Здравословно хранене за децата - 3

• 107 773
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Видин
Това е ясно. Но откъде мога да набавя риба от сигурен източник? Освен да седна да ловя, ама то пък всички знаем, че Дунав е тоалетната на Европа...

# 1 036
Риба, отглеждана в рибарници, смърди ужасно на блато. Много е трудно в България човек да намери качествена храна. Вече 2 пъти купувам диня, която веднага отива в кофата за боклук.
Искам да попитам Вери защо не яде кисело мляко и какво е прочела за вреда или полза от консумация на кисело мляко?

# 1 037
И на мен рибата ми е огромен проблем. Не съм пазарувала, но съм чувала, че рибата в Метро е добра. В Елемаг често има дива ципура или лаврак.

Ако някой знае къде има качествена сьомга (дива) и риба тон да казва Simple Smile Казват, че най-добрата сьомга е от Аляска, но такава охладена в Бг едва ли. В био магазина има дива сьомга, но е пушена - аз такава не харесвам.

# 1 038
Искам да попитам Вери защо не яде кисело мляко и какво е прочела за вреда или полза от консумация на кисело мляко?
Ям кисело мляко, но на растителна осонова (не соя). От животински произход не консумираме от известно време. Придържаме се към веганство и се чувстваме добре.

# 1 039
аз разгледах кухненските прибори със специални покрития в един магазин и имаше и други освен силит. имаше такива, които приличаха на обикновена керамика отвън и бяха с покритие вътре и също бяха ужасно скъпи. На силит видях комбинирана тенджера под налягане/тиган за 99 евро и не беше от скъпите и може да го взема . имате ли опит с този съд?

# 1 040
Вчера ми подариха хлебопекарна  http://www.sunbeam.com/ProductDetail.aspx?section=kitchen&pid=545
гледам ,че пише с незалепващо покритие,това ще рече че е тефлоново ,нали така?И аз се чудя дали да не питам направо производителя,Жени ти какво ги пита?

# 1 041
  • Пловдив
А вярвяте ли на написаното в/у етикетите????Че е Био,че е пълнозърнест и т.н...у нас поне никой не ззадължава никой да спазва това,което е написано... :shock

Според мен най-здравословното/по темата/ е отгледаното/както при мен/ от мама и тате на село!!!И знам,че детето като е там/и не само/ яде каквото трябва!Е...не изключвам и лакомствата,които баба купува,а не трябва...

# 1 042
  • USA
Страхотна тема  bouquet!

# 1 043
какво да хапват децата ни-всичко е лъжа и измама ooooh!

# 1 044
  • Видин
какво да хапват децата ни-всичко е лъжа и измама ooooh!
Значи да не ги храниме ли  Laughing

# 1 045
Някой да е проверявал за свястни меса в Карфур или Балев Био?
Моят син сега е на вълна "чинията на татко", а тя е пълна с месо; досега нямах този проблем, но ще трябва да намеря свястно месо, което да сървирам една седмица макс. После ще му мине мерака за новото, както стана и с киселото мляко и затова не ми се занимава с организации от баба на село... Няма смисъл за толкова кратък период...

# 1 046
Мег, в био магазините (също и в Дар от боговете) продават във вакумирани тарелки био телешко, свинско, пилешко охладени. Но трябва да хванеш прясно зареждане.

Иначе, купувала съм и шунка, но ми направи много неприятно впечатление, че е с един от най-гадните консерванти - натриев нитрит.

# 1 047
Момичета, не знам дали точно тук е правилното място, но понеже се научих заради детето на здравословен начин на живот, ще питам тук.
Може ли да си смеля житото в кефемелачкам (или нещо друго), и с какво това ще се различава от пълнозърнестото брашно? (Питам, защото от село са ми осигурили стотина кг жито, но не искам да го давам за бяло брашно)  Peace

# 1 048
А в Слънце и луна само техни брашна ли мелят или може и с наши? Или някъде другаде? Защото с кафемелачка ще отнема много време да се докарва необходимото количество, макар че все пак не съм пробвала, може да се окаже, че не е чак толкова, де да зная. Simple Smile

# 1 049
А в Слънце и луна само техни брашна ли мелят или може и с наши? Или някъде другаде? Защото с кафемелачка ще отнема много време да се докарва необходимото количество, макар че все пак не съм пробвала, може да се окаже, че не е чак толкова, де да зная. Simple Smile

Ако е тяхно брашното, меленето е безплатно. Иначе вероятно трябва да се плати нещо...

Аз бях приятно изненадана от цените и асортимента в Балев Био! Оризовото мляко, което синът ми може и на екс да изпие ако му дам възможност, там е 4 лв, а във Фантастико и Зелен е 5,20!!! Месо също имаше много, но не взех (не мога да се прежаля да го пипам това, а съпругът ми каза, че нямя да се занимава да го готви точно този ден...)

Общи условия

Активация на акаунт