките които правят, камо ли да ги наказват.....остава само да се надяваме ние или някой наш близък да не е сред "грешките"...

# 77
Леле Тифани ужас - добре, че всичко е приключило добре накрая - това е важното.
Ако знаех за тази ваша братовчедка, щях да ти кажа още от началото да не ражда в Търговище - там е АД, както и в Разградската болница.
Масово всички ходят да раждат в Преслав.
А за Габровската болница - и аз след едно такова обаждане, най - накрая родих  Tired

Използвам да питам докториците - колко време е безопасно да се стои с изтекли води (голямо количество, не частично)?

# 78
Емма, абсулютно си права, че тези "лекари" са навсякъде, без значение голям или малък град  Peace Но точно това, което и ти си написала
........просто никой не разбира за грешките които правят, камо ли да ги наказват.....
много ме вбесява, ейййййй! Вчера честно бях откачила...щях даже на бТВ мейл да пиша! Но като се замислих....наистина няма смисъл. Един репортаж или едно журналистическо разследване едва ли би променило нещата.  Confused

stefinka, ами от къде и ние да заем,че така стоят нещата. Ако изобщо се навие за второ дете вече ще знаем за болницата в Преслав! Благодаря за инфото  Hug

# 79
леле Тiffany  ужас има много такива доктори който с лека ръка могат да уморят някоя родилка за съжаление  Sad

Сложих анкета с датите за срещата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459789.0 айде гласувайте  Peace .Пак ще помоля само някой да оправи този стария линк на първа страница на тази тема че е заключен и да сложи новия .
Имам един въпрос? - Колко дечица са вече без памперси ?

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 14:16 от .Маги.

# 80
Тiffany, за съжаление на всякъде е едно и също. Аз преносих 10 дни, защото седмия ден от пренасянето ми се падаше петък и лекарката от Токуда не искаше да си прецаква ликенда и ме остави за понеделник. Ми така де, къде, къде по-лесно е, ако родилките се съобразяват с графиците на лекарите и раждат в удобно за тях време.

Браво на всички говорещи сладури, много са сладки. Ние не сме от тях, но комуникацията тече с жестове и мимики, да не кажа, че понякога съм свидетел на цели скечове. Старае се детето да бъде разбрано и без много думи. Не се притеснявам за сега, като се сетя все така вървят нещата. Имаше притеснени, защо не пролазват, не се изправят в леглото или кога ще проходят  децата им. Пък сега всички деца  ги могат тези неща, кой по-рано, кой по-късно. Сигурна съм, че и с проговарянето ще е така.
Целувки на всички!

# 81
Tifany - радвам се, че всичко е ОК!!! Честита ти Моника - макар и малко зелена...много е тъжно, наистина, че се среюат такива истории...
Прекрасни са всички дечица - но "Сианка" направо ме изуми Hug Невероятна е Hug И Поли и тя е толкова чаровна - и толкова горда с този слинг!!! Дани пък имам чувството, че майка му е слагала руж на бузита...и съм съгласна с БелАми - за Лидийка - ама тя направо е като манекенка от малка..то май защото и мама има такива размири...
Аз си упих камера - ето ви едно клипче на Галиво с бебе Елина (много е бяла и синеока  Hug - и една свръмъника - сигурна съм, че е наполовина от моята Елица като се роди - Галката вика, че не е вярно - забравяло се - но пък толкова малка май нивгаш не е била мойто бебе!!!) - с Алекс Галивин, с Ваняиван с тумбаче и катерещия се Боби и с мойта Елица : ) Мацки - я дайте идея - камерата беше последна и я взех от рафта и май обективът е доста замърсен  - с какво точно да го изчистя - знам, е не трябва да се пипа много много...и на записа се вижда - все едно през мръсно стъкло...
айде да не се уливам пак!
Стефи - не мога да  отговоря точно на въпрос ти - много е специфичен - за водите - но общо-взето е относително- колко е изтекло - трябва да се следи с ехограф, да се слушат тонове и т.н. - дали страда бебето и т.н.  Прави се тест на това, което изтича - дали е наистина околоплодни води и т.н.
... и на тази тема мисля че й отиваи да ви покажа какъв БГ рап открих Simple Smile Поздав за Варналийки  hahaha
http://vbox7.com/play:7c62e32a

П.С. Ами няма да ви пусна линк към клипче!!! Много съм ядосана! Купих си камера и първо снимах в стая - НИЩО не се вижда...днес снимах на вън - слънце, светло - пак много лошо качество...оставете това ами и сега качих в youtube -  ooooh! отврат качество - клипчетата ми от фотоапарата са много по добри...много ме е яд!!! Ама аз съм си виновна - питах 1000 човека каква камера да си купя и ВСИЧКИ ми казаха - Sony...и аз си купих JVC Whistling Нека си гледам сега тъпите филмчета! Много ме е яд! От 2 години искам камера! Ще си купя пък друга!!! Crossing Arms

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 17:38 от helenblondy

# 82
  • Popovo
Блонди, не се ядосвай, ще си купиш друга Hug
А ти ме подсети с това клипче, че от НГ се каня да ви покажа едно. Аз специално се изкефих на музиката, но текста е убиец.
http://vbox7.com/play:49903252

# 83
  • Стара Загора
Леле Тифани, направо настръхнах като четох Sick Добре, че всичко е завършило добре, но защо трябва да е по-този начин...

Мерси за комплиментите за мойто чаве. Ама наистина много са ни хубави дечицата, а Сианка как говори, скри ми шапката Simple Smile

Нашия тати и той прихвана от гадните вируси и се е тръшнал тука с температура. Поли я командировахме при баба й, че и тя не е много читава, да не стане по-зле и аз се възползвам от благоразположението на младежа, че само хапва и заспива набързо и съм се развихрила да чистя newsm79 1ironing wash
Обаче какво време е, ужас, какво ще става незнам ... цял ден е отворена вратата на терасата, сега също и е супер топло вкъщи. Сигурно беше над 20градуса навън

Хелън, кофти работа така с апарата. Да не е нещо от настройките newsm78 Продай го и давай нов Simple Smile
Аз тези дни само обяви пущам, ама си продавам двете колички, че ще купуваме двойна. Не ми излезнаха сметките прави и Поли иска да се вози, та сега нова трябва. Я кажете другите мами с бебета как е при вас. Нашата маймуна само да види бебето в количката и започва да го дърпа и вика "Мах, мах" и да се качва тя, ама се и изморява, не е само глезотия...

# 84
  • София
Сложих линк към темата за новата среща на 1-ва стр. Peace

Хелън, преди да купуваш нова камера, провери дали случайно проблемът да не е в задкамерното устройство... Не че искам да те обидя, просто съдя от собствения си опит  Embarassed
Бду, аз никога не бих купила камера, служила за мостра. Не знам защо. Просто принцип....

# 85
Хелън, я дай точния модел на камерата, че си имам разбирач в къщи и с повече инфо би могъл да каже къде се крие  проблема. Казва, че JVC не са лоши, стига да не си попаднала на менте.

Ясмина, и аз се радвам да ви видя всичките. Още се кърмите значи...Браво! За Калоян Дядо Кледа се оказа не чак толкова добричък-взе му "ам-ам" и доста страда човечето и аз покрай него, но 1 година и почти 9 месеца си е повече от добре. Беше почнал да се самообслужва. Joy Сега се чувствам по-свободна, а той започна да заспива сам и да спи по цяла нощ.

Сиско, ама ти "право куме в очи" - това си е добре де! Много си добра в това с, което си се захванала, имаш моите аплодисменти!

Ласи, да знаеш че много често си мисля за тебе, защото ти ме открехна на Ранд и адски се кефя в момента като чета. Пак се забавлявах с разказите за Емата и мол-а.

Я да попитам кога мислите да пускате децата в първа група - еден 2010 или есен 2011. Аз май се ориентирам да прескочим яслата, или да го запиша в ясла (ако го приемат) тази есен, но се замислям дали няма да се пак сбебичоса с по-малки олколо него??? Rolling Eyes

Тифани, и аз се втрещих от твоята история, но добре че е с благоплоучен край, честита ти племенница!

Емма, ама много кефиш с твоите спонтанни непринудени реакции!

Маги, Калоян още е спамперс. Едва от една седмица благоволява да си каже,  че има работа за вършене и сяда на гърне. Кога успеем навреме, кога не...

Ех, Ванче...колко се пулих на твоето задкамерно усройство да знаеш...вдянах накрая...а уж не съм блондинка Joy

# 86
Аз тези дни само обяви пущам, ама си продавам двете колички, че ще купуваме двойна. Не ми излезнаха сметките прави и Поли иска да се вози, та сега нова трябва. Я кажете другите мами с бебета как е при вас. Нашата маймуна само да види бебето в количката и започва да го дърпа и вика "Мах, мах" и да се качва тя, ама се и изморява, не е само глезотия...

След като родих купихме на Цветомир триколка и той от тогава не се е возил в количката. Казахме му, че това е новата му количка  Laughing Лошото на този вариант е, че не можеш да излизаш сама. А аз друго си мисля...като купиш двойна количка и ти се наложи да излезнеш само с едното дете /напр. Поли е на ясла/, какъв е варианта?  newsm78 Едното място стои празно?  Rolling Eyes

Като заговорихте за памперсите.... от близо седмица реших да пробвам диването как ще е без памперс, говорих, обяснявах...кога хванем момента добре, но забелязвам, че се притеснява да ака в гърнето. Пишка почти всеки път като го сложа, но с акането не можем да се разберем. Предпочита да се скрие някъде сам и да си свърши работата. Или най-често след сън си трае в кошарата, прави каквото прави и като ме извика, вече е готов и само ми съобщава.  Confused Дали трябва да чакам още? Thinking 

# 87
Ивейн, радвам се, че ти харесва Ранд! Ако искаш, мога да ти дам нова идея  - Карлос Руис Сафон.
Той ми е новата любов, но има само 2 книги преведени на  бг - "Сянката на  вятъра" и "Играта на ангела" - уникални книги!

Муси, ние понеже купихме нова количка на Макса, та Емата не си я познава и не проявява интерес да се нацежда в нея. Като излизаме - ходи и като се умори - баща й я носи на конче. Не ми се е случвало да излизам още сама с двамата, но аз лично бих взела Бъги под или бъги борд вместо двойна количка.

Хелън - ти с туй клипче много ни пр**ба  Laughing На туй му се казва - "раздразни мЪ и мъ остай"

# 88
  • Стара Загора
Аз неправилно се изразих "двойна", количката е за породени деца и втората седалка се  маха и си става пак единична количка. Мислех да я купим втора употреба, но не се получиха нещата, и сега ще я поръчвам от Англия, че с доставката ми идва пак на 2/3 от цената на която е тук Whistling
Иначе и ние взехме триколка, но като излизахме с нея се вози точно 15 минути и пак се намърда в количката, триколката я бутаме празна, а бебо си го нося на ръце.

Ласи, вчера излизах сама с двамата Mr. Green Малкия го носих в слинга, а Поли повървя малко и после заспа в количката и аз даже успях да се набъбря с една приятелка. Обаче се смяхме, че трябваше да си вържа едни червен конец, че всички ме гледаха като полезно изкопаемо ooooh!
А един младеж направо ме съсипа - наднича с притеснен поглед в количката /Поли все още вървеше/ и вика "Ох, помислих си, че вътре има трето #Crazy"
 Joy Joy Joy

За гърнето - пълен неуспех. Изобщо не иска да стои, или ако я прилъжа да седне, то нищо не прави. Чак не ми се вярва, че някога ще се научи. Не съм питала в яслата как е, но предполагам, че там нямат проблем с това и не им върти номера както на мен ooooh!

# 89
Тифани,много се радвам,че нещата са завършили благополучно за вашето семейство.Господ е бил с малката и майка й в този момент.Наистина няма какво да се учудваме и тук ги има тези неща!Моята приятелка направи спонтанен аборт през април миналата година именно поради лекарско нехайство в частна АГ клиника тук във Варна.Да ви е жива и здрава Мони.
Маги,гърне не ползва за никакви нужди.. и аз се чудя дали някога ще се научи!
Блонди и аз като Ваня имам съмнения,че проблема може да се окаже в задапаратното устройство  Wink .Дай я на някой да я погледне и да пооправи настройките,ако и от това не е ,отивай в магазина.А толкова ми се гледаше клипа.
Хаха,Муси,изумил се е младежа...с 3 деца,а толкова млада  Joy

В момента плющя маслини (без мартини!) като гламава,чак езика ми се спаружи  Mr. Green
Ще ходя да лягам обаче.Лека!

Общи условия

Активация на акаунт