Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Привет и от нас.... Аз последните страници не успях да ги изчета, че след последният ми пост нямахме 4 ден интернет, а после в неделя слетобяда Никола вдигна много висока Т, та до вчера... И от вчера е горд собственик на 5 зъб. Вече си има и горен централен зъб, та не е малкото вампирче на мама.  Wink

даниелкка - лека и спокойна бременност и здраво бебе на финала. Много ти се зарадвах.

Тони - ха дано си намерите това което търсите.

За националната среща аз имам огромно желание да дойда, но аз не шофирам и съм зависима от мъж ми и не мога да кажа нищо конкретно. Ще следя темата и ще видим какво може да се направи. В този ред на мисли втората половина на май са баловете ... доста от нас може би ще са ангажирани  Thinking

По въпроса за мъжкият атрибут - на Ники през вечер-два отварям но не насилвам. Докторката каза, че добре се справям. Гледам че доста се показва, ама да си призная нямам и на идея колко трябва да е  ooooh!

Да се похваля - получихме жирафчето на ФП от Памперс. Аз съм много доволна, но на Ники не му идва на ум да пуска кубчетата в дупката. Нашите деца, които го имат справят ли се?

За финала - честито на всички имали поводи тези дни, честити месечинки на порастващите бебковци и бързо оздравяване на болните. До утре

# 466
Даниека, миличка, ЧЕСТИТО!Лека и безпроблемна бременост ти желая от все сърце!
Заслужаваш да се гушкаш с най-сладкото и пухкаво бебче на света!!!

Вчера ходихме до доктора да пегледа Борис, че от няколко дни повръща и ака по-редичко. Оказаха се и зъби и лека настинка и малко възпаление на ушето  Sad Сега пие Еспумизан, едно сиропче против повръщането, капеме капки в ушите и точи лиги на килограм. Но пък иначе е весел и си играе

# 467
Момичета, благодаря за подкрепата!
Зеленко, kris4e  Hug

Довечера ще ходя до ИСУЛ, но тази нощ мина доста по-леко и имам надежда.

Oki4, Мария просто един боровинков бонбон.

За пишлето - не го насилваме, от месец леко се е позабелило само, постепенно има напредък. Надявам се така да се справим...

Ще направим всичко възможно на 22 да дойдем.

Хубав ден за сега!

# 468
Оки4, ама това Марията ли е с шапката - аз реших, че модел от каталог, където показват шапката. Много е готина, добре й стои шапката!

Крис4е, мерси още веднъж, че ми обърна внимание.
Столчето на Макси Кози, дето съм го купила вчера и в БГ е на промоция на практически същата цена
http://family-bg.com/prX_3567.htm
Но да си призная, тук не съм правила много проучвания, защото обикновено са по-скъпи - но ето как човек може да се заблуди  Blush!

Ами и аз се каня на 22и да дойда, че никога не успявам иначе Simple Smile)!

# 469
Да се похваля - получихме жирафчето на ФП от Памперс. Аз съм много доволна, но на Ники не му идва на ум да пуска кубчетата в дупката. Нашите деца, които го имат справят ли се?
Не ни е точно това жирафче, а дървено кубче. Опитва се да ги вкарва като ме гледа как го правя, но не уцелва още и сякаш движенията и не са още толкова фини, че да вкара фигурката във формата. На някои места дават тези играчки като подходящи за 2-3год., така че няма нищо обезпокоително.
СЗА, имаме еднакви колички!   Hands Thumbsup Също съм много доволна от моята. Имаме още една лека само за пътуване и полети. Изпреварила си ме с предложението за Едно време - гласувам с 2 ръце, чудно местенце с много атмосфера и български дух!
vesi_petrovska, защо не пробваш с евкалиптово масло? Аз почнах това "лечение" откакто бях бременна и досега с малката така лекуваме запушено носле. Ако усетя, че нещата отиват съвсем към настинка, освен кърпичка нощем, вечер и правя ваната с мааалко по-топла вода от обикновено и вътре капвам 2 капки  евк.масло, действа много добре. Наскоро пак прескочихме трапа по този начин плюс намазване с Пулмекс бебе на гърдичките и гърба вечер преди лягане. Спалнята миришеше на етерични масла не е истина, но помогнаха.  Joy

# 470
Elq, извини ме за спама. Права си.  Embarassed

Ние имаме още един зъб на път.. (5ти поред) Пробил е, вижда се бялото връхче, но едва днес го видях. Явно затова е бил толкова непоносим тези дни. Няма такова мрънкане, ви казвам. Само "мммм-ммм-мммммм...". Вчера вечерта ми идеше да го напляскам по дупето!  Mr. Green Честити зъбки на всички, които се похвалиха днес!

Хели_хели: абе сетих се за един бабин цяр. Нали ушите те боляха?  newsm78 Баба ми ми правеше олио, в което е сложена 1-2 скилидки чесън, накълцани на дребно. Прецежда се и се капе в ухото затоплено. Може и зехтин, предполагам да се ползва. Помня, че като бях малка по едно време така ме болеше едното ухо, че ми идеше да се гръмна. Съчувствам ти за болката. Много е неприятно, наистина!  Sad Дано ти мине бързо!

Оки4: много е красива маймунката! Страхотна шапка!  Hug А къде се намира тази мухоморка?  newsm78

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:21 от 22

# 471
Мале,много сме активни тези дни! Mr. GreenНяма изчитане.
Ще карам по памет...

Кикоикрис,за сиренето в пюрето.Нали знаеш,,че мойто чудо не щеше да яде никакви пюрета,ни месни,ни зеленчукови по едно време,единственото солено хранене беше сирената попара.Та в нея слагах месо,за да приема все пак някакво (може би поне месец беше този период,ако не и повече).Нищо не му е станало,даже и с педито се консултирах и не ми е казвала,че е проблем.Само ми се посмя на "деликатесите". Rolling Eyes
Все още понякога си му добавям сиренце към супичката. Peace

Ivelina,ние жирафчето си го получихме лятото,но не прояви друг интерес,освен да го разнася за дръжката.От седмица-две обаче успява сам да пъха всичките,че и да ги вади,като си тика ръката от където ги е пъхнал  и пада голямо ръкопляскане от мен-голяма радост настава. Mr. GreenНо бая време му показвах как се прави. Mr. Green

Оки4,много сладка боровинка си имаш! Hug Heart Eyes

Деси,много умения сте усвоили,браво! GrinningНие не можем половината сигурно. Mr. Green

Гери,същите сме като недоволничим.Я съм му отказала нещо да бута,я съм взела нещо,което държи...И въобще на всичко,което не му е по вкуса,не само,че се извива на момента,както казваш,ами направо си ляга на земята. doh Joy Ама му хванах цаката,де.Пускам го да си полежи и да се почекне докато се опитва да стане и набързо забравя тез инатлъци. Joy

# 472
  • София
 dessiss, Вики уж изтърсачето на темичката, а я колко е напред с материала момата и зъбчета е наредила, браво на нея  Hug А музика естествено, че ще си поръчва, нали е щерка на DJ  Peace

Имам въпросче към cvetka-koketka и shushi прочетох, че от 29 до 31.01 в Перник ще има Кукерски фестивал, случайно да знаете начален час? Мисля си, че на Ники ще му е интересно (ако не се  уплаши, че той си е малко нежна душа) и може да го заведем ако е хубаво времето. Ще се радвам и с вас двечките да се видим, ако отидем.

Шу, благодаря че предложи, но не бих те занимавала да ми пращаш разни неща. Достатъчно грижи си имаш, че да те тормозя допълнително, пък и не е нещо жизнено необходимо, а поредната ми приумица.

kikoikris, май ти питаше за обувките. Буйките са подходящи за прохождане и пълзене, а след като проходят вече им трябват обувки. Не е нужно да са високи или с твърда подметка, важно е само да са с твърд форт (укрепена пета). Много е добре да ходят боси, но навън е почти неприложимо.

heli_heli, радвам се, че са по-добре нещата и успех довечера

cvetka-koketka, бързо и лесно да пробива зъбчето и да се оправи бързо Борката

Честити зъбчета на Никола, Коко и Станимир

# 473
melinda, благодаря за съвета Hug

# 474
  • София
Ама днес наистина няма изчитане темичката... От сутринта съм седнала да чета и ме обзе едно ведро настроение, но накрая много болнички душички или страдащи душички се оказва, че имаме, та малко ми се постъжни.

Рила какво да ти кажа за Билянката - все сме на същия хал. Кашля милата - радко, но лошо. Иначе като цяло си е веслека - заиграва се, но често често идва да ми се гушка. И така се приспиваме... Ама френските песнички добре ни действат и на двете (аз като един виден, но позадрямал франкофон) Пием антибиотика и сиропа за кашлица, ама е голям зор - не иска да отваря изобщо уста и всеки път се чувствам все едно я насилвам... Ама нали е за нейно добро ! (това ми беше един от омразните лафове на нашите - все за мое добро... ама сега дойдох и аз на тяхното) Оказа се, че и аз съм била доста трудна при приемането на всякакъв вид лекарства... та явно нищо в природата не се губи... Утре сме на контролно преслушване при педи и ще пиша пак. Дано да се оправяме

За хапването - мерси на всички, които са взели отношение по болката ми. Днес е една идея по-добре - изяде малко повече от половин бурканче пуйка с пащърнак и картофи на Хип. Но като каже край е край. Днес не й додадох мляко, та ще видим кога ще огладнее. Д. маймунке и аз съм се заканила на този вариант да приготвям и аз манджички, че до сега само готови купени давам. Денят Х ще е събота, че ми е интересно как ще пасираме с робота - по идея на Ванката. Аз все съм си мераклийка за пасатор и това ми е оправданието д ане готвя до сега Wink Нещо сме се запънали на тази тема. Много ще съм благодарна да споделиш някоя от твоите вълшебни рецепти. И малкия сладък Илийчо има ли проблем с парченцата? Че вчерашното пюре беше за 8 м и имаше малки парченца - е на първите две лъжици се скъса да дъвче, но после явно й омръзна и тогава взе да си ги събира парченцата в устата - още няма акъл да плюе - и след това се приключи с яденето. Иначе както споделих с попарата и сиренцето на парченца в нея няма проблем  newsm78

Вероники блгаодаря за запазеното клубче - само да сме здрави и ще сме налични този път
Десис - скоро се сетих, че не си писала отдавна - радвам се за хубавините покрай малката кукла Вики

И сега покрай болежките и неяденето съм се сетила да питам майките с по-големки дечица - кога започват да си духат носа и да се хранят сами??? Предполагам, че е доста индивидуално и сигурно зависи и от родителите, а и от децата, но моля да споделите при вас как е било. Нашата Биба например слага в уста и гризе всичко, което и попадне и привлече интереса, но храна - не. Чака ме аз да дам в устата й. Днес даже се опитвах да й покажа как се държи лъжицата... сигурно ме е взела за луда, ама не пречи да се пробва....

Хайде болничките бързо да се оправят  Hug

# 475
  • София - Рим и обратно
Рила, чак съжалих, че напазуравахме столчета и за тук и за София, страшно ми хареса това Макси Кози  Crazy . А опцията да се върти към вратата е супер, аз редовно й дрънкам главата, докато я вкарам  Rolling Eyes

# 476
Еййй много сте писали няма изчитане....

Аз понеже чак сега видях на Даниелка поста бързам да напиша......Даниелка,много се радвам за тебе миличка! Стискам палци и ти желая една лека и безпроблемна бременност,а после едно сладко бебче!   bouquet  bouquet  bouquet

За националната среща и аз много искам да дойдем,но незнам какво ще каже  таткото.То зависи от много неща де..да сме живи и здрави пък ще видим.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:54 от Svetleto_

# 477
  • гр.Плевен
Здравейте и от нас!
Отдавна не съм се обаждала, ама имахме проблеми с каката. Днес цял ден се влачих по болници, ама добре че поне ни се размина болничния престой, че не знам как щяхме да се оправим, кой щеше да гледа бебката...

Количката ми е Маг Енгланд, с четири големи колела. Купих си я от Продавалника и съм много доволна. Самата количка тежи 9кг. и е доста устойчива. Всеки ден я влача по 2-3 пъти по 10 стъпала нагоре и надолу и бебана мъкна в едната ръка, но успявам. Пък и има амортисьори - това е особено ценно при всички колички, стават много лесно подвижни по пресечен терен. И въпреки че имаме и лятна количка на Бертони, мисля и през лятото да си ползваме Маг-а.

Честито на Даниелка, стискам палци всичко да мине успешно!

За мазането след баня - каката се разлагаше като я масажирах след баня, но с малката е истински цирк - цялото семейство се включва в преследването и заниването, за да мога да я намажа качествено, че кожичката на Михаела е и доста суха още от раждането. А като сме сами изобщо не я мажа, защото и без това едвам успявам да й сложа памперса. Grinning

# 478
  • София
Даниелка, много, много се радвам!  Hug Hug Hug Стискам палци всичко да е наред!  Praynig Peace Hug Ще ни държиш в течение, нали?  Heart Eyes
Сополивковците да се оправят бързо, че е голяма мъка!  Praynig Хели-хели, и ти да оздравяваш!  Hug

# 479
Veroniki, стигнах до твоя пост и малката се събуди Simple Smile За програмата на фестивала следи тук : http://surva.org/
Много ще се радвам да се видим. Вече и свеки и брат му на мъжа ми със семействата си казаха, че ще дойдат. Аз не се впечатлявам хич от кукерите, най-много чуждестранните групи да отида да гледам. Дано малките не се стреснат, че мин. година една мама казваше, че имала проблем след това с детенцето, щото се било наплашило.
Айде после ще дочитам и наваксвам и пак ще пиша.
Цвети,  Hug от няколко дни си мисля за вас с Борката, че месец не сме се виждали май....

Общи условия

Активация на акаунт