МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 36 480
  • 672
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  maminkavania ха сега да видим дали някой ще ти изтрие поста, защото моите подобни преди няколко месеца в отчетните бидеха истрити. Ще се радвам да се запознаем на обучението наживо  Simple Smile
Ами, да трият (то аз незнаех, че е забанено да се дава подобна информация), аз кърмаческите си "пипала" съм ги разпростряла широко из глобалната мрежа  Mr. Green, така че няма проблеми...ще ме надушат себеподобните. Grinning

Аз мислех за доброто на Самуил, момък напет и начинаещ кърмак, да вземе да заведе майка си на срещата в Благоевград Mr. Green....ми така, де, няма да лишавате пеленачетата от полезни социални контакти. Laughing
Цоци, чувствай се привилигирована, а не притеснена - ако има нужда ще помагаме, не само с думи и прегръдки, ами в спешни случаи може и в натура. Laughing В твоя град има една приятна дама - мама, консултант по кърмене, която ти е наблизо при нужда (дано нямаш такава, но все пак) - координати давам на ЛС (да не се налага на който там трие, да трие много Wink)

Айла,  потривам ръце и мърдам активно мозъчни клетки, нямам търпение да се видим и на живо!  Hug

# 136
Здравейте, мами.
Наминавам от време на време, но няма кой знае какво смислено да напиша, все глупости са ми в главата.
Тъпо ми е, а това гадно време направо ме довършва.
Опитвам се да съм весела, защото атомосферата е такава, че все някой трябва да поддържа духа на четата.  Wink

Целувки.

# 137
Здравете мулти мами, много мило ме приехте, мерси!

За повдигане на духа - Вчера Атанасовден. Среди зима светият се обличал с бяла , копринена , защото е як ,риза,  яхвал бял кон, защото е първенец и отивал насред снежната планина да се провикне : - Иди си, Зимо ! Така се отбелязва възкръсването на деня , нарастването му и в по-общ план новият живот, който се съдържа в сърцевината на най-страшното и на самата смърт дори. И тъй сгушени, затворени в снега, да си помечтаем за идващата пролет.

С мама Цоцоланка не се знаем, но искам да и честитя бебчето ! Да расте здрав и силен!
Магнолиямм, когато пожелаеш мога да ти пратя люлчината технология. Леко да ти е!

# 138

Да почерпя за наш Кико!

Tada

Хубав ден, момичета!

# 139
Да е жив и здрав Кико! Голям мъж да стане!

Честито на всички, които празнуваха именни и рождени дни! Здрав студ е хванал, от здраве да не се отървете!

ПролетнаHug Ще дойде и твоето време, да знаеш!

маминкаваня, голяма си сладкодумница. Simple Smile Всеки път ми оправяш настроението.  bouquet

Renew, успя да ми повдигнеш духа, благодаря!

# 140
  • София
Ехе, този Атанасовден бил много хубав празник! Grinning  Чак тази година разбрах каква интересна символика носи. Иска ми се вече да се запролети.... Blush
Пролетна, с такъв ник как да ти е добре през зимата? Wink Гушки, изпращам ти малко от моето хубаво настроение днес! Heart Eyes

Честит рожден ден на Кико!  newsm59 Да ви е жив и здрав, весел и жизнерадостен! Hug

Ние сме добре, Галинка ходи вече втора седмица на ясла. Много й харесва. Бързо свикна и сега влиза с желание в групата.
Малко съм притеснена за Зорница- напоследък се оплаква, че не вижда добре написаното на дъската. Sad  Явно трябва да я заведа на очен лекар. Педиатърката ми препоръча детския кабинет в Александровска болница. Знам, че не е болка за умиране, ама ми е чоглаво...сякаш съм можела да променя нещо... Embarassed

# 141
  • София
Да е жив и здрав Кико! Да расте за радост на всички!  Hug

Пролетна, много свежо кафенце, благодаря! Аз май утре ще си го пийна  Wink Как е работата? Бориш ли я?

Сладка, преди години имахме проблеми с очите на Пепи. От опит да ти препоръчам кабинета в 3- та Градска болница. И двете докторки- Русева и Маркова са детски офталмолози и са много добри. Имат и стая за специални упражнения за очите на децата, които са много полезни. Май са единствените в София  newsm78 Пиши като се върнете от прегледа да кажеш какво й е на принцеска  Зори.

Renew, как сте в това време?

# 142
Присъединявам се към препоръката на Теди.
Сладка, не си го слагай на сърце. И аз така се чувствах виновна, когато Мика в 4-ти клас сложи очила, още повече, че тя четеше безобразно много и къде ли не. Но в края на краищата не е болка за умиралка. Просто следете зрението и следвайте указанията на лекарите. А за визията - очилата са прекрасна възможност да изглеждат по-добре. Моден аксесоар, дет' се вика. Wink Освен това напоследък като че отмина тенденцията от нашето детство да се подиграват на децата с очила. Сега най-важното е да намерите правилните очила и да внушите на Зорничка, че е най-красива на света с тях. "Като говорителка по телевизията", както сподели една друга мама. Simple Smile

# 143
Здравейте и от мен !
На всички ,които са празнували  Hug Честито и да са живи и здрави с много щастливи моменти в живота   bouquet Heart Eyes
 Да почерпя и аз , за малката Йоанка  , че днес ми става на 9 г. newsm38  party023 Wine Glass

# 144
Честито на Йоанка! Да е здрава и щастлива!

Голям сняг е тук, местните шофьори са пословично безсилни в зимни условия, в малките улички движение няма. Снощи нямахме ток 4 часа, съответно без топло и светло, но поканихме гости и пихме вино на свещи, какво друго.

# 145
но поканихме гости и пихме вино на свещи, какво друго.

Е, на това му викам правилен подход!

ЧРД на Кико, Йоанка

# 146
Аз мислех за доброто на Самуил, момък напет и начинаещ кърмак

Този напет кърмак, днес на консултацията показа,че за 18 дни само на кърма е наддал 800гр. и е вече 4,700кг./56см. Дано нямам проблеми с кърменето, както е и до сега, само едно ме притеснява - много ме взима за биберон и зърната ме болят........

Наслуки, нук ли си? Или Рени??? Да ми напишете на ЛС как се прави и слага слинга ако може?

Честито на всички имали повод за черпане тези дни - както за именни, така и за рожденни дни!!!Живи и здрави бъдете!

Пролетна, единственото, което мога да напиша е - спи ми се! Добре,че мама помага, иначе ще заспа права(е и сега, за да вляза във форума, мама приспива Сами)...Но ще мине.......Радвам се,че вече жълтеницата лека-полека минава, да минават и дните, седмиците, месеците, да растем и да дойде хубавото време,че да започнем да излизаме навън....Иначе и аз ще се скапя само ако седя в къщи........Дано се оправим с Пролетна по-скоро Hug........

# 147
...много ме взима за биберон и зърната ме болят........

Колко познато. Това продължава и до днес у нас. То ясно, че аз съм виновна, че не съм я отбила (цитирам някои мои ... хммм ... близки  Wink ), ама не ми се иска да й отнемам нещо, което хем е полезно за нея, хем й доставя удоволствие, хем я успокоява. За последните 10 дни й пробиха 5 зъчета (4 кучешки и 1 кътник). Много я боли, милата, въпреки че й давам хапченца и й мажа венците. Гадна работа е никненето на зъби, ама няма как. И ако не беше кърменето, тя щеше да стои гладна 10 дена, защото почти нищо друго не иска да яде. Опитвам се полека да я науча да пие друго мляко, за да се откаже сама. Но тя гордо изпива шишето, получава аплодисменти и похвали, след което ... идва при мен за "мако".  Laughing

ЧРД на Йоана и Кико. Да са здрави и весели.

# 148
Здравейте отново, преди 2-3 месеца писах в темичката за да се допитам до вас, но ето че второто ни детенце е на път вече.
В плановете ни има и трето, но да видим кога

Та все още ме притеснява фактът, че синът ми не е в отделна стая и все се притеснявам, че ще си развали съня, като бебето постоянно се буди и плаче, не знам какво да предприема, а и бебешкото му легло асом пълни стаята, той все ме бута, трябав да усеща кожата ми за да спи и понякога ако сме ес размърдали се буди да ме търси

Пооплаках ви се, ще съм много благодарна ако споделите вашия опит при такива ситуации
Искренно благодаря     bouquet

# 149
  • София
  Забременях с Елена, когато каките бяха на две годинки. Още сучеха и спяха при нас на спалнята. Към края на бременноста спряха да сучат, но още често заспиваха гушнати в нас на спалнята. Когато се роди бебка, тъй като бяха големи схванаха че няма място и без никакъв проблем започнаха сами да си лягат в леглата и да си заспиват. Техните легла все още са в нашата стая. Имало е рядко но вечери в които бебе се  е драла по половин час, е мога да заявя че спят като пън и изобщо не и обръщат внимание. Изобщо не са се будели от нея или от други шумове през ноща. Може би в момента помага това че ходят на ДГ и сутрин стават рано. Така че вечер са изморени и заспават като къпани. Може да станат само да отидат до тоалетната и пак заспиват.
   Скоро надявам се ще се сдобием с нов апартамент и там съм им обяснила, че ще са в отделна стая. Съгласни са засега, ще видим как ще се развият и наистина нещато след няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт