Здравословно хранене за децата - 3

• 107 765
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 050
Меги, миличка, да не си навлечеш някой конфликт със себе си. Ако се налага да готвиш месо, просто опитай лека-полека да се абстрахираш. Аз също ми е адски неприятно да пипам сурово месо, но не защото съм вегетарианка. Просто инстинктивно ми се стискат задните зъби. Но реших частично проблема като ползвам латексови ръкавици. Био месото, което се продава, е на малки парчета филе - иска само измиване и нарязване. Или да го метнеш на скарата без дори да го режеш.

# 1 051
  • София
Това е ясно. Но откъде мога да набавя риба от сигурен източник? Освен да седна да ловя, ама то пък всички знаем, че Дунав е тоалетната на Европа...

Синът ми отказва категорично да яде риба, дори и татко му да му я предлага прекрасно приготвена от самия него!
Засега му давам детско Ескимо - рибено масло от дълбоководни северни риби!

Имайки предвид, че аз никога през живота си не съм опитвала риба (дори и в детството си) и съм иключително здрава, то логично е да си помисля, че детето ми ще израсте живо и здраво и без риба!

Peace

# 1 052
Меги, аз си купувам оризово от Био свят.Сега е май и в някаква промоция:
http://biosviat.com/index.php?option=com_productbook&func=sp … p;sorting=lastadd
Три осемдесет и нещо е натурално, а четири и малко е това с калций.
И двете  са без добавена захар.

# 1 053
Моят син сега е на вълна "чинията на татко", а тя е пълна с месо; досега нямах този проблем, но ще трябва да намеря свястно месо....
Май не е много по темата,но ми е интересно вегетарианките/веганките,чиито мъже ядат месо,готвите ли им месо вкъщи?Ако не  ядат ли вкъщи месо въобще.И изобщо как процедирате с месото?

# 1 054
I see you, м-да и аз мислех с ръкавици да го пипам, ама като си предствах как се стича отстатака от кръвта му по мивката и прибори и.... отказах се... Ще го мисля... може да помоля в крайна смекта бабата на село да заколи и опече едно пиле, така и така ще й ходим на гости през почивните дни....
Явно е хванал някои специфични гени от тези на баща си или неговата кръвна група  Laughing

Вкъщи месо не се готви, не приятно ми е, мирише ми... Засега купувам приготвено от ресторант за мъжа ми...

# 1 055
I see you, м-да и аз мислех с ръкавици да го пипам, ама като си предствах как се стича отстатака от кръвта му по мивката и прибори и.... отказах се... Ще го мисля... може да помоля в крайна смекта бабата на село да заколи и опече едно пиле, така и така ще й ходим на гости през почивните дни....
Явно е хванал някои специфични гени от тези на баща си или неговата кръвна група  Laughing

Вкъщи месо не се готви, не приятно ми е, мирише ми... Засега купувам приготвено от ресторант за мъжа ми...

Меги, каква кръв, бе човек? Няма такива работи в опакованите био меса, те са едни чистички филенца. Кръв само, ако купуваш месо с кокал. Сори за изразителността, сигурно и от това ти става ганно. Спирам.

# 1 056

Меги, каква кръв, бе човек? Няма такива работи в опакованите био меса, те са едни чистички филенца. Кръв само, ако купуваш месо с кокал. Сори за изразителността, сигурно и от това ти става ганно. Спирам.

Разсмяхте ме искрено Simple Smile

# 1 057

Разсмяхте ме искрено Simple Smile

Joy Joy

Меги, сетих се нещо  Joy Joy Ако бабата ще коли пиле, като го изядете задължително си направи от кокалите костен бульон  Joy Не се шегувам. Провери в нета bone broth какви магически способности има, ако си болен. Но е важно да се прави само с домашни или органик кокали  Joy

Ох, и аз се разкикотих неудържимо.

# 1 058
готвите ли им месо вкъщи?

Все по-рядко готвя, оставям мъжа ми да си прави нещо сам. Гадно ми е и на мен да го пипам. Напоследък даже и не купувам, та и той е на пости. Вчера ме пита кога ще има празник у дома..  newsm78 а той имал предвид кога ще купя месце! Laughing

И това доживях да чуя... hahaha hahaha hahaha

# 1 059
За бульона от кокали подкрепям с две ръце. На много места съм чела за благотворните му свойства.

# 1 060
Мег аз взимам от ДМ за 2.99 био оризово мляко с калции. Овесено(чисто е) -2.99, соево -2.49.

# 1 061
как се прави бульон от кокали? не се ли желира ? аз ги хвърлям  Sad
но и ние една кокошка я ядем 2 седмици - веднъж на супа, после месото с грах, картофи, ориз и аз не знам с какво още и накрая кокошката бива изядена ... но не ядем много активно месо у дома.
за рибата - пробвай да я напълни8 с масло + лимон + зелени лук, магданоз ... каквото хванеш и малко пипер и сол, да я полееш с останалата смеска  и да я запечеш  Hug

# 1 062
Момичета, искам да попитам давате ли на децата Спирулина на прах? По колко и как (в мляко, сок...).

# 1 063
Момичета, искам да попитам давате ли на децата Спирулина на прах? По колко и как (в мляко, сок...).

Давам в сок или храна когато се сетя. Слагам по 1/4 малка лъжичка, за да не се усети вкуса.

# 1 064
  • Пловдив

За какво се дава това? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт