Отговори
# 120
Нанче, страхотен е Борко  Heart Eyes Изглежда едно голямо, слънчево, живо и будно дете... Само дето се оплакваш от него  Naughty Ти как си здравословно?
Барби, честита дъщеричка още веднъж   bouquet Да ти е жива и здрава! Голяма чаровница е, като майка си!  Heart Eyes Да, за съжаление ужасно е да раждаш по празници, аз и двата пъти така ги нацелих ражданията, първото по Великден, второто по Коледа  Mr. Green Никой за нищо не те бръсне, докторите са кът, супер претоварени и изнервени, че другите си карат кефа пък те трябва да дават дежурства  Rolling Eyes Ако това ще те успокои и в Шейново беше подобна ситуацията със сведенията за бебетата, никой нищо не ни казваше, разпитвахме момичетата, които водеха бебетата при всеки удобен случай, лошото е, че те бяха само обслужващ персонал на бебетата, а не лекари и почти нищо не знаеха.... добре, че повечето от тях бяха наши набори, много мили и отзивчиви, та оттук, оттам с дружни усилия успявахме да изкопчим някакво инфо.
Но пък като цяло отношението на останалия персонал беше просто супер!
Съжалявам, че ти се е наложило да изтърпиш за пореден път толкова много разочарования и притеснения! Важното е, че вече сте у дома, живи и здрави!  Peace
Муси, аз се бях засилила да взимам двойна количка, но реших да поизчакам. Засега, поне за мен е немислимо да извеждам сама двете деца, просто не си го представям как ще стане, затова и едва ли скоро ще ми потрябва такава количка. Двамата са с различни режими и активност, извеждам ги двамата с помощта на свекитата или майка ми, единия в количката другия пеша. Ама голям смях, още не съм свикнала, че имам две деца... Embarassed  Ето онзи ден когато Хелън снимаше клипчето... застанала съм аз до количката с малката и съм спокойна, че детето ми е до мен и си лафя с момичетата, мъжо пуши блажено и спокойно, е хубу ама в един момент се усещам, че нещо или по-скоро някой липсва и се усещам, че съм вече с 2 деца боже мой  ooooh! и се оглеждам за липсващия Сашо, а той вече на другия край на площадката, изкарах си акъла, съвсем бях забравила за него, леле мале  Whistling Мисля си, че на първо време ще ги извеждам двамата с придружител или поотделно, с отделни колички. Та сега пък аз търся лятна количка за Сашо, че неговата я използвам вече за Ели. В тази връзка видях обявите ти в Продавалника  Mr. Green докато търсех нещо за мен. Търся ама нещо не мога да си намеря, не ми се дават много пари, искам да е нещо леко и компактно....  newsm78
Вени Б и другите мами дето имат опит, кажете как става тая работа с махането на памперса, отведнъж, как така децата ви си казват? показват ли, че са свършили нещо? какво точно казват? как ги научихте? споделете малко челен опит, че и аз обмислям бавно, бавно да вървя в тази посока ...

# 121
  • Добрич
Ей,погледах снимки,попрочетох ви и всичко това без Боркко да изпадне в истерия Simple SmileАма така като гледам Емата Ласина ни пасва по размер Wink

Благодарим за комплиментите.Стеф,висок е 93см и 13,400.Високо и тънко.Изглежда голям,ама на акъл е едно голямо бебе.И да се напъва не може по никой начин да се изкаже,че отива да купи "пъпъш" Mr. GreenОпитва да продума някоя думичка,но освен стандартнита-мама,тати,баба и дядо,друго трудно се разбира.Не може да казва "К" и съответно замества "Б" с "Д".Така котето е "тоте,кучето "туче ",чурката "чурта" ит.н.А Борко е "Дото"

Свърши ми спокойствието....

Галке,малко ми се върти главата,ама то си е от стрес.Вече съм сигурна.За два дни всички се разболяха на легло,а баба си счупи ръката...ами на третия ден почна един лек световъртеж,но само с него се разминах и сега вече утихва.Та така.

Азваси е полудяла с двете деца и няма грам време,много и е трудно.Иначе се виждаме всеки ден с нея и Айриин.За нея вече не знам Ще да я питам.

Спокойна нощ ви пожелавам!

# 122
Мдааа, по ръст Емата го докарва, ама ви води с едно кило Mr. Green Всеки ден опретно си следи теглото - вади си кантара и се тегли по 100 пъти Laughing И упорито твърди, че е пет кила Joy тъй де, коя мадама си признава килограмите и годините Laughing сега остава да я науча да си крие и годините и сме готови по дамския въпрос Laughing
За памперсите - имаме оскъден до липсващ успех. В яслата твърдят, че си ходела на "гинето", като я питаш къде се пишка и се ака - казва "само на гинето", ама в къщи мероприятието е по-скоро забавление, отколкото реално вършене на конкретни нужди.
Ей на, миналата седмица докато си беше в къщи, се наканих да се упражняваме - не за друго, ами защото исках да взема урина за изследване Mr. Green И за да стои мирна - стоя при нея и си оправям с една пила маникюра. Естествено, че и тя се редна с пила и усърдно си пили ноктетата Laughing - та сега цирка е пълен - взема една пила, сяда на гърнето, оправя си маникюра и философства по разни въпроси Laughing (най-често размишлява къде се "скило" малкото козле от вълчо Laughing като театрото започва с тропане по шкафа - демек вълчо чука на вратата, козлетата питали "кои йеее?", вълчо казал "творетеееее", а те отговорили " неее, ти не макааа! - т.е ти не си нашата майка Laughing)

# 123
Ч.Р.Д. Ясмина! . Пожелавам ти един страхотен ден, с много усмивки, приятни изненади и весело настроение.

ЧИД и на всички именници!!!

# 124
  • София
Ясмина,Честит Рожден Ден!Много здраве и късмет!
Барби,момиченцето ти е много красиво,дано да е добричка,че да се гледате спокойно!
Ей, Ласи направо ме изкефи с тоя албум на Емата,нали сме ви фенове,довечера ще падне гледане на снимки.
За гърнето- в яслата не казва дали иска да пишка,но там ги слагат през определено време,но от скоро като си е в къщи започна да се събува и като я сложа на гърнето се испишва, някой път това става малко като забавление, но в 80% от случайте има резултат.
Нана,много са сладки Борко и компания!
Галке,споко душа, ще свикнеш с бройката!
Хубав ден!   

# 125
Гале, разсмя ме, многоооо  Joy Милата, ти си знаеш какво ти е, де.
Аси вече изобщо не ползва количка, "ника", т.е. не иска. Има една триколка и едно моторче, което е с акумулаторни батерии и с педал, та сам го натиска и се вози.

Ласи, а аз какво да кажа, като моя хубостник взел моята пила и ми вика "Мамо, фо фа?" ( Мамо, какво е това) , аз му казвам, че е пила, мама си прави ноктите с нея и т.н. и той сяда и почва да си ги пили отгоре, после си вика "Ауууу!". Да не говорим, че здраво червило не ми остана, с всичките се маже, бърка в тях, маца се с кремове... Взех да ги крия  Rolling Eyes

Борко верно много голям, Аси е джудженце пред него. Сега е едва 10, 800 см не знам 85 май беше.

А, да,
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЯСМИНА, ДА СИ МНОГО ЩАСТЛИВА! Hug

Освен това днес празнуват Таня и Татяна, та честито на именничките и именниците, ако има   bouquet  bouquet  bouquet

# 126
Честит рожден ден на Ясмина!!!! Да си жива и здрава!!!  bouquet

Честит имен ден на празнуващите!!!  bouquet

Много са сладки всички дечица!! Приказни сладурчета!!! Hug Коооолко са различни вече, стават от бебета едни малки дечица Heart Eyes

За памперса - в неделя реших, че ще я държа по гащи сутринта, като през цялото време обяснявах как ще правиме пиш в гърнето и като има пиш, да ми каже на мен, и че памперса го оставяме в банята и вместо него имаме гащи. Големи обяснения паднаха, но за цялото време, което стоя с гащи, не се напишка, но пък се наака.  hahaha Докато видя, че почна да се напъва и изду гащите. Laughing После за следобедния сън, пък и след ставане пак сложих пампа, че и гости имахме. Но докато беше с гащите я заведох 2-3 пъти да прави пиш и тогава разбираше ли мен, и аз не знам, 1 път свърши работата в гърнето. Явно трябва страхотно постоянство и детето да е вкъщи, ама тя нали ходи на ясла, ще видим как ще стане работата. Simple Smile
Отделно в яслата ги слагат на гърне, та и там върши чат-пат работата.

# 127
Здравейте момичета ,за много години и от нас да те живи и здрави през новата година !!!
Честит рожден ден на Ясмина !!!   bouquet
Честит имен ден на всички именници днес !

Михаелче  Hug Hug Hug Разкошна е малката кукличка!
Ние сме болни за два дни ги тръшна и двамата ,кашлят страшно иначе засега температура не са вдигали пу пу пу !
Малкия става все по-лош за разлика от батко си  Whistling единия е като агънце кротък другия е като дяволче  Twisted Evil и лошото е ,че Саши не може нищо да прави заради него каквото хване Стефко всичко му дърпа от ръцете  ooooh! само крещят и се дърпат  Crazy

за памперса изобщо не си давам зор .........Сашко се научи за един ден ,махнах го и го оставих да си пикае на воля след няколко пишкания вече си казваше сам гадно е за майката ,че трябва да преоблича детето често затова се заредих с търпение и работата стана много бързо  Peace мисля лятото като е топло да направя същото и със Стефи  Simple Smile
Много са хубави всички дечица  Hug Hug Hug
Ние сме 14,500кг ,височината не я знам не сме ходили на консултация ....килограмите ги знам ,защото и ние като Емка се мерим по-няколко хиляди пъти на ден  Mr. Green добре ,че е здрав горкия кантар .
Целувки !!!

# 128
  • Добрич
Ясмина,да си жива и здрава!!!!

# 129
  • Варна
Благодаря за пожеланията, момичета! Да ви се връщат стократно!   bouquet

за гърнето понеже питате, та да кажа. От моя скромен опит, децата почват да казват когато им дойде времето, т.е. когато те решат. Аз пробвах с Невена като беше по-малка - не искаше и не искаше да сяда на гърне. Каката се научи да казва на 1г.5м, баткото на почти 2г.. Малко преди Невена да се научи даже бях писала на Хелън, че не иска да го погледне това пусто гърне.
Аз правя така - махам памперса за няколко дни, зареждам се с много долни дрешки и пробвам да слагам на гърнето през определен интервал. Ако има поне 50% успеваемост и няма съпротива, продължаваме, ако не - отново на памперси, няма да се мъчим взаимно, я.  Laughing

cenitelkata Невена и тя почна да си показва рогата. Усвоила е пискането в най-висока честота и на човек му се дава мило и драго само да млъкне.  Mr. Green

за килограмите - тук се записваме със скромните 11.200кг  Blush Ръст - 87 см.  Grinning

# 130
за килограмите - тук се записваме със скромните 11.200кг  Blush Ръст - 87 см.  Grinning

хаха, и Самуил е 11,200-днес го теглихме  Laughing, виж обаче по височина отстъпва на Невена с цеееели 3 сантиметра  Rolling Eyes-дано ги навакса за в бъдеще. И ще пробваме да лекуваме запека с хомеопатия та да видим до къде ще я докараме на тоя фронт.
 Galivo, Vanyivan, Helenblondy-много ви се зарадвах на клипчето, страхотни са децата, просто страхотни. Елица се очертава като една бандитка-с толкова много мъже около нея......Гале-все едно не си раждала и едно дете да ти се не види, как така бързо влезе във форма пуста да опустееш  Laughing, а Ваня.....ако човек я види в гръб-хич и няма да разбере че е бременна  Peace.

# 131
Ясмина, честит рожден ден! Бъди винаги на гребена на вълната, независимо на каква вълна си!  Много здраве и щастие за теб и семейството ти!

Да, и аз като гледах клипчето на Хелън точно същите мисли ми се въртяха в главата - какви мацки сте само...,а мъниците колко са пораснали. И ми се върти един въпрос - сега като на линия е едно мъничко бебче как възприемате по-голямото дете? Защото на тази възраст (има-няма 2 годинки) са си още бебета. Питам, защото дори на 6 Жени беше моето малко момиченце и в момента, в който се появи Калоян тя автоматично "порастна", отговорностите и задълженията й се увеличиха (да не кажа появиха). Понякога ми е жал за нея, но тя е толкова разумна, че не протестира, само понякога е споделяла с бабите си, че мама не й обръща достатъчно внимание...

Ласи ,мерси ще се възползвам от твоето предложение. Hug
Барби, честита ти рожба! Катрин е страхотна!
Нана, Борко голям левент- висок и много уравновесен изглежда Grinning
Стефинка, това което описваш за братята ми е много познато, само дето при теб се случва всеки ден, а при нас 2 пъти годишно. Племенника ми е почти на 4 и като се съберат с моя става една...”дай това!”, „не земи Дани тона (камиона, слона) Grinning

# 132
Ясмина,Честит Рожден Ден ,много здраве ,късмет и любов   Simple Smile

Ние нали преди време обсъждахме ,че някой деца пият по много вода е във връзка с това да кажа нещо за тези дето ги интересува.Нали и Габи се налива с вода като луда през деня през ноща абе постоянно ,та водих я при двама д-ри и те казаха ,че  трябва да проверя кръвната захар на Габи и ако е в норма  значи детето просто обичало много вода  Mr. Green ,а забравих и също и за бактерии в урината да се видело за да се отхвърли и проблеми с бъбреците.Та днес направихме всички изследвания ии всичко е в норма  Party много съм щастлива защото аз какво ли не си фантазирах вече че има Габи ,ама честно казано това да четеш в интернет много неща не е на хубаво  Naughty   ,защото намираш всички симптоми дори и детето ти да е напълно здраво .

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 23:35 от .Маги.

# 133
...ааа, Маги - не си сама във фантазиите си, мила!!! Аз тази кръвна захар вече няколко пъти я изследвам и докторката вече ми се скара, че очевидно детето ми няма захарен диабет...сега пък съм си наумила, че има диабет, ама не захарен, ами "безвкусен" (не се смейте, тъй му се вика) - но и аз като Ласи не мога да взема стерилна урина да изследвам за относително тегло...макар че то и с нестерилна става newsm78 Но и аз съм изпаднала в истерия от пиенето на огромно количетсво течности от тоз биберон - по цяла нощ с Иван като алхимици преливаме от едно шише в друго - всеки път като ревне слагам по съвсем малко в биберона, защото памперсите сутринта вече са пропуснали...решила съм за през нощта да взема един номер по-голям памперс - ще ти споделя, като пробвам!
Честит рожден ден на Ясмина!!! Пожелавам й да е здрава, да е здраво цялото й мнголюдно семейство и много прекрасни мигове!!! И да си кърми докогато си иска Mr. Green[/size]
За гърнето - вече 3-4 вечери я държа без памперс и я слагам през 20-30 минути на гърне. Не знам дали има някакъв смисъл, защото впрочем тя НЕ си казва, а аз сама я слагам Как мислите newsm78 Но пък си пишка редовно в гърнето, защото всеки път след като се изпишка лудата й майка започва да играе "танца на радостта" - почва да скача около гърнето и да маха с ръце и да крещи като луда "Браво пиш! Има пиш!". Съответно и Елица подскача с гол гъз около гърнетео и крещи същото и лудницата е огромна и много весела...абе заслужава си да се изпикае човек в гърнето!
Барби - страхотна красавица си имаш, мила!!! Много, много е хубава! Пожелавам ти сега и да е здрава, здрава, много здрава!!! Да ви подарява само незабравими и мили емоции! Hug
Ивейн - много ми е на сърце твоята Жени Hug Много ми е една такава миличка HugЕмма - мерси за комплимента, дет се вика...За филмчето! Никитто - честита ви спалня! Много любоФ да правите на нея! Стеф - аз имам въпрос - ама не за Соколския - коя е момата от аватара ти? Дано не е някоя известна, че пак да се изложа!...кво друго щях да ви питаааааам...Ласи - Емма е страхотна на снимките - ама и как позирааааа....Аааа, да, смях с емного, че Борко Нанин имал чурта...Като казах Нана - едно предложение от мен за миене на зъби - защото ЕЛица започна само да си изсмуква много старателно пастата за зъби от месец-2 се отказах от това забавление и днес забелязах неприятен налеп по зъбките Embarassed та хванах четката и във вид на игра и БЕЗ ПАСТА и ги изтърках доста добре...доколкото успях - та предлагам на мамите с проблем с яденто на пастата да пробват само с четка. Нана - кво ще кажеш за таз гениална идея? Не е ли само за куртоазия таз паста при бебетата???
Айде стига че кой ще ме чете покрай нощите...Танцен и Ценителка - оздравявайте! И ваняМ и Миленни - не разбрах това за гащите - я дайте малко предистория - или ви мързи???

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 00:39 от helenblondy

# 134
Ехо, здравейте, не съм родила още, ама вижте ме кога пиша и чета, Боби току що заспа, нямам силици вече, а как ще е с двама, направо незнам, дано второто е поспаливо  Simple Smile

Днес бях на лекар, правиха ми запис на тоновете и акушерката като ги видя, ми вика - да знаеш доктора ще те остави тая вечер в болницата да раждаш Shocked Аз направо онемях и тайничко се разревах  Rolling Eyes Ами то още чантата не ми е готова , а и с Бобката не си казахме чао, как така ще раждам, да не говорим, че за бебето още нищо не е изпрано, мъжа ми заминава за Словения в събота или неделя, уж да се върне човека преди раждането, дето нямаше да е преди 20-и. Детегледачката и тя си би шута - боляли я бъбреците  Rolling Eyes ама тя и да е тук , пак толкова помага - Боби почна много да реве от нея и не я иска, трябва да мисля друг вариант   Rolling Eyes Добре, че майка ми ще идва в събта да ми помага, иначе незнам, обаче има вариант таткото да го няма на изписването  Rolling Eyes Абе, уж има вариант да си хване някакъв самолет и да си дойде спешно за изписването, ама то да ви кажа в Словения бъкат от полети за бг  Rolling Eyes А майка ми не е шофьор, трябва на мъжа ми брат му да ме кара в болницата, и той да ми носи разни работи, ако ми дотрябват, ще гледам всичко да си взема, и ще карам на сандвичи от кафето, много вкусни ми изглеждаха преди 2 години, ама нямах възможност да ги попитам, че мъжа ми само ми носеше някакви деликатеси, да не рева за детето, дето беше в кувиоз  Rolling Eyes Аз и за това се върнх по дебела, от колкото преди да родя де  Rolling Eyes Както и да е  PeaceСега по същество - доктора ме прегледа и каза, , че нямам разкритие , на 0 см съм и може с тези контракции да си откарам още 10-ина дни, ама за всеки случай да отида пак в четвъртък за запис  Peace Ама после отложихме за петък, че тогава ми излиза микробиологията, да не се разкарвам пак,че вече ми е бая трудничко  Peace

да завърша - много са хубави всички деца - страхотни са, гордея се с всички вас  Hug

Благодаря, че ме изтърпяхте, няма на кой друг така да се оплача, да ме изчете и да ме разбере  Hug

Общи условия

Активация на акаунт