Отговори
# 165
Добър вечер,
Блонди, много тъпо е тва с яслите, нямаше ли как да иде мъж ти още от предишната вечер..все пак не сте много назад, дано да стане! А още по-добре, ако стане за ОДЗ, че да не го мислиш повече. МИналата година като подавах документи за самостоятелните ясли при нас беше пак според момента на подаване, но нямаше начална дата и беше много по-цивилизовано. Просто отиваш някъде около 2-3 месец на бебчо и подаваш молба за след 1 година и така ставаше.Ама явно всяка ясла си е с нейни правила. Виж по ОДЗ-тата къде е по-малък наплива, и там пиши на 1 място..при нас например се оказва, че одз-тата с басейни са мноого по-желани от някои по-обикновени и съответно шанса за тях се увеличава.Стискам ви палци.
Момичета, дайте идея за някое сериалче да си дръпна, че нямам сили вечер за цял филм...Simple Smile

# 166
Здравейте,

Действително на където и да се обърне човек....и потребител до потребител на БГ-Мамма  Grinning.
Радвам се, че случайно и то съвсем на живо се запознавам с вас, чак ми е любопитно къде с кой и как ще се запозная следващия път...

Пожелавам ви лека, спокойна нощ и утре да е един ден в който всичко да се нарежда по най-хубавия благоприятен и естествен начин за всички!

# 167
Ненормална работа - и то и ние сме участници в та ненормалщина!!!

Мда, отвратително е. Аз обаче в крайна сметка се отказах да съм част от тази ненормалщина и изобщо не знам какво ще правя Sad.

и аз се отказах да я записвам и да лудвам Sad И аз се чудя какво ще правим, имам един резервен план, но ако се осъществи ще ви споделя Simple Smile

# 168
аз явно не съм разбрала   newsm78 newsm78 newsm78 класирането става само в интернет  Rolling Eyes защо се чака по-нощите пред градините ???  newsm78  извинявам се за глупавия въпрос .....ама в нашата градина няма такива чакащи .....

# 169
Пете, в ОДЗ-тата се кандидатства през нета, а тези, които са "чисти" ясли са извън системата.

# 170
Пете, в ОДЗ-тата се кандидатства през нета, а тези, които са "чисти" ясли са извън системата.
Embarassed ох това не е за моята празна главица  Whistling не разбирам изобщо що е то "чиста" ясла  Rolling Eyes
п.с. видях Сами на едни снимки на сестра ти ,много голям е станал  Hug

# 171
Имах в предвид ясла, която е само ясла, без детска градина  Grinning
Да, много е голям наистина, направо на момче си прилича.

# 172
Ох,все нямах време тия дни да пиша!Но сега ще се включа по по-обсъжданите теми.
Миенето на зъби-от доста време вече Калина ми дава да й мия зъбите,но познайте аз колко често се сещам EmbarassedОбаче,сега за Коледа майка ми си ходи в Бг. и ни донесе бг.детски книжки.Едната от тях е "Защо да си мием зъбките"на издателство "Златното пате".Разказва се за едно зайче,което не искало да си мие зъбките и дошли Кариеса и микробите,и то се стреснало,и започнало да ги мие LaughingТова много набързо разказано,само да добиете представа,но книжката е с  много красиви рисунки и стихчета.Та,Калина много я харесва и винаги я четем преди да заспи,и ако не сме измили зъбите вече, ме праща за четката да ги мием,защото ..."щом са зъбките измити,няма в тях микроби скрити!"  Laughing
За гърнето-тц,ще поизчакаме още малко.
Сокчета от кутийка й давам,когато иска.Обикновено не се сеща,но ако гледаме за Pocoyo,има една серия -Bed time-където Pocoyo пие такова сокче,тогава задължително иска и тя!
От вчера засичам по колко вода пие Калина.Ами вчера изпи 1 литър и днес на там отива .Как мислите много ли е?Маги, Хелън,при вас как е?
АМ не й давам,но още суче-вечер преди заспиване и 2,3 пъти през ноща.Така отговорих и на Сиска и Бел Ами.Но това сукане вече няма нищо общо с онова до преди 3 месеца.тогава направо си ядеше,докато сега по-скоро отбивам номера.Бел Ами,да,мислила съм за отбиване,но както вече бях писала-не ми стиска!Още повече,че тя си намали сама сукането,като остави само през ноща,така че ще изчакам още малко,а най-важното е,че на мен не ми пречи!Между другото,ти що така се позагуби напоследък Peace
От последния Пентаксим и Калина направи реакция (за първи път)мястото се поду,зачерви и видимо я болеше в продължение на 4,5 дни.
Никитто,препоръчвам ти сериала "Приятели",аз лично много се разтоварвам,като го гледам,голям фен съм!Ти сигурно питаше за нещо по-сериозно,ама...от мен това Peace

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 04:31 от anabana

# 173
  • Варна
helen при вас важи ли поредния номер на молбата? Нали обясняваха, че имало класиране по критерии, точки и прочие за да се избегне това безумно висене посред нощите. Във Варна поне въведоха такава система, уж нямало значение кога си подал молбата, ама да видим - другата седмица ще подавам документи за Невена.

А пък за подаването на документи за ясла при бебе на 2-3 месеца нямам думи  Shocked

Ако имате възможност, наистина по-добре е в ОДЗ, че после кандидатстването наново в детските градини е ужас. Напливът е значително по-голям.

вода пие, но не много. Фрешове - ако не ме мързи да правя, пие по ок.50мл, иначе предпочитам целия плод да давам. "Натуралните" сокове ги обича, но предимно да ги прелива от чаша в чиния и обратно.  Mr. Green 

анабана една приятелка в момента отбива кърмачето си (1г.4м) и е много доволна от хомеопатичното Рицинус Коминус. Това, за тези, които смятат да отбиват, да го имат предвид.  Grinning 

# 174
 ЯЯЯяяяяя всички тука на мойта маса веднамагически да ядем .
 Eva_merry, въобще не трябва да се притесняваш за падането на Сиана, ама въобще. Вярно че не е приятно, но не е нещо страшно. Самуил горкия падаше от леглото (нашето-защото там заспиваше)горе- долу всяка събота и неделя, когато баща му го гледаше до като аз съм на английски. След първите няколко пъти като се приберях и пода около спалнята беше ограден с одеала, демек като се изтърси да му е меко.
 Helenblondy, съчувствам ви за висенето снощи, пределно ми е ясно за какво говориш-миналата зима доста намръзнахме и ние, но чакахме от предния ден, на всеки четен час имаше заря-проверка и трябваше да ходим да се "отмятаме" по списък, през нощта всички записани трябваше да "дежурят" през 3 часа.....абе ужас и безумие. Но....си заслужаваше, определено. Вчера сутринта като ходих да заведа Сумото в яслата и окъсняхме и изтървяхме брекфаст-а и като влизаме се чува една дандания-народни песни и хора на макс, хлапетата в кръг и се клатят като откачалки, хилят се, пляскат, крещят, падат, стават......абе луда работа. Наистина доста ги забавляват. А както Ясмина е написала от тази година въведоха нов принцип тук, при който не вАжи входящия номер, а ще се теглят (бого)избраните на лотариен принцип-това е........шок и ужас! Особено за градините. Предпочитам цяла седмица да вися и да мръзна, но да знам че съм от предните номера и имам някакъв шанс, а така с тая лотария........не ми се мисли ако не приемат детето на градина.
  Иначе Самуил явно е пораснал, защото сменихме филмчетата Бейби Айнщайн с ......Литъл Айнщайн  Mr. Green(дали ще има тийнейджър Айнщайн, женен Айнщайн и пенсиониран Айнщайн  Thinking????), а относно песните....срам ме е да кажа, ама е фен на Питбул и сега е на вълна Hotel Room service  Mr. Green.... като го метне във You tube и го върти по 80 пъти, чак ми се повръща вече.

# 175
Добро утро .

Хелън , бях те питала веднъж , но не ми отговори , та пак ще питам. Ти някъде близо до театър Иван Вазов ли работиш , защото банката , в която работя се намира на гърба на театъра , та може да се видим някой път .

Ева , не се ядосвай , нашите диванета са с твърди глави  Joy Joy

Ето малко снимки от нас

http://www.foto.bg/data/500/medium/IMG_16923.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/IMG_16994.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/IMG_16845.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/IMG_16934.JPG

А , и един въпрос , като гледате снимките , нали виждате белега на Коско на челото . Започнах да го мажа с контратубекс от една седмица и не виждам никакъв ефект , то може и да е рано де. Та , кажете колко време се маже с туй лекарство??

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 09:01 от milenag

# 176
Добро утро!

Емма  благодаря за закуската.

Да се включа и аз по въпросите:
1. Наско не си мие зъбите, не иска въобще четката и пастата. Sad
2. На гърне вършим голямата работа от 6 месеца, като му се доходи и ми носи гърнето.
3. Не пием АМ от 3 месеца
4. Пие много вода, сокчета от кутийки рядко.
Eva_merry не се притеснявай! Hug

# 177
  • Варна
Емма какъв е тоя Литъл Айнщайн? Може ли линк  Praynig

# 178
Анабана, Приятели е супер , ама съм го гледала. Също съм изгледала отчаяни съпруги, всички обичат реймънд, стъпка по стъпка, секса и града..та някой, ако има идеи Simple Smile
Ясмина, тъпо е да идеш като бебето е на 2 месеца, ама не представлява никакъв проблем- отиваш, даваш една молба, не чакаш , взимаш си номерчето и след 1 година, като те приемат, имаш избор да запишеш или не детето. А още по-тъпо е, според мен, да висиш цяла нощ зимата, като и в давата случая времето е решаващия фактор, но поне в единия, фактора висене, блъскане и тревоги го няма..абе тва е, милата ни родина.
Емма, наистина лотарийния принцип хич не е ок, ама при тоя недостиг на места , мисля, че все пак е по-нормален от това, което беше предишната година в софия, когато системата заби..всъщност, какъвто и принцип да измислят, не се ли работи по това да се увеличат местата, все тая..да не говорим, че хората с връзки и сега и преди си вкарват децата без проблеми.

# 179
Никито,д-р Хаус ти препоръчвам аз..много добре ще те разтовари преди лягане Grinning В Замндата редовно излизат по няколко нови серии Peace
milenag,забелязва се много леко,не мога да ти отговоря на въпроса обаче.

Моя пък не гледа ни Бейби Айнщайн,предполагам и Литъл... ще му е през... Rolling Eyes Не го кефят такива детски,никакви детски филмета не гледа.Иначе и той като Сумото е верен фен на Питбул  Grinning Харесва много и на N.o.h.a- Tu kafe най-вече на крясъците на пуйките в началото на песента.

Аз пък разбрах,че дори и в ясла към ОДЗ да ти е детето,дойде ли време за прехвърляне в детската пак си трябва записване и подаване на молба  Peace
Аз уж го записах през декември,взех номер...юрнах се да вадя необходимите документи и като отидох да плащам данъците (бях си приготвила една сума) останах изненадана Shocked Сумата е двойна.И така си и остана...не знам кога ще го записвам,кога ще го пускам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт