Хол и кухня на едно място

• 116 749
  • 349
  •   1
Отговори
# 150
  • Varna
Не съм много сигурна ,но май е около 64 квадрата.
И при нас ще се наложи да прекарваме водата в другата стая,защото в момента е в средната.Там се намира кухнята.
А другите две са еднакво големи и се чудя още кое къде.Мислим си за варианти кухнята да си остане там където е,но пък така хола ще ни е и спалня,значи трябва да се спи на диван,което не е особено приятно.
Може ли снимки ако имат?

# 151
  • при моите любими
beki81 ако дадеш чертеж с разположението и размери , ще получиш повече съвети.

# 152
Beki81, ще попитам дали са съгласни да дадат снимки, но ще ти опиша какво са направили на същата площ.
Холът е в ляво от входната врата, приобщиха терасата и там направиха дневна и кухня, сега ще прекарват вода, защото и тяхната е в средата на апартамента, където е кухнята и банята. В хола се оказа, че няма място за пералнята и тя ще си остане в старата кухня (сега родителска спалня също с приобщен балкон). Спалнята е направена на детска и не е приобщаван балкона.
По мое мнение е адски тясно в холокухнята - тя е около 22кв.м., родителската спалня сигурно е около 9 кв.м., и пералня вътре никак не ми се връзва. Детската е о.к.

# 153
  • Varna
Оле оле май наистина ще си е тясничко.И при нас кухнята не е голяма,а терасата е тясна и като я приобщим няма да се получи кой знае какво голямо пространство.
Чертеж поне на този етап не мога да дам,всичко е още в проект и нямаме никаква скица...Sad

# 154
  • при моите любими
Имах предвид да го граснеш е един ексел примерно, да добием представа. Аз просто не си го предстявям, как са наредени стаите и какво е разстоянието и квадратурите.

# 155
  • Varna
http://prikachi.com/images/811/3447811J.gif
това успях да направя

# 156
За същия апартамент говоря, само спалнята е по-малка (махаш трите квадратчета в таблицата), защото има килер в края на коридора.

# 157
  • Varna
Дано да дадат твойте познати снимки-интересно ми е какво се е получило

# 158
  • при моите любими
Не си дала квадратура, но аз си го представям по различно от обикновенното преместване на кухнята. На първо място бих приобщила двете тераси на кухнята и хола и ако е възможно да се слеят и двете стаи. Тук обаче, не съм сигурна при вас как стоят нещата с тази стена, която е между хола и кухнята. Разделяте сегашния хол на 2 и в долната част , където е вратата за хола да се намира спалнята. Сега има много варианти за стъклени стени (плъзгащи, матови) или стъклени красиви тухли, през които да влиза достатъчно светлина, без да се вижда директно в стаята. А останалата част от хола с кухнята и двата балкона да си направите всекидневна с бокс. Така ще избегнете местенето на каквито и да било тръби, защото бокса ще го обособите в сегашната кухня. Най много да разместите с няколко метра мръсния канал и водата, които предполагам сега са на стената , на която е банята. Но това зависи изцяло от кухненския проект и разпределението на вече новия кухненски бокс. Колкото и скъпа да излезе стъклената стена, мисля че ще се компенсира изцяло с изместване на водата в хола. Надявам се да си ме разбрала какво имам предвид.   bouquet

# 159
Хайде и аз тук.
Момичета давайте съвет:
Представете си стара панелка с една дълга тераса,към която излизат и трите стаи.Съответно хол,кухня и спалня.Идеята на мъжа ми е хола да се направи хол с куня,кухнята да стане спалня ,а спалнята детска стая.
И трите стаи са на едната страна с общ дълъг коридор.Идеята е да се приобщи терасата и тази стая да стане всекидневната с кухня.
Приемам всякакви идеи

На кой етаж сте?
В случай , че сте на последен бих ви препоръчала това преустройство. http://eni1.snimka.bg/architecture/test.600058.0.big

То е за сметка на банята и дали е в ляво или дясно зависи от местоположението на тоалетната. Виждала съм го реализирано и от едностаен е направен тристаен апартамент.

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 19:03 от ени

# 160
Не е удачно! Вечно холът ще мирише на манджа.

# 161
Не е удачно! Вечно холът ще мирише на манджа.

Ми ако имат 5 стаен апартамент хората, да мислят дали е удачно, ама при условие, че нямат  Wink
Ти кво предлагаш ? Да не правят нищо, щото холът ще мирише на манджа  Rolling Eyes

# 162
Записвам се и аз макар да не търся съвет, защото вече съм почти готова.Апартамента ни има общо 3 стаи, като бившата кухня я превърнах в детска , а самата кухня е вече в хола , където се събра и каминка с водна риза (отоплява се целия апартамент) и кухня и хол. По нататък ще кача и снимки .Проблем с водата и при нас го имаше т.е. с отпадната вода , защото за нея си трябва доста наклон и затова изведохме мръсната вода отвън покрай прозореца , слиза надолу към мазетата и се включва към общия канал.Кухня-холът не е голям но се събра всичко след безброй главоболия, Слава Богу вече сме на финала.

# 163
  • София
beki81, мисля, че е по-лесно да направите спалнята на кухня + дневна, защото имат обща стена с банята. Не си показала къде имаш комин, а това има значение за разположението на печката и респ. кухнята.

# 164
  • Varna
beki81, мисля, че е по-лесно да направите спалнята на кухня + дневна, защото имат обща стена с банята. Не си показала къде имаш комин, а това има значение за разположението на печката и респ. кухнята.
И ние мислим за същото ,защото и връзката за вода лесно ще се прекара в спалнята.
Ще избием и терасата и вече като разположение не мога да си го представя..Sad
Не искам барплот,стаята и без това не е много голяма и ще се смали съвсем..
Ще чакам да качите малко снимки,мога да си открадна някоя идея:)

Общи условия

Активация на акаунт