Отговори
# 690
               Привет скъпи мои.Сигурно ме забравихте вече... Simple Smile
Знам, че не съм влизала много време, но....съдбата ме отвя по света.За тези, които си спомнят за мен, ще дам малко инфо как вървят нещата.И така..живея в Швейцария.Тука ходя и на редовните профилактични прегледи на всеки три месеца.На първия, лекарката ми взе всички необходими изследвания, включително и за ХПВ...В България не са ме тествали за ХПВ.Неочаквано за мен, се оказа, че си имам номер 16 от въпросната гад.Тя е причинила рака, или поне така каза дофторката.Да ви кажа откровено, доста се стреснах.Не съм очаквала но...Се ла ви...както се казва тук...
  Сега си ходя редовно на прегледите, добре съм(да чукна на дърво)...но е кофти мисълта, че завинаги си в рисковия контингент.Или както ми обясни тукашното светило, опасно е всяко сериозно спадане на имунитета, много стрес, (от който няма как да избягаш), неправилно хранене...Абе...
 Общо взето това е.Не ми се коментира сега нивото на обслужването, прегледите и отношението в клиниките сравнени с нашенските в България.Доволна съм, че когато отида при гинеколожката, не се налага аз да и казвам какви проби за изследване да ми вземе.

Какво става с Кубит и бебоците?Липсвате ми, няма да изброявам поименно.Прегръдки и целувки .
Здравей Волна Пеперудка радвам се че включи пак. Имам един въпрос в случай че ти се говори за това. Слвд като имаш установен тип ЧПВ 16 доктора какво предприема като лечение освен подсилване на имунната система. Предложи ли операция. Пидам само за сравнение с нашите доктори.

# 691
  • софия
Здравейте момичета
аз имам още един въпрос освен ,че продължават да ме болят гърдите , от една седмица всеки ден изпитвам дискомфор навътре във влагалището.Само да поясня че при мен дисплазията беше в канала, като при Пойзън. Когато питах Дянкова на контролния преглед за този дискомфорт тя ми изписа билковите глобули цикатридина по 1 път седмично и отначало бях добре но сега от 1 седмица  Sad
започвам да се притеснявам нопмално ли е това , защото и преди конизацията съм имала дискомфорт.

# 692
http://media.snimka.bg/5462/017179000.jpg ето ме с новата прическа и цвят, пресна, пресна от снощния купон, обещах ви пускам ви  Hug Heart Eyes

# 693
  • София
Здравейте момичета
аз имам още един въпрос освен ,че продължават да ме болят гърдите , от една седмица всеки ден изпитвам дискомфор навътре във влагалището.Само да поясня че при мен дисплазията беше в канала, като при Пойзън. Когато питах Дянкова на контролния преглед за този дискомфорт тя ми изписа билковите глобули цикатридина по 1 път седмично и отначало бях добре но сега от 1 седмица  Sad
започвам да се притеснявам нопмално ли е това , защото и преди конизацията съм имала дискомфорт.

Мила аз съм така с дискомфорт от лятото на  2005 год. - сигурно си разбрала ,че съм

обходила  "светилата "  на  София  и  до сега изход не съм намерила , за  съжаление ........ Cry

Никой не го интересува и гледа да ме  отпрати по бързо !  Слагала съм какво ли не - глобули , мазане , лекарства и подобрение нямам от нищо .....   При теб поне  Дянкова  поема ли някакъв ангажимент за  по нататъшно наблюдение и лечение или .....?  И мен ме болят гърдите  около  седмица преди цикъл  - казват , че това е  хормонално .

Синеоч ,  Hug Hug Hug  

# 694
мен гърдите също ме болят преди цикъл, но на моменти

Джес  Hug Heart Eyes

# 695
  • софия
благодаря момичета , но при мен гърдите не ме болят само преди цикъл а откакто мина конизацията постоянно ги чувствам напрегнати повече или по-малко
а иначе Джес видя ли на предната страница снощи писах за един МЦ чували ли сте за него аз мисля да звънна и да поразпитам. А за Дянкова да имам уговорка в нач.на март да ми вземе цитонамазка ,но сигурно ще ида и при моята гинеколожка за още една за всеки случай ,че вече не знам на кого да вярвам а и Дянкова ми се струва на моменти малко отнесена и не обяснява много много ако не я питаш

# 696
Ани, на мен моят доктор каза, че няма свързано болките при гърдите и конизацията Rolling Eyes
А че Дянкова е отнесена и е джаста праста сме го видяли  Whistling

# 697
  • София
благодаря момичета , но при мен гърдите не ме болят само преди цикъл а откакто мина конизацията постоянно ги чувствам напрегнати повече или по-малко

Вероятно от стреса си получила хормонален дисбаланс и затова те болят гърдите.
И аз съм си така всеки месец като мине ову-то и ми се напрягат, порастват и стават болезнени до идването на менстр.

Синеоч, много си готина!   newsm51

# 698

Вероятно от стреса си получила хормонален дисбаланс и затова те болят гърдите.
И аз съм си така всеки месец като мине ову-то и ми се напрягат, порастват и стават болезнени до идването на менстр.

Синеоч, много си готина!   newsm51

Бетичкааа   bouquet Heart Eyes
ама при мен не е така всеки месец, един път боли много, на другия не

# 699
Другата седмица ще излязат моите резултати от изследванията. Интересува ме дали Карагьозов младши се занимава с лечение при недобри резултати или се занимава само с операции.

# 700
  • София
Ани, на мен моят доктор каза, че няма свързано болките при гърдите и конизацията Rolling Eyes
А че Дянкова е отнесена и е джаста праста сме го видяли  Whistling

Синеоч ,   newsm10 Peace

Точно така е за гърдите - мамолога ,при който ходя  вече почти от   1 г. казва ,че това си е  на хормонална основа , още повече  вече се обуславя и от възрастови промени  Whistling, а съм чела че има  дори  20 годишни момичета  , които имат същите болки  преди  цикъл .

А  и  за Дянкова си е  точно така ...... Crossing Arms

# 701
  • Пловдив
Синеоч, супер си  newsm10

Аз ви чета, но няма какво да пиша. В началото на февруари си чакам МЦ и след това ще ходя на преглед и цито, но не при моя доктор, а в поликлиниката.
С малкия изкарахме кофти грип, той се оправи, но аз още не съм  Outta Joint. Излизат ми херпес след херпес на устата  ooooh!.

# 702
Синеоч тази ти прическа мн ми харесава, браво. Аз си мислих че си променила повече цвета, но като гледам оставаме си блондинки Mr. Green Как мина купона? Както обикновенно, предполагам - веселба.

andonovag херспеса си е на стресова основа при таб. Трябва спокойствие. Малкият вече по - добре ли е?

# 703
Здравей ВолнаWink   Hug
Радвам се, че се появи!
Когато имаш време, разкажи за мед. обслужването в Swiss, ще ми бъде много интересно да науча, предполагам и на другите!
Сега да не зачезнеш пак за толкова време?

Здравейте момичета.Драго ми е, че не сте ме забравили.

Първо извинявам се на Кюбит.Кюбит, приеми моите извинения.Не съм влизала и не съм чела темата от много време.Искрено съжалявам и съчувствам за случилото се с бебетата.

Алфа, какво да ти кажа за мед. обслужване в Swiss...Първото нещо, което ме впечатли е чистотата в болниците.Всичко блести...Хигиена на изключително високо ниво.Клиниката, в която ходя при гинеколожката е частна.Нещо от рода на нашата Токуда.Лекарката/ една от най/ добрите онкогинеколози в Женева и околността.Обадих се в средата на август за час, дадоха ми за средата на септември...Първия преглед беше много труден.Аз не говорех френски по това време, тя пък не говори английски.Да, обаче иска да знае и майчиното ми мляко.Минали заболявания, раждания, аборти, алергии, пушене, алкохол, наследствена обремененост със заболявания, правя ли секс, колко често, как се предпазвам.Абсолютно всичко за конизацията.
 След това самия преглед.Гинекологичния стол няма нищо общо с нашите, или аз поне не съм виждала такъв в БГ.Всяко действие, което предприема лекарката ми се обяснява.Поставянето на спекулум, първо погледна размера на влагалището ми.После наизвади един куп стъкълца и шишенца.Че като се започна едно бъркане....Какво да ви кажа...Цитонамазка, микробиология, тест за ЧПВ, изследване за ендометриоза, ехограф, колпоскоп...Сега ме мързи да ходя да търся листа с всички изследвания, които ми взе, но вярвайте за каквото изследване се сетите, го е взела.Не ме пита искам ли не искам ли.След като приключи, ми даде час за след два месеца, и каза, че ако има някакъв проблем, ще ми се обади по телефона.
 След два месеца, което ще рече декември м.г. отивам.Резултатите ми на бюрото и.Горещия душ с ЧПВ беше първото нещо.Другите изследвания каза, че са добри, но ще ми вземе биопсия.Втори душ...Питам аз, защо след като всичко е наред, ще ми взема биопсия...За да сме абсолютно сигурни беше отговора.Няма искаш ли не искаш ли...Без упойки, без чудеса разни.Откровено казано, болеше малко, но не чак толкова и мина бързо.Пак колпоскоп, цитонамазка и микробиология.Те са като отче наш....Искам аз противозачатъчни да ми изпише, щото тука не можеш да си купиш без рецепта.Категорично отказа, защото пуша.Абсурд каза.Ако искаш, мога да ти поставя спирала, но забрави за хапчета и пластири с хормони.В тоя момент си спомних как моя доктор ме насърчаваше да пия хапчета....
 И така изпратиха ми резултатите и сметката по пощата.Всичко е наред, след седмица две трябва да ходя пак.Само за сведение/ изследването за ЧПВ тук струва 180 швейцарски франка или около 230 БГ лева.Втория ми преглед  с всички изследвания, вкл. и биопсията е 122.60 франка.За сравнение/ като здравноосигурена в БГ платих на ръка 250 лв. само за биопсията.

Та така.Сега седя в къщи с изгорена ръка, и за това имам повече време.Но като съм на работа, се прибирам толкова скапана, че не ми се поглежда компютър.

Цитат
Здравей Волна Пеперудка радвам се че включи пак. Имам един въпрос в случай че ти се говори за това. Слвд като имаш установен тип ЧПВ 16 доктора какво предприема като лечение освен подсилване на имунната система. Предложи ли операция. Пидам само за сравнение с нашите доктори.

Абсолютно нищо не предприема.На мен ми правиха конизация в БГ.,защото имах карцином ин ситу, но не са ме тествали за ЧПВ.И нищо не ми е изписвала за подсилване на имунната система.А операция се прави само в случай, че има индикации за това/ ЦИН или карцинома.Само заради това, че имаш вируса никой не прави операция.

Синеоч
, къртиш мивки.Много си готина.

# 704
  • София

а иначе Джес видя ли на предната страница снощи писах за един МЦ чували ли сте за него аз мисля да звънна и да поразпитам.

Аз отдавна чета по  вестниците за този мед. център - много го  рекламират  в пресата , но честно казано се чудя дали не е  само  капанийна реклама ?   newsm78  Вече нямам вяра на   никакви такива измислени центрове и  частни кабинети - съмнителни ми се струват   резултатите от изследванията  - и както казва  Алфа Бета  и аз се чудя дали  наистина ги  изследват някъде или само ни  взимат парите ?  Mr. Green Факта ,че ти  поставят някаква диагноза , която  ти  преобръща живота на  360 градуса , а  не поемат ангажимент за нищо  говори сам по себе  си ........   Знаете ли какво научих ,че   Дянкова  сама си гледала микробиологиите , които взимала ????   Rolling Eyes  Това го чух от  пациентка ...... без коментар  съм просто ........

Момичета  като прочетох  това което е писала  Volna peperudkaHug как се правят прегледите в Женева  си мисля ,че  ако  и тук беше така  едва ли щяхме да имаме толкова проблеми  и неразгадани въпроси   какво ни е ????  newsm78  И нямаше да се чудим къде  да ходим - от един лекар на друг , но уви  действителността  в БГ е  съвсем различна ........   Mr. Green    Май сме със  светлинни години  назад от цивилизованото здравеопазване ,  плащаме ли плащаме  и не знаем за какво плащаме  май.......... Thinking

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 18:05 от Gesika

Общи условия

Активация на акаунт