Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Честито на месечинковците! Все по-хитри, живи и добрички!

И докато сме на тази вълна, да повторя на зеленкото въпроса - на парацетамола пък какво лошо му измислиха и на него?

Уврежда черния дроб и бъбреците при предозиране или ако се пие без нужда, а с тези реклами и за това, че се изписва без рецепта, повечето хора си мислят, че е безвреден. Освен това влияе върху кръвосъсирването и може да причини вътрешен кръвоизлив или кървяща язва. Даже наскоро четох някъде (в новинарски сайт), че и аспирин-протект (активната съставка е ацетилсалицилова киселина), когото препоръчваха да се пие превантивно за сърце, може да навреди вместо да помогне, защото може да повиши риска от инсулт или инфаркт. Ето малко повече - http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?p=209231

Пък аз днес се направих на Илийчо. Викам си "няма само той да пада" и взех да и аз паднах, от коня. Ама пък как пофучах из манежа преди това... Grinning Сега съм цялата в синини и отоци.

Леле, Мънкии, съчувствам ти!

За бъркането в устата - и Митко го прави, освен това в момента в който го взема, със садистичен блясък в очите ми грабва колкото косъма успее да докопа и дърпа колкото има сила. Не помага прибирането на косата и допълнителните шноли, за да я пригладят!

Оф, пак аз го приспивах! Уж баща му започна, но по едно време обяви капитулация и ме извика.

# 601
Знаете ли кво се сетих? newsm78 Днес нямаха ли близначетата РД?

# 602
Знаете ли кво се сетих? newsm78 Днес нямаха ли близначетата РД?
Съдейки по линийката в профила на Мирамар, имат! Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=25479
Хайде да са живи и здрави, послушни и весели деца!  bouquet
Малиии, как се изложихме само... Embarassed

# 603
Злото да ги забрави Роско и Дани! Да са послушни и много да радват мама и тати малките господинчовци-годинчовци !!! bdbaloni baloni baloni

# 604
  • София
Я да ви питам ядете ли у вас разни по-екзотични плодове? Манго, помело, авокадо, ананас... Срам не срам ще призная, че помело ядох за пръв път съвсем наскоро, а днес за пръв път ядохме (с Калин   Mr. Green ) манго. Ама това манго мирише на черен пипер  Rolling Eyes Shocked  Rolling Eyes

Аз бях чела, че нашите дечица вече разбират думичката "не", но ще мине още поне 1/2 година, докато започнат да се съобразяват и наистина да се спират като я чуят.

Ооо, Калин много добре я знае тази думичка и дори обикновено реагира (правилно). Обаче аз го издокарвам едно "НЕ!" с гробовен (СМЪРТ Simple Smile ) тон, който чете Пратчет, ще ме разбере  Mr. Green Също така знае от много малък думичката "Край!" - означава по-точно край на нещо гадно: чистене на нос, пиене на лекарство и т.н.

МИРАМАР
, честит празник! Да те слушат много двамата сладурковци и да ти оставят малко време и за нас  Hug Hug Hug

# 605
И аз сега гледах в старите  теми!

Милички душички Честит Първи Рожден Ден!

# 606
  • София
 Лелее, съвсем съм изкукуригала вече  ooooh! и датата не знам коя е, ужас

ЧРД на сладурите Росен и Дани - много здраве им желая, весело и безгрижно детство и да не тормозят много мама и тати.

Честита последна месечинка на Никола и десета на Марти, Стилиян и адашчето Тео  Hug

Аз днес се направих на примерна домакиня и цял ден чистих, а накрая даже и сготвих. Прибрах някои дрешки на Тео, че са му малки вече и извадих по-големички от запасите.

Мънки, и ти от височко си паднала. Дано не те тормозят много травмите и бързо да минат синините.

Бухта, случила си на мъж, щом признава, че не ти е лесно. Болшинството мислят, че си почиваме по цял ден с децата.

Нинче, голям сладур е твоя Радо. Аз много се изкефих и на другото клипче, където мъжа ти му опъва ушите и го мачка  Hug

Аз сутринта понеже казах, че моето дете още не може да сяда и той днес взе, че седна, докато се въргаляхме по спалнята преди да заспи. Аз много се изкефих и като му викам Бравоо, и той умря от кеф милия. Няколко пъти се изправяше и пак сядаше, и беше много доволен от себе си.

Отивам да се гушна до мъжо, да погледам малко от някой филм, преди да се е събудил Тео.
 Лека нощ

# 607
Мирамар, да са ти живи и здрави момчетата!   bouquet
Мънки, пий едно и лягай да почиваш  Hug
Честити месечинки и на бебоците от 16ти Simple Smile
Ние за пореден път цял ден бяхме без вода (поредната авария), та цял изкарахме при майка.

# 608
Честита годинка на Дани и Росен!
Да са много здрави, игриви и щастливи!

Десис, за дъвченето на парченца- опитай се и ти да ядеш срещу нея и да дъвчиш. Мария така се научи да яде сухар от ръчичка. Не знам дали да не пробваш с бисквита да я научиш първо, а не от пюре... То май не че е задължително да дъвчи още-ама ако искаш да пробваш- давам идеи- не знам дали ще съм полезна и дали не си пробвала...
зелено човече  хич не ме е срам- аз дори за пръв път чувам за това "помело". Манго също не съм яла. С две думи- не ядем таквиз екзотики. Ананас- ако решим плодова салата да си правим сме взимали, а авокадото не ми харесва- знам че има хубави салати с него, обаче.
Вероники в колко часа е клубът в петък?

Вървящата София е страхотна и Радо е голям сладур Hug

А- и моята линийка върви с 3 дена назад . МОже би защото февруари е 28 дни, а те го броят кат нормален месец Thinking

Зеленко, ти ли беше пуснала линк с онези 3 четки за зъби- не мога да намеря сега поста... Фирмата като я видя ще се сетя. Утре ако ходим във ВВ и ако има ще ти взема.
Да, да намерих го. Ако ходим и има ще ти звънна, да знаеш, ама не е сигурно дали ще отидем.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 23:27 от oki4

# 609
Добър вечер!

newsm59 newsm38  bigdance2 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РОСЕН И ДАНИЕЛ!!!

Аз хем от няколко дни съм се сетила за тях, че са скоро и днес съвсем се отнесох и аз.

Благодаря ви за милите думи за София  Hug От няколко дена наистина много се отпусна да ходи, но и цялата е в синини ,милата. Колкото и да я пазя, понякога неочаквано тръгва нанякъде, а все още не е усвоила завиването, справя се само по права линия и се блъска  Mr. Green.  Ама то и няма какво да и тежи, де. Шу, как ще изглежда по-голяма от Яна, сигурно няма и 8 кг., не знам, че от 2 месеца не сме ходили да я мерят.Тази седмица вече ще идем, че ми е любопитно. На мен Яна ми се вижда доста по-пухкавка, колко беше казала, че тежи ?

Сега остава да измисля някаква блузка към поличката и подходящ чорапогащник...ама е страшно смешна в нея, точно като бебе-маймунче се врътка  Laughing

Мъж ми утре ще ходи във Варна с брат ми по работа до понеделник и така му завиждам...ако беше лято(както се пее в една песничка на Черно фередже , за който ме подсети Танчето  Wink ), ако знаете как щяхме да се метнем всички на колата за 2 дена  Mr. Green Ама мнооооого студено, бе, ужас. Днес хем само за 1 час бяхме навън и пак се намръзнах, сега като се наведа и носът ми потича  Mr. Green  Бях се засилила да пия един парацетамол, ама...нещо се отказах, като прочетох последните постове  Stop То всъщност всичко, с което се прекали е вредно, ама аз свикнах от бременността още да го пия при всяко неразположение уж да ме пресече в началото, а нали и сега не мога друго май, ама вече ще се позамислям дали е наложително  Crazy.

Мънки, лоша работа с това падане, ама и ти много щура, да знаеш  Laughing

Хайде лека и спокойна нощ ви желая, а и на себе си, че напоследък хич не спим и ние  Confused

# 610
  • гр.Плевен
Мирамар, да са ти живи и здрави юнаците и само радост да ви носят!

Вили ст, как си? Детенцето е ясно вече, че нищо му няма, ама знам че за майката е огромен стрес,  преживявала съм подобно нещо. Затова ходя като щура след малката и постоянно се оглеждам дали няма някоя наръфана книжка наоколо.

Малката София е голяма сладурана. Мама да се стяга в кръста, че голям фитнес я чака... Grinning

И аз съм случила на мъж, ама за да не забравя, че не е лесно да се гледа дете, периодично му оставям малката за по половин ден - да се гледкат двамата, а после мрънкам защо не е измил чиниите.  Twisted Evil Grinning

# 611
Да ви почерпя за първия имен ден на бебка Grinning(кръстили сме я на баба й Тонка Mr. Green)

ЧИД и на всички именници, специално на Тони, живи и здрави  bouquet

ЧРД на сладурчетата на Мирамар Росен и Даниел, нека растат весели и щастливи  bouquet

Vasida, да си изкажа сега благодарностите за храненето, които сподели  bouquetза месното пюре и попарата, и ние като Борката много я обичаме и добавям по малко каша вътре, че иначе не я иска кашата нпо с попарата я лъжа Simple Smile

Големи сладури са Радо и София Grinning

Мънки Hug, герой си ти, ама бързо да се оправяш

За ходененто, Добро настроение , мисля че т ти се притесняваше, като бяхме още на 9 месеца питах педиатърката защо не правим крачки, и тя каза, че й тежи дупето hahaha( 8 кг.500) и да й правя раздвижване, като я придържам- е беше трудно , защото тя не сгъваше краката в колената и ходеше като кукла Joy, и един ден около 10 м.10 дни беше започна да си прави съвсем добре крачки. ТА не се притеснявай, когато му дойде времето на Марти, ще ти покаже Simple Smile

Хубав ден ви желая Simple Smile

# 612
  • София
 Благодаря ви, девойки! Не съм щура аз, ами даже съм твърде кротка и затова пустите му коне ме правят луда. Не знам какво и стана на тази кобила вчера, та хукна така, ама пак добре, че не прескочи оградата, че тогава вече щях да се потроша. Сега съм само обилно синя и с безумна мускулна треска на цялото тяло от безнадеждните опити да се задържа на гърба на тази дивачка, но иначе съм о.к.. Laughing Laughing
 И като ми е тръгнало на хвалби, Илийката вече втори ден седи на гърнето по 5 минути и даже днес се изака в него. Голяма картинка бяхме- аз се напъвам срещу него, за да се сети какво се иска от него, а той ми се хили като ряпа. Ама явно съм била достатъчно изразителна, щото ме разбра. После имаше голямо "Браво!". А-а-а, и вече знае, че с гребена се реши и си го допира до челото, доволно ухилен от това как се разкрасява.
ЧРД на близнаците! Да са здрави, палави и щастливи!

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 09:58 от Дърта маймуна

# 613
Добро утро!
Честити месечинки от вчера на патерици за сладурите!
Честит първи рожден ден на Росен и Даниел! Да порастнат големи, весели, здрави и засмени!
Честито на именииците! Със здраве да си носят имената!

Мънки, ужас с падането от коня! То не е безопасно де, но инструктурите казват, че е въпрос на време само за яздещите интензивно кон  Sunglasses. Ние винаги караме каката да си слага предпазна жилетка като язди, поне гръбнака да опазим! Да внимаваш, ей!

Вчера Марти падна от леглото (плака доста), претърколи се през колата (тази бебешката за бутане с крака) и си разби джуката. Тече кръв, устната се поду! И всичко под вещото наблюдение на баща си  #Cussing out! И той е иначе доста в синки! Уж се пази, сяда внимателно, но се заблее по нещо, затича се  Mr. Green и забрави, че не може да ходи!
Вчера бяхме в Бенетон да видим намалени дрешки за догодина за Марти, ама всичко беше разграбено. Все пак взехме един пуловер и май че приключих с пазаруването на разпродажбите тази зима!
Криза, намален бюджет, вярно че имаше хубави намаления  Money, но и по-малко пари! Но не се оплаквам, добре си начесах крастата!

Желая ви приятна и спокойна неделя! То времето е доста гадно, де!

# 614
Мечо Пух, благодаря ти, че се сети и за мен!  bouquet

Нека е Честит именния ден и на твоята сладурка - да е жива, здрава и с кеф да си носи името.

А ето и моята почерпка по случая.

Леле, Мънки, дано скоро мине болката.

Общи условия

Активация на акаунт