Отговори
# 735
Джес,сподели след предаването.Аз много се интересувам от ирисовата диагностика.Сега съм на работа и няма
как да го гледам.

# 736
  • София
      Звезди ,  не  знам как мога да ти разкажа  всичко ,което  Д-р Тошков каза  за ирисовата диагностика , затова  ти  пускам линк на предаването . Изгледай си го на  спокойствие, когато имаш време  разбира се !   Целувки от мен !!!  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/7

# 737
аз специално не съм фен на д-р Тошков Naughty

# 738
Джес,благодаря ти много! Hug Hug Hug

# 739
  • Buffyworld
Момичета, съжалявам, че не мога да се включвам често да помагам със съвети, но това е защото нямамамного опит в областта. И като не съм сигурна, по- добре да не казвам нищо, за да не ви объркам. И понеже не знам, затови питам сега, ако някой знае, моля да ми отговори : След горене на раничка, цикъла по - рано ли идва или по-късно. Аз пресметнах, че  имам още около 10 - тина дни до цикъла, а от няколко дни ми се появи едно кафяво, ръждиво леко течение. Не мисля, че  не е цикъл, защото е много слабо. А какво е тогава? Нормално ли е? Горенето ми беше на 19.01. Трябва да ходя на контролен чак два медеца след горенето - през март. И се притеснявам сега заради това. Трябва ли да отида пак на преглед? Да не вземе да ми се скара, че много рано идвам? newsm78

# 740
Момичета, аз имам един въпрос...Каква е разликата между
койлоцити и дискариоцити?

# 741
  • София
    Аз ще ви отговоря  на  въпросите , това което  на мен са ми казали - тъй като съм преминала през това :

Звезди ,  койлоцитите са клетки видимо променени  от наличието на вирус в тях ( лекари са ми казвали , че не е  абсолютно  задължително  този вирус да е точно НРV ) .  Но най - често , когато има койлоцити подозират наличие на НРV и затова пишат ІІІ гр. РАР .

Дискариоцитите  - това са клетки  с променени ядра . Дискариоза - промяна  в ядрото на клетката.  Това са ми  обяснили на мен ( все пак  не съм патолог ?  )

_Buffy_ , като ти гориха раничката не ти ли казаха ,че  ще имаш всякакви  видове течения , включително и кървене  - това е нормалният процес на зарастване на тъканта и  не бива да те тревожи . Възможно е кървенето да продължи  до идването на същинският цикъл  и да се слее с него - при мен беше точно така !

# 742
Джес,много мерси за отговора.Би ли ми изяснила проблема с дискариоцитите...
имаш ли някаква по-подробна представа.Ще съм ти благодарна,ако можеш да внесеш някаква
яснота по въпроса.  bouquet  bouquet

# 743
  • София
Звезди , за  съжаление нищо повече не мога да ти кажа и аз не знам - това са ми обяснили на мен . И аз съм имала цито на което  пишеше - единични  дискариоцити - и съответно  резултата скача на ІІІ Д . Ралчева ми назначи тогава противовъзпалително лечение  и след 20 дни само -  втората цито беше І гр. РАР - как така и на мен не ми е ясно ???   Какво ти казва лекарката , при която  ходиш ?   Търсих в нета , но и там няма нищо  конкретно като иформация ....

# 744
Джес,аз прерових всичко в нета,но нищо не можах да открия.
Само прочетох нещо,което много ме озадачи....появата на гъбички са
първата проява от срив на имунната система.Доста често обаче след конизация
проблема започва да се изнася в "цервикалния канал" и оттам следват новите изменения.
За съжаление цервикалния рак е много по опасен,защото трудно се открива.Боже ужас,нов
филм си вкарах в главата Praynig Praynig PraynigДано за всичко,което си мисля не е вярно.
Лекарката не ми дава нищо конкретно като отговор...защо,как....са си само в мойта глава....

# 745
  • Buffyworld
Благодаря за отговора Hug

# 746
  • София
   Звезди и  аз все това мисля - да не би да е нещо  в канала ???  Защото ми казват ,че на колпоскоп  шийката е  съвсем добре била . Последно  съм ходила при Дянкова и нея питах за канала - тя  казва - нищо нямаш в канала ....  Тя как го вижда , като  с колпоскоп в канала не се вижда ???  newsm78  От това ,което си го копирала само не разбрах каква е връзката между гъбичките , конизацията и  цервикалния рак ?   А явно  всички лекари нищо не обясняват  и ни оставят сами да си гадаем какво и как ???  Mr. Green #2gunfire

# 747
Джес,СПОКО! Връзка може и да няма...просто това прочетох и побързах да споделя.
Аз например не знаех,че гъбичките са резултат на именнната система.
При мен от четирите обгаряния, веднъж имах отново ПАП3 и тогава лекаря направи обгаряне навътре в канала
и отново си минах в ПАП1.Тези резултати обаче аз хич им нямам вяра,защото както съм казвала аз
конизация направих с ПАП1.Така,че просто си нямам идея точно какво се случва,но за себе си
мисля,че ако има проблем той ще да е в канала...където не е рязано.....Но пък имам направено абразио,
кюртаж и след всичко това съвсем нормален цикъл...без кръвоизливи,дори вече и болката не е така силна както преди...

# 748
  • София
     А пък аз съм със страшно болезнен цикъл първите  два дни , а пък иначе оскъден  - вече не знам какво да мисля ???  Rolling Eyes

# 749
Здравейте момичета.
  bouquet

Синеоч
, време е!!! Wink

Чери
като се появиш ми пиши на ЛС да знам , че си тук Peace

Общи условия

Активация на акаунт