Бебето ми трудно захапва гърда

• 2 363
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. Обръщам се към вас за да споделите опита си.
Бебето ми е на 2 седмици, като от 4тия ден се кърмим, т.к. родих секцио, а в къщи от една седмица сме на изключително кърмене. Проблема е, че понякога му е трудно да захапе гърдата. Върти глава с отворена уста- търси, но не успява да захване добре. Започва да се ядосва и да плаче. Така сме около 30 мин., понякога и повече. Не се случва на всяко кърмене. Дали причината е в мен? newsm78 Аз ли не го държа добре? Не са ми препълнени гърдите; мляко има, даже в началото тече. Дали още се учи, а лесните кърмения са късмета на начинаещия?  ThinkingИ ако е така кога ще се научи и свикне с бозаенето? Като го гледам че се мъчи се притеснявам и той сигурно го усеща.
Благодаря ви предварително за отговорите. Дано това е временно, че да се успокоя и аз!!!

# 1
Здравей! Честито бебенце, да ти е живо и здраво!!!  Grinning  Hug

Аз такъв проблем съм нямала, но да те питам - като си върти главата в търсене на гърдата ти помагаш ли му по някакъв начин? Предполагам, че се опитваш да му вкараш зърното в устата? След като го вкараш, натисни главичката му към гърдата ти, т.е. не се приближаваш ти до бебето, а приближаваш бебето до теб. Това, за което се сещам на първо време, е да придържаш гърдата си докато бебето суче. А иначе нали следиш устничките да са обърнати навън, да е захапало зърното и голяма част от ареолата? Това се сещам в момента, ето ти малко статии за правилното засукване, ти може и да си ги чела, но все пак..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=26637.0 - тук има клипчета (на английски, но на клипчетата достатъчно добре се вижда), които са много хубави, на мен в началото много ми помогнаха  Peace
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=403 - това също може да ти е от полза.

А да си забелязала определен момент, в който прави тези движения? Т.е. дали е само сутрин например или пък нещо друго  newsm78

# 2
Привет Мери,
Добре си усетила, че притеснението ти може да повлияе и на бебето. Обичайно, за да се отпуснеш можеш да приложиш за фон успокоява музика примерно, която да те накара да се чувстваш по-добре.
Относно засукването удобно ли е да попитам дали зърната ти са плоски или вдлъбнати, също така бебето успява ли да изплези добре езичето си навън? Когато потече първото мляко, ако му предложиш да суче след погалване на устничките със зърното, склонен ли е да приеме гърдата? Ако му предложиш да суче, докато е още сънен и не се е разбудил, по-добре ли се справя? Забелязала ли си кога обикновено се случва да не може да поеме гърдата и от колко време сте така?

Вероятно знаеш, че когато бебетата се разплачат от глад, те вече са прегладнели и са проявявали ранни признаци, че имат нужда от храна поне половин час по-рано. Това са лапане на юмручетата, плезене на езичето, въртене на главичката сякаш търси гърдата. Когато бебетата са много гладни често се изнервят допълнително и може да им е по-трудно да засучат. Подходящ вариант може да бъде предлагането на гърдата в сънено състояние или при ранните признаци, които ти описах   bouquet

ПП: Писали сме заедно с Усмихнатото Simple Smile

# 3
Момичета, благодаря ви за бързите отговори и съвети:hug:.
Не знам каква е била причината, но от както писах във форума, не се е случвало. Дано е било нещо временно- да е бил прегладнял; или пък колики newsm78.! Сега захапва добре, може би от едната му е малко по- трудно, т.к. зърното е по- малко, но суче и вече не се тръшка и не реве!  Дано не се повтори!!

# 4
  • София
не изчаквай да прегладнява,защото тогава е много неспокойно  и изнервено вече и ще ти е много по-трудно.Предлагай при първи признаци на глад. PeaceЩе се научите и двамата Hug

# 5
нервното бебе засуква много трудно...така, че наистина не чакай да ревне от глад...когато почне да те търси, да примлясква му дай гърда...и успех  Hug

# 6
Привет Мери, радвам се, че сте добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт