Отговори
# 90

А един младеж направо ме съсипа - наднича с притеснен поглед в количката /Поли все още вървеше/ и вика "Ох, помислих си, че вътре има трето #Crazy"
 Joy Joy Joy

hahaha Joy hahaha

Мрън, мрън, мрън - задкамерното устройство било виновно!!! Айде сега! Като не знам как се указва линк - та решиха, че и с камера не мога да снимам Crossing Arms Ей ви на един линк (!) към клип и стига сте мрънкали - жалко, само, че от хубостта на Елина се вижа едно розовичко петънце Wink
Елина в ЮП
Целуууууууууууувки...мисля в 00.00 да посъбудя Иван,а??? Wink[/color]

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 00:01 от helenblondy

# 91
Тук са снимките от дискотеката онзи ден...сравнена с другите момичета аз май съм ....ней-невзрачната.Толкова съм изостанала от към гримове,прически,облекло и т.н.,че изглеждам все едно съм отишла до пазара за домати..има да наваксвам  Whistling и така ми се хойка нощно време  Embarassed

http://sisee2008.multiply.com/photos/album/11#photo=344

# 92
...Сиси - на мен лично, другите ми изглеждат прекалено...ВЗРАЧНИ...освен това аз поне като ходя за домати не изглеждам като теб  Peace

# 93
Мирка, здравей Wink На въпроса ти - Петар от самото начало говори на Ава само на сръбски, а аз само на бг. След дългата сръбска ваканция преди Коледа, речникът й беше почти само на сръбски. Сега лека полека й се връщат бг думичките.

eva_merry, много е сладка Сианка Hug Много хубаво изговаря думите. Ава примерно сменя "т" и "к" и вместо "кон" казва "тон"  Laughing

Ние сега сме на вълна песнички. Опитва се да пее, но примерно в зайченцето казва само "бааааало" (бяло) накрая на първия ред, "ааааааало" (играло) на втория, "ичка" (горичка) и тн  Laughing

Ще ви пусна клипче като успея да я запиша - като види записващо устройство и млъква и се хили.

Хора, като с всичко друго, и с бърборенето децата са си всяко за себе си. Аз лично, се интересувам какво правят връстниците на Ава, за да черпя идеи. Така знам, че номерата ми няма да й писнат щото ги разнообразявам  Grinning

тифани, ужасна история с тва безхаберие. Не знам какво да кажа, толкова ме дразни това в БГ... Честита ви Моника Hug

Маги, ние още сме с памперс, но се пробваме да се учим на гърне. Имаме 50 % успеваемост Wink

# 94
  • Варна
за гърнето както ви я похвалих преди време, Невена казва и памперси слагаме само през нощта или като е на разходка (почти винаги се връща със сух памперс). Понякога обаче се случва да се заиграе и да направи белята, вчера 2 пъти  Mr. Green А пък точно преди да почне да казва, не искаше въобще да погледне гърнето. Изведнъж реши, че вече е голяма.  Laughing

vercho вие на бяхте ли на пелени за многократна употреба? Аз си мислех за тях, като я учех на гърне, но в крайна сметка не ги ползвахме.

Сиска на мен повече ми допада твоя стил. Другите момичета, да ме извиняват, но са попрекалили с грима.   bouquet

триколките според вас стават ли за дълги разходки? То е ясно, че не могат да ги карат още, но дали са удобни? И от каква марка/вид сте доволни?

# 95
vercho вие на бяхте ли на пелени за многократна употреба? Аз си мислех за тях, като я учех на гърне, но в крайна сметка не ги ползвахме.
Оооо, те отпаднаха отдавна - в един момент става невъзможно да сложиш всички онези катове на мърдащото се диване. Със следващото бебче - живот и здраве - пак ще ги ползваме, докато не стане твърде шавливо Wink

След няколко часа чакам да дойде една гледачка вкъщи. Тя е избранницата ни от 3ма кандидати и сега - второ ниво - вкъщи с Ава. След това трябва да решим.... Thinking Стискайте палци!

# 96
vercho, а какво стана с яслата? Ти нали беше казала, че са ви приели там където най-много искахте.
Стискам палци за гледачката.
А за това с какво се занимават децата -  много обича да слуша музика, предимно детски песнички. Наскоро ми попадна тази по цял ден може да я слуша  Crazy Мине, не мине и идва на компютъра, сяда и почва да вика "тутам", "тутам" (хипопотам), докато не му я пусна.  Joy Напоследък много се заиграва с конструктора и за мое най-голямо учудване този с дребните части му харесва много повече, едрите не ги поглежда. Русуваме, редим пъзели, обикаляме из нас на влакче (това го е научил от яслата) "Пуф-паф, пуф-паф, ту-тууууу"  Joy hahaha Joy И така....

Айде всички сега споделете на какво си играете да поразнообразим  Wink Че като са му потекли едни сополи....май и тая седмица ще пропуснем яслата....Аман!

*Сиска*, и на мен не ми харесват така изрисувани дамите около теб  Confused Както би казал мъжа ми като фолк трУшии  Mr. Green Но явно така е модерно, като гледам и сестра ми как се клепоти  ooooh!

Хлелън, не са чак толкова лоши клипчетата!

За всички желаещи да учат на гърне - ако искате вземете на дребните непромокаеми гащички, така поне няма целите да се намокрят, а само бельото.

# 97
Блонди и аз гледах клипа,не е толкова лош...различавате се коя,коя е  Mr. Green
Пускам го на всички да ви видят...http://www.youtube.com/watch?v=UwuE1NcyVVU&feature=channel

Ваня,изглеждаш много добре за 9-ти месец,браво  Hug Галка на теб ако някой ти каже,че си раждала преди броени дни  Shocked Бобката определено  си пада по Елица...как я преследва и прегръща Heart Eyes

Аз ако пусна моя Дани на въртележка така като Елицата смятайте,че се е метнал без да му мигне окото.няма ли колани да го вържа яката не го качвам на такива неща.Скача от раз...хич не го ...*** Mr. Green
и още един коментар по твой клип...тръгнем ли на разходка колкото да му викам-Насам!Натам! 'ич не признава,цепи в обратната посока винаги.Той не обича да върви с нормален темп,трябва да бяга колкото може по-силно и за да ме затрудни още повече бяга на зиг-заг с глава извърната назад към мен и хилейки ми се колкото глас има  Joy  Имам чусвтвото,че имам най-палавото и непослушно дете.Винаги като сме навън по улицата хората ми се смеят (честно ви казвам) представям си колко съм смешна отстрани. Mr. Green

П.П. Аз също не харесвам прекалено гримирани момичета и определено не съм й фенка на едната ми колежка (прегорялата от солариума Mr. Green ),но определено имам нужда от ъпгрейдване Laughing

Тифани,Даниел е на вълна конструктори (от едрите) даже в момента си строи кула в краката ми Peace От скоро има и една къщичка с много топки вътре (подобна като на Сиана от клипа) ама вътре няма стол да сяда,ами шарени топки.Понеже много обича да се крие и скатава в разни тесни места,получи за НГ тази къща.

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 15:00 от *Сиска*

# 98
helenblondy  ако е в гаранция апарата- рекламация Naughty За замърсен обектив отвън продават специални кърпички- като за очилата де, но от вътре само в сервиз се чисти!
За пампите- от есента като тръгна на ясли се запозна с гърнето  Embarassed опити за махе не съм правила, но сама няколко пъти си го сваля и върши работа в гърне, че и в тоалетната с каф седи- нали има на кой да подражава!!! Мисля че ако го махна от раз сега / винаги се маха от раз!/ бързо ще свикне и ще се научи, но не ми стиска да пера сега толкова, нека се постопли Peace
За говоренето- от скоро повтаря по бебешки всичко. Много бебешки говори, каката вместо да я поправя я имитира  Laughing За пеенето- много обича , още ноември взе да пее тетето баало- демек зайчето бяло с много правилна интонация  Laughing Изречения не прави още!
Ще повторя въпроса си към мамите лекарки  за хепатит-В ваксините- след като мине последната игла сега по нататък не се предвиждат реимунизации, имунитета за колко време е , аз поне знам че през 5 г. се правят повторно  newsm78

# 99
Tiffany, ние се пробвахме на ясла, но й се събраха общо около 10ина дни. Боледуваше. Според мен я пуснахме късно (от яслата се забавиха) - чак октомври, във вирусния сезон. Смятаме да пробваме още веднъж като се затопли през април. Ще видим как ще тръгне. Засега ще комбинираме.

За игрите: Ава обича много "Зайченцето бяло", "Мила моя мамо", "паячето ици бици", "зеленчуците", "Old McDonald had a farm" (преведено от мен на бг Grinning), "мама ми купи днес", "от днес имам вече нови панталонки" (не им знам имената Embarassed) и мн други. Учим се на цветове, броим до 10 (но наблягаме на 8 - казва го по няколко пъти), строи с конструктор, обожава книжки, танцува, сервира ни по 6 пъти на ден чай (от детски чаен сервиз, който е страшен хит вкъщи). Наскоро открих, че всички плюшени играчки с име са й много любими и интересни. Съответно набързо кръстихме още много други. Щом имат име започва да ги търси и обгрижва Heart Eyes Засега толкова се сещам, ще пиша пак ако нещо се присетя Grinning

# 100
  • София
Здравейте мамчета  Hug Много ви благодаря за милите думи и пожелания Simple Smile наистина се чувствам ужасно хубаво, прекрасно е... нямам думи да го опиша...  Heart Eyes Копирам си разказа от Януарската тема Simple Smile  И така... Беше 29.12.09г. час - 22:30. Тъкмо се приготвях за лягане, бях със свекърва ми само, мъжът ми беше нощна смяна и отидох до тоалетната, когато видях, че започва да ми пада тапата. За секунда се шашнах, после си казах, че е рано още и мога да си изкарам и до термина с падаща тапа. Обадих се веднага на моята лекарка и тя каза бързо да ида в майчин дом да ме прегледат, че с моите контракции (неболезнени) съм правила хубаво разкритие и да не би да има нещо. Послушах я аз, отидох на майтап, без багаж с една усмивка на уста, със свеки се шегуваме по пътя, че ще ме прегледат и ме пускат  Бях адски спокойна, не ме беше страх изобщо. И така слезе дежурния лекар д-р Славов. Прегледа ме и каза, абе момиче ти си с 7-8 см разкритие   и аз направо не можех да повярвам. През деня имах контракции, но само ми се втвърдяваше корема без да ме боли изобщо. Той каза да ме приемат, а аз до последно им казвах, че няма да раждам, защото съм раждала  и знам как боли, а сега нищичко не ме боли   И на шега на майтап приеха ме хорицата   Пратиха свекито за багаж и казаха, че до 2 часа най - много ще съм родила. Акушерката ме качи на магарето, направи ми клизма (не знам защо някой се оплакват от клизмата, на мен ми дойде супер), малко ме поизбръсна, че аз бях готова ама явно съм пропуснала на места   и аз пак и казвам абе жена няма да раждам още   Качиха ме горе в предродилна зала, добре, че бях само аз. Имаше още две тумбачета ама с мало разкритие и те си се разхождаха само. Сложиха ме на тонове, провериха ме пак за разкритието - 8 - 9 см отново без никакви болки и с две три стягания на корема. През цялото време си говорихме с акушерките и докторите, много бяха готини смяната. След малко вече ме включиха на окситоцин, (аз не исках, исках само да си тръгне раждането) изтече една банка, аз пак нямам болезнени контракции. Пак проверка - почти пълно разкритие   Хайде и втората банка... аз пак се хиля, говорим си  едната вика : хайде не се смей а раждай   Дойде и доктора, спука ми мехура (водите кристални) и аз му викам : докторе вие верно искате да раждам, няма майтап   и той: абе какъв майтап ти направо си си родила вече  това към 00:30 часа вече на 30-ти  И така започнаха вече истинските болки - 3 - 4 много силни контракции. Само ми казваха да дишам, да не напъвам за да не се разкъсам. Идеше ми толкова силно да напъвам... но ги слушах. В същия момент видах как доктора се кикоти и подскача на леглото и ми идеше да го убия   след тия контракции вече неможх повече да не напъвам и ме заведоха в родилна. Докато отидох имах чувството, че ще го родя   И така на магарето първия напън излезе главичката, втория малко ме натиснаха и излезе моята прекрасна принцеса КАТРИН - 3400, 52 см. Чудех се къде съм го побрала това голямо бебе с този малък корем  Веднага изплака, през цялото време си я гледках докато я оправяха, а тя толкова красива една розовка оформенка страхотна   После излезе и плацентата. Огледаха я, уж наред. Имам един шев (с упойка) някъде ама не знам къде, че не се вижда, а падна конеца. Сложиха ме после в накаква стая 2 часа, а Кати я взеха в интензивно за да и направят преглед на кистата. Два дни стоя там, после си я качиха при мене в стаята. Първата нощ беше много стряскаща за мене... Тя плака през цялата нощ, съответно не знаех какво да я правя. Повърна, оказа се, че съм я прехранила, защото тя е много лакома и колкото и дадеш, всичко си изяжда, даже и повече.  Цяла нощ тичах по коридорите да търся акушерка. Естествено никой не ми обърна внимание. Да не говорим, че и слезе кърмата и гърдите и бяха на камък, вдигнах температура, никой нищо. От грдите е - казваха. ИЗцеждай! Изцеждам ама нищо не пуска. Тя ми беше разранила зърната и така болеше... Някакъв кошмар... Мина и това. Благодаря на ТИФАНИ И ЦЕНИТЕЛКАТА , които ми услужиха с ръчна помпа на авент, защото с моята електрическата болките бяха ужасни... И ТАКА ПОСЛЕРОДОВАТА КЛИНИКА НА МАЙЧИН ДОМ Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА [/b] !!! А бях във ВИП единична стая все пак, в която ме държаха 9 дена и в която нямах грам топла вода и всеки ден казвах на някой от персонала    Добре, че имаше една свястна акушерка и ми разреши да се изкъпя в служебната баня, представяте ли си ? Бебетата ги миеха със студена вода в бокса, и всеки път им правех забележка. Много не ме обичаха. Наложи се да си топля вода в пластмасови шишета на парното и да ходя да поливам, докато я подмиват. Взимаха ги по никое време за инжекции или за преобуване, разваляха им режима. Както си спинкат, идват грабват ги, хайде на студената вода и после иди се орпавяй докато дойде време за хранене - рев! Накрая не им я давах, а си я миех самичка. Самичка и сменях памперса, всичко. Нито някой ми показа как да го правя, нито как да кърмя... Нито нищо   Питах а те ми казваха оправяй се сама, увас кой ще го гледа това бебе     Абе нямам думи   Питаш нещо, всеки ти се държи като..., едвам изтърпях но заради нея бих направила всичко. Първо чакахме някакви изледвания, че имаше и инфекция, уж днес утре да излязат няма ги. Имала съм била нещастието да родя по празниците ми казваха   А тия от интензивно направо ми идеше да ги размажа   Нямах никаква информация за детето си откакто родих до другия ден следобяд. Побъркахме се всички   Питахме за сведение, тряскат ти вратата като на някой не знам какъв там,... Нямало доктори, нямало кой да даде сведение   Накрая пак връзки лекари, та ни пуснаха да я видим за 5 минутки. Тя така сладко си спинкаше, добре, че не разбираше какво става.  Така... дойде уж време за изписване - дата 5-ти. Изследванията не бебка бяха ок, нямаше вече инфекция, всичко наред аз толкова бях щастлива. Хайде пък докторката видя, че нямало някакво изследване, без което не може да ни пусне - за урокултира. Хайде пак чакане. НА другия ден излезе - всичко беше наред. Пак тръгнаха да ни изписват, но пък се оказа, че с мен има проблем. Започнах да кървя и да вдигам температура. Никой не си направи труда да ме прегледа дали съм изчистена от раждането и какво се случва. Оказа се, че имам нещо в матката и се налага кюртаж. Толкова ме беше страх, но мина и той. Още на същия ден 07.01.10г. (на термина ми) ни изписаха, като подписах декларация, че напускам по собствено желание.  И така, вече сме си вкъщи, доволни и щастливи Simple Smile Малката е на кърма, а аз съм като млекоцентрала - по над 100 мл. изстисквам от гърда   Sick  Ама това  е добре за нея   Peace
Иначе сега съм напълно възстановена, чувствам се много добре Simple Smile Забременях 65 кг., стигнах до 72, а сега съм 62  Mr. Green

# 101
  • София
Ето малко снимки от нас, съжалявам, че ги слагам тука ама не знам къде другаде да ви я покажа  newsm78

# 102
Barbie^girlКатрин е страхотна  пу пу   bouquet

# 103
Barbie^girl, радвам се, че толкова леко е минало раждането - ти го заслужаваш!  Hug Страхотно изглеждате и двете!

# 104
Mише страхотна е Кати, много красива, да ви е жива и здрава, много ще ви радва Simple Smile Браво че си издържала всичко, не ти е било лесно след раждането Simple Smile А за самото раждане- мечта , че толкова бързо и на два напъна си родила. Браво, браво! Simple Smile Много щастие ви желая, и на Кати целувки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт