Отговори
# 615
Чери,Солкожина еднократно ли се поставя или няколко пъти?Имам познати,които живеят в Германия
и дали там го има?....Пиши ми нещо по-подробно-скъп ли е и винаги ли се препоръчва при отклонения в
цитонамазката?
Джес,подписа ми е познат...на мойто цито стои същия подпис и мисля,че се сещам за името на патолога.
Мойта лекарка винаги ми е казвала,че има голямо доверие в него.Сега обаче аз започвам силно да се съмнявам
в това,което пишат.
По повод на българските лекари вече силно се съмнявам дали са в София,Варна или където и да са....ако може по
2000 човека на ден да минат през тях ще са им малко...Важна е бройката,а за качество никъде не става на въпрос...

# 616
  • София
      Звезди, аз не го крия  при положение  че като ми  взе  цитото и Дянкова каза :" За резултата можеш да бъдеш напълно спокойна  - лично доц. Милев я гледа !"  Аз помислих ,че щом ще  го гледа  доцент би трябвало да има по - детайлно описание???  Но уви......

# 617
Джес,доц.Милев май е един от най-добрите в Онкото...поне така съм чувала когато
лежах там преди 4 години.Май има още двама,на мен цитото ми го разчита  Хаджийолов,
но и той така си го пише...подпис и толкова,ти сам си разгадавай.Мисля,че е задължение на гинеколога да
ни казва какво точно означава това което е написал патолога.И аз съм в неведение,срещам също и голямо
противоречие в мнението на различните лекари.....Ще стискам палци да сме добре, да попадаме на точните
хора... Praynig Praynig Praynig

# 618
  • София
Звезди ,  така е и аз съм чувала че доц. Милев  бил един от най -добрите патолози  в България дори ....  Аз това , което  е написал той съм го  разчела , но то  никак не е изчерпателно  - това ме учудва по скоро ?  Значи  написаното  като резултат  е следното :

" Нормални плоски и цилиндрични епителни клетки. Левкоцити . Нормална цитонамазка.

РАР  2 "

А  относно диагнозата  Аденомиоза на матката ,  това си го е писала  доц. Дянкова  , непосредствено под името, а на мен дори не ми е споменала ,че имам такова нещо - а за лечение и дума не е ставало?  Това  е ,което ме притеснява - защото прочетох че това  е доста сериозна диагноза  , при която  крайният вариант на лечение е  хистеректомия .

Иначе  АДЕНОМИОЗАТА е  вътре в матката , тя няма нищо  с    ЧПВ  и шийката .  Най - общо казано  това е  вътрешна ендометриоза .

Аз просто исках да кажа ,че  този резултат на това  листче от тефтер , без имена на лекар , патолог  и без никакъв печат - просто няма  стойност на никакъв официален медицински документ , а не  че оспорвам  компетентността на патолога .

# 619
  • София, под Карлсон
Gesi, просто съм втрещена  Shocked Не можах да повярвам на очите си като гледах снимките...Не знам какво да кажа- превърнали са се в машини за пари, давай повече пациенти на конвейр и хич да не ти пука... smile3515

Единственото ми обяснение е, че наистина всичко се гледа допълнително на частно и дори не си правят труда да подобрят качеството на "услугата"  #2gunfire
Е, със сигурност знам къде няма да ходя на преглед...

# 620
  • София
       Blues ,   Hug Hug Hug

Да си призная честно снощи  много  разсъждавах върху това дали да споделя  всичко това с вас тук ???   Знам  със сигурност ,че има много хора ,които ще ме " осъдят "  и ще кажат ,че  недоволствувам от  "светилата " или пък ,че съм прекалено  мнителна  и не вярвам на никого .  Но  затова  и реших да ви изпратя  снимка на  резултата като  доказателство , да не помисли някой ,че си съчинявам ???     Все пак мисля ,че е крайно време  да  спрем да си мълчим и да  позволяваме да се държат с нас като със " стадо овце"?   То затова сме на този хал ,защото  години на ред мълчим.  Затова  реших да споделя  тук ,  пък нека всеки сам да прецени за какво става въпрос?

# 621
Съжалявам, че през ден-през ден прескачам ... ама тия ски ... през едното място ми излязоха ... Sad

Джес ... WTF?!?!?!?!?!?!?!?!?! Нямам какво друго да добавя, защото ще повторя написаното до сега ...

Кой ще те обвини, за Бога?! Моля ти се ... Нали благодарение на такава инфо, конкретна, всеки от нас може да се ориентира по-добре в ситуацията!!!! Мнителна? Ми, то си е за мнителност ... тва листче можех и аз да ти го подпиша, с далеч по-добра диагноза и за по-малко пари! Баси, нямам думи! И после ходят да обясняват наляво-надясно как българката не мислела за себе си и не ходела на профилактични прегледи ... ОК, ама ония 18 %, които ходим? Обират ни, лъжат ни и накрая ... ?! Мн се ядосах! Адски много!

# 622
Джес,добре правиш като сподели с нас това,което те е притеснило.Аз си мисля,че
е някаква грешка в диагнозата на Дянкова.Отиди при нея и направо я попитай защо не ти е
казвала на прегледа за проблема.Не може така да си пишеш .....Никой няма да те обвини,ти си в
правото да си наясно с това което ти се случва.А може би е и добре да жертваш още средства и
да потърсиш мнението на друг специалист.За тази сериозна диагноза не може така спокойно да си стоиш....
Дано наистина някои да е сбъркал,макар че и това ще е много жалко.... #2gunfire #2gunfireАко е така тая направо
трябва да бъде осъдена....Бори се за правото си,всички ние те подкрепяме и сме с теб.... Hug HugДано правото да възтържествува в твоя полза..... Hug Hug Hug

# 623
А това с диагнозата просто ме покърти! Моят съвет е малко по-различен от този на Звезди ... Отиди по-скоро при друг специалист и му сподели притесненията и диагнозата (покажи му и листчето . .. Wink ) ... аз винаги съм залагала на две мнения (невинаги е добра идея, но понякога ориентира в ситуацията).  Peace Hug Hug Hug

# 624
  • София
Мишолина ,  Hug Hug Hug  newsm10

Бъди сигурна ,че има кой да ме обвини - за всичко си има хора !!!  Naughty

Не знам дали като цяло  българката мисли за себе си и  ходи  редовно на  гинеколози , но лично аз вече почти  ПЕТИЛЕТКА   smile3511    "ОБИКАЛЯМ "   по такива специалисти и никой не поема ангажимент за нищо - нито проследяване , нито лечение  и  всеки слага различна диагноза , която си остава само  "диагноза на ХАРТИЯ " и от тук нататък  НИЩООООО....... Mr. Green  

Звезди , Мишолина - писали сме едновременно .....  Честно не виждам никакъв смисъл да  ходя при Дянкова - губя повече от половин ден и тя ме "натирва " за  няколко минути ?  Нали ви споделих ,че първият път  когато ходих на прегледа - накрая " почти ме изгони " и каза ,че съжалява ,че си е загубила времето с мен и била адски изморена от  операциите в болницата ?   Възниква въпроса обаче , ако  наистина е такава диагнозата , защо нищо не ми каза  и защо не предприема нищо като поведение и лечение ???  Rolling Eyes  Това е въпроса ? То е явно ,че ще търся  друго мнение и то не на "око"  и с "напипване " , а  с апаратура  все пак ....

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 10:39 от Gesika

# 625
Мила, с риск да се повторя от една друга тема ... вярваш ли ми, не ме е толкова страх от болестта, колкото от некадърни, незаинтересовани лекари (за мен некадърност и некомпетентност е равносилно на незаинтересованост) ... това във всички аспекти!

Напоследък започва да ме обхваща пълна апатия по отношение на родното здравеопазване! ПЪЛНА! Защото е въпрос на шанс и късмет да попаднеш на гинеколог - кадърен, не много алчен, който да иска и да развива в областта си, а да не "лежи" на име и стари лаври ... Освен да го намериш, следва и да има доверие между вас - барем името ти да знае, да се сети предния път какво и защо ти е казал, да ти отделя по 20-на минути за "сеанс" (както го нарича моят  Mr. Green ), да те изслуша и отговори на всички въпроси; да ти "разгадае" резултати - я от цито, я от изследвания; да не те гледа като банкнота от 100 лв. на цяло; да те препраща на друг специалист, когато чувства, че не е достатъчно добър за разрешаването на даден диагностициран проблем ... списъкът е дълъг ...

А дали някой ще те обвини или не, е въпрос на възпитание и на вяра в писането по форумите ... Simple Smile понякога се случва така, че уж става въпрос за един и същи човек, а реално гледните точки са коренно различни. Всички го знаем, но за мен е важен единичният случай - щом на теб се е случило, аз (лично) нямам гаранция, че утре и на мен няма да ми се случи същото, при това "Светило" ...

Иначе, мога само да ти препоръчам, ако ти е удобно, разбира се, да отидеш при братовчедка ми - http://www.ag-bg.net/ д-р Анна Белчева се казва ... не е светило, обаче чак изморява с обясненията си. От А-то започва, за да стигне до Я ...  супер печена мадама, ако не може да помогне, поне няма да те лъже и напразно да ти взима парите! Wink Едно време точно тя ме пренасочи към друг гинеколог, за да не ме конизират ... Лошото е, че тя работи в Студентски град и в Бистрица. Не взима скъпо, иначе, съвсем нормални са цените и... дано съм помогнала с нещо ...
Иначе, хем малко извън темата, хем по нея - http://www.monitor.bg/article?id=223360

# 626
  • София
Мишолина ,   Hug  много ти благодаря  за всичко , което си  написала  - абсолютно си права  !!!  Peace Hug Hug Hug

Благодаря ти  и за координатите на  Д-р Белчева - ще се възползувам от тях  и ще отида при първа възможност .   bouquet   Видях ,че имала  много  добър ехограф  , а в моя случай точно това е необходимо ......   

Цитат
следва и да има доверие между вас - барем името ти да знае, да се сети предния път какво и защо ти е казал,

Точно по тази причина не виждам никакъв смисъл да  ходя отново при Дянкова - убедих се напълно , че не само  не знае името ( то  при тази върволица от пациентки - няма как да го знае ? ) Ами поне да си водеше някаква документация и да си записва  всичко - имена , диагнози , резултати и т.н. , а тя  и това не прави ?    Момиче от форума , което тя наскоро конизира  ми сподели ,че  когато вече отишла  да "ляга" на  стола за конизация  - Дянкова попитала :  "  А  ти кой случай беше ???"    #Crazy newsm78  Как мислите нормално ли е  пациента  почти на операционната маса да обяснява   КАКЪВ МУ Е  " СЛУЧАЯ"????

Да не говорим , че все пак ние тук сме по  " ОГРАМОТЕНИ " ВЕЧЕ  ОТНОСНО  ПРОБЛЕМИТЕ НИ .....  А  ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ  ИМА  ХИЛЯДИ ЖЕНИ ,КОИТО ИЗОБЩО НЕ СА НАЯСНО  НИТО ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС , НИТО КАКЪВ ИМ  Е " СЛУЧАЯ"  ???

Има жени ,които никога не са чували нито за цитонамазка , нито за колпоскопия  , нито за   ЧПВ .......

# 627
  • София, под Карлсон
Момичета, момичета, колко сте прави...
Аз също съм на мнение, че трябва да се споделя всичко- и хубавото и лошото. А всеки да си прави изводите сам за себе си!
Нима трябва да крия, че живота ми се съсипа от лекарска реплика, според която ми остават "нормални" още 2-3 години? Повярвайте ми, че искам да го залича от ума си най- вече заради самата себе си, защото си скапах здравето от тогава насам, но не става с магическа пръчка... И нима не е вярно, че същият този "доктор" през половината от времето ми говори за пари- кой ми плащал прегледа, ще ми поеме ли фирмата изследванията, та да ги пуснем в две лаборатории и накрая да сме ги правили едно по едно щом си ги плащам сама, за да не ми излиза много скъпо... Идиотщини!!!
В този бизнес съм повече от 6 години, макар и в друга област, и гледам как се променат лекарите пред очите ми, когато спечелят малко слава и пари... #2gunfire
Повечето тук сме майки и знаем как става при раждането- не си платиш на ръка, кучета те яли, ще има да се мъчиш...

Хайде и аз сега малко по- ведро  Simple Smile все пак идва уикенда...  Hug Hug Hug за всички от мен  bouquet

# 628
  • София
Цитат

Повечето тук сме майки и знаем как става при раждането- не си платиш на ръка, кучета те яли, ще има да се мъчиш...

Аз за второто раждане ( секцио ) си платих точно на ръка и то не малка сума  и от тогава до сега  все  плащам ли плащам ,  и все се мъча.......   #Cussing out

# 629
Искам да знам къде е Синеоч, да ни пусне една от нейните песни ... мисля, че сега е моментът да го направи ...

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 12:51 от Мишолина :)

Общи условия

Активация на акаунт