Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява PAP тестът (цитонамазката) и как се класифицират резултатите от него?
Какво е колпоскопия и защо е важна за диагностицирането на аномалии на шийката на матката?
Защо изгарянето на цервикалната ерозия не се препоръчва като стандартно лечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява PAP тестът (цитонамазката) и как се класифицират резултатите от него?
-
Какво е колпоскопия и защо е важна за диагностицирането на аномалии на шийката на матката?
Колпоскопията е неинвазивна процедура, която включва използването на увеличителен инструмент, наречен колпоскоп, за изследване и визуализиране на шийката на матката. Тази техника е от решаващо значение при диагностицирането на аномалии в шийката на матката, включително предракови състояния и инфекции с човешки папиломен вирус (HPV).
-
Защо изгарянето на цервикалната ерозия не се препоръчва като стандартно лечение?
Изгарянето на цервикална ерозия не се препоръчва като стандартно лечение, тъй като е доказано, че този метод води до по-висок процент усложнения, включително ендомметриоза, болезнен синдром, нарушаване на раждането и други. Вместо това за лечение на цервикална ерозия се използват алтернативни методи като химическа коагулация, лазерна коагулация или криокоагулация.
-
Какво представлява HPV тестът и какви са методите за тестване на HPV?
-
Какви са високорисковите и нискорисковите видове HPV?

просто нямам думи как на Ризето нищо не и стана може би защото бе по малка на около 3 год,или пък защото удара бе на меко място осеяно с трева,знам ли и аз но факт нищо и нямаше още си е жива и здрава и все така търчи като бясна.Момичета искам да ви попитам нещо защото все още на съм на ясно.Четох че при някои се налага повторна конизация,защо?Дали това че при някой от вас теста е положителен за наличието на вируса или пък не,и какво се прави ако кунизацията се повтори или потрети не дай си Боже?
точно така го обясняват и лекарите. Това е правилното. А за гърдите все едно сме ходили при един и същи лекар. На мен също ми изписа този гел и аз се мазах горе-долу толкова време и го зарязах. А от мен да знаеш лошите работи по гърдите не болят, това е страшното че не можеш да разбереш имаш ли нещо. Само на преглед, въпреки че сестра ми беше на профилактичен преглед и след няколко месеца сама си напипа бучката, лекарят не я видя и се оказа рак на гърдата. За това независимо от това че ходим на профилактика не е лошо и да се самопрглеждаме.